array(0) {
}
        
    
Menu
-1.36%
Τζίρος: 38.73 εκατ.

Ανοίγει η αυλαία για το 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών – Κορυφαία ονόματα από τη διεθνή σκηνή

Life & Style

Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης στη νέα παραγωγή της COSMOTE TV «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα»

Comments

Τις καταβολές και τον τεράστιο πλούτο της ελληνικής γλώσσας αναλαμβάνει να αναδείξει η νέα εκπομπή του COSMOTE HISTORY «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα», που παρουσιάζει ο καθηγητής γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης, προσφέροντας μέσα από τρίλεπτα fillers,  χρήσιμα μαθήματα για το πώς να χρησιμοποιούμε σωστά τη γλώσσα μας.    

Στη νέα εκπομπή, που είναι μία παραγωγή της COSMOTE TV, ο καθηγητής αποκαλύπτει τις άγνωστες πτυχές της ελληνικής γλώσσας, εξηγεί και σχολιάζει λέξεις, γλωσσικές δυσκολίες, γραμματικά, συντακτικά, σημασιολογικά και ορθογραφικά λάθη με σκοπό την ορθότερη και πιο ποιοτική χρήση του προφορικού και γραπτού λόγου. Η εκπομπή αναδεικνύει επίσης τον γλωσσικό πλούτο, τη δύναμη, αλλά και τη διεθνή παρουσία της γλώσσας μας, κάνοντας παράλληλα αναφορές στην κυπριακή διάλεκτο και «απαντώντας» σε ερωτήσεις και απορίες των τηλεθεατών.

Το «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα» κάνει πρεμιέρα την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου και θα προβάλλεται καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, στις 20.50. Αμέσως μετά την προβολή τους στο COSMOTE HISTORY, τα επεισόδια θα είναι διαθέσιμα στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Το πρώτο επεισόδιο είναι αφιερωμένο στον «θησαυρό» της ελληνικής γλώσσας, ενώ στα επόμενα επεισόδια θα μάθουμε την ετυμολογία των λέξεων «αγαπώ – φιλώ – έρωτας», του ονόματος «Αλέξανδρος», τα λάθη που κάνουμε όταν χρησιμοποιούμε τα ρήματα με αιτιατική, την απόδοση ξένων λέξεων, τις δάνειες λέξεις στην ελληνική γλώσσα, και πολλά άλλα.

https://www.youtube.com/watch?v=1Ts3Bpy-3ds&list=PLnxyoMVDsfQaJ-hbmj7-SrQm3zblaS800&index=13

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας Πρίγκιπας στην Αθήνα
Η συλλογή IKEA PS επιστρέφει, με μια πρώτη ματιά σε τρία σχέδια από τη δέκατη επερχόμενη έκδοσή της
Γιώργος Λιάγκας για συναυλία Βίσση στο ΟΑΚΑ: Εγώ βρίσκω εισιτήρια κανονικά, ακόμα και φθηνά (video)
Μαριέττα Χρουσαλά-Λέων Πατίτσας: Σαφάρι στη Νότια Αφρική
Η ΔΕΗ επιταχύνει την ενεργειακή μετάβαση με επίκεντρο την καθαρή ενέργεια
Αλλάζει στρατηγική το Netflix με επένδυση δισεκατομμυρίων στα αθλητικά τηλεοπτικά δικαιώματα
2η AdvantAge Ημέρα Καριέρας για έμπειρους επαγγελματίες 50+ με στόχο την έμπρακτη καταπολέμηση των ηλικιακών διακρίσεων στην εργασία
Ο Ανδρέας Γεωργίου επιστρέφει στον ΣΚΑΪ
Σοφία Καρβέλα: Οι ευχές στη Δήμητρα Κούστα για τα γενέθλιά της (pics)
Ο ΑΝΤ1 ανανεώνει τη συνεργασία του με τον Νίκο Χατζηνικολάου