• LIFE&STYLE

    Shopping Star & My Style Rocks: Η εκδίκηση της Κατίνας

    my style rocks

    Στέλιος Κουδουνάρης, Αλεξάνδρα Κατσαΐτη, Ευαγγελία Αραβανή και Χάρης Χριστόπουλος


    Ζήλιες, μπηχτές, κακίες, πισώπλατα σχόλια, κουτσομπολίστικες ειρωνείες σε καθημερινή, μεγάλη δόση. Και ακόμα ρεζιλέματα και τσακωμοί, υπαινιγμοί και ξεφτιλισμοί με έπαθλο ένα συνολάκι ή την επιβράβευση της κομψότητας της συνοικιακής ανέμπνευστης βιοτεχνίας! Εις το όνομα της μόδας, του πρετ-α-πορτέ και του καλού γούστου σε κονσέρβα, αμήν! Τι λένε τα στερεότυπα, αδελφούλα μου;

    Πως οι γυναίκες νοιάζονται μόνο σκούφιες και μπερέδες, χάντρες και γυαλιστερά κουρελάκια, τσόκαρα και σαντάλια! Μπροστά σ’ αυτά δε βάζουνε φιλίες, καλούς τρόπους, αγωγές και ευγένειες, ούτε αξιοπρέπειες και λογική! Είναι έτοιμες να βριστούνε, να προσβληθούν και να προσβάλουν, να μαλλιοτραβηχτούνε προκειμένου να αποκτήσουνε φουστοπαντέλονο της μόδας και ασορτί καζάκα, ή το εύγε της Αλεξάνδρας Κατσαϊτη, του Χριστόπουλου και ενός άλλου που δε ξέρουμε τ όνομα του. Φυσικά και σ αυτά τα δύο, βαρύγδουπα, ξένα κόνσεπτ, το Shopping Star και το My style rocks δε θα έβαζαν άνδρες να τσακώνονται για να αγοράσουν γραβάτες και σωβρακοφανελες, ή για το ποιος φόρεσε καλύτερα τις τιράντες και τη κάλτσα με το πέδιλο. Τα αυτά τηλεοπτικά προϊόντα, βαθύτατα μισογυνία και περιπαικτικά στις γυναίκες, χλευάζουν συχνά απροκάλυπτα και φανερά, τις συμμετέχουσες…

    Επιδειξιομανής εξυπνακισμός και ειρωνεία

    Στο Shopping Star, γυναίκες ξαμολιούνται σε άγνωστες αγορές. Αναμαλλιασμένες, αγχωμένες, ξέπνοες πρέπει σε λίγη ώρα να ντυθούν άριστα και περίκομψα, όχι με κανόνες Σανέλ αλλά συμπεθερίστικης επιβράβευσης και κανόνων πεθεράς. Η κριτική ασκείται την ώρα που η υποψήφια ψωνίζει, τόσο από συμπαίκτριες όσο και από αθέατο σχολιαστή.

    Χαρακτηρισμοί, ειρωνείες, προσβολές, σχόλια ειρωνικά για κιλά, διαφορές σωματικές, ύψος, προφορές, χαρακτηριστικά προσώπου και σωματότυπου, ακούγονται από παντού, με στόχο να προκαλέσουν γέλιο, αλλά θυμίζει τόσο καζούρα γυμνασιακή όλο αυτό, που μπορείς ως τηλεθεάτρια γυναίκα, να νιώσεις άβολα γιατί εκτός τηλεόρασης, μιας και μας πνιγεί και η ευαισθησία επι του θέματος, αυτό θα θεωρούταν μπούλινγκ!

    Η φούστα που δεν ταιριάζει στη στραβοκάνα, η μπλούζα που δε κρύβει αυτήν με τα μεγάλα οπίσθια, το παντελόνι που δεν πάει στην κοντοπόδαρη, γίνονται χιουμοριστικές και καλά ρομφαίες κακών τρόπων για να πληγεί η υποψήφια να κερδίσει και το ξινό ύφος υπογραμμίζει την αποστροφή που φέρνει το κακό γούστο της άλλης πάντα! Κι όμως, οι γραμματείες ισότητες ταράζονται με σποτάκια με την Άντζελας Δημήτριου που σπάει πασχαλινά αβγά και οι τα ραδιοτηλεοπτικά συμβούλιά αν πεις τη λέξη «μαλακεία» στον αέρα και όχι για την συμπεριφορά απέναντι στις γυναίκες των εν λόγω προγραμμάτων! Στο συγκεκριμένο, βγαίνει ενδιαμέσως και στο τέλος, η Βίκυ Καγιά, αγιοποιημένη απ το περπάτημα της στις διεθνείς πασαρέλες, με ύφος πάπα όταν ευλογεί τους πιστούς στα μπαλκόνια του Βατικανού και δίνει άφεση αμαρτιών της μόδας, η την ευχή για να πορευτούν εν ειρήνη φορώντας τα συνολικά οι τυχερές, στην πλημμυρισμένες γειτονιές που μας πνίγουνε μεταφορικά και κυριολεκτικά…

    Η Ραμόνα και τα «γκατάκια»

    Στο αντίποδα του Shopping Star, ήρθε το My style rocks για να μιμηθεί την επιτυχία ο ΣΚΑΪ με τουρκική υπογραφή και αισθητική διεθνών επίσης προδιαγραφών! Διασκεδάζοντας και κάνοντας χάζι τις ίδιες υποψήφιες κάθε φορά να μασκαρεύονται… με το συμπαθεί… να ντύνονται κομψά κατά τη γνώμη τους, βλέπουμε γυναίκες να ενισχύονται για να φέρονται με αγένεια, εχθρικότητα, αυταρέσκεια, προκλητικότητα, καβγατζίδικη διάθεση, κλάματα μα δε τους στρώσει καλά το μπλουζάκι, και όλα αυτά για να θεωρηθούν καλού γούστου!

    Λες και η ωραιότητα δεν έχει να κάνει με συμπεριφορές και χαρακτήρα και προσωπικότητα αλλά με τον αν δείχνεις ωραία ως κρεμάστρα φορώντας ρουχαλάκια με τις ετικέτες του δανικού! Έτσι μπήκε στη τηλεοπτική μας ζωή η Ραμόνα!

    Ιδανική πρωταγωνίστρια για τηλεοπτικά προγράμματα ίντριγκας δωματίου και αναλώσιμης, στιγμάς δόξας, απ αυτές που αγαπά να βλέπει το κοινό, ως μια ακόμα πιο τσαμπουκαλού Ασπα Τσίνα. Μια κοπέλα που έχει συμμετοχή σε καλλιστεία Playmate, είναι απ την Γεωργία και μιλά σπαστά τα ελληνικά της μόδας, εξοβελίζοντας νευρικά στις συμπαίχτριες κουβεντούλες όπως «τι λες που είσαι κομψή… γκατάκι, ε, γκατάκι», τσακώνεται με τους κριτές, δε χαμογελά ποτέ και δεν δέχεται μύγα στο σπαθί της.

    Χρυσωρυχείο κοινώς, για το τηλεοπτικό πρόγραμμα αλλά και όλο το σταθμό, που την προορίζει -φημολογείται- και για το αγαπημένο του Survivor και που όπως πάει θα την βγάλει να λέει και τις ειδήσεις σπρώχνοντας πιο κει την Σία Κοσιώνη και την Ευρυδίκη Βαλαβάνη, για να χωρέσει δίπλα στον έτερο τηλεοπτική ογκόλιθο εκ του Survivor, τον Βασάλο! Όλα αυτά με την έτοιμη να εκραγεί Ραμόνα για το μη τυχόν και δεν ταιριάζει το μποχο πουκάμισο με το συνθετικό κολάν, αποθεώνονται από τα social media, με κορώνες ρατσιστικές, δουλειές που της ταιριάζουν και μπουλινγκ «διασκέδασης» από τους σχολιαστές των πάντων, που τη μια είναι ενάντια στις κοινωνικές διακρίσεις και την άλλη στέλνουν την Ραμονα στο Πόρτο Φίνο, «μόνο για να καθαρίζει σπίτια»!

    Κομψή και στην κηδεία…

    Μένοντας λίγο παραπάνω στο My style rocks του ενημερωτικού, κάποτε, ΣΚΑΪ, θα σταθούμε στις έξοχες ιδέες του σόου, να βάζει τις υποψήφιες ποτέ να ντύνονται ως διάσημες σταρ του διεθνούς σινεμά, με αποτέλεσμα να θυμίζουν κακό πλήρωμα στο Πατρινό Καρναβάλι, που θα το γιούχαραν με περίσσια χαρά οι Πατρινοί και πότε με άλλα κοστούμια!

    Με ξεχειλίζουσα ευαισθησία ακόμα για το θάνατο κάποια μέρα, ζήτησαν απ τις παίκτριες να ντυθούν κατάλληλα για κηδεία, για γάμο στο Αμπου Ντάμπι, για διακοπές στο Πόρτο Φίνο, για κάθε κοινωνική περίσταση, πλην της αγοράς εδωδίμων και αποικιακών στην λαϊκή αγορά της γειτονιάς, που συμφέρει όλες μας για ψώνια, ειδικά προς το μεσημέρι όταν πέφτουν οι τιμές, πριν σηκωθούν οι πάγκοι! Φυσικά αυτό δεν ορίζει την κομψή γυναίκα η οποία δεν πάει στην αγορά για γάβρο σε τιμή ευκαιρίας, αλλά βαθμολογείται από την Αλεξάνδρα Κατσαϊτη με τις κουκλίτσες μπροστά της στην τηλεοπτική της παρουσία, που αποδεικνύουν και την δική της άποψη για τις γυναίκες στον κόσμο μας. Είσαι με αναλογίες Μπάρμπι, ντύνεσαι κομψά και πουλάς στιλ; Όχι; Ε! Τότε είσαι μεγάλο γκατάκι… ε… γκατάκι…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: My Style Rocks: 5+1 looks που έχουν αντιγράψει ακριβώς οι παίκτριες
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: My Style Rocks: Αυτοί είναι οι σύντροφοι των hot κοριτσιών του παιχνιδιού
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δείτε πώς ήταν οι παίκτριες του My Style Rocks πριν τις πλαστικές (pics)
    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ιωάννα Τούνη: Μια από τις πιο hot παρουσίες της ελληνικής τηλεόρασης (pics+video)

     



    ΣΧΟΛΙΑ