• LIFE&STYLE

    Ο Όμιλος Υγεία δίπλα στους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών -Η προσφορά ζωής στο συνάνθρωπο που έγινε θεσμός


    Στο πλευρό των κατοίκων μικρών νησιών και ορεινών κοινοτήτων που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες, βρέθηκε για μία ακόμη φορά ο Όμιλος Υγεία στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξιδεύουμε για την ΥΓΕΙΑ» – μία προσφορά αγάπης και φροντίδας που έγινε πια θεσμός!

    Το «Ταξιδεύουμε για την ΥΓΕΙΑ» έγινε πραγματικότητα από το 2013, χάρη στην εθελοντική συμμετοχή ιατρών αλλά και εργαζομένων του Ομίλου Υγεία (νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό), οι οποίοι προσφέρουν απλόχερα τη βοήθεια και τις γνώσεις τους. Με εφόδιο τον τεχνολογικό εξοπλισμό αιχμής, που διαθέτουν οι Κλινικές του Ομίλου Υγεία, οι εθελοντές μπορούν έμπρακτα να εκδηλώσουν τη στήριξη τους στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

    Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 6 εθελοντικές εκστρατείες, έχουν εξεταστεί περισσότεροι από 8.050 κάτοικοι και έχουν διενεργηθεί περισσότερες από 31.000 ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις (Λειψοί & Αγαθονήσι, Καρπενήσι, Κάρπαθος, Καλάβρυτα, Καλαμπάκα, Λέρος).


    υγεια

    «Ταξιδεύουμε για την ΥΓΕΙΑ» στη Λέρο

    Στις 8-9 Ιουλίου, 110 εθελοντές -ιατροί, νοσηλευτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό του Ομίλου Υγεία- ταξίδεψαν με πλοίο της SuperFast Ferries, στη Λέρο όπου εξέτασαν 1.450 κατοίκους και πραγματοποίησαν σχεδόν 6.000 δωρεάν ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις.

    leros (1)

    Στο Δημοτικό Σχολείο Αλίντων, όπου έλαβε χώρα αυτή η σημαντική δράση, συγκεντρώθηκαν 39 ιατροί, από 16 ειδικότητες, που περιελάμβαναν αγγειοχειρουργούς, αναισθησιολόγο, ακτινοδιαγνώστες, γυναικολόγους, δερματολόγους, καρδιολόγους, νευρολόγους, ορθοπεδικούς, ουρολόγους, οφθαλμίατρους, παθολόγους, παιδίατρους, πνευμονολόγους, χειρουργούς, πλαστικούς χειρουργούς και ωτορινολαρυγγολόγους.

    Οι διαγνωστικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν, περιελάμβαναν αιματολογικoύς ελέγχους (γενικούς και βιοχημικούς), υπερηχογραφήματα σώματος, pap-test & κολπικά υπέρηχα, καρδιογραφήματα, triplex καρδιάς, σπιρομετρήσεις και μικροεπεμβάσεις, ενώ ιατροί του Ομίλου Υγεία επισκέφθηκαν κατ’ οίκον 5 ασθενείς, για να προσφέρουν ιατρική φροντίδα. Η συνδρομή της ΔΕΛΤΑ ήταν σημαντική, καθώς προσέφερε γάλατα, χυμούς και τσάι σε όλους όσους ήρθαν να εξεταστούν.

    Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία ο Διευθύνων Σύμβουλος του Υγεία κ. Ανδρέας Καρταπάνης τόνισε: «Οι δύσκολες εποχές που βιώνουμε, μας ωθούν να συνεχίσουμε δυναμικά τη στήριξη σygeiaε συνανθρώπους που έχουν ανάγκη και κυρίως σε κατοίκους που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες. Το πρόγραμμα στηρίζεται στην εθελοντική δράση των εργαζομένων του Ομίλου μας και μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί περισσότεροι από 7.500 κάτοικοι, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 30.000 ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις. Ανταμοιβή μας είναι ο ενθουσιασμός, τα χαμόγελα και οι ευχαριστίες όλων των κατοίκων που τόσο απλόχερα μας χάρισαν, δίνοντάς μας τη δύναμη να συνεχίσουμε να ταξιδεύουμε με μοναδικό σκοπό την Υγεία».

    Ο Όμιλος Υγεία προσέφερε, επιπλέον, στο Δημοτικό Σχολείο Αλίντων ένα πολυμηχανήμα – εκτυπωτή, dvd player, υπολογιστή και κουρτίνες για τις τάξεις διδασκαλίας, ενώ ομάδα εθελοντών επισκέφθηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου και προσέφερε είδη σίτισης (τρόφιμα μακράς διάρκειας), είδη καθαριότητας και γάλατα εβαπορέ. Επιπλέον, προσφέρθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού έπιπλα γραφείου.

    leros (2)

    Tην ημέρα άφιξης του κλιμακίου στο νησί, οι εθελοντές επισκέφτηκαν το Κρατικό Θεραπευτήριο και δώρισαν κατεψυγμένα προϊόντα, προσφορά της εταιρείας ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, γάλατα, γιαούρτια, χυμούς και τσάι, προσφορά της ΔΕΛΤΑ και είδη ένδυσης, κλινοσκεπάσματα, οικιακές συσκευές και καθαριστικά, προσφορά του ΥΓΕΙΑ. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το χώρο του hotspot και μοίρασαν στους παρευρισκόμενους μετανάστες γάλατα, τσάι, χυμούς και μπάρες δημητριακών, προσφορά της εταιρείας ΔΕΛΤΑ και παιχνίδια για τα παιδιά, προσφορά του ΥΓΕΙΑ. Την ίδια ημέρα, επισκέφτηκαν το Ισιδώρειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Λέρου και δώρισαν χυμούς, γάλατα, τσάι καθώς και τρόφιμα μακράς διάρκειας, ενώ παράλληλα προχώρησαν και στη δωρεά χρηματικού ποσού. Στο τέλος της ημέρας παρέδωσαν στο Δήμο 75 εμβόλια για τον εμβολιασμό του προσωπικού.

    leros (4)

    Ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλλιας ευχαρίστησε θερμά τους εκπροσώπους του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, αλλά και όλους τους εθελοντές που παρευρέθηκαν στο νησί, τονίζοντας ότι «Η προσφορά αυτή έχει μεγάλη σημασία στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε σήμερα και ιδιαίτερα λόγω των ελλείψεων που έχουμε στο νοσοκομείο της Λέρου τόσο από ειδικότητες ιατρών όσο και βασικά είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και λόγω των αυξημένων προσφυγικών ροών και του τουριστικού πλήγματος που έχει δεχθεί το νησί το τελευταίο έτος». Ευχήθηκε το παράδειγμα τους να το ακολουθήσουν και άλλοι φορείς.

    Κρατώντας πάντα στο επίκεντρο, με ευθύνη και ευαισθησία, τον άνθρωπο, ο Όμιλος Υγεία, μέσα στα χρόνια της κρίσης, επέλεξε να σταθεί δίπλα στους κατοίκους μικρών νησιών και ορεινών κοινοτήτων που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες, προσφέροντάς τους παροχές υγείας υψηλού επιπέδου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/h-megali-ekplixi-tou-omilou-igia-gnoriste-ton-iasona-pou-dini-stigmes-charas-stous-mikrous-asthenis-video/81295



    ΣΧΟΛΙΑ