• LIFE&STYLE

    Νεκρός ο δημιουργός του «Μπομπ Σφουγγαράκη», Στίβεν Χίλενμπεργκ

    • NewsRoom
    χιλενμπεργκ

    Στίβεν Χίλενμπεργκ, ο δημιουργός της σειράς κινουμένων σχεδίων «Μπομπ Σφουγγαράκης»


    Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών ο δημιουργός της διάσημης σειράς κινουμένων σχεδίων «Μπομπ Σφουγγαράκης», Στίβεν Χίλενμπεργκ. Τον περασμένο Μάρτιο, ο σεναριογράφος και παραγωγός διαγνώστηκε με την σοβαρή νευρολογική πάθηση, Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση (ALS) που προκαλεί μυϊκή ατροφία και οδηγεί τελικά στο θάνατο.

    Τη δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε η διοίκηση του παιδικού καναλιού Nickelodeon:

    «Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να μοιραστούμε την απώλεια του Στίβεν Χίλενμπεργκ, του ανθρώπου που δημιούργησε τον Μπομπ Σφουγγαράκη Τετραγωνοπαντελονή», ανέφερε στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος του παγκόσμιου παιδικού δικτύου.

    Ο σπουδαίας καρτουνίστας σχεδίασε τον Μπομπ Σφουγγαράκη το 1999. Σε πολύ σύντομο διάστημα, ο τετράγωνος σπόγγος με τον πειρατή-αφηγητή και οι υπόλοιποι επικοί χαρακτήρες καρτούν, κατέκτησαν την αγορά των παιδικών σειρών, καθώς και τον κινηματογράφο, με ταινίες που έσπασαν ταμεία σε όλον τον κόσμο.

    Τα επεισόδια της σειράς του Μπομπ Σφουγγαράκη προβάλλονται ακόμη και σήμερα, ενώ το υλικό είχε ανανεωθεί πολλές φορές στη διάρκεια των χρόνων, βασισμένο πάντα στην αρχική ιδέα και σχεδιασμό.

    Ο 57χρονος είχε αποκτήσει ένα γιο με την σύζυγό του, Κάρεν Χίλενμπεργκ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βαρύ πένθος για την Όπρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εντάσεις και συγκινήσεις στο σημερινό επεισόδιο του GNTM – Ποια κοπέλα αποχωρεί; (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μανούλα έγινε η Λένα Παπαληγούρα



    ΣΧΟΛΙΑ