• Gossip

    Απίστευτο: Ηλικιωμένη φορούσε 27 φακούς επαφής για 35 χρόνια!

    φακοί επαφής


    Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνάντησαν οφθαλμίατροι στο Ηνωμένο Βασίλειο, όταν βρήκαν 27 φακούς επαφής στα μάτια μιας 67χρονης γυναίκας!

    Ο λόγος της επίσκεψης της γυναίκας στο νοσοκομείο ήταν μία επέμβαση καταρράκτη. Όταν παραπονέθηκε για μία έντονη ενόχληση στα μάτιας της, οι γιατροί την εξέτασαν και διαπίστωσαν ότι είχαν χαθεί στα μάτια της 27 φακοί επαφής μιας χρήσης τα τελευταία 35 χρόνια!

    Η οφθαλμίατρος, Rupal Morjaria, ανέφερε χαρακτηριστικά στο Optometry Today πως, «Κανένας από εμάς δεν είχε δει κάτι τέτοιο ξανά», ενώ συμπλήρωσε ότι, «Ήταν μια τόσο μεγάλη μάζα. Ήμαστε πραγματικά έκπληκτοι που η ασθενής δεν το γνώριζε, καθώς κάτι τέτοιο προκαλεί αρκετή ενόχληση».

    Αν και η μάζα που δημιουργήθηκε σε συνδυασμό με το χρονικό διάστημα που βρισκόταν στα μάτια της ηλικιωμένης αναμενόμενα θα είχε προκαλέσει μόλυνση και ανεπανόρθωτη ζημιά, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

    Η Morjaria υπογράμμισε ότι η δημοσίευση αυτού του συμβάντος είναι ιδιαίτερα σημαντική, προκειμένου το κοινό να ενημερωθεί για τους κινδύνους που υπάρχουν από την παρατεταμένη χρήση των φακών επαφής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ζημιά 200.000 δολ. σε έκθεση τέχνης για μία… σέλφι! (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέσσερα κόλπα για να ρίξετε κι άλλο την τιμή για το Airbnb σπίτι που θέλετε

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στο χειρουργείο η Ελένη Μενεγάκη; Ανησυχία για την υγεία της



    ΣΧΟΛΙΑ