• HealthStories.gr

    Κάν’ το όπως ο Αϊνστάιν – Υιοθέτησε το πρωινό του

    • NewsRoom
    Κάν’ το όπως ο Αϊνστάιν – Υιοθέτησε το πρωινό του


    Διαβάζουμε για το πρωινό των σταρ, το πρωινό των αθλητών, των influencer και των bloggers. Έχουμε όμως ποτέ διαβάσει για το πρωινό μιας διάνοιας; Έφτασε η στιγμη να δούμε τι επέλεγε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν για να ξεκινήσει τη μέρα του.

    Αυτό μπορεί εύκολα να γίνει χάρη στην οικονόμο του, Herta Waldow, και το βιβλίο της Einstein at Home, όπου αποκάλυψε τι συνήθιζε να τρώει κάθε πρωί ο διάσημος φυσικός.

    Ένα γερμανικό πρωινό

    Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν γεννήθηκε στη Γερμανία και όλοι γνωρίζουμε ότι το γερμανικό πρωινό περιλαμβάνει αυγά, πατάτες, κρέπες, μπέικον και λουκάνικα. Οι γονείς του βέβαια ήταν εβραϊκής καταγωγής, κάτι που θα μπορούσε θεωρητικά να επηρεάσει τις διατροφικές του συνήθειες. Σε ένα εβραϊκό, όμως, μπορούμε να βρούμε πατάτες hash brown, λουκάνικα, φασόλια, μανιτάρια, αυγά και τηγανητό ψωμί.

    Το πρωινό του Αϊνστάιν

    «Ο καθηγητής πάντα έτρωγε τηγανητά αυγά, σχεδόν καθημερινά. Τουλάχιστον δύο… Επίσης απολάμβανε ιδιαίτερα τα μανιτάρια, αφού συνήθιζε να τα τρώει τρεις φορές τη μέρα». Από το πρωινό του δεν έλειπε και το μέλι, που σύμφωνα με το βιβλίο, το παράγγελνε ανά πολλά κιλά ώστε να έχει πάντα άφθονο διαθέσιμο.

    Παρά λοιπόν την καταγωγή του, δεν επέλεγε να ξεκινήσει τη μέρα του με αυγά και αλλαντικά. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι παρ’ όλο που υπάρχουν κρεατοφαγικές αναφορές σχετικά με τη διατροφή του Αϊνστάιν, τα τελευταία χρόνια της ζωής του έγινε αυστηρά χορτοφάγος.

    Διαβάστε επίσης:

    Άντρες προσοχή! Αυτό είναι το ποτό που πρέπει να αποφεύγετε



    ΣΧΟΛΙΑ