• LIFE&STYLE

    Megxit: Στροφή 180 μοιρών για Μέγκαν και Χάρι μετά το νέο «βέτο» της βασίλισσας Ελισάβετ

    • Νίκη Καξερή

    Βασίλισσα Ελισάβετ, Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι


    Τέλος ο τίτλος «Sussex Royal» για τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ, μετά από απόφαση της βασίλισσας Ελισάβετ και του επιτελείου του Παλατιού.

    Έπειτα από πολύωρες συζητήσεις, η βασίλισσα φαίνεται πως έφτασε σε συμφωνία με το επιτελείο της ότι μετά το Megxit, το ζευγάρι δεν είναι εφικτό να κρατήσει τη λέξη «royal», δηλαδή «βασιλικός», στη νέα του ζωή και το νέο του «brand». Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η βρετανική Daily Mail.

    Την ίδια στιγμή, όμως, ο Χάρι και η Μέγκαν έχουν ξοδέψει χιλιάδες λίρες στη νέα τους Sussex Royal ιστοσελίδα που συνοδεύει το ιδιαίτερα δημοφιλές προφίλ με τους 12 εκατομμύρια followers, που διατηρούν στο Instagram, με το ίδιο όνομα.

    Παράλληλα, το ζευγάρι που προκάλεσε «σεισμό» στην Μεγάλη Βρετανία με την απόφασή του να εγκαταλείψει τα βασιλικά του καθήκοντα και να υιοθετήσει ένα πιο ανεξάρτητο lifestyle στον μακρινό Καναδά, όπου η Μέγκαν Μαρκλ έζησε για αρκετά χρόνια, ενσαρκώνοντας την «Ρέιτσελ» στο επιτυχημένο «Suits», είχε βλέψεις να κατοχυρώσει παγκοσμίως τον όρο «Sussex Royal» ως σήμα κατατεθέν.

    Συγκεκριμένα, σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν την ονομασία αυτή προκειμένου να κυκλοφορήσουν μια γκάμα προϊόντων και δραστηριοτήτων, όπως ρουχισμό, γραφική ύλη, βιβλία, αλλά και εκπαιδευτικό υλικό. Ταυτόχρονα βρίσκονται στην προετοιμασία του νέου τους φιλανθρωπικού ιδρύματος, στο οποίο ήδη έδωσαν τον τίτλο «Sussex Royal, The Foundation of the Duke and Duchess of Sussex».

    Σύμφωνα με την Daily Mail, όμως, το Παλάτι επιθυμεί να καθορίσει με ακρίβεια μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, σε αυτή την κατάσταση που έχει χαρακτηριστεί ως «περίπλοκη», και έτσι απαγόρευσε στο ζευγάρι να κάνει χρήση του τίτλου «Sussex Royal» ως brand.

    Το ζευγάρι φαίνεται να έχει αποδεχτεί το γεγονός και πλέον καλείται να αναθεωρήσει και να επαναπροσδιορίσει τα πάντα αλλάζοντας όνομα σε όλες τις επιχειρηματικές και φιλανθρωπικές του δραστηριότητες.

    Υπενθυμίζεται ότι ο όρος «Sussex Royal» χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά πέρσι, αφού το ζευγάρι αποφάσισε να ζήσει χωριστά από τον Δούκα και την Δούκισσα του Κέιμπριτζ, Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον, γνωστοί ως «Kensington Royal».

    Πάντως, συμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ούτε ο Χάρι, αλλά ούτε και η Μέγκαν έχουν μετανιώσει για την απόφασή τους να αποσυρθούν από τα βασιλικά καθήκοντα, ενώ την περασμένη εβδομάδα έκαναν ντόρο, όταν εμφανίστηκαν σε συνάντηση κορυφής του τραπεζικού κολοσσού JP Morgan στο Μαϊάμι. Αργότερα, μάλιστα, εθεάθησαν να απολαμβάνουν το δείπνο τους με την Τζένιφερ Λόπεζ και τον σύντροφό της, Άλεξ Ροντρίγκεζ, που βρέθηκαν επίσης, στη σύνοδο κορυφής.

    Μόνο η παρουσία τους στο συνέδριο φημολογείται ότι τους απόφερε κέρδος 775 χιλ. λίρες.

    Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ

    Ο  Ρον Τορόσιαν, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας 5W Public Relations με έδρα τη Νέα Υόρκη δήλωσε στην Daily Mail:

    «Όπως μπορεί να φανταστεί κανείς, πέταξαν ιδιωτικά από τον Καναδά στο Μαϊάμι, έκλεισαν μια σουίτα, είχαν και κομμωτή και makeup artist, κάτι που πρέπει να κόστισε περίπου 100.000 δολάρια.

    Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ θα είναι από τους υψηλότερα αμειβόμενους ομιλητές που υπάρχουν στην εταιρική αγορά. Δεν θα σοκαριζόμουν εάν κέρδιζαν πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια. Κατά την διάρκεια του έτους, η κερδοσκοπική τους δύναμη θα μπορούσε να είναι απεριόριστη».

    Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι

    Εκεί ο Χάρι ανέβηκε πάνω στη σκηνή και άνοιξε την ομιλία του μιλώντας για την ψυχική του υγεία, μετά την τραγική απώλεια της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα. Ακόμη, αναφέρθηκε στο Megxit, λέγοντας ότι πέρασε με την Μέγκαν μια δύσκολη περίοδο, ωστόσο δεν μετανιώνει για την αποφασή του, καθώς με αυτόν τον τρόπο προστατεύει την οικογένειά του.



    ΣΧΟΛΙΑ