• LIFE&STYLE

    Πώς να αποκτήσετε μακριά μαλλιά εύκολα και γρήγορα


    Τα μακριά μαλλιά προσδίδουν γοητεία και θηλυκότητα, ενώ θυμίζουν κάτι από “Ραπουνζέλ” στις γυναίκες που ακολουθούν ένα πιο girly ντύσιμο ή κάτι από φεστιβάλ των 60’s σ’ αυτές που υιοθετούν το hippy style. Όσες τάσεις κι αν έρθουν, όσες μόδες κι αν περάσουν, τα μακριά μαλλιά θα αποτελούν μια κλασική ιδέα.

    Πολλές είναι οι γυναίκες που έχουν τεράστια αδυναμία στα μακριά μαλλιά και είναι ταγμένες σ’ αυτά. Μερικές έχουν από τη φύση τους αδύναμη τρίχα κι έτσι κάνουν αμέτρητες προσπάθειες να τα μακρύνουν. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι.

    Το θέμα, βέβαια, δεν είναι απλώς να μεγαλώσουν, αλλά αυτό να γίνει και γρήγορα. Οι μύθοι σχετικά με τέτοιες τακτικές αφθονούν, επομένως χρειάζεται ένας εγγυημένος τρόπος. Η Anabel Kingsley, κόρη του θρυλικού γκουρού μαλλιών Philip Kingsley, μίλησε στη γυναικεία ιστοσελίδα byrdie.co.uk για το ζήτημα αυτό.

    μακριά μαλλιά

    Ας δούμε παρακάτω τις συμβουλές της:

    1. Κατανόηση του κύκλου των μαλλιών:

    “Αρχικά θα πρέπει να κατανοήσουμε το τι πραγματικά συμβαίνει με τα μαλλιά μας. Στην ουσία, υπάρχουν τρία στάδια του κύκλου της τρίχας: anagen (η φάση ανάπτυξης), catagen (η ενδιάμεση φάση) και telogen (η φάση αποβολής/ανάπαυσης)”, εξηγεί η Kingsley.

    “Τα στάδια αυτά μπορούν να κρατήσουν και χρόνια, ενώ θα πρέπει να γνωρίζετε πως οι τρίχες δεν περνούν όλα τα στάδια με τους ίδιους ρυθμούς, αλλά λειτουργούν με τον δικό τους χρόνο και τρόπο”.

    2. Μείωση της θραύσης των μαλλιών:

    “Για να διατηρήσετε και να βελτιώσετε τη δύναμη, την ελαστικότητα και την κατάσταση των μαλλιών, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε προϊόντα προετοιμασίας των μαλλιών πριν από το σαμπουάν, δύο φορές την εβδομάδα”, λέει η Kingsle.

    “Επίσης, το λανθασμένο χτένισμα μετά το μπάνιο μπορεί να προκαλέσει αρκετά σημαντική θραύση και διαχωρισμό των άκρων. Πριν τα ξεμπλέξετε, ψεκάστε με ένα σπρέι σε όλο το μήκος και τα άκρα των μαλλιών σας και στη συνέχεια σιγά-σιγά και απαλά ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε τη χτένα”, συμπληρώνει.

    3. Τα μυστικά για να μεγαλώσουν πιο γρήγορα:

    Δεν υπάρχει διόρθωση που μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Υπάρχουν, ωστόσο, διάφορα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την καλύτερη υγεία των μαλλιών σας.

    “Για να βελτιστοποιήσετε το περιβάλλον του τριχωτού της κεφαλής, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ημερησίως scalp toner, δηλαδή τονωτικά προϊόντα, τα οποία ενυδατώνουν τα μαλλιά και τα δυναμώνουν”, συμβουλεύει.

    “Επίσης, σε εβδομαδιαία βάση θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μάσκες διέγερσης του τριχωτού της κεφαλής ή ακόμη και σπρέι πρωτεϊνών. Ενισχύουν τα μαλλιά με την πάροδο του χρόνου, γεγονός που συμβάλλει στη μείωση της πτώσης των μαλλιών ως αποτέλεσμα θραύσης”.



    ΣΧΟΛΙΑ