• LIFE&STYLE

    Το “μαγικό” δαχτυλίδι που αντικαθιστά το πορτοφόλι, τα κλειδιά και τις κάρτες σας

    δαχτυλίδι


    Στον κόσμο του Token, δεν θα χρειαστεί ποτέ να μεταφέρετε το πορτοφόλι σας. Δεν θα χρειαστεί να κουβαλάτε τα κλειδιά του σπιτιού σας ή τις κάρτες σας ή ακόμα και να θυμάστε τον κωδικό πρόσβασης του υπολογιστή σας.

    Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα δαχτυλίδι!

    Το Token είναι μια νεοσυσταθείσα εταιρεία υλικού, που μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο της προϊόν: το Token Ring. Πρόκειται για ένα δαχτυλίδι ταυτότητας που αποθηκεύει τα διαπιστευτήριά σας και εξασφαλίζει την ιδιωτικότητά σας με έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων.

    Ο δακτύλιος Token ξεκινά από $249 (περίπου 218 ευρώ) και είναι διαθέσιμος για προπαραγγελία. Τα πρώτα δακτυλίδια Token θα ξεκινήσουν να διατίθενται στην αγορά τον Δεκέμβριο.

    Δείτε πώς λειτουργεί!

    Το Token ήταν ιδέα του ζευγαριού Melanie και Steve Shapiro. Γνωρίστηκαν στο Rochester Institute of Technology στη Νέα Υόρκη, όπου και κατασκευάζεται το δαχτυλίδι.

    Token was founded by husband-and-wife duo Melanie and Steve Shapiro. They met at Rochester Institute of Technology in Rochester, New York, which is where the ring is being manufactured.

    Το Tοken υπάρχει σε τρία είδη: Το 1ο είναι από ανοξείδωτο χάλυβα και κοστίζει $249 (218 ευρώ)

    Token comes in three finishes: Brushed stainless steel, which costs $249...

    Το 2ο από μαύρο ρόδιο και κοστίζει $299 (263 ευρώ)

    ...Black rhodium, which costs $299...

    Και το 3ο από 14 καράτια ροζ-χρυσό με τιμή $299 (263 ευρώ)

    ...and 14-karat rose gold, which also costs $299.

    Το δαχτυλίδι διαθέτει ένα ενσωματωμένο σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων, που σημαίνει ότι είστε ο μόνος που μπορεί να το κάνει να λειτουργήσει. Αφού σαρώσετε το δάκτυλό σας, το δαχτυλίδι θα ανάψει και μπορείτε να το φορέσετε. Αν το φως γίνει κόκκινο, θα σημαίνει ότι το δαχτυλίδι δεν λειτουργεί για εσάς.

    The ring has a built-in fingerprint scanner, meaning you're the only one who can get it to work. Once you scan your finger, the ring will light up and you can put it on your finger. If the light turns red, the ring won't work for you.

    Υπάρχει, επίσης, ενσωματωμένος ένας οπτικός αισθητήρας. Όταν βγάλετε το δαχτυλίδι, το Token μπορεί να το καταλάβει και τότε θα κλειδώσει τα διαπιστευτήριά σας.

    There's also an optical sensor built in. When you take the ring off, Token says it can sense that and will lock your credentials.

    Το Token είναι αδιάβροχο μέχρι 50 μέτρα, οπότε δεν χρειάζεται να το αφαιρείτε όταν κάνετε ντους ή όταν θα κολυμπήσετε.

    Token is waterproof up to 50 meters, so you don't need to take it off when you shower or swim.

    Η μπαταρία διαρκεί περίπου δύο εβδομάδες. Όταν χρειαστεί να φορτιστεί, θα το τοποθετήσετε σε ασύρματη βάση φόρτισης.

    The battery will last about two weeks. When it needs to be charged, the ring sits on a wireless charging base.

    Το Token είναι ικανό να αποθηκεύει τις πιστωτικές σας κάρτες και να λειτουργεί όπως το Apple Pay ή το Android Pay. Μόλις προσθέσετε τη Visa ή MasterCard στο δαχτυλίδι, θα μπορείτε να πατήσετε πάνω από τον σαρωτή πιστωτικών καρτών στα καταστήματα για να ολοκληρώσετε την αγορά σας.

    Token is capable of storing your credit cards and works a lot like Apple Pay or Android Pay. Once you add your Visa or MasterCard to the ring, you'll be able to tap it over the credit card scanner at stores to complete your purchase.

    Κάπως έτσι μοιάζει στην πράξη:

    Για να προσθέσετε την κάρτα σας, θα πρέπει να αντιστοιχίσετε το δαχτυλίδι με την εφαρμογή Token, η οποία είναι διαθέσιμη για iOS, Android, Windows 10 και OS X.

    To add your card, you'll need to pair the ring with the Token app, which is available for iOS, Android, Windows 10, and OS X.

    Μέσα στην εφαρμογή μπορείτε, επίσης, να προσθέσετε τους κωδικούς πρόσβασής σας, να ρυθμίσετε την έξυπνη κλειδαριά, να ενεργοποιήσετε την κάρτα πρόσβασης που τυχόν έχετε στη δουλειά σας ή την κάρτα (πάσο) στα ΜΜΜ και να ενεργοποιήσετε το δαχτυλίδι να λειτουργεί με το αυτοκίνητό σας.

    Within the app, you can also add your passwords, set up your smart lock, activate your access card for work, add your transit pass, and enable the ring to work with your car.

    Όταν προσθέτετε το δελτίο διέλευσης (κάρτα-πάσο για τα ΜΜΜ), θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δακτύλιο σε οποιοδήποτε μέσο που διαθέτει αναγνώστη NFC.

    Όταν κρατάτε το δαχτυλίδι επάνω στην κλειδαριά, θα ξεκλειδώσει – όταν βγείτε έξω, κάντε το ίδιο πράγμα για να κλειδώσετε. Το Token έκανε τη δική του έξυπνη κλειδαριά, η οποία συνδυάζεται με το δαχτυλίδι και κοστίζει $100 (88 ευρώ).

    Same goes for your front door. When you hold your ring up to the pad, it will unlock your door — on your way out, do the same thing to lock it. Token made their own smart lock to pair with your ring, which costs $100.

    Αν είστε κάποιος που έχει πρόβλημα με το να θυμάται τον κωδικό πρόσβασης του, μπορείτε να τον αποθηκεύσετε στο δαχτυλίδι. Όταν θέλετε να ανοίξετε το λάπτοπ σας, χτυπήστε δύο φορές – ο κωδικός σας θα γεμίσει αυτόματα και ο υπολογιστής σας θα ξεκλειδώσει.

     If you're someone who has trouble remembering your password, you can load it onto the ring. When you want to open your laptop, knock twice on — your password will auto fill and your computer will unlock.

    Λειτουργεί με Bluetooth. Ο λόγος που πρέπει να χτυπήσετε δύο φορές είναι να ενεργοποιήσετε το Bluetooth εντός του δακτυλίου έτσι ώστε να μπορεί να ξεκινήσει την αναζήτηση της συσκευής σας.

    Το Token λειτουργεί και για το αυτοκίνητό σας. Η εταιρεία πωλεί ένα συνοδευτικό βύσμα για το αυτοκίνητό σας, που θα επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το δαχτυλίδι για να ξεκλειδώσετε την πόρτα και για να ξεκινήσετε το αυτοκίνητο.

    Token works for your car, too. The company sells an accompanying plug for your car that will let you use the ring to unlock the door and eventually, to start the car.

    Το δαχτυλίδι μπορεί να αντικαταστήσει την κάρτα πρόσβασης για το γραφείο σας.

     



    ΣΧΟΛΙΑ