• LIFE&STYLE

    Ο μεγάλος συμβιβασμός του αφεντικού-Ο αποδοτικός υπάλληλος μπορεί να δουλεύει και από το σπίτι του

    • NewsRoom


    To Entrepreneur Insiders είναι μια online κοινότητα, στην οποία οι πιο σημαντικοί άνθρωποι στον χώρο των startup, απαντούν σε επίκαιρα ερωτήματα σχετικά με την επιχειρηματικότητα και την επαγγελματική σταδιοδρομία.

    Το ερώτημα «Τι στιλ ηγεσίας πρέπει ο κάθε επιχειρηματίας να υιοθετήσει;» απαντάται από τον Irv Shapiro, Διευθύνων Σύμβουλος της DialogTech.

    “Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη, που μπορείτε να κάνετε ως επιχειρηματίας είναι να πιστεύετε ότι είστε ο πιο έξυπνος άνθρωπος στο χώρο. Έχω προσπαθήσει πάντοτε να περιβάλλομαι από τους ικανότερους ανθρώπους που μπορώ να βρω, και το έχω εφαρμόσει σε κάθε εταιρεία που έχω δημιουργήσει. Η οποιαδήποτε επιχειρηματική μου επιτυχία οφείλεται στις ομάδες, που είχα πάντα γύρω μου όλα αυτά τα χρόνια.

    Πιστεύω ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να οικοδομήσουμε μια εταιρεία από το να προσλάβουμε τους καλύτερους, που δεν αρκούνται στην μετριότητα. Όσες φορές συμβιβάστηκα με κάτι λιγότερο, τελικά αναγκάστηκα να αντικαταστήσω το άτομο που προσέλαβα.

     ergazomenos-stojk

    Πού θα πρέπει να απευθυνθείτε όμως για να βρείτε τους ιδανικότερους ανθρώπους για να ενταχθούν στην ομάδα σας; Είναι απλό. Προσλάβετε ανθρώπους έξυπνους, εργατικούς, φιλόδοξους και καλούς ή αυτούς που εγώ αποκαλώ “Κύκνους”.

    Τις δεξιότητες μπορείτε να τις διδάξετε και να γίνετε εσείς μέντορας στη συμπεριφορά τους, αλλά στην περίπτωση που ένας υποψήφιος για την πρόσληψη δεν είναι γρήγορος και δεν δείχνει τον απαιτούμενο ζήλο για την εργασία, τότε θα έχετε περιορισμένη πιθανότητα επιτυχίας.

    Δείτε επίσης: Τι μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε να πάρετε κάποιες άσχημες επιχειρηματικές αποφάσεις.

    Ανέπτυξα την ιδέα για τους “Κύκνους” σε προγενέστερη εταιρεία που ίδρυσα πριν από 26 χρόνια, την Metamor Technologies. Η Metamor προσέλαβε και απασχολούσε 500 υπαλλήλους μέσα σε 12 χρόνια και με αυτό τον αριθμό των εργαζομένων χρειαζόμασταν μια συνεπή στρατηγική για την επικοινωνία και τις απαιτήσεις μας ως προς τους εργαζόμενους.
    Ψάχνοντας για αυτές τις ιδιότητες σε δυνητικούς εργαζόμενους ήμασταν σε θέση εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα ταλέντα.

    Η στρατηγική μας μέχρι αυτή τη στιγμή έχει αποδειχθεί επιτυχής, καθώς οι δύο προηγούμενες εταιρείες που απέκτησα και η τρέχουσα εταιρεία μου αυξάνεται σταθερά απασχολώντας 150 εργαζόμενους και έχοντας περισσότερους από 5.000 πελάτες.

    Παράλληλα με την πρόσληψη των καλύτερων ατόμων που μπορείτε να βρείτε, ως Διευθύνων Σύμβουλος, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα κοινό όραμα, που ο καθένας θα πιστεύει σε αυτό. Αυτό το κοινό όραμα θα πρέπει να περιλαμβάνει μια ισχυρή εταιρική κουλτούρα, την καινοτομία των προϊόντων, τους προσωπικούς στόχους των εργαζομένων και τους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους της εταιρείας.

    ergazomeni_mitera_stock

    Είναι αφελές να πιστεύουμε ότι αυτό το όραμα θα είναι στατικό, αλλά θα πρέπει να εξελίσσεται όσο εξελίσσεται η οργάνωση.

    Αν έχετε προσλάβει τους λεγόμενους “Κύκνους”, η ομάδα σας θα είναι σε θέση να εξελιχθεί σύμφωνα με το όραμα της επιχείρησης.

    Εκτός από τη δημιουργία ενός κοινού οράματος, που θα δεσμεύει τους υπαλλήλους σας, είναι επιτακτική ανάγκη να ευθυγραμμίσετε τις διαδικασίες και τις πολιτικές της εταιρείας σας σύμφωνα με τις με τις κοινές αξίες αξίες σας που οδηγούν στο όραμά σας.

    Για παράδειγμα, πρέπει να δώσετε τους υπαλλήλους σας την αυτονομία για να κάνουν τη δουλειά τους. Θα πρέπει να τους εμπιστεύεστε ότι εργάζονται σκληρά. Στη συνέχεια μπορείτε να αποδείξετε ότι  τους εμπιστεύεστε μέσω πολιτικών που ευθυγραμμίζονται με την εμπιστοσύνη σας, όπως διακοπές χωρίς συγκεκριμένα χρονικά όρια και ευέλικτο ωράριο εργασίας.

    Μετρήστε την επιτυχία των υπαλλήλων σας από τα αποτελέσματα τους, αντί του χρόνου που δαπανούν στα γραφεία τους. Δίνοντας στους εργαζόμενους την ευελιξία στην εργασία τους θα είναι περισσότερο προσηλωμένοι στην οδήγηση και θα φέρνουν αποτελέσματα, που ωφελούν την εταιρεία.

    Αυτό δεν είναι δύσκολο να εφαρμοστεί, καθώς τα περισσότερα από τα μέλη της ομάδας μας έχουν άλλωστε κινητές συσκευές, που τους επιτρέπουν να λαμβάνουν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους. Δεν δίνουν αναφορά όταν φεύγουν από το γραφείο και απαντούν στις αιτήσεις οποτεδήποτε.

    thumb_640

    Παρέχοντας στους υπαλλήλους σας ευέλικτα ωράρια εργασίας και το δικαίωμα να πάνε διακοπές όποτε επιθυμούν αποκομίζετε από αυτούς το μέγιστο της αποδοτικότητάς τους.

    Ωστόσο, όταν οι υπάλληλοί σας επιλέξουν να πάρουν ρεπό ή θέλουν να πάνε διακοπές, αφήστε τους να αποσυνδεθούν πλήρως από τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις.

    Η ενδυνάμωση των μελών της ομάδας σας μέσα από προοδευτικές πολιτικές δε σημαίνει ότι θα εγκαταλείψει την ευθύνη σας για την παρακολούθηση της προόδου.
    Η ανάθεση αρμοδιοτήτων είναι μια συνεχής διαδικασία. Όταν αναθέτετε μία νέα εργασία είναι σκόπιμο να ελέγχετε την πρόοδο πολλές φορές μέσα στην ημέρα.

    Αλλά, όταν ο υπάλληλός σας αποκτήσει την εμπειρία μπορεί να προσέρχεται στο γραφείο κάθε λίγες ημέρες. Ενώ θα πρέπει να σας ενημερώσει όποτε προκύψει κάποιο πρόβλημα. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασία θυμηθείτε να μετρήσετε την αποδοτικότητα και όχι τον χρόνο.

    Ως ηγέτης, πιστεύω ότι ο καλύτερος τρόπος για να αναπτυχθεί μια επιχείρηση είναι να προσλάβει τους σωστούς ανθρώπους, έτσι ώστε να δημιουργήσουν ένα κοινό όραμα, και στη συνέχεια να εφαρμόσουν πολιτικές που ευθυγραμμίζονται τόσο με το όραμα όσο και με τις αξίες της ομάδας σας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/i-bmw-giortazi-100-chronia-dimiourgias-afta-ine-merika-apo-ta-kalitera-montela-tis/49315

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/pio-ine-to-kalitero-diavatirio-gia-na-taxidepsis-se-pia-thesi-ine-i-ellada/49376



    ΣΧΟΛΙΑ