• LIFE&STYLE

    Μέγκαν Μαρκλ – πρίγκιπας Χάρι: Πληρώνουν τώρα το τίμημα της παραίτησής τους – Πόσο θα χρειαστεί για να ξεχρεώσουν

    Μέγκαν-Μαρκλ-Χάρι

    Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι


    Ξεκίνησε η αποπληρωμή των υποχρεώσεων του ζευγαριού, που προέκυψαν μετά την απόφασή του να παραιτηθεί από τα βασιλικά καθήκοντα

    Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έχουν ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες την νέα τους ζωή στην Αμερική, μετά την απόφασή τους, τον περασμένο Ιανουάριο, να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα και να ζήσουν ανεξάρτητοι από το παλάτι.

    Η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε δεκτή την απόφαση του ζευγαριού να απέχει από τα βασιλικά του καθήκοντα και τον τρόπο ζωής που επιτάσσουν οι κανόνες που περιβάλλουν τα βασιλικά μέλη. Ωστόσο, η παραίτηση αυτή ισοδυναμεί και με κάποιες υποχρεώσεις εκ μέρους του ζευγαριού. Ανάμεσα σε αυτές, συγκαταλέγεται και η επιστροφή των χρημάτων των Βρετανών φορολογουμένων, που δαπανήθηκαν για να ανακαινιστεί το Φρόγκμορ Κότατζ στο κάστρο Γουίνδσορ, δηλαδή η βασιλική κατοικία που διέμενε το ζευγάρι μαζί με τον 1 έτους γιο τους, Άρτσι, για όσο ανήκαν στον στενό πυρήνα της οικογένειας.

    Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ που έχουν πλέον μετακομίσει στο Λος Άντζελες με τον ενός έτους γιο τους, μετά την παραίτησή τους από ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, είχαν δηλώσει ότι θα επιστρέψουν τα περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια που έλαβαν για την ανακαίνιση του Φρόγκμορ Κότατζ, το οποίο βρίσκεται στο κάστρο Γουίνδσορ.

    Το Φρόγκμορ Κότατζ που θα αποτελούσε την κύρια κατοικία του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ

    Τα χρήματα για την ανακαίνιση της κατοικίας, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν την γέννηση του γιου τους, Άρτσι, είχαν προέλθει από τους Βρετανούς φορολογούμενους που, έξαλλοι, ζήτησαν πίσω τα λεφτά τους, μέσω του φόρου που πληρώνουν για τα έξοδα της βασιλικής οικογένειας.

    Τον περασμένο Ιανουάριο, η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι μοιράστηκαν την επιθυμία τους να επιστρέψουν τα χρήματα που χρησιμοποιήθηκαν για την ανακαίνιση, μετά από συζητήσεις που είχαν με την βασίλισσα Ελισάβετ και άλλα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, εν μέσω της εξόδου τους από την βασιλική ζωή.

    Θα χρειαστούν 11 χρόνια για να το ξεχρεώσουν

    Η ώρα της αποπληρωμής ήρθε, καθώς, σύμφωνα με την Mail on Sunday, το ζευγάρι έχει αρχίσει να επιστρέφει τα χρήματα αυτά σε δόσεις, με τέτοιο όμως ρυθμό, που η αποπληρωμή θα διαρκέσει πάνω από μία δεκαετία. Αναφέρεται επίσης, ότι πληρώνουν ενοίκιο για την εξοχική τους κατοικία, η οποία θα συνεχίσει να είναι για δική τους χρήση, όταν βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Συγκεκριμένα, αρχής γενομένης τον περασμένο μήνα, θα καταβάλλουν μηνιαίως 22.000 δολάρια.

    Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ είχαν προχωρήσει σε εκτεταμένες ανακαινίσεις στο Φρόγκμορ Κότατζ, με την δούκισσα του Σάσεξ να φυτεύει μάλιστα και τα αγαπημένα της λουλούδια. Η κατοικία, στο παρελθόν, είχε χωριστεί σε 5 διαφορετικά διαμερίσματα, που χρησιμοποιούνταν από αξιωματούχους του παλατιού.

    Όταν όμως κατέληξαν σε συμφωνία για το Megxit, η βασίλισσα Ελισάβετ είχε αναφέρει σε δήλωσή της:

    «Μετά από πολλούς μήνες συνομιλιών και πιο πρόσφατων συζητήσεων, χαίρομαι που βρήκαμε έναν εποικοδομητικό τρόπο, για να προχωρήσει την ζωή του ο εγγονός μου και η οικογένειά του. Είναι η ελπίδα όλης της οικογένειάς μου πως η σημερινή συμφωνία θα τους επιτρέψει να χτίσουν μια χαρούμενη και ειρηνική νέα ζωή».

    Σε ξεχωριστή δήλωση, τότε, από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ανακοινώθηκε πως ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ – που δεν θα χρησιμοποιούν τους τίτλους Αυτού Υψηλότητα, καθώς δεν είναι πλέον μέλη της βασιλικής οικογένειας – θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την ανακαίνιση του Φρόγκμορ Κότατζ.



    ΣΧΟΛΙΑ