• LIFE&STYLE

    6 + 1 εναλλακτικές προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

    κπισν


    Ο Αύγουστος φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του, σηματοδοτώντας το τέλος του καλοκαιριού και την αρχή της νέας σεζόν. Ένα γεμάτο και πολλά υποσχόμενο φθινόπωρο μας περιμένει, αλλά μέχρι τότε υπάρχουν πολλά πράγματα για να κάνει κανείς. Η Αθήνα δεν σταμάτησε ποτέ – ούτε κατά την περίοδο της άδειας Αθήνας τον δεκαπενταύγουστο – να σφύζει από εκδηλώσεις, πολιτιστικές δράσεις και ευκαιρίες για ψυχαγωγία. Πρόκειται για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του φετινού καλοκαιριού. Χαρείτε το!

    Έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω 6 + 1 εναλλακτικές προτάσεις για να περάσετε το Σαββατοκύριακό σας, με μια ποικιλία εκδηλώσεων σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, ώστε να μετατρέψετε τις ζεστές αθηναϊκές μέρες και νύχτες σας σε καλοκαιρινές αναμνήσεις.

    Σάββατο 26 Αυγούστου

    • Parklife: Μιούζικαλ στο Πάρκο – Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (μουσική)
      στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    Το ΚΠΙΣΝ καλωσορίζει και πάλι το Parklife, τη σειρά συναυλιών στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, προσκαλώντας το κοινό σε μία μοναδική εμπειρία όπου η μουσική επενδύει τη φύση και η φύση εμπλουτίζει τη μουσική εμπειρία. Επιστροφή στο κλεινόν άστυ με μια διαφορετική συναυλία από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών: Αγαπημένες μελωδίες από γνωστά μιούζικαλ θα πλημμυρίσουν το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος! Αποσπάσματα από το West Side Story, το Φάντασμα της Όπερας, το Σικάγο, το South Pacific και το Girl Crazy, από συνθέτες όπως ο Leonard Bernstein, o George Gershwin και ο Andrew Lloyd Webber, θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους που θα μπορέσουν απολαύσουν τη συναυλία ξαπλωμένοι στο Ξέφωτο.

    Πληροφορίες εδώ

    • “Ελένη” του Ευριπίδη (θέατρο)
      στο Σπίτι του Ηθοποιού

    Το κέντρο πολιτισμού “Ελεύθερη Έκφραση” παρουσιάζει το αντιπολεμικό έργο του Ευριπίδη “Ελένη”, σε μετάφραση Κώστα Τοπούζη. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Λεωνίδας Τσιριγκούλης που επιχειρεί να δώσει τη διττή διάσταση της ηρωίδας κινούμενος μεταξύ πραγματικότητας και ψευδαίσθησης. Ο πραγματικός κόσμος της Τροίας και ο κόσμος του παραμυθιού της Αιγύπτου εναλλάσσονται μέσα από το παιχνίδι του “είναι” και του “φαίνεσθαι” της Ελένης και του ειδώλου της. Στον ομώνυμο ρόλο, η Έρη Παπαγαλάνη και στο ρόλο του Μενέλαου, ο Αγησίλαος Σιούνας.

    Πληροφορίες εδώ

    • Στη Φωλιά του Κούκου – One flew over the cuckoo’s nest (σινεμά)
      στο Κινηματοθέατρο Τριανόν 

    Το αριστούργημα του Μίλος Φόρμαν, για λίγες μόνο προβολές! Ο Ραντλ ΜακΜέρφι στέλνεται από τις αγροτικές φυλακές στο ψυχιατρείο, για να διαπιστώσουν αν είναι φρενοβλαβής. Με την παρουσία του στο ίδρυμα αλλάζει τη στάση των υπόλοιπων τροφίμων και δίνει άλλο νόημα στη ζωή τους.

    Πληροφορίες εδώ

    Κυριακή 27 Αυγούστου

    • “Φιλιώ Χαϊδεμένου” (θέατρο)
      στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

    Η Μικρασιατική Καταστροφή το 1922 αποτελεί μια από τις μελανότερες σελίδες του Ελληνισμού και μια τραγική καμπή στην πορεία του. Η βίαιη έξοδος των Ελλήνων από την Μικρά Ασία υπήρξε ανέκαθεν πηγή έμπνευσης για τη συγγραφή δεκάδων χιλιάδων σελίδων. Πλήθος προσφύγων κατέφτασε στη Μητέρα Ελλάδα και μαζί του έφερε πρωτογενείς μαρτυρίες. Μέσα σε αυτό το ταλαίπωρο “κύμα” προσφύγων ήταν και η μόλις 23 ετών Φιλιώ Σιδερή-Χαϊδεμένου, γεννημένη σε μια μικρή κωμόπολη της Μ. Ασίας, τα Βουρλά, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τη Σμύρνη. Την ηρωίδα του έργου θα υποδυθεί η Δέσποινα Μπεμπεδέλη, την οποία πλαισιώνει πενταμελής θίασος νέων και καταξιωμένων ηθοποιών.

    Πληροφορίες εδώ

    χυτήριο

    • Comedy R-Evolution (end of) Summertime (stand-up comedy)
      στο Χυτήριο

    Το crew θα δοκιμάσει καινούρια κείμενα στα κεφάλια σας, καθώς προετοιμάζεται ψυχολογικά για τη νέα σεζόν. Ο Κώστας Μαλιάτσης αδυνατισμένος από το στρατό και αγνώριστος (όχι), ο Ηλίας Φουντούλης με καινούρια λογοπαίγνια και φρεσκογυαλισμένη καράφλα από τις κακουχίες της Σκωτίας και ο Mikeius αισθητά ψηλότερος από τη δουλειά στην οικοδομή στο σαλόνι του, θα επιχειρήσουν να περάσετε τόσο καλά που θα το γράψετε στο ημερολόγιο σας!

    • Το Παρίσι Μπορεί να Περιμένει – Paris Can Wait (σινεμά)
      Κινηματογράφος Άνεσις – θερινός

    H Anne (Diane Lane) είναι σε ένα σταυροδρόμι. Παντρεμένη εδώ και χρόνια με έναν επιτυχημένο παραγωγό του Χόλιγουντ, αφοσιωμένο στην καριέρα του και αμελή σύζυγο (Alec Baldwin), βρίσκεται να κάνει ένα οδικό ταξίδι από τις Κάννες στο Παρίσι συνοδευόμενη από τον Γάλλο συνεργάτη του συζύγου της (Arnaud Viard). Μια -υπό κανονικές συνθήκες επτάωρη- διαδρομή εξελίσσεται σε ένα αποκαλυπτικό ταξίδι ημερών, με ειδυλλιακά τοπία, υψηλή κουζίνα, εκλεκτά κρασιά, γέλιο και σοφία. Σενάριο & Σκηνοθεσία : Eleanor Coppola

    Πληροφορίες εδώ

    κπσιν

    6+1

    • Ξενάγηση στο ΚΠΙΣΝ
      στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    Οι επισκέπτες ξεναγούνται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δημιουργία του αρχιτεκτονικού γραφείου RenzoPianoBuildingWorkshop. Οι ξεναγήσεις περιλαμβάνουν περιήγηση στο πρωτοποριακής αρχιτεκτονικής κτιριακό συγκρότημα που θα φιλοξενήσει την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και την Εθνική Λυρική Σκηνή, αλλά και στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους κοινού που το περιβάλλουν. Οι ξεναγήσεις ξεκινούν από την Αγορά. Αριθμός συμμετεχόντων ανά ξενάγηση: 25 άτομα. Απαιτείται προεγγραφή, εξαιρούνται τα παιδιά κάτω των 8 ετών.

    Πληροφορίες εδώ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 26 καλλιτέχνες παρουσιάζουν τα έργα τους στον Κήπο του Μεγάρου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Επτά κρυμμένα μπαρ στο κέντρο της Αθήνας – Σε στοές, ψαγμένα στενά, κρυφούς κήπους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δέκα διαχρονικά μαγαζιά για ποτό και φαγητό στην πλατεία Μαβίλη



    ΣΧΟΛΙΑ