• LIFE&STYLE

    To Despacito είναι το τραγούδι του καλοκαιριού -Το μυστικό της επιτυχίας και οι… πρόστυχοι στίχοι (video)

    despacito


    Μπορεί όσοι ακούν αυτό το τραγούδι να έχουν χωριστεί σε δύο κατηγορίες, δηλαδή σε αυτούς που κάθε που το «πετυχαίνουν» στο ραδιόφωνο το χορεύουν (ξανά και ξανά) και σε αυτούς που αλλάζουν με την μία σταθμό, αλλά τα νούμερα μιλούν από μόνα τους…και το Despacito είναι το πιο πολυπαιγμένο τραγούδι όλων των εποχών.

    Συγκεκριμένα, η παραγωγή Universal Music Latin Entertainment ανακοίνωσε πως το Despacito του Λουίς Φόνσι είναι το τραγούδι που έχει παιχθεί περισσότερο από κάθε άλλο (4,6 δισεκατομμύριο φορές) σε όλες τις υπηρεσίες streaming, κερδίζοντας έτσι την πρώτη θέση και εκτοπίζοντας τον Justin Bieber που κατείχε τον τίτλο από το 2010 με το τραγούδι «Baby».

    Ερωτικοί στίχοι

    Και μπορεί ο χορευτικός ρυθμός του Despacito να κάνει όσους δεν ξέρουν Ισπανικά να μην επικεντρώνονται στους στίχους του, ωστόσο πρόκειται για ένα τραγούδι με αρκετά ερωτικούς έως και πρόστυχους στίχους, το οποίο αναφέρεται στον «αργό ρυθμό» (Despacito) της μεθόδου του φλερτ και του σεξ που επακολουθεί.

    Το τραγούδι κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο και από τότε βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του Billboard με τα 100 πιο hit τραγούδια. Από την πλευρά του ο Λούις Φόνσι πως είναι πραγματικά πολύ τρελή η πορεία του τραγοθυδιού και πως η τεχνολογία των βοήθησε να ακουστεί το τραγούδι του σε κάθε γωνιά της γης.

    « Έκανα ό, τι μπορούσα για να κάνω τον κόσμο να χορέψει. Άλλωστε ο κόσμος μπορεί να έρθει κοντά σε μια εποχή που χτίζονται τείχη», δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN ο Πορτορικανός.

    Η ιστορία του

    Όσον αφορά την ιστορία του τραγουδιού, μπορεί εκείνο να μην γράφτηκε μετά από κάποιο φλερτ του Λούις Φόνσι, αλλά είναι εξίσου ενδιαφέρουσα.

    Ουσιαστικά ο δημιουργός ανέφερε πως μετά από δύο χρόνια αποστασιοποίησης από την βιομηχανία της μουσικής θέλησε να γράψει ένα διασκεδαστικό τραγούδι με λατινική «αίσθηση» που να έχει χορευτική μελωδία και ποιητικούς αλλά «πιασάρικους» στίχους. Έτσι στα τέλη του 2015 ο Φόνσι «έδειξε» τον ρυθμό που είχε στο μυαλό του σε έναν φίλο του μουσικό και νικητή των Λατινικών Grammy και μαζί έγραψαν το τραγουδι στο σπίτι του Φόνσι.

    Στην αρχή, το Despacitο προοριζόταν βέβαια να γίνει μπαλάντα, ωστόσο μετά από την συνεργασία του με τον καλλιτέχνη Daddy Yankee, το τραγούδι πήρε την μορφή που ακούμε όλοι σήμερα.

    Όσο για τον λόγο που είναι τόσο επιτυχημένο αυτό το τραγούδι; «Αυτό το τραγούδι είχε τα σωστά συστατικά – μια πολύ ελκυστική μελωδία και μια πολύ ενδιαφέρουσα γλώσσα, γιατί είναι πολύ αισθησιακή, αλλά και ποιητική ταυτόχρονα», ανέφερε ο ίδιος προσθέτοντας πως απλά έδειξε με αυτό το τραγούδι πόσο ευτυχισμένοι και δεμένοι με την μουσική τους είναι οι Λατίνοι.

    Στίχοι μετεφρασμένοι στα Ελληνικά, εδώ

    Πηγή: iefimerida.gr

     



    ΣΧΟΛΙΑ