• LIFE&STYLE

    Μύκονος: Ο Ρέμος του Αυγούστου και ο Black Coffee του συγχρωτισμού

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Την Πέμπτη το μεσημέρι ο Ζαννής Φρατζέσκος και ο Σάμι Ιμπραήμ είναι πολύ πιθανό να ατένιζαν την απάνεμη παραλία της Ψαρούς, από την οποία  έλειπε κάτι πολύ σηματικό.

    Η περίφημη πλωτή  εξέδρα που παραδοσιακά κάθε χρόνο είναι στημένη από το πρωί τέτοια μέρα μέσα στην θάλασσα-αν και τα τελευταία χρόνια μεταφέρθηκε στην άμμο της Ψαρούς-έτοιμη να υποδεχτεί το βράδυ τους φανατικούς του Αντώνη Ρέμου.

    Σήμερα όμως 23 του μήνα, πιο δημοφιλής Έλληνας βάρδος δεν θα δώσει το παρόν, σε μια σεζόν που εξελίσσεται άσχημα για την Μύκονο, αφού κάποιες διερευνητικές κρούσεις που φέρονται να έγιναν τον Ιούνιο, έδειξαν ότι το αποτέλεσμα δεν θα ήταν το αναμενόμενο.

    Με ένα lockdown που μέχρι τον Ιούνιο κράταγε τα νησιά κλειστά, τις αφίξεις και τις κρατήσεις να παραμένουν στο ναδίρ αλλά και τους παραδοσιακούς Έλληνες που έχουν την οικονομική επιφάνεια να λένε όχι στο νησί, τα πράγματα μόνο εύκολα δεν ήταν.

    Έτσι μετά από σκέψη και συζητήσεις με το δίδυμο του Nammos φέρεται να επιλέχθηκε η 13η του Αυγούστου, λίγο πριν της Παναγίας για να πραγματοποιηθεί η συναυλία της χρονιάς στην Μύκονο.

    Φέτος όμως λόγω του Covid-19 θα είναι πολύ λιγότερα τα τραπέζια και οι τυχεροί που θα διαθέσουν από 1000 έως 1500 ευρώ ο καθένας για να απολαύσουν τον Αντώνη να τραγουδάει με φόντο το φεγγάρι του Αυγούστου να λούζει τα νερά του πιο διάσημου Μυκονιάτικου κόλπου.

    Μόνο 500 άτομα θα δώσουν το παρόν στα τραπέζια, ενώ παραμένει άγνωστο, αν θα υπάρχουν πίσω καναπέδες για έξι ή οχτώ άτομα μόνο για ποτό και μπαρ γι’ αυτούς που θα μπουν με απλή είσοδο.

    Με τα νέα δεδομένα και την σαφώς μικρότερη προσέλευση, μάλλον φέτος δεν θα χρειαστεί να εναλλάσσονται δέκα κλιμάκια της ΑΑΔΕ όπως πέρυσι, όμως αναμένονται τουλάχιστον έξι, ώστε τα πάντα να κυλήσουν ομαλά από την αρχή μέχρι το τέλος.

    Όλα όμως θα γίνουν σύμφωνα με τα νέα μέτρα που επιτάσσει η ζωή μετά το lockdown, ενώ παραμένει άγνωστο ακόμη αν θα δώσουν το παρόν Λιβανέζοι και Άραβες.

    Αυτό θα εξαρτηθεί από το αν θα έχουν ανοίξει οι πτήσεις από την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, αφού στην Μύκονο έχουν ξεχάσει για φέτος τους Άραβες, τους wealthy Αμερικανούς και τους Ρώσους ολιγάρχες.

    Το νησί εξακολουθεί να πορεύεται με «σβηστές» μηχανές, η κίνηση τέλη Ιουλίου παραμένει υποτονική και μόνο τα Σαββατοκύριακα ξυπνάει κάπως, εκτός αν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος.

    Και την Τρίτη 21 Ιουλίου υπήρχε, και ήταν σοβαρός.

    Συγχρωτισμός αλά Black Coffee!

    Το αεράκι που φυσούσε εκείνο το βράδυ, λίγο απασχολούσε τους φανατικούς οπαδούς του Black Coffee, ενός από τους διασημότερους dj’s του κόσμου, που το κασέ του για να ανέβει στα decks ανέρχεται στα 75.000 ευρώ ανά εμφάνιση.

    Η συγκεκριμένη μάλιστα έλαβε χώρα στο Scorpios, το πιο must στέκι του νησιού, που λίγες ημέρες πριν ήταν Νο1 στην λίστα με τα καλύτερα beach bar στον κόσμο.

    Το γιατί είναι εύκολο να εξηγηθεί για το consept που έστησαν οι Γερμανοί στην Παράγκα με άρωμα από την μυσταγωγική Τουλούμ του Μεξικού.

    Καθημερινά την ώρα που ο ήλιος αρχίζει να δύει και ο Dj Valeron παίζει το «Shine on you crazy diamond» των Pink Floyd σε ένα εκπληκτικό remix, τότε ξεκινάει αυτή η μυσταγωγία του ηλιοβασιλέματος που είναι μοναδική.

    Στο ρεπορτάζ του Conde Nast Traveller ο Scorpios αναφέρεται σαν το beach bar που άναψε για τα καλά την σπίθα του διαφορετικού στην Μύκονο, όταν ξεκίνησε την λειτουργία του πριν από πέντε χρόνια.

    Ήταν απλά ζήτημα χρόνου να «σαρώσει», οι ουρές στην είσοδο ειδικά στα θεματικά του πάρτι ήταν ατέλειωτες ενώ υπήρξε μέρα που κόλλησαν τα POS του από την συνεχή χρήση και οι πελάτες πλήρωναν για αρκετή ώρα μόνο με μετρητά.

    Η αγορά του από το Soho House το περασμένο καλοκαίρι «μυρίζει» ήδη επέκταση στην Ίμπιζα και το Μαϊάμι γι΄αυτό το ethnic μικρό χωριό, με τους μάγους και τους σαμάνους.

    Αυτούς που φροντίζουν να κάνουν μυσταγωγία το ηλιοβασίλεμα μαζί με ήχους που ξεκινάνε από τον Χατζιδάκι και φτάνουν στον William Orbit, μέσα σε ένα χώρο με μαξιλάρες, χαλιά και boho ατμόσφαιρα.

    Εκεί που έγινε το έλα να δεις την περασμένη Τρίτη, όταν ο Black Coffee ανέβηκε για να παίξει μπροστά σε ένα εκστασιασμένο κοινό που από τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας φαίνεται να πέτυχε τον απόλυτο συγχρωτισμό. Παρά το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι προσπάθησαν να επιβάλλουν τις αποστάσεις, όπως συμβαίνει-ειδικά με έναν τέτοιο dj-το διψασμένο για πάρτι κοινό έγινε μια μάζα που λικνιζόταν στους ρυθμούς και τις μελωδίες  που πλημμύρισαν τον χώρο.

    Το ίδιο βράδυ η Χώρα της Μυκόνου θύμιζε χωριό σε νησί τέλη Οκτώβρη με λιγοστή κίνηση και πολύ χαλαρές βόλτες στα Ματογιάννια από λίγες παρέες.

    Εικόνα που είχαν δεκαετίες να δουν οι Μυκονιάτες Τρίτη 21 Ιουλίου του σωτηρίου έτους 2020 που αποδεικνύεται πολύ σκληρό για ένα από τα πιο διάσημα νησιά του κόσμου, που πληρώνει ακριβά την πανδημία και για πολλούς την πλήρη μετάλλαξη του σε ένα κρατίδιο μόνο για πλούσιους.

                                          



    ΣΧΟΛΙΑ