• LIFE&STYLE

    Μετρήστε το νούμερο του σουτιέν σας βάζοντας ένα iPhone ανάμεσα στο στήθος σας


    Βάζοντας ένα κινητό ανάμεσα στο στήθος σας, πιθανόν να μην είναι ο καλύτερος τρόπος για να μετρήσετε το μέγεθος του σουτιέν σας. Όταν πρόκειται για ενδυματολογικές καινοτομίες, οι γυναίκες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν πραγματικά έναν καλύτερο τρόπο για να μετρήσουν το μέγεθος του στήθους. Άλλωστε, η μεζούρα ή μία γυναίκα, που μετράει με το χέρι στη «Victoria Secret» δεν μπορεί να το υπολογίσει με ακρίβεια.

    Πραγματικά δεν πιστεύουμε ότι αυτή η εφαρμογή, η οποία υποτίθεται ότι αναπτύσσεται στην Ιαπωνία με την ελπίδα ότι θα παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα, αρκεί.

    Τα ιαπωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης μαζί με το «Mirror», αναφέρονται στη «ChiChi», η οποία αυτοαποκαλείται ως εφαρμογή που θα βοηθήσει τις γυναίκες να μετρήσουν το μέγεθος του στήθους τους εύκολα και με ακρίβεια. Η διαδικασία τριών βημάτων, όπως φαίνεται στην ιστοσελίδα «ChiChi», είναι πολύ απλή: Πάρτε το «smartphone» σας, κάντε το σάντουιτς ανάμεσα στο στήθος σας και έχετε το νούμερο του cup σας.

    Δηλαδή αυτό ισχύει στ’ αλήθεια; Το δημοφιλές ιαπωνικό blog «GIGAZINE» δηλώνει ότι η “τεχνολογία” θα μπορούσε να λειτουργήσει μέσω του βάρους, συσχετίζοντας κάποια βάρη με ορισμένα μεγέθη cup. Μια ιαπωνική ιστοσελίδα σχεδιασμού έχει μια ολόκληρη ανάλυση, συγκρίνοντας το cup Α με το βάρος δύο αυγών, το cup Β με το βάρος μιας μικρής γάτας και το cup H με το βάρος ενός «ανθρώπινου μωρού».

    Η ιστοσελίδα «ChiChi» δηλώνει ότι προσλαμβάνει άτομα για δοκιμές και σχεδιάζει να το παρουσιάσει τον Ιανουάριο του 2016. (Το «Mic» προσπάθησε να επικοινωνήσει για να επιβεβαιώσει την ημερομηνία αυτή, καθώς και μερικές άλλες εξεζητημένες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένου του κατά πόσο αυτή η εφαρμογή είναι ένα πραγματικό προϊόν.) Αλλά αρκεί να πούμε ότι μία εφαρμογή όπως αυτή, ακόμα και να υπάρχει, κατά πάσα πιθανότητα δεν λύνει το πρόβλημα στις γυναίκες – και ας είμαστε σαφείς: Το να βρεις τον σωστό στηθόδεσμο είναι ένα μεγάλο πρόβλημα.

    Το να μετρήσετε το στήθος σας και να βρείτε το σουτιέν με την άψογη εφαρμογή είναι πολύ, πολύ δύσκολο. Δεν έχουν όλες οι γυναίκες ικανότητες μέτρησης σε επίπεδο μοδίστρας, και όλοι οι στηθόδεσμοι έχουν τις δικές τους ιδιορρυθμίες όταν πρόκειται να εφαρμόσουν. Για να μην αναφέρουμε ότι όλα τα στήθη έχουν τα δικά τους μοναδικά σχήματα, από τα γεμάτα στρογγυλάδα μέχρι τα πεσμένα. Ένα σουτιέν 32Β μπορεί να ταιριάζει εντελώς διαφορετικά από ό,τι ένα άλλο 32Β, ανάλογα με το ύφασμα, τη μάρκα και ένα εκατομμύριο άλλους άγνωστους παράγοντες.

    Το οποίο εξηγεί γιατί ένας μεγάλος αριθμός γυναικών – ίσως και έως το 64 % των γυναικών, όπως παραθέτει μια μελέτη, ή ακόμα και το 80%, όπως αναφέρουν τα στατιστικά της «ChiChi» – φορούν λάθος μέγεθος σουτιέν-.

    Μια σειρά από εφαρμογές προσπάθησαν να βοηθήσουν, από την «ThirdLove», η οποία μετρά χρησιμοποιώντας φωτογραφίες, μέχρι την «Sizem», στην οποία οι γυναίκες πρέπει να μετρήσουν τον εαυτό τους με μια μεζούρα πρώτα. Καμία δεν έχει φέρει επανάσταση στις αγορές των σουτιέν – και αμφιβάλλουμε αν μπορούν να προσδιορίσουν την ποσότητα, του καθαρού βάρους του στήθους μας, ιδιαίτερα κάποιες αμφιλεγόμενες καινοτομίες που πρέπει να «στριμώχνουν» το στήθος.  Τα iPhones είναι ισχυρά, αλλά δεν κάνουν μαγικά.



    ΣΧΟΛΙΑ