• LIFE&STYLE

    Η Madonna «ψηφίζει» Coca-Cola – Πώς (και γιατί) σχολίασε το «φιάσκο» της Pepsi

    • NewsRoom
    μαντόνα

    Μαντόνα


    Η Madonna με μία απλή, χιουμοριστική και ταυτόχρονα αφοπλιστική κίνηση αποφάσισε να πικάρει την εταιρία Pepsi, με αφορμή το αμφιλεγόμενο διαφημιστικό της εταιρίας, το οποίο αποσύρθηκε λίγες ημέρες, αφού κυκλοφόρησε.

    Η Βασίλισσα της Ποπ ανέβασε στις επίσημες σελίδες της στα social media μία φωτογραφία από τα βραβεία Grammy’s του 1999, στην οποία κρατάει ένα κουτάκι Coca-Cola.

    View this post on Instagram

    ?

    A post shared by Madonna (@madonna) on

    Η Madge χαμογελάει ειρωνικά κρατώντας επιδεικτικά το κουτάκι. Μάλιστα ακριβώς δίπλα, ζουμάρει στην Coca-Cola για να δώσει έμφαση, ενώ σαν λεζάντα «ανέβασε» ένα χρυσό μετάλλιο δείχνοντας ξεκάθαρα την προτίμησή της.

    Στην εν λόγω διαφήμιση της Pepsi, με πρωταγωνίστρια την Kendall Jenner, το μοντέλο εγκαταλείπει μία φωτογράφισή της στη μέση προκειμένου να συμμετάσχει σε μία πορεία διαμαρτυρίας. Στη συνέχεια, προσφέρει το αναψυκτικό σε έναν αστυνομικό με αποτέλεσμα την καταστολή της διαδήλωσης και τους ξέφρενους πανηγυρισμούς των διαδηλωτών.  Το στιγμιότυπο που θυμίζει ένα περιστατικό από πορεία «Black Lives Matter», όταν μία νεαρή γυναίκα στάθηκε ακίνητη μπροστά από τρεις πάνοπλους αστυνομικούς, προκάλεσε αντιδράσεις στις Η.Π.Α. και οδήγησε στην απόσυρση της διαφήμισης και την «συγγνώμη» της Pepsi.

    Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που διαφήμιση της Pepsi αποσύρεται. Η Madonna έχει παρελθόν με την Pepsi, καθώς το 1989 είχε υπογράψει συμβόλαιο ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων για μία διαφήμιση δύο λεπτών με το τραγούδι της Like A Prayer.

    https://youtu.be/rM-0rmUgOnY

    Λίγες μέρες αργότερα, η Pepsi αποφάσισε να αποσύρει την διαφήμιση και να ακυρώσει το συμβόλαιο με την Madonna, έπειτα από την κυκλοφορία του βίντεο κλιπ του τραγουδιού που προκάλεσε αντιδράσεις από το Βατικανό. Η τραγουδίστρια στο βίντεο κλιπ παρουσιαζόταν να καίει σταυρούς και να ξελογιάζει έναν Άγιο. Μάλιστα διάφορες θρησκευτικές ομάδες απείλησαν να μποϊκοτάρουν την εταιρία Pepsi.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποσύρθηκε το διαφημιστικό σποτ της Pepsi με πρωταγωνίστρια την Κένταλ Τζένερ (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη! Aυτός είναι ο παίκτης που αποχωρεί απόψε από το Survivor

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μέγαρο Μουσικής: Κερδίστε δύο διπλές προσκλήσεις για να απολαύσετε μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα



    ΣΧΟΛΙΑ