• LIFE&STYLE

    6 + 1 εναλλακτικές προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

    akropoli


    Ο Σεπτέμβριος έχει ήδη καταφθάσει και έχει φέρει μαζί του, όχι μόνο την βραδινή φθινοπωρινή ψύχρα και τα αραιά πρωτοβρόχια, αλλά και μια πληθώρα εκδηλώσεων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Οι μουσικοί και οι θεατρικές παραγωγές επιστρέφουν από τις καλοκαιρινές τους περιοδείες, οι πολιτιστικοί φορείς ετοιμάζουν το πρόγραμμα της νέας σεζόν και όλοι εμείς μπαίνουμε στο κλίμα ενός πολλά υποσχόμενου Σεπτεμβρίου, όντας ανανεωμένοι από τις διακοπές. Το πρώτο Σαββατοκύριακο του φθινοπώρου είναι εδώ και έχει να μας χαρίσει πολλά.

    Έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω 6 + 1 εναλλακτικές προτάσεις για να περάσετε το Σαββατοκύριακό σας, με μια ποικιλία εκδηλώσεων σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, ώστε να ξεκινήσετε δυναμικά και ευχάριστα τη νέα σεζόν.

    Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου

    Giannis-Zouganelis-Aprogrammatistos

    • Γιάννης Ζουγανέλης “Απρογραμμάτιστος” (μουσική)
      στο Αθλητικό και Πολιτιστικό πάρκο Νέας Μάκρης

    Ο Γιάννης Ζουγανέλης μετά τις εμφανίσεις στην Αθηναΐδα και στο Σταυρό του Νότου ο πιο προγραμματισμένος “Απρογραμμάτιστος”, έρχεται να συνθέσει μια ξεχωριστή βραδιά στο Δήμο Μαραθώνα, εξομολογείται, αποκαλύπτεται, αυτοσαρκάζεται, αυτοαναδεικνύεται, αυτοκαταρρίπτεται, αποδομείται. Με ένα διαδραστικό πρόγραμμα γεμάτο χιούμορ και ζωή. Τραγουδούν: Παναγιώτης Αυγερινός και Αλέξανδρος Ζουγανέλης. Συμμετέχει η ηθοποιός Τάνια Ρόκκα

    Περισσότερα εδώ

    • Βραδινός Αρχαιολογικός Περίπατος (δραστηριότητα)
      στο κέντρο της Αθήνας

    Βραδινός Αρχαιολογικός Περίπατος, από τον ομάδα ActionPlus. Από τη Πύλη Αδριανού μέχρι τους Αέρηδες, ανακαλύπτουμε διαδρομές και όψεις της αρχαίας Αθήνας. Σημείο συνάντησης: Απέναντι από την Πύλη Αδριανού, στην προτομή της Μελίνας Μερκούρη, Λεωφ Βασιλίσσης Αμαλίας, Αθήνα μεταξύ 20:30 ως 20:45 μμ. Ξεκινάμε στις 21.00 ακριβώς. Η ξενάγηση διαρκεί 2 περίπου ώρες.

    Περισσότερα εδώ

    • “Carmen” (χορός)
      στο Ηρώδειο

    Η Κάρμεν έρχεται στο Ηρώδειο με την υπογραφή της Compañía Antonio Gades, της ομάδας που δημιούργησε ο μεγάλος χορευτής και σήμερα αποτελεί θεματοφύλακα του έργου του. Τους κεντρικούς ρόλους ενσαρκώνουν τέσσερις από τους κορυφαίους χορευτές της: η Esmeralda Manzanas στον ρόλο της Κάρμεν, ο José Huertas ως Δον Χοσέ, ο Jairo Rodríguez ως Ταυρομάχος και ο Miguel Ángel Rojas ως Σύζυγος. Τους πρωταγωνιστές πλαισιώνουν χορευτές κι ένα σύνολο εκλεκτών μουσικών της ομάδας. Η επιμέλεια της παράστασης, που αναβιώνει με σεβασμό την αυθεντική χορογραφία του Gades, είναι της Stella Arauzo, επί χρόνια παρτενέρ του στη σκηνή και Καλλιτεχνικής Διευθύντριας της Compañía.

    Περισσότερα εδώ

    Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου

    • Αλκίνοος Ιωαννίδης (μουσική)
      στο Θέατρο Αλέξης Μινωτής στο Αιγάλεω

    Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και η μουσική του παρέα βγαίνουν για περιοδεία φέτος το καλοκαίρι, συνεχίζοντας το μακρύ ταξίδι της Μικρής Βαλίτσας. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αιγάλεω “Πολιτιστική Διαδρομή 2017”. Μαζί του οι μουσικοί: Γιώργος Καλούδης – βιολοντσέλο, κρητική λύρα , Μανόλης Πάππος – μπουζούκι, λαούτο , Φώτης Σιώτας / Δημήτρης Χατζηζήσης – βιολί , Δημήτρης Τσεκούρας – κοντραμπάσο , Ηχοληψία – Βαγγέλης Λάππας, Βασίλης Δρούγκας , Φωτισμοί – Κωνσταντίνος Μαργκάς.

    Περισσότερα εδώ

    • “Επτά επί Θήβας” του Αισχύλου (θέατρο)
      στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

    Μετά την αποκάλυψη των φρικτών πράξεών του, ο Οιδίποδας άφησε τον θρόνο στους δύο γιους του, οι οποίοι συμφώνησαν να κυβερνούν τη Θήβα εναλλάξ. Όταν ήρθε, ωστόσο, η σειρά του Πολυνείκη να αναλάβει την εξουσία, ο Ετεοκλής δεν τήρησε την υπόσχεσή του. Εξοργισμένος ο Πολυνείκης συμμάχησε με τον βασιλιά του Άργους Άδραστο και οργάνωσε εκστρατεία εναντίον της Θήβας. Επτά αρχηγοί των δύο αντίπαλων στρατευμάτων παρατάχθηκαν εκατέρωθεν των επτά πυλών της πόλης, με τον Ετεοκλή και τον Πολυνείκη αντιμέτωπους στην έβδομη πύλη. Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου (Ετεοκλής), Κλειώ-Δανάη Οθωναίου (Αντιγόνη), Ιώβη Φραγκάτου (Ισμήνη), Γιώργος Καύκας (Άγγελος), Αλέξανδρος Τσακίρης (Κήρυκας), Γιώργος Παπανδρέου (Πολυνείκης)

    Περισσότερα εδώ

    • 17ο Athens Beer Festival (φεστιβάλ)
      στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ

    Το Athens Beer Festival αλλάζει! Έτσι από την 1η έως και τις 11 Σεπτεμβρίου, στο παλαιό αμαξοστάσιο του ΟΣΥ, στο Γκάζι, πιο πολλές μπύρες, πιο πολλά είδη φαγητού, πιο φθηνά εισιτήρια και live συναυλίες με εκπλήξεις, θα δώσουν τη διαφορετικότητα του Νέου Φεστιβάλ. Ένα Beer Bar με τη με τη μεγαλύτερη ως τώρα ποικιλία μπύρας, με Beer baristas και ποιοτικό φαγητό στο micro Food garden καθώς και live μουσική, θα μας κρατήσουν συντροφιά. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, συναυλία θα έχουν οι Assoi tou Salvador  και οι Voice 2 .

    Περισσότερα εδώ

    αφίσα φεστιβάλ βιβλίου

    6+1

    • 46ο Φεστιβάλ Βιβλίου (φεστιβάλ)
      στο Ζάππειο

    Το Φεστιβάλ Βιβλίου, που διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου, είναι ένας θεσμός που για πολλές δεκαετίες πλουτίζει την πολιτιστική ζωή της πόλης. Η ποικιλία των εκδόσεων και των βιβλίων που εκτίθενται, οι ενδιαφέρουσες κεντρικές εκδηλώσεις και παράλληλες δράσεις που πραγματοποιούνται, καθώς και ο πανέμορφος και καταπράσινος χώρος του Ζαππείου, αποτελούν σίγουρα ένα δελεαστικό πακέτο.

    01 – 17 Σεπτεμβρίου 2017
    Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00 – 22:30
    Παρασκευή & Σαββάτο: 18:00 – 23:00
    Κυριακή: 10:30 – 15:00 & 18:00-22:30

    Περισσότερα εδώ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μη χάσετε το 46ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο από 1 έως 17 Σεπτεμβρίου!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Tι να κάνετε τον Σεπτέμβριο: Σινεμά στο Πάρκο του ΚΠΙΣΝ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δέκα διαχρονικά μαγαζιά για ποτό και φαγητό στην πλατεία Μαβίλη



    ΣΧΟΛΙΑ