• LIFE&STYLE

    6 + 1 εναλλακτικές προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

    θέατρο-ιφιγένεια εν αυλίδι


    Καλωσορίσαμε τον Αύγουστο και οι εκδηλώσεις στην Αθήνα συνεχίζουν να μας κρατούν συντροφιά. Μπορεί η Αθήνα να έχει αδειάσει σε μεγάλο βαθμό και να αναμένεται να φύγει πολύς κόσμος ακόμη, αλλά για όσους είναι εδώ υπάρχουν πολλοί τρόποι ψυχαγωγίας και διοχέτευσης του ελεύθερου χρόνου τους σε κάτι δημιουργικό, διασκεδαστικό, επιμορφωτικό ή χαλαρωτικό.

    Έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω 6 + 1 εναλλακτικές προτάσεις για να περάσετε το Σαββατοκύριακό σας, με μια ποικιλία εκδηλώσεων σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, ώστε να μετατρέψετε τις ζεστές αθηναϊκές μέρες και νύχτες σας σε καλοκαιρινές αναμνήσεις.

    Σάββατο 5 Αυγούστου

    • Gadjo Dilo live (μουσική)
      στο Bolivar Beach Bar

    Το jazz μουσικό συγκρότημα, οι Gadjo Dilo πάνε παραλία για μία live εμφάνιση στο Bolivar Beach Bar. H gypsy swing αναμειγνύεται με το ελληνικό στοιχείο, αναβιώνοντας μία άλλη εποχή. Eπί σκηνής, το συγκρότημα μεταφέρει τη μαγεία της τσιγγάνικης jazz παράδοσης, δίνοντας ταυτόχρονα ένα έντονα “Ελληνικό” στοιχείο, αναβιώνοντας μίαν άλλη εποχή, και παρασύροντας έτσι το κοινό να λικνιστεί και να σιγοτραγουδήσει παρέα τους. Μετά το live την βραδιά θα συνεχίσει μετά τις 00:00 ο resident dj του Bolivar Steph.

    Πληροφορίες εδώ

    • “Playing Gods” (θέατρο)
      στον Χώρο Τέχνης Ασωμάτων

    Μια παράσταση στην αγγλική γλώσσα από την ομάδα “The Athenian Players”. Η Anne-Marie O’Sullivan, μια Ιρλανδο-Βρετανή ηθοποιός, έχει δημιουργήσει και διευθύνει την ομάδα “The Athenian Players” και έχει συν-γράψει την κωμωδία μαζί με την Ιρλανδή θεατρική συγγραφέα Maureen McManus. Παίζουν: Αναστασία Τσιλιμπίου, Αλέξανδρος Ίβος, Άννα Μαρία-Μαντά, Liam Ireland, Ηρώ Γλάρος

    Πληροφορίες εδώ

    • Παιχνίδια για οικογένειες (δραστηριότητες)
      στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    Μία σύγχρονη και διασκεδαστική δραστηριότητα με ειδικά σχεδιασμένα παιχνίδια που ενθαρρύνουν τους γονείς να παίξουν με τα παιδιά τους στο Πάρκο. Οι δραστηριότητες
    για μικρούς και μεγάλους βοηθούν στην ανάπτυξη της ευρηματικότητας, δημιουργούν αφορμές εκπαίδευσης των παιδιών και προάγουν τη συνεργασία μέσα στην οικογένεια. Για παιδιά 4-9 ετών και τους γονείς τους (έως 50 συμμετοχές ανά πρόγραμμα).

    Πληροφορίες εδώ

    Κυριακή 6 Αυγούστου

    • “Ιφιγένεια εν Αυλίδι” του Ευριπίδη (θέατρο)
      στο Αθλητικό και Πολιτιστικό πάρκο Νέας Μάκρης

    Μία από τις ωραιότερες δημιουργίες του Ευριπίδη, η τραγωδία “Ιφιγένεια εν Αυλίδι” θα περιοδεύσει στην Αθήνα και σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια. Με συνοδοιπόρους την -ειδικά γραμμένη για την παράσταση -πρωτότυπη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη, την καινούρια μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα και υιοθετώντας το πρότυπο των τριών υποκριτών, ο Αιμίλιος Χειλάκης γίνεται Αγαμέμνονας και Αχιλλέας, η Αθηνά Μαξίμου γίνεται Κλυταιμνήστρα και Μενέλαος και η Λένα Παπαληγούρα Ιφιγένεια και Πρεσβύτης. Μαζί τους ένας 9μελής γυναικείος χορός που με ζωντανή μουσική μας αφηγούνται την τραγική ιστορία της Ιφιγένειας και κυρίως τις συνθήκες που οδήγησαν στη θυσία της.

    Πληροφορίες εδώ

    • Inferno (σινεμά)
      Θερινός Κινηματογράφος Anesis Cinema

    Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ron Howard επιστρέφει, σκηνοθετώντας το πρόσφατο best seller μυθιστόρημα του Dan Brown (Κώδικας Da Vinci), Inferno, που ακολουθεί ξανά τον καθηγητή Robert Langdon (τον οποίο ερμηνεύει ξανά ο Tom Hanks) σε μια αποστολή όπου τα κρυμμένα στοιχεία οδηγούν στον μεγάλο Δάντη. Όταν ο Langdon ξυπνάει σε ένα ιταλικό νοσοκομείο με αμνησία, ενώνει τις δυνάμεις του με τη Sienna Brooks (Felicity Jones), μια γιατρό που ελπίζει να τον βοηθήσει να ανακτήσει τη μνήμη του. Μαζί ξεκινούν έναν αγώνα δρόμου διασχίζοντας την Ευρώπη, ενάντια στο χρόνο που απειλεί να φέρει στο φως μια θανάσιμη συνωμοσία.

    Πληροφορίες εδώ

    • “Γιε μου που πας; – Norman, Is that You?” (θέατρο)
      στο Θέατρο Αθηνά

    Τι συμβαίνει όταν ένας επαρχιώτης έρχεται απροειδοποίητα στο σπίτι του γιου του στην Αθήνα γιατί η γυναίκα του τον εγκατέλειψε; Τι θα γίνει όταν έρθει αντιμέτωπος μ’ έναν εκκεντρικό συγκάτοικο; Πώς θα δεχτεί τη μοιχαλίδα γυναίκα του που καταφθάνει; Πόσο θα τον βοηθήσει μια πεταλούδα της νύχτας με άγριες διαθέσεις; Πέντε ακραίοι άνθρωποι μέσα σε θεότρελες κωμικές καταστάσεις. Πρωταγωνιστούν: Άβα Γαλανοπούλου, Τάσος Γιαννόπουλος, Παντελής Καναράκης, Νίκη Λαμή, Ορφέας Παπαδόπουλος

    Πληροφορίες εδώ

    6+1

    • Ομαδική έκθεση “Η Εποχή του Διαστήματος: Ηλεκτρική και Ηλεκτρονική Τέχνη στην Ελλάδα 1957-1989” (εικαστικά)
      στο Bios ΡΟΜΑΝΤΣΟ

    H έκθεση θα ερευνήσει ουτοπικές εφαρμογές και τεχνολογίες του μέλλοντος στους τομείς της Μουσικής (Ξενάκης, Λογοθέτης, Χρήστου, Μαμαγκάκης, Αδάμης,…), των Εικαστικών (Takis, Παντελής Ξαγοράρης, Γιώργος Ζογγολόπουλος, Κωστής Τριανταφύλλου, Μίνως Αργυράκης,…), του Κινηματογράφου και της Αρχιτεκτονικής και της Πολεοδομίας.

    Πληροφορίες εδώ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 26 καλλιτέχνες παρουσιάζουν τα έργα τους στον Κήπο του Μεγάρου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ελένη Διδασκάλου: Η ψυχή του Μεγάρου Μουσικής

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δέκα διαχρονικά μαγαζιά για ποτό και φαγητό στην πλατεία Μαβίλη



    ΣΧΟΛΙΑ