• LIFE&STYLE

    Μις Γαλλία 2018: Η εντυπωσιακή φοιτήτρια Νομικής, Μαεβά Κουκ (video)

    • NewsRoom
    καλλιστεία-γαλλία


    Στην λαμπερή βραδιά των καλλιστείων της Γαλλίας, τα οποία ήταν αφιερωμένα στην καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, το πολυπόθητο στέμμα και τον τίτλο της Μις Γαλλία 2018 κατάφερε να κερδίσει η 23χρονη Μαεβά Κουκ.

    Η καλλονή μεταπτυχιακή φοιτήτρια Νομικής με ύψος 1,76μ. παρέλαβε το στέμμα από την προκάτοχό της Αλισιά Ελίς και επικράτησε της Μις Κορσική που αναδείχθηκε πρώτη αναπληρωματική, της Μις Ιλ-ντε-Φρανς, δεύτερη αναπληρωματική, της Μις Καμπανία-Αρδέννες και της Μις Ρεϊνιόν, που ήταν οι δύο τελευταίες φιναλίστ.

    Τριάντα γυναίκες, ηλικίας 18 έως 24 ετών, διεκδικούσαν τον τίτλο στον 88ο διαγωνισμό ομορφιάς για την ανάδειξη της Μις Γαλλία, που μεταδόθηκε αποκλειστικά από το τηλεοπτικό δίκτυο TF1.

    https://www.youtube.com/watch?v=aPNYinmhaL4

    Δύο μήνες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου του 65χρονου Χάρβεϊ Γουάινστιν, παραγωγού και μεγιστάνα του Χόλιγουντ που κατηγορείται για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και βιασμούς από εκατό γυναίκες, κυρίως ηθοποιούς, η χθεσινή τελετή ήταν αφιερωμένη στην καταπολέμηση της βίας που υφίστανται οι γυναίκες, μια πρωτοβουλία της Σιλβί Τελιέ, Μις Γαλλία 2002, και σήμερα γενική διευθύντρια της εταιρίας Miss France.

    Ένα μαυρόασπρο βιντεοκλίπ με τίτλο “Οι Miss κινητοποιούνται κατά της βίας των γυναικών” μεταδόθηκε ακριβώς πριν οι καλλονές παρελάσουν με μαγιό. “Είμαι ελεύθερη να επιλέγω ποιον θέλω, ελεύθερη να πω όχι … Είμαι δυνατή, σίγουρη για τον εαυτό μου, είμαι όμορφη, είμαι εγώ”, μπορούσε να ακούσει κανείς στο σύντομο βίντεο.

    https://www.youtube.com/watch?v=XFh92VTh_qg

    “Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πέρυσι στη Γαλλία, κάθε τρεις ημέρες, μια γυναίκα έχανε τη ζωή της από ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της”, υπενθύμισε στη συνέχεια η Ιρίς Μιτενέρ, Μις Γαλλία 2016 που ανακηρύχθηκε Μις Υφήλιος 2017. “Η Μις Γαλλία πρέπει να υποστηρίζει αυτό τον σκοπό”, πρόσθεσε.

    Η ανακοίνωση του θέματος της διοργάνωσης δεν είχε πείσει τις φεμινιστικές οργανώσεις που βλέπουν τον διαγωνισμό ως έναν ύμνο για τη “γυναίκα-αντικείμενο”.

    Η υπουργός Ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών, Μαρλέν Σιαπά, είχε χαιρετίσει ωστόσο τη διοργάνωση ως μια ευκαιρία για την “ευαισθητοποίηση μεγάλου αριθμού οικογενειών που κάθονται μπροστά στην τηλεόραση. Οι Miss μπορούν να στείλουν ένα μήνυμα σε όλους του Γάλλους!”, δήλωσε.

    καλλιστεία-γαλλία

    Η επιτροπή και οι τηλεθεατές ανέδειξαν τις πέντε φιναλίστ ανάμεσα στις δώδεκα υποψήφιες που επέλεξαν οι διοργανωτές.

    Οι τηλεθεατές είχαν ωστόσο τον τελευταίο λόγο για την ανάδειξη μόνο της νικήτριας και των δύο αναπληρωματικών, ψηφίζοντας τηλεφωνικά και με SMS. Νωρίτερα, οι τηλεθεατές μπορούσαν να θέτουν ερωτήσεις στις φιναλίστ από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    καλλιστεία-γαλλία

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυτός είναι ο πιο περιζήτητος εργένης μετά τον αρραβώνα του πρίγκιπα Χάρι!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Οι προβλέψεις για σήμερα Κυριακή 17 Δεκεμβρίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συγκίνηση και δάκρυα στο My Style Rocks: Ποια παίκτρια αποχώρησε; (video)



    ΣΧΟΛΙΑ