• LIFE&STYLE

    Θρήνος στην παγκόσμια μουσική για τον θάνατο του θρυλικού Φατς Ντόμινο

    • NewsRoom


    Θλίψη στην παγκόσμια μουσική σκηνή από τον θάνατο του ανθρώπου που «δημιούργησε» τη Ροκ εν Ρολ. Ο Φατς Ντόμινο, που ενέπνευσε τον μύθο των περασμένων δεκαετιών Έλβις Πρίσλεϊ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών. Ο θρύλος της Ροκ εν Ρολ, όπως μπορεί κανείς να τον αποκαλέσει, έζησε μια ζωή γεμάτη από μουσική, επιτυχίες και ρεκόρ.

    Η είδηση της απώλειάς του επιβεβαιώθηκε από τους συγγενείς του στη Νέα Ορλεάνη των Ηνωμένων Πολιτειών. Χαρακτηριστική ήταν η εκφώνηση από τον τηλεοπτικό σταθμό που μετέδωσε πρώτος την απώλεια του θρυλικού μουσικού. «Τα λόγια που θα σας πω μου προκαλούν βαθιά λύπη και κατάθλιψη. Χάσαμε έναν θρύλο. Έναν από τους ήρωες μου. Ο Φατς Ντόμινο της Νέας Ορλεάνης απεβίωσε», ακούστηκε να λέει ο αστέρας της αμερικανικής τηλεόρασης Wendell Pierce.

    Είχε πουλήσει πάνω από 110 εκατ. δίσκους και ανάμεσα τα singles του- οι πωλήσεις των οποίων έφτασαν τα 22 εκατ.- ήταν τα «Blueberry Hill», «Ain’t It a Shame» και «Walking To New Orleans».

    Επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τη μουσική σκηνή των δεκαετιών του ’50 και του ’60 και το άλμπουμ του «Fat Man» θεωρείται από πολλούς ως το πρώτο της ιστορίας της Rock ‘n’ Roll. Σύμφωνα με το Sky News, ο Fats Domino είχε καταφέρει να ξεπεράσει σε πωλήσεις όλους τους καλλιτέχνες αυτής της μουσικής σκηνής, με εξαίρεση βέβαια τον «βασιλιά» Ελβις Πρίσλεϊ. Ήταν ανάμεσα στους πρώτους δέκα που εντάχθηκαν στο Rock and Roll Hall of Fame, και το Rolling Stone Record Guide τον είχε παρομοιάσει με τον εθνοπατέρα των ΗΠΑ, Βενιαμίν Φραγκλίνο.

    Παρά την τεράστια φήμη του, δεν εγκατέλειψε ποτέ τη γενέτειρά του, τη Νέα Ορλεάνη. Ο διάσημος μουσικός είχε αποσυρθεί εδώ και πολλά χρόνια από τη ενεργό  δράση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιατί θα λάβει ο Eminem αποζημίωση 600.000 δολ. από πολιτικό κόμμα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς η Κέιτ Μίντλετον επεδίωξε την γνωριμία της με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα τελευταία λόγια 13 μεγάλων προσωπικοτήτων της ιστορίας λίγο πριν ξεψυχήσουν

     



    ΣΧΟΛΙΑ