• LIFE&STYLE

    Συγκλόνισε το τελευταίο αντίο του συντρόφου του Χατζησάββα

    • NewsRoom


    Σήμερα οι φίλοι του Μηνά Χατζησάββα τον αποχαιρέτησαν λυπημένοι και χαρούμενοι, όπως ήταν ο ίδιος κι όπως ζήτησε κι ο σύντροφος του Κώστας ΦαλελάκηςΌλο το Ελληνικό θέατρο συγκεντρώθηκε στο Α’ Νεκροταφείο, στην πολιτική κηδεία του πολυαγαπημένου ηθοποιού όπου έγινε αφορμή να ακουστούν πράγματα για πρώτη φορά δημόσια.

    Ο σύντροφος του επίσης ηθοποιός, Κώστας Φαλελάκης, μίλησε για τον άνθρωπο που αγάπησε και για τα όσα πέρασε τις τελευταίες μέρες της ζωής του, χωρίς να έχει δικαίωμα να είναι όσο κοντά του θα ήθελε.

    123j

    Στον επικήδειό του αναφέρθηκε με πάθος στο σύμφωνο συμβίωσης που δεν ήρθε ποτέ και είπε: « Θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια και να πεθαίνουμε με αξιοπρέπεια».

    Το τελευταίο χειροκρότημα γι αυτόν το σπουδαίο ηθοποιό και άνθρωπο ήρθε μαζί με τους ήχους του τραγουδιού της Nina Simone « just say I love him» που τόσο ο ίδιος αγαπούσε.

    asdfg

    Η σωρός του θα μεταφερθεί στο εξωτερικό για να αποτεφρωθεί μιας κι αυτή η χώρα δε μας δίνει ούτε αυτή τη δυνατότητα. Να εκπληρώσουμε την τελευταία μας επιθυμία. Να «φύγουμε» όπως οι αρχαίοι μας πρόγονοι !

    Έχουν γραφτεί ήδη πολλά για το Μηνά Χατζησάββα. Οι συνάδελφοί του συγκινητικοί , το κοιό ακόμη περισσότερο… αυτό το ένστικτο των εκπαιδευμένων ή μη ανθρώπων που μπροστά στο γεννημένο ηθοποιό υποκλίνονται.

    Τον είχα πρωτοδεί γύρω στα 9 μου χρόνια, στο Ελεύθερο Θέατρο, στο «Μια Ζωή Γκόλφω». Ήταν τότε που οι γονείς έπαιρναν τα παιδιά απ το χέρι και τα μάθαιναν να αγαπούν την πρωτοπορία, να αφουγκράζονται την τέχνη, να μυούνται στο ωραίο.

    xatzis1

    Από τότε τον ακολούθησα σε πολλές παραστάσεις, στο θέατρο, στο σινεμά καθόμουν ευλαβικά μπροστά στην τηλεόραση να τον απολαύσω…Σαν κι εμένα πολλοί, πάρα πολλοί από εσάς.

    ImageHandler

    Δε χρειάζεται να είναι κάποιος καλλιτέχνης φίλος σου για να τον νοιώσεις δικό σου. Η χροιά της φωνής του, η έντονη ερμηνεία, το πάθος… Αισθάνεσαι την ακροβασία του ταγμένου ανθρώπου που λατρεύει αυτό για το οποίο είναι πλασμένος. ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ! Και οι δημιουργικοί άνθρωποι χρειάζεται να θυσιάσουν πολλά για να φτάσουν εκεί που ονειρεύονται και πάλι απ την αρχή.

    Αυτή η διαδρομή δεν σταματά ποτέ.

    Ο Μηνάς Χατζησάββας έφυγε μια εβδομάδα πριν την πρεμιέρα της νέας ταινίας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Ένας άλλος κόσμος» όπου πρωταγωνιστούσε. Ο ίδιος όμως δεν πίστευε πως δεν υπάρχει τίποτε μετά το θάνατο. Κι όπως έλεγε στην τελευταία συνέντευξη του « ο άνθρωπος γεννιέται για να πεθάνει.

    Κάτι έρχεται για να τον βοηθήσει, να αντιμετωπίσει τον θάνατο, αυτόν τον….άγνωστο».

    Ο Μηνάς Χατζησάββας είναι πια φως. Και σε λίγο στάχτη! Και για εμάς μια ακόμη επιβεβαίωση πως στη ζωή είμαστε τόσο, μα τόσο περαστικοί, που το μόνο που αξίζει είναι ο καθένας μας να αφήσει το αποτύπωμα του. Την προσωπική του σφραγίδα. Γιατί όπως λέει και ο Σάρτρ «είμαστε αυτό που κάνουμε».



    ΣΧΟΛΙΑ