• LIFE&STYLE

    6 + 1 εναλλακτικές προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

    σαββερια μαργιολά


    Τελευταίες μέρες του Ιουλίου και οι εκδηλώσεις στην Αθήνα συνεχίζουν να μας κρατούν συντροφιά. Όσοι βρίσκονται ακόμη στην πόλη, που φλερτάρει έντονα με τη βροχή παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν τον Αύγουστο, μπορούν να περάσουν το ερχόμενο διήμερο με διάφορους τρόπους και να διοχετεύσουν τον ελεύθερο χρόνο τους σε κάτι δημιουργικό, διασκεδαστικό, επιμορφωτικό ή χαλαρωτικό.

    Έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω 6 + 1 εναλλακτικές προτάσεις για να περάσετε το Σαββατοκύριακό σας, με μια ποικιλία εκδηλώσεων σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, ώστε να μετατρέψετε τις ζεστές αθηναϊκές μέρες και νύχτες σας σε καλοκαιρινές αναμνήσεις.

    Σάββατο 29 Ιουλίου:

    ιουλιετα

    • “Ρωμαίος & Ιουλιέτα για 2” (θέατρο)
      στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι

    Από την Ομάδα Θεάτρου “ΙΔΕΑ”. Δύο ηθοποιοί παίζουν όλους τους ρόλους του έργου, με χιούμορ και συγκίνηση, σε ένα τρελό παιχνίδι παρενδυσίας και μεταμορφώσεων, σε μια θεατρική περιπέτεια που ισορροπεί ανάμεσα στον εμφύλιο σπαραγμό και το ξύπνημα του έρωτα. Μια σπαζοκεφαλιά υποκριτικής, ένα θεατρικό παζλ από ποικίλα θεατρικά είδη και ύφη, ένας αγώνας να δοθεί στο ακέραιο η ουσία του έργου του Σαίξπηρ.

    Πληροφορίες εδώ

    σαββερια μαργιολά

    • Σαββέρια Μαργιολά – “Σε ποια θάλασσα αρμενίζεις” (μουσική)
      στο Ανοιχτό Θέατρο Άλσους Βεΐκου στο Γαλάτσι

    Η Σαββέρια Μαργιολά ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, παρουσιάζοντας μια μουσική παράσταση με τίτλο “Σε ποια θάλασσα αρμενίζεις”, όπου παρουσιάζει τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία, αλλά και επιλογές από τα αγαπημένα της ελληνικά λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια. Μαζί της οι μουσικοί: Νίκος Πασσαλίδης, Δήμος Πολυμέρης, Μάριος Μούρμουρας, Μιχάλης Ευδαίμων, Θάνος Μιχαηλίδης, Σωτήρης Μαυρονάσιος.

    Πληροφορίες εδώ

    • Tai Chi (αθλητισμός & ευεξία)
      στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    Το Tai Chi είναι μια αρχαία κινέζικη πολεμική τέχνη, η οποία έχει εξελιχθεί σήμερα σε μία ευχάριστη μορφή άσκησης. Πρόκειται για μια σειρά από κινήσεις που εκτελούνται με ένα αργό, εστιασμένο τρόπο και συνοδεύεται από βαθιά αναπνοή. Βοηθά στη μείωση του στρες και του άγχους, καθώς και στην αύξηση της ευελιξίας και της ισορροπίας. Το Tai Chi είναι χαμηλής έντασης και ασκεί ελάχιστη πίεση στους μύες και τις αρθρώσεις, γεγονός που το καθιστά ασφαλές για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης.

    Πληροφορίες εδώ

    Κυριακή 30 Ιουλίου:

    υποβρύχια λήψη

    • Ομαδική έκθεση “Drops of Breath” (εικαστικά)
      στο Booze Cooperativa στο Μοναστηράκι

    Το “Drops of Breath” είναι ο τίτλος της πρώτης παγκοσμίως υποβρύχιας χορευτικής παράστασης.Τέσσερις φωτογράφοι απαθανάτισαν κινήσεις και συναισθήματα από τις πρόβες και τις παραστάσεις. Μια επιλογή από τις φωτογραφίες τους συνθέτει την Έκθεση Drops of Breath, με την επιμέλεια του Στέφανου Σουβαντζόγλου. Συμμετέχοντες φωτογράφοι: Αναστάσης Αγάθος, Παναγής Χρυσοβέργης, Luc Lakeman, Carolin Negrin.

    Πληροφορίες εδώ

    αρχαιολογικο μουσειο

    • “Ας διαβάσουμε την Οδύσσεια”: Ραψωδίες Ν και Ξ (ανάγνωση και μουσική)
      στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

    Την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο μας προσκαλεί σε μια διαφορετική ανάγνωση της Οδύσσειας, με συνοδεία αρχαίας λύρας και τη δυνατότητα να γίνουμε για λίγο ραψωδοί! Επιλεγμένα τμήματα δύο ραψωδιών κάθε φορά θα παρουσιάζονται από τον μουσικοσυνθέτη Δρ Νίκο Ξανθούλη, αλλά και όσους από τους επισκέπτες επιθυμούν να συμμετέχουν στη δημόσια ανάγνωση, ανακαλύπτοντας τα μυστικά της προσωδίας. Η μετάφραση που θα χρησιμοποιηθεί είναι του Ζήσιμου Σίδερη.

    Πληροφορίες εδώ

    σινεμά

    • Ο Λογιστής – The Accountant (σινεμά)
      στο CINE «Αλέκος Χρυσοστομίδης» στο Κερατσίνι

    Ο Κρίστιαν Γουλφ (Άφλεκ), είναι ένας εξαιρετικός μαθηματικός που τα πηγαίνει καλύτερα με τους αριθμούς παρά με τους ανθρώπους. Διατηρώντας ως βιτρίνα ένα συνοικιακό λογιστικό γραφείο, ο Κρίστιαν κρατάει τα βιβλία κάποιων εξαιρετικά επικίνδυνων εγκληματικών οργανώσεων. Την ίδια περίοδο που η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος, με επικεφαλής τον Ρέι Κινγκ (Τζ. Κ. Σίμονς), αρχίζει να σφίγγει τον κλοιό, ο Κρίστιαν αναλαμβάνει τα βιβλία ενός νομοταγούς πελάτη: μιας εταιρείας ρομποτικής, της οποίας μια λογιστική υπάλληλος (Άννα Κέντρικ) ανακάλυψε μια λογιστική απόκλιση εκατομμυρίων δολαρίων. Όσο ο Κρίστιαν έρχεται πιο κοντά στην αλήθεια, τόσο ο αριθμός των πτωμάτων αρχίζει να ανεβαίνει.

    Πληροφορίες εδώ

    έκθεση

    • 6+1

    Έκθεση των Βραβείων Αμερικανικής Αρχιτεκτονικής 2017 (εικαστικά)
    στο Contemporary Space Athens

    Στην έκθεση θα παρουσιαστούν τα projects των βραβευμένων αρχιτεκτονικών γραφείων με φωτογραφικό υλικό και videos. Παράλληλα, στο δεύτερο όροφο του χώρου θα πραγματοποιηθεί έκθεση αφιερωμένη στην εταιρία Form 4 Architecture, φετινό νικητή του American Prize for Architecture 2017. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν 19 projects της εταιρείας.

    Πληροφορίες εδώ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 26 καλλιτέχνες παρουσιάζουν τα έργα τους στον Κήπο του Μεγάρου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ελένη Διδασκάλου: Η ψυχή του Μεγάρου Μουσικής

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δέκα διαχρονικά μαγαζιά για ποτό και φαγητό στην πλατεία Μαβίλη



    ΣΧΟΛΙΑ