• Fashion

    Λάκης Γαβαλάς: Από τα glam πάρτι της υπερβολής, στο πλιάτσικο της βίλας του (pics + video)

    Λάκης Γαβαλάς

    Λάκης Γαβαλάς


    Ήταν Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009 και στην Μύκονο το πρώτο θέμα δεν ήταν οι καταστροφικές πυρκαγιές που κατέτρωγαν την Αττική, αλλά το πάρτι του Λάκη Γαβαλά.

    «Έχει βάλει μικρά πούλμαν να μας ανεβάσουν στο σπίτι. Όλα τα προβλέπει αυτός ο άνθρωπος» έλεγε γνωστή κοσμική Αθηναία σε φίλη της λίγες ώρες πριν ανηφορίσουν μαζί με χίλιους πεντακόσιους καλεσμένους στην μυθική έπαυλη του επιχειρηματία για μια νύχτα πασπαλισμένη από την χρυσόσκονη που κουβαλούσε ο τότε Mr. LAK.

    Λάκης Γαβαλάς βίλα Μύκονος

    Με προεξάρχοντες τους Dean και Dan Caten -κατά κόσμον Dsquared2– οι οποίοι εμφανίστηκαν με σακάκια και χαβανέζικες φούστες και τον σχεδιαστή Neil Barret, ο Λάκης Γαβαλάς υποδέχτηκε την αφρόκρεμα τότε της αθηναϊκής ελίτ.

    Ανυποψίαστος, τόσο αυτός όσο και πολλοί από τους καλεσμένους του για την κρίση που ερχόταν και θα σάρωνε τα πάντα στο πέρασμά της, ήταν για άλλη μια νύχτα της μυθιστορηματικής ζωής του η ψυχή του πάρτι.

    Ενός πάρτι όπου όλοι ήθελαν να είναι εκεί κάθε καλοκαίρι, για να δουν και να τους δουν, ακόμη και άνθρωποι που δεν μιλούσαν ο ένας στον άλλο, όπως τα ζεύγη Κωστόπουλου και Λυμπέρη.

    Λάκης Γαβαλάς βίλα Μύκονος

    Σχεδόν οχτώ χρόνια μετά από εκείνη την βραδιά, η πάλαι ποτέ μυθική βίλα του Λάκη Γαβαλά που στόλιζε το άνυδρο τοπίο της Φτελιάς, φαντάζει σαν ένα κουφάρι ζώου, με ξεκοιλιασμένα σωθικά.

    Οι σπασμένες πόρτες, τα διαλυμένα σκίαστρα, τα σαπισμένα ξύλα, η πισίνα-βούρκος και η κατεστραμμένη κουζίνα σε συνδυασμό με τις αμέτρητες ακαθαρσίες ζώων, μαρτυρούν ένα πράγμα. Ότι εκείνες οι έναστρες νύχτες οι γεμάτες από μουσικές, σούσι, σαμπάνια και κοκτέιλ Cosmopolitan -τότε σάρωνε το Sex and the City- που αργούσαν να ξημερώσουν όχι απλά είχαν ημερομηνία λήξης, αλλά παρήλθαν αφήνοντας πίσω τους κυριολεκτικά, συντρίμμια και απομεινάρια.

    Δείτε το επίμαχο video από το Mykonos Live TV:

    https://youtu.be/V1AdMjbTobk

    Η ανάρτηση του επιχειρηματία στο Facebook για το video που δείχνει την κατάσταση της βίλας στη Μύκονο:

    Την «άδειαζαν» τρία χρόνια

    Ο χωματόδρομος που οδηγεί στην βίλα του Λάκη Γαβαλά, παραμένει ίδιος. Απλά έχει γίνει πιο τραχύς, αφού πλέον δεν πατιέται εδώ και χρόνια, για την ακρίβεια από την στιγμή που ο επιχειρηματίας βίωσε την πιο δύσκολη περίοδο της ζωής του.

    Η βίαιη αποκαθήλωσή του, οδυνηρή συνέπεια από την διάλυση της fashion αυτοκρατορίας του, τον οδήγησε σε ατραπούς για τις οποίες μόνο εκπαιδευμένος δεν ήταν.

    Ο Λάκης Γαβαλάς (στο μέσο) με τους Καναδούς σχεδιαστές Dsquared
    Ο Λάκης Γαβαλάς (στο μέσο) με τους Καναδούς σχεδιαστές Dsquared (αριστερά και δεξιά)

    Περικυκλωμένος από λίγους καλούς φίλους και δεκάδες κόλακες, ο άνθρωπος που έφτασε να έχει στην κατοχή του τετρακόσιες είκοσι τρεις τσάντες Hermès, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο ευρώ, βάδισε έναν προσωπικό Γολγοθά.

    Η διάλυση της εταιρίας του, οι συλλήψεις, η προφυλάκιση στον Κορυδαλλό και η στοχοποίηση κατά κάποιο τρόπο στο πρόσωπό του από το δημόσιο και τις αρχές, τσάκισαν σε μεγάλο βαθμό την ψυχολογία του.

    Δείτε εικόνες από το πάρτι του 2009:

    Λάκης Γαβαλάς βίλα Μύκονος

    Λάκης Γαβαλάς βίλα Μύκονος

    Λάκης Γαβαλάς βίλα Μύκονος

    Η βίλα του που βγήκε στο σφυρί με αρχική τιμή 8.000.000 ευρώ θα μπορούσε να είχε πουληθεί αν το Δημόσιο δεν έφερνε τόσα πολλά εμπόδια, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να αποσύρονται άμεσα.

    Από το 2014, κάποιοι επιτήδειοι άρχισαν να «αδειάζουν» συστηματικά ένα από τα πιο όμορφα σπίτια στο νησί των ανέμων, όλες οι γωνιές του οποίου ήταν διαποτισμένες με την εξαιρετική αισθητική άποψη του ιδιοκτήτη του.

    Τα έπιπλα στο σύνολό τους ήταν ακριβά αλλά λιτά, εναρμονισμένα με την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, σε ένα σπίτι που ξεχώριζε και για μια ιδιαίτερη λεπτομέρεια. Το μπαλκόνι της κρεβατοκάμαρας του ιδιοκτήτη, «έβγαινε» και στεκόταν στον αέρα πάνω από την πισίνα, δίνοντας ενίοτε την ευκαιρία σε κάποιους τυχερούς καλεσμένους, να βουτούν από εκεί στα δροσερά νερά.

    Λάκης Γαβαλάς βίλα Μύκονος

    Λάκης Γαβαλάς βίλα Μύκονος

    Λάκης Γαβαλάς βίλα Μύκονος

    Σήμερα, η θέα των άδειων χώρων, τα σπασμένα έπιπλα στους εξωτερικούς χώρους, τα σάπια ξύλα γύρω από την πισίνα και τα ξεχαρβαλωμένα ντουλάπια προκαλεί θλίψη. Η πισίνα είναι ένας μικρός βούρκος γεμάτος από όμβρια ύδατα, ενώ μέσα στην κατοικία, ελάχιστα πράγματα έχουν απομείνει στην θέση τους, από αυτούς που μπήκαν και την λεηλάτησαν. Στην κουζίνα που είναι διαλυμένη, μόνο κάποια λιγοστά πιάτα και ποτήρια έχουν απομείνει ανέπαφα ενώ κάποιοι ξήλωσαν ακόμη και τα σώματα των καλοριφέρ, τα οποία όμως δεν μπόρεσαν να πάρουν μαζί τους.

    Η δημοσιοποίηση του βίντεο προκάλεσε την αντίδραση του Λάκη Γαβαλά, ο οποίος με μια προσωπική ανάρτηση στο Facebook έδωσε την δική του απάντηση, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Τα όνειρά μου και και τα πιστεύω μου δεν αιχμαλωτίζονται σε ένα κρεβάτι σε μια βίλα στην Φτελιά της Μυκόνου, αλλά δίπλα στην αγκαλιά του αγαπημένου μου προσώπου. Ζω την κάθε μου στιγμή σε όλο της το μεγαλείο, με την τρέλα μου σαν εργαλείο. Λυπάμαι μόνο για όσους δεν πρόλαβαν να είναι στην guest list των θρυλικών μου πάρτι. Καλά ξεκατινιάσματα στο νησί των ανέμων…».

    Λάκης Γαβαλάς βίλα Μύκονος

    Λάκης Γαβαλάς βίλα Μύκονος

    Λάκης Γαβαλάς βίλα Μύκονος

    Οι νύχτες που αργούσαν να ξημερώσουν

    Η ώρα είναι οχτώ και μισή το πρωί και στην βίλα του Λάκη Γαβαλά οι τελευταίοι εναπομείναντες -περίπου τριάντα άτομα- βολεύονται όπου βρίσκουν και απολαμβάνουν μια μακαρονάδα Ναπολιτέν, προσπαθώντας να συνέλθουν από άλλο ένα Lakis party, στην εντυπωσιακή κατοικία της Φτελιάς.

    Ο οικοδεσπότης είναι αεικίνητος και δεν μάλλον απολαμβάνει το γεγονός ότι κάποιοι δεν έφυγαν, ενώ οι lounge μουσικές, βοηθούν άπαντες να χαλαρώσουν.

    Λάτρης των θεματικών πάρτι, ο σχεδόν μόνιμα μαυρισμένος επιχειρηματίας -ελέω solarium- ήταν αναμφισβήτητα ο άνθρωπος που έδινε τα πιο επιτυχημένα πάρτι στο νησί. Εκεί όπου συνέρρεαν χαμογελαστές η «κολλητή» του τότε Νατάσα Λιακουνάκου μαζί με την φίλη της Πέγκυ Ρίζου, ηθοποιοί όπως ο Στράτος Τζώρτζογλου, η Δήμητρα Ματσούκα και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, αλλά και επιχειρηματίες όπως ο κ. Δημήτρης Κοντομηνάς. Με εμφανίσεις που έγραψαν ιστορία όπως η βραδιά αφιερωμένη στην Ολυμπιακή Αεροπορία και τον Ωνάση, οι τυχεροί προσκεκλημένοι κατέφθαναν στην εξοχική κατοικία του με μικρά πούλμαν ή με τα αυτοκίνητά τους -θηριώδη τζιπ συνήθως- αυτοί που διέθεταν μόνιμη κατοικία στο νησί.

    Λάκης Γαβαλάς βίλα Μύκονος

    Λάκης Γαβαλάς βίλα Μύκονος

    Λάκης Γαβαλάς βίλα Μύκονος

    Μοντέλα, κοσμικές κυρίες, επιχειρηματίες, εφοπλιστές και εκδότες lifestyle εντύπων δημιουργούσαν ένα ιδιότυπο mix & mach, θορυβώδη πηγαδάκια και μεγάλες παρέες.

    Τα μπαρ δούλευαν συνεχώς, όπως και το κέτερινγκ που είχε επιφορτισθεί με το φαγητό-το σούσι ήταν κορυφαίο όπως έλεγε με νοσταλγία ένας καλεσμένος-ενώ οι μουσικές ήταν για όλα τα γούστα. Τα πυροτεχνήματα που φώτιζαν τον ουρανό της Φτελιάς ήταν ένα από τα highlights της βραδιάς, με κόσμο να περιφέρεται γύρω απο την φωτισμένη πισίνα και καλλονές να λικνίζονται στους ήχους της house.

    Ήταν το πάρτι όπου συναντιόντουσαν αλλά δεν αντάλλαζαν κουβέντα τα ζεύγη Πέτρος Κωστόπουλος-Τζένη Μπαλατσινού και Αντώνης-Έλενα Λυμπέρη, την εποχή που τα εκδοτικά τους συγκροτήματα διαφέντευαν το ελληνικό lifestyle.

    Άνθρωπος με εξαιρετική αισθητική και ένα fashion icon -ποιος άλλος θα τολμούσε να φορέσει ένα string της Gossard σαν περιδέραιο στο λαιμό του και να βγει έξω;- χωρίς αντίπαλο ο Λάκης Γαβαλάς αφουγκραζόταν τα πάντα στην μόδα.

    Λάκης Γαβαλάς τσάντες
    Είναι παροιμιώδες το πάθος του Λάκη Γαβαλά για τις τσάντες του οίκου Hermès

    Αυτό που δεν αφουγκράστηκε ποτέ ήταν το τι συνέβαινε στην εταιρία του στην οποία συγγενικά του πρόσωπα δούλευαν σε καίριες θέσεις, ζώντας στον δικό του πολύχρωμο κόσμο.

    Έναν κόσμο που αποτυπώθηκε σε ένα τεύχος της “Vogue Hommes” στο οποίο ο Λάκης πόζαρε φορώντας πανάκριβα κοσμήματα στην πισίνα της βίλας του στην Φτελιά. Του καταλογίζουν κατά καιρούς ότι δεν κατάλαβε ή δεν δέχθηκε ποτέ ότι οι εποχές άλλαξαν, ίσως επειδή η φήμη του είχε περάσει τα σύνορα της Ελλάδας.

    O Αμερικανός δημοσιογράφος του “Papermag” Stefan Campell που τον συνάντησε το 2008 στην εβδομάδα μόδας του Μιλάνου, έμεινε άφωνος από το dress code. Ο Γαβαλάς φορούσε στον λαιμό ένα ροζάριο με τριάντα δύο μαργαριτάρια, δημιουργία της Cartier ειδικά γι΄ αυτόν, ενώ στο χέρι του έλαμπε κυριολεκτικά ένα Rolex διακοσμημένο με ρουμπίνια και διαμάντια αξίας πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ.

    Λάκης Γαβαλάς τσάντες
    Τα ειδικά σχεδιασμένα μοντέλα τσαντών Hermès “Birkin” (αριστερά και δεξιά) και “Kelly” (μέση) του Λάκη Γαβαλά

    Την εμφάνιση συμπλήρωνε μια από τις τετρακόσιες είκοσι τρεις Hermès τσάντες του μια μεγάλη κροκό Kelly -ο διάσημος οίκος του είχε αναθέσει να σχεδιάσει ένα μοντέλο που πήρε το όνομά του- την οποία κρατούσε με ένα μοναδικό στυλ.

    Λίγα χρόνια αργότερα ένας άλλος δημοσιογράφος ο Michael Tonello, γνωστός αρθρογράφος της Huffington Post περιέγραψε γλαφυρά στο βιβλίο του “Bringing Home The Birkin” την συνάντησή του με τον Γαβαλά στα εγκαίνια της μπουτίκ του οίκου Hermès στην Αθήνα: «Έμοιαζε να έχει λεηλατήσει ένα κατάστημα Hermès και να φορούσε όλα τα λάφυρα μαζί. Σχεδόν υπνωτίστηκα, όχι τόσο από τον ανόητο εγωκεντρικό θόρυβο που έβγαινε από το στόμα του, αλλά μάλλον από τα δόντια, τα οποία ήδη είχαν λευκανθεί τόσες πολλές φορές, που είχαν πλέον το χρώμα του φεγγαριού. Σε συνδυασμό με το σούπερ μαύρισμα από το solarium σε απόχρωση Τζορτζ Χάμιλτον, έμοιαζε σαν να είχε περάσει από Photoshop».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Υβέτ Κοσμετάτου: Η άνεργη σύζυγος του «κυνηγού κεφαλών», η επόμενη μέρα και η αντικαταστάτρια



    ΣΧΟΛΙΑ