• LIFE&STYLE

    6 + 1 εναλλακτικές προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

    ΚΠΙΣΝ

    Πηγή: www.snfcc.org


    Βρισκόμαστε στην καρδιά του Αυγούστου και η Αθήνα έχει γίνει αγνώριστη. Οι περισσότεροι έχουν πάρει τις άδειές τους και έχουν βρει την πολυπόθητη ευκαιρία που περίμεναν για να αποδράσουν. Ωστόσο, πολλοί από εμάς θα μείνουμε στην Αθήνα και θα περάσουμε τον Δεκαπενταύγουστο αγναντεύοντας την έρημη πόλη. Για όσους, λοιπόν, θα μείνουν εδώ, έχουμε να προτείνουμε κάποιους τρόπους διασκέδασης, ψυχαγωγίας και δημιουργικού χρόνου.

    Έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω 6 + 1 εναλλακτικές προτάσεις για να περάσετε το Σαββατοκύριακό σας, με μια ποικιλία εκδηλώσεων σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, ώστε να μετατρέψετε τις ζεστές αθηναϊκές μέρες και νύχτες σας σε καλοκαιρινές αναμνήσεις.

    Σάββατο 12 Αυγούστου

    • Ξενάγηση στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος (δραστηριότητες)
      στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, ως σύγχρονο έργο Αρχιτεκτονικής Τοπίου, έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις αρχές της αειφορίας, της βιωσιμότητας, σεβόμενο τα οικοσυστήματα και τις εναλλαγές ενός τόπου σε διαρκή εξέλιξη. Αποτελεί ένα φιλόξενο και ανοιχτό χώρο, με φυτεύσεις και χαρακτήρα που αντανακλούν το μεσογειακό τοπίο.
    Αριθμός συμμετεχόντων ανά ξενάγηση: 20 άτομα
    Απαιτείται προεγγραφή, εξαιρούνται τα παιδιά κάτω των 8 ετών.

    Πληροφορίες εδώ

    cinema

    • Το Δέντρο που Πληγώναμε (σινεμά)
      Κινηματογράφος Ριβιέρα – θερινός

    Μια από σπουδαιότερες και πλέον ποιητικές και μία από τις πιο αθώες και τρυφερές ελληνικές ιστορίες ενηλικίωσης. Ταυτόχρονα ένας εγκάρδιος φόρος τιμής στην ιδιαίτερη πατρίδα του σκηνοθέτη με τα μοναδικά μαστιχόδεντρα που τιμήθηκαν δεόντως, δίνοντας και τον τίτλο της ταινίας. Μια σθεναρή αφήγηση που αναδύει μυρωμένες από την ευωδιά της μαστίχας μνήμες καθώς ξεδιπλώνεται το μικροσκοπικό έπος της ενηλικίωσης δύο παιδιών που ζουν με όλη τους την ψυχή, μια ολοζώντανη συνύπαρξη με τη φύση.

    Πληροφορίες εδώ

    Μουσείο Μπενάκη

    • 2017 Έτος Ελλάδας και Κίνας – Το αντικείμενο του Αυγούστου (εικαστικά)
      στο Μουσείο Μπενάκη

    To έτος 2017 είναι αφιερωμένο στις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ Ελλάδας και Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Το Μουσείο Μπενάκη θα παρουσιάζει εκθέματα κινεζικής τέχνης σε μία ειδικά σχεδιασμένη προθήκη, ένα για κάθε μήνα.

    Πληροφορίες εδώ

    Κυριακή 13 Αυγούστου

    cinema

    • Ο γιατρός έχει τρεχάματα – Lasciati Andare (σινεμά)
      Cine Αθηνά – θερινός

    Ο Τόνι Σερβίλο είναι ο Ελία. Ένας επιστήμονας, ψυχίατρος, χωρισμένος εδώ και λίγο καιρό από τη σύζυγό του Τζιοβάνα (Κάρλα Σινιόρις). Μένει μόνος σε ένα διαμέρισμα που χρησιμοποιεί και ως ιατρείο για τις συνεδρίες με τους ασθενείς του (Για την ακρίβεια μισό διαμέρισμα, αφού έχει χωρίσει απλώς το σπίτι που έμενε με τη γυναίκα του στα δύο. Ένα βράδυ η καρδιά του Ελία τού στέλνει προειδοποιητικό μήνυμα και ο γιατρός συνιστά γυμναστική. Ο Ελία παρότι σιχαίνεται την άσκηση, αποφασίζει να μπει σε πρόγραμμα. Τότε είναι που μπαίνει στη ζωή του η Κλαούντια (Βερόνικα Ετσέγκι), μια personal trainer με κέφι, παρορμητισμό και γοητευτική ελαφρότητα, που θα βαλθεί να του κάνει σωστά γυμνάσια.

    Πληροφορίες εδώ

    λυσιστρατη

    • “Λυσιστράτη” του Αριστοφάνη (θέατρο)
      στο Αθλητικό και Πολιτιστικό πάρκο Νέας Μάκρης

    Η Αθηναία ηρωίδα συλλαμβάνει την απόλυτη ιδέα: να συνασπιστεί με τις γυναίκες της πόλης της, της αντιπάλου Σπάρτης, αλλά και άλλων πόλεων, και να διαμηνύσουν στους άντρες πως αν δεν φροντίσουν για την ειρήνη, θα προχωρήσουν σε σεξουαλική αποχή. Με επικεφαλής την ίδια και δεκάδες άλλες γυναίκες, αναλαμβάνουν δράση. Οι άντρες φυσικά, με επικεφαλής τον Πρόβουλο, περνούν στην αντεπίθεση και ξεκινά η αψιμαχία αρχικά και η ανταλλαγή επιχειρημάτων στη συνέχεια. Όλοι αγγίζουν και ξεπερνούν τις αντοχές τους σε αμφότερα τα στρατόπεδα, μέχρι που η εμφάνιση της καλλονής Συμφιλίωσης οδηγεί σε αμοιβαίους συμβιβασμούς και, τελικά, σε αίσιο τέλος.

    Πληροφορίες εδώ

    κπσιν

    • Ξενάγηση στο ΚΠΙΣΝ
      στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    Το Σάββατο προτείναμε την ξενάγηση στο Πάρκο και τώρα σε ολόκληρο το ΚΠΣΙΝ.

    Οι επισκέπτες ξεναγούνται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δημιουργία του αρχιτεκτονικού γραφείου RenzoPianoBuildingWorkshop. Οι ξεναγήσεις περιλαμβάνουν περιήγηση στο πρωτοποριακής αρχιτεκτονικής κτιριακό συγκρότημα που θα φιλοξενήσει την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και την Εθνική Λυρική Σκηνή, αλλά και στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους κοινού που το περιβάλλουν. Οι ξεναγήσεις ξεκινούν από την Αγορά. Αριθμός συμμετεχόντων ανά ξενάγηση: 25 άτομα. Απαιτείται προεγγραφή, εξαιρούνται τα παιδιά κάτω των 8 ετών.

    Πληροφορίες εδώ

    έκθεση

    6+1

    • Έκθεση “Ταξίδι στον Κυκλαδικό Πολιτισμό” (εικαστικά)
      στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

    Αν περάσετε από το Αεροδρόμιο Αθηνών πηγαίνοντας ή επιστρέφοντας από τις διακοπές σας, τότε ρίξτε μια ματιά. Η έκθεση αποτελεί μια συνοπτική παρουσίαση της μεγάλης έκθεσης “Κυκλαδική Κοινωνία, 5.000 χρόνια πριν” που διοργάνωσε φέτος το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης για τη συμπλήρωση 30 χρόνων λειτουργίας, υπό την επιμέλεια του Διευθυντή του, Καθηγητή Νικόλαου Σταμπολίδη.

    Πληροφορίες εδώ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 26 καλλιτέχνες παρουσιάζουν τα έργα τους στον Κήπο του Μεγάρου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ελένη Διδασκάλου: Η ψυχή του Μεγάρου Μουσικής

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δέκα διαχρονικά μαγαζιά για ποτό και φαγητό στην πλατεία Μαβίλη



    ΣΧΟΛΙΑ