• LIFE&STYLE

    Νέα έρευνα: Γιατί συγκρίνεται ο οργασμός με τον διαλογισμό!

    • Contributor


    Αν είστε από τις τυχερές που απολαμβάνουν οποιοδήποτε είδος οργασμού (γιατί υπάρχουν πολλά περισσότερα είδη από όσα φαντάζεστε), ξέρετε καλά ότι δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο συναίσθημα. Και όσο καλός και να είναι ο διαλογισμός με όλα του τα θετικά, δεν αντικαθιστά το καλό σεξ. Παρ’ όλα αυτά, μια νέα έρευνα δείχνει πως συγκεκριμένα είδη σεξ μπορούν να αντικαταστήσουν τον διαλογισμό.

    Συγκεκριμένα, σε έρευνα που δημοσίευσε το Northwest University στην Γνωστική Νευροεπιστήμη και Ψυχολογία, αναφέρεται η επιρροή του οργασμού στο μυαλό. Εάν η σεξουαλική διέγερση είναι έντονη και μακράς διάρκειας, μπορεί να προκαλέσει στον εγκέφαλο μία διεργασία που ονομάζεται  “neural entrainment”, (νευρική παράσυρση), η οποία ουσιαστικά ισοδυναμεί με σεξουαλική έκσταση.

    Σε αυτή την περίπτωση, όπως αναφέρει ο ερευνητής Άνταμ Σάφρον, οι άμεσες αισθήσεις που νιώθουμε γίνονται το επίκεντρο της προσοχής μας, και όλα τα άλλα ξεχνιούνται. Εάν είστε εξοικειωμένη με τον διαλογισμό, καταλαβαίνετε πως αυτό το συναίσθημα συγκρίνεται με τον στόχο που προσπαθούμε να πετύχουμε μέσω των αναπνοών και των οραμάτων: την ικανότητα να αντιλαμβανόμαστε πλήρως τη δεδομένη στιγμή.

    Ο Σάφρον παρομοιάζει την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται ο εγκέφαλος κατά τη διάρκεια του οργασμού με τον τρόπο που αντιδρά σε ερεθίσματα, όπως η μουσική και ο χορός, ερεθίσματα που εδώ και εκατομμύρια χρόνια είναι σημαντικά “ερωτικά ερεθίσματα”.
    “Η ιδέα πως μια σεξουαλική εμπειρία μπορεί να φτάσει στην έκσταση είναι αρχαία.

    Και φαίνεται πως αυτό αποδεικνύεται μέσω της σύγχρονης νευροεπιστήμης. Θεωρητικά, τα συμπεράσματα αυτά μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν το σεξ. Το σεξ φυσικά είναι πηγή πολλών απολαυστικών αισθήσεων και συναισθηματικών δεσμών, αλλά πέρα από αυτό είναι και μια διαφορετική κατάσταση της συνείδησης”.

    Σκοπός του διαλογισμού είναι να ηρεμήσει το μυαλό, να νιώσει ο εαυτός μας ένα με το περιβάλλον και να είναι απόλυτα παρών την κάθε στιγμή, και καθώς φαίνεται το σεξ μπορεί να κάνει ακριβώς τα ίδια πράγματα. Για να επιτύχετε αυτή τη “διαφορετική κατάσταση” ό Σάφρον προτείνει: Το αργό σεξ καθώς επίσης και το ταντρικό, περιλαμβάνουν συγκεκριμένες τεχνικές για να γίνετε ένα με το περιβάλλον και τη στιγμή, ώστε να μπορέσετε να απολαύσετε κάθε συναίσθημα κατά τη διάρκεια της πράξης.

    Και αν δεν είστε οπαδός του αργού, πλέον έχει αποδειχτεί ότι και το kinky σεξ μπορεί να φέρει τα ίδια αποτελέσματα. Αν δεν τα πάτε καλά λοιπόν με τον διαλογισμό, μόλις βρήκατε το τέλειο υποκατάστατο!

    Κείμενο www.womanidol.gr. Συγγραφέας Σοφία Κροκίδα



    ΣΧΟΛΙΑ