• LIFE&STYLE

    Ο εκατομμυριούχος ιδρυτής του MySpace αποσύρθηκε και ταξιδεύει (pics)

    Tom Aderson


    Αν ήσασταν έφηβοι πριν από μια δεκαετία, τότε θα θυμάστε το κοινωνικό δίκτυο “MySpace”. Για τους νεότερους που δεν ξέρουν περί τίνος πρόκειται, αρκεί να πούμε πως υπήρξε η μεγαλύτερη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης πριν από το Facebook, αν και αφορούσε, κυρίως, τον τομέα της μουσικής.

    Όσοι διατηρούσαν λογαριασμό στο “MySpace” είχαν ένα κοινό “φίλο”: τον Tom Aderson! Ο Tom Aderson υπήρξε συνιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας από το 2003, σε ηλικία μόλις 32 ετών, μέχρι το 2005 που αγοράστηκε από την News Corp. Ο Aderson αποσύρθηκε από την εταιρεία προτού καν φτάσει τα 40 και όντας πολυεκατομμυριούχος, για να ταξιδέψει στον κόσμο και να εξερευνήσει το πάθος του για την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό!

    Ο ίδιος είπε στο Red Bulletin“Όταν εγκατέλειψα τον κόσμο της εργασίας, άρχισα να σχεδιάζω το σπίτι των ονείρων μου. Είχα βυθιστεί στην αρχιτεκτονική και αγόρασα επτά κενές παρτίδες.Το σχέδιό μου ήταν να κτίσω ένα σπίτι, να εγκατασταθώ εκεί και να οικοδομήσω το επόμενο. Αν το επόμενο ήταν καλύτερο, θα μετακόμιζα, θα πωλούσα το προηγούμενο και ούτω καθεξής”.

    Ο Aderson ολοκλήρωσε την κατασκευή στην τρίτη κατοικία κι έπειτα στράφηκε στην τέχνη της φωτογραφίας. Από τότε, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, για να φωτογραφίζει τα τοπία και τη φύση. Μετακινείται μεταξύ των τριών κατοικιών του στο Λας Βέγκας, το Λος Άντζελες και τη Χαβάη, ενώ δημοσιεύει τις καλύτερες λήψεις στον λογαριασμό του στο Instagram, που ονομάζεται @myspacetom.

    Εδώ είναι μερικές από τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες του και κάποιες δηλώσεις που έχει κάνει:

    “Για αρκετά χρόνια δεν δούλευα καθόλου. Απλώς, δεν ήθελα να περάσω ούτε ένα λεπτό κάνοντας κάτι για να μου αποφέρει χρήματα”.

    “Δεν ήθελα να πουλήσω τις φωτογραφίες μου ή να τις διαφημίσω κάπου. Αυτό θα σήμαινε ότι το κάνω ως επάγγελμα”.  

    Αντιθέτως, ο Aderson ταξιδεύει για τη δική του ευχαρίστηση και για να επισκεφτεί φίλους, επιλέγοντας τους προορισμούς μέσα από online φωτογραφίες. 

    “Οι άνθρωποι βλέπουν μια φωτογραφία στο Instagram και αποφασίζουν να πάνε σ’ εκείνο το μέρος. Είναι τόσο απλό.”

    Ο Aderson λέει ότι η Ισλανδία είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της επιρροής του Instagram στην ταξιδιωτική βιομηχανία.

    Ο Aderson δεν είναι πολύ του προγράμματος, αφού συνήθως κλείνει ξενοδοχείο για το ταξίδι του λίγα λεπτά πριν κοιμηθεί.

    View this post on Instagram

    Any guesses what you're looking at here? This is Angkor Wat in Cambodia. I arrived super early to capture the sunrise and I saw these faint lights in the sky. Turns out they were preparing for a musical show later in the week. I think my photo is very unique because I took this longer exposure while they were testing the lights — you would not see the lights so bright and distinct unless they were leaving them in the same position for a long time. In other words, during the show when the lights were actually pulsing and changing you'd never get a shot like this. At the time when I took this in 2013, the locals told me they'd never seen a light show or photo like this at the ancient site. I got a kick out of showing it to people on my iPad all over town and their reactions were priceless! Guess I got lucky that morning!!

    A post shared by Tom Anderson (@myspacetom) on

    “Ο χρόνος είναι το πιο σημαντικό πράγμα για μένα. Πώς μπορείτε να κάνετε όλα τα πράγματα που θέλετε να κάνετε, αν έχετε τόσο περιορισμένο χρόνο;”

    Ο Aderson έχει φωτογραφίσει μέσα σε ένα χρόνο τα εξής: Περού, Χιλή, Αργεντινή, Βολιβία, Χαβάη, Ιαπωνία, Κίνα, Καναδά, Αλάσκα και κάθε Βορειοδυτική και Νοτιοδυτική πολιτεία.

    “Όταν οι άνθρωποι ρωτούν για τα εργαλεία με τα οποία φωτογραφίζω, τους λέω να μην ανησυχούν πάρα πολύ για τη μάρκα της κάμερας” είπε, προσθέτοντας ότι τα smartphones και οι μεταχειρισμένες κάμερες λειτουργούν καλά.

    Για τους νέους ανθρώπους που θέλουν τα ταξιδέψουν: “Κάντε το τώρα! Μην περιμένετε! Όσο μεγαλώνετε θα είναι πιο δύσκολο και θα έχετε περισσότερες ευθύνες”.



    ΣΧΟΛΙΑ