• LIFE&STYLE

    Ο Ντάνος -ο ηθοποιός!- έφυγε από τη μέση της πρεμιέρας του Cabaret!

    Γιώργος Αγγελόπουλος


    Το θέατρο, η υποκριτική, η τέχνη ευρύτερα, έχουν δικούς τους άγραφους νόμους και κανόνες. Τον κόπο των ηθοποιών, των συντελεστών μιας παράστασης, τα έξοδα του παραγωγού, το μεροκάματο των τεχνητών και των εργαζομένων σε κάθε σκηνή, για παράδειγμα, τα τιμάς και γνωρίζεις, πως όντας καλεσμένος σε μια παράσταση, ειδικά όταν είσαι ομότεχνός τους, όπως ο κύριος Γιώργος Αγγελόπουλος, που πρωταγωνιστεί πλέον σε τηλεοπτική σειρά και πολύ μελάνι χύνεται για τις επιδόσεις του, δεν σηκώνεσαι να φύγεις στο διάλειμμα…

    Τρόποι ηθοποιών

    Αν σηκωθείς να φύγεις και δη, από πρεμιέρα, στη θεατρική γλώσσα σημαίνει δυσφορία για τη δουλειά που βλέπεις και αδιαφορία για την δουλειά όλων. Μπορεί ακόμα -που δεν ισχύει εδώ φυσικά!- μα μεταφράζεται σε διαμαρτυρία για την σκηνοθετική οπτική ή πως θίχτηκαν κάποια ιδεολογικά «πιστεύω» απ’ το ανέβασμα του έργου, που στη συγκεκριμένη παράσταση είναι το Cabaret, το οποίο, άσχετα απ’ το τωρινό ανέβασμά του στο Παλλάς, δείχνει ιστορίες ανθρώπων, με φόντο τη γιγάντωση του φιδιού και την άνοδο στην εξουσία του ναζισμού.

    Ο Γιώργος Αγγελόπουλος φυσικά και δε πηγαίνει μια παράσταση – υπερπαραγωγή, σε ένα κάλεσμα δημοσίων σχέσεων, διότι γνωρίζει το μιούζικαλ ή το ζόφο της ιστορικής εποχής, την οπτική της συγκεκριμένης παραγωγής ή τον αισθησιασμό που απαιτεί το έργο.

    αγγελόπουλος-ντάνος
    Ο Γιώργος Αγγελόπουλος στην πρεμιέρα της παράστασης Cabaret

    Απλά τον κάλεσαν τον άνθρωπο, ως διάσημο πια και πήγε. Εμφανίστηκε με ένα άλλον κύριο και κάθισε μαζί με τις αχώριστες κυρίες Ντορεττα Παπαδημητρίου και Μαίρη Συνατσάκη και αυτές, εκπρόσωποι των ανήσυχων πνευμάτων της εποχής, που κάνουν λίγο τηλεόραση, λίγο ραδιόφωνο, λίγη υποκριτική, πολύ γυμναστική με «πέρσοναλ» για τους κοιλιακούς και φυσικά έχουν κοινωνικές – κοσμικές υποχρεώσεις.

    Στο διάλειμμα της υπερπαραγωγής, έφυγε, αφού είχε προλάβει να δώσει συνεντεύξεις στις κάμερες των άλλων καναλιών για ό,τι απασχολούσε τον ίδιο και φωτογραφήθηκε για τις κοσμικές στήλες των περιοδικών και των σάιτ!

    Ο άμαθος από διασημότητα και θεατρική αγωγή άνθρωπος, αυτό νόμιζε πως επιτρεπόταν να κάνει, αλλά όσοι είναι κοντά του επρεπε να του τονίσουν, πως αφού πλέον βρέθηκε ως επαγγελματίας στην υποκριτική η στάση του θα μεταφραζόταν τουλάχιστον ως βαρεμάρα στο συγκεκριμένο ανέβασμα.

    Συνατσάκη-Παπαδημητρίου
    Μαίρη Συνατσάκη και Ντορέττα Παπαδημητρίου στην πρεμιέρα της παράστασης Cabaret

    Ντάνο, μη τους λες «ναι»…

    Μπορεί να είχε ο δημοφιλής Ντάνος, ανειλημμένες υποχρεώσεις να βρεθεί και κάπου αλλού, καλώς. Τότε θα έπρεπε ο ίδιος να προστατευτεί, αφού είναι και ντόμπρος και καθάριος άνθρωπος, όπως τον έχουμε δει στο ριάλιτι που συμμετείχε και να ειδοποιήσει τις δημόσιες σχέσεις της παράστασης, πως καλό θα ‘ταν να μην τον περιμένουν καθόλου και πως θα δει την δουλειά αυτή, τη θεατρική πρόταση, μια άλλη μέρα που θα μπορούσε.

    Στον ανοχύρωτο κόσμο της τέχνης, ο καθένας φυσικά και μπορεί να δοκιμαστεί σε ότι επιθυμεί. Οι «απόφοιτοι» μάλιστα των ριάλιτι, συνηθίζουν να περνούν από το τραγούδι, το τουμπερλέκι, τις πασαρέλες, την τηλεοπτική παρουσίαση και την υποκριτική, ανάλογα τις προτάσεις που τους κάνουν, όσο διαρκεί η πρόσκαιρη δημοφιλία τους.

    Εκείνοι που παραμένουν, όμως, είναι όσοι αφιερώνουν χρόνο, εκπαίδευση, μελέτη και έχουν μεράκι για να κάνουν κάτι και όχι να τα «αρπάξουν» για τη σεζόν. Οι φίλοι, οι μάνατζερ, οι σύμβουλοι τους εξηγούν πως έχει η κατάσταση σ’ αυτόν τον άγριο χώρο και μετά οι ίδιοι επιλέγουν τι θα κάνουν και πως.

    αγγελοπουλος
    Σκηνή από την τηλεοπτική σειρά Τατουάζ

    Φυσικά, ο κύριος Αγγελόπουλος, ούτε Άμλετ παίζει, ούτε Ριχάρδο τον Γ, ούτε στο αρχαίο δράμα δοκιμάζεται -ακόμα!- αλλά, πιο σεμνά, έναν ρόλο σε ένα σίριαλ αποτολμά.

    Μόνο που και εκεί, λίγο τον άνθρωπο να τον προστατεύσουν κάνοντάς του κάνα μάθημα ορθοφωνίας και αγωγής λόγου, δεν θα έβλαπτε, πέρα από το να τον νουθετήσουν για τη σωστή συμπεριφορά στο θέατρο.

    Όσο φωτογενής και αν είναι, όσο συμπαθής και ευγενής, ε, θέλει να ξέρει να μπορεί να τονίσει ο άνθρωπος, για να καταλαβαίνουν και οι θεατές τι λέει! Επίσης, να μην τον πηγαίνουν σε πρεμιέρες μόνο για να τον δουν, αλλά και για να δει ο ίδιος τους άλλους να παίζουν!

    Κάτι μπορεί να του μείνει και να βελτιωθεί…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επίσημη πρόταση γάμου δέχθηκε ο Γιώργος Αγγελόπουλος!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αιχμηρή δήλωση Κάρμεν Ρουγγέρη για Ντάνο και Τατουάζ: «Είναι απαράδεκτο…»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτή είναι η πρώτη σκηνή του Γιώργου Αγγελόπουλου στο Τατουάζ (video)



    ΣΧΟΛΙΑ