• LIFE&STYLE

    Μήνυση εκατομμυρίων από χολιγουντιανό σκηνοθέτη σε εταιρεία παραγωγής

    • NewsRoom

    Τα Amazon Studios της εταιρείας Amazon.com Inc


    Αποζημίωση ύψους 68 εκατομμυρίων ευρώ ζητά ο διάσημος, χολιγουντιανός σκηνοθέτης, Γούντι Άλεν, με μήνυση, που κατέθεσε εναντίον της εταιρείας παραγωγής Amazon Studios. Ο λόγος της μήνυσης, από πλευράς του σκηνοθέτη, είναι η άρνηση της εταιρείας να διανείμει την ταινία του δημιουργού, με τίτλο «A Rainy Day in New York».

    Γούντι Άλλεν, σκηνοθέτης

    Στη μηνυτήρια αναφορά, ο Γούντι Άλεν αναφέρει ότι η Amazon.com Inc δεν τήρησε τη συμφωνία που είχαν υπογράψει μεταξύ τους, τον Ιούνιο του 2018, να διανείμει την ταινία του, αρνούμενη να συνεργαστεί μαζί του, εξαιτίας των κατηγοριών, που τον βαραίνουν, για σεξουαλική παρενόχληση της υιοθετημένης κόρης του, Dylan Forrow, το 1992.

    Ο γνωστός δημιουργός μερικών από τις πιο πετυχημένες ταινίες του Hollywood διατείνεται πως η τοποθέτηση της εταιρείας είναι εντελώς ανυπόστατη, μιας και οι κατηγορίες αυτές έχουν δει το φως της δημοσιότητας εδώ και πολύ καιρό και, επομένως, ήταν ήδη γνωστές στην εταιρεία, όταν υπέγραφε, συμφωνώντας να συνεργαστεί μαζί του.

    Η αναφορά χαρακτηρίζει τη στάση της εταιρείας ως ξεκάθαρη αθέτηση συμφωνίας, συμπληρώνοντας «Η Amazon επιχείρησε να δικαιολογήσει την απόφασή της επαναλαμβάνοντας έναν αβάσιμο ισχυρισμό, 25 ετών, σε βάρος του Allen, όμως ο ισχυρισμός αυτός ήταν ήδη γνωστός στην Amazon (και το κοινό), προτού η Amazon προχωρήσει σε τέσσερις διαφορετικές συμφωνίες με τον Allen. Δεν υπάρχει καμία βάση προκειμένου η Amazon να τερματίσει το συμβόλαιο».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρομοκρατημένος ο Μπράντλεϊ Κούπερ που θα τραγουδήσει ζωντανά το «Shallow» στα Όσκαρ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Sónar Athens: Το πρωτοποριακό διεθνές φεστιβάλ μουσικής έρχεται στην Αθήνα!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πασίγνωστος µπον βιβέρ της Μυκόνου έκανε τη «μεγάλη ζωή» με μοντέλα από τα έσοδα των ληστειών



    ΣΧΟΛΙΑ