ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Louis Vuitton: Έλληνας εμπλέκεται σε υπόθεση γυναίκας που ξέπλενε πάνω από 2 εκατ. σε αγορές πολυτελείας – πρόστιμο στον οίκο
O Βίρτζιλ Άμπλοχ, ο σχεδιαστής της ανδρικής συλλογής του Louis Vuitton και ιδρυτής της μάρκας για streetwear ρούχα Off-White, ζήτησε συγγνώμη μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε επειδή καταδίκασε τις λεηλασίες από αμερικανούς διαδηλωτές.
Ο Άμπλοχ, ο πιο διάσημος Αφροαμερικανός σχεδιαστής μόδας, ανέφερε αργά χθες το βράδυ στον λογαριασμό του στο Instagram ότι στηρίζει «κάθε κίνημα για την εξάλειψη του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας».
https://www.instagram.com/p/CA6ObECpnvH/
«Είμαι μαύρος. Ένας σκούρος μαύρος. Όπως λέμε πολύ σκούρος. Σε κάθε επίσκεψή μου σε κατάστημα τροφίμων στο Σικάγο φοβάμαι ότι θα πεθάνω. Κάθε επαφή μου με την αστυνομία θα μπορούσε να αποβεί μοιραία», έγραψε.
Ο 39χρονος Άμπλοχ δέχτηκε επικρίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επειδή επέκρινε τις λεηλασίες καταστημάτων στο Σικάγο και το Λος Άντζελες εν μέσω των διαδηλώσεων για την δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.
Σε ανάρτησή του έπειτα από την καταστροφή που υπέστη ένα κατάστημα ιδιοκτησίας ενός συναδέλφου του σχεδιαστή ο Άμπλοχ έγραψε: «Αυτό μου προκαλεί αηδία. Προς τα παιδιά που λεηλάτησαν το κατάστημά του και το RSVP DTLA και όλα τα καταστήματά μας, απλά να γνωρίζετε ότι ότι αυτό το προϊόν που σας κοιτάζει τώρα στο σπίτι ή στο διαμέρισμά σας είναι μολυσμένο και υπενθύμιση ενός είδους ανθρώπου που ελπίζω να μην είστε».
Ο Άμπλοχ δέχτηκε επίσης επικρίσεις επειδή έκανε δωρεά 50 δολαρίων σε μια οργάνωση που βοηθά στην κάλυψη των εξόδων για την νομική εκπροσώπηση των διαδηλωτών την στιγμή που οι δημιουργίες του κοστίζουν πολλές εκατοντάδες δολάρια ή και περισσότερα.
«Χθες μίλησα για το ότι λεηλατήθηκαν τα καταστήματά μου και αυτά των φίλων μου. Ζητώ συγγνώμη που το ενδιαφέρον μου για τα καταστήματά μας φάνηκε να υπερβαίνει το ενδιαφέρον μου για το δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε κατά της έλλειψης δικαιοσύνης και να εκφράζουμε αυτή τη στιγμή την οργή μας», δήλωσε χθες.
Ο ίδιος είπε ότι η συνεισφορά του στους σκοπούς του κινήματος διαμαρτυρίας ανέρχεται σε 20.500 δολάρια.
Ο Άμπλοχ είναι καλλιτεχνικός διευθυντής για την ανδρική σειρά του Louis Vuitton από τον Μάρτιο του 2018.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τι κάνουν οι κληρονόμοι των Φιλίππου (ΦΑΓΕ): Οι business, οι ζημιές και οι δύο ταχύτητες σε Ελλάδα και εξωτερικό
- Ακύρωση-σοκ για το μοναδικό πρόστιμο στην τεχνητή νοημοσύνη: Το νομικό κενό που επιτρέπει στην OpenAI να εκμεταλλεύεται χωρίς έλεγχο τα δεδομένα μας
- Πλειστηριασμοί: Το «χρυσό φιλέτο» της Λ. Αθηνών, τα ξενοδοχεία και το σφυρί του Ι. Μαρούλη στην Κεφαλονιά
- Ο «ασυμβίβαστος» Γιώργος Σαλονίκης, η φιλία με τον Κόκκαλη, ο Ολυμπιακός και η ΕΥΔΑΠ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.