• LIFE&STYLE

    Ο μονόλογος του τρελού ή ένα ατράνταχτο δείγμα ευφυΐας;

    • NewsRoom


    Πόσες φορές έχετε πιάσει τον εαυτό σας να μονολογεί και παράλληλα σκεπτόμενοι ότι πλησιάζει η παράνοια ενστικτωδώς σταματάτε; Μεγάλο λάθος αφού μετά από μια νέα έρευνα που πραγματοποίησαν οι ψυχολόγοι Daniel Swigley και Gary Lupyan ανακάλυψαν ότι αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά επωφελές αλλά και δείγμα ευφυΐας!

    Κι αν το καλοσκεφτούμε υπάρχει λογική!

    Οι πιο έξυπνοι άνθρωποι στη γη μιλούσαν με τον εαυτό τους. Ακόμα και ο Albert Einstein λέγεται ότι συνήθιζε να μονολογεί.

    Ο μονόλογος βοηθά τον εγκέφαλο να λειτουργεί αποτελεσματικότερα και όπως τονίζουν οι ειδικοί το να μιλάει κανείς με τον εαυτό του καθαρίσει τις σκέψεις του και ισχυροποιήσει τις αποφάσεις του.

    Ερευνητές μελέτησαν 20 ανθρώπους στους οποίους έκαναν ένα πείραμα. Τους έδωσαν το όνομα ενός αντικειμένου και τους ζήτησαν να το βρουν σε ένα σούπερ μάρκετ δυο φορές. Την πρώτη φορά χωρίς να μιλάνε και τη δεύτερη φορά επαναλαμβάνοντας φωναχτά το όνομα του αντικειμένου.


    Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην Quarterly Journal of Experimental Psychology, έδειξαν πως αυτοί που βρήκαν τα αντικείμενα ευκολότερα και γρηγορότερα ήταν αυτοί που μιλούσαν στον εαυτό τους επαναλαμβάνοντας το όνομα του αντικειμένου.

    Μιλώντας με τον εαυτό σας, σημαίνει ότι είστε αυτοδύναμοι και κυρίαρχοι των όσων θέλετε να πετύχετε. Όπως και ο Albert Einstein, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα προικισμένος και απέκτησε από νωρίς στη ζωή του τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τα ταλέντα του, οι άνθρωποι που μονολογούν είναι σε θέση να διαχειρίζονται καλύτερα και με μεγαλύτερη συγκέντρωση τους στόχους που θέτουν καθώς και να βασίζονται περισσότερο στον εαυτό τους



    ΣΧΟΛΙΑ