• LIFE&STYLE

    Μέγκαν Μαρκλ – πρίγκιπας Χάρι: Η νέα βιογραφία ανατρέπει τα δεδομένα – Όλη η αλήθεια για το Megxit

    • NewsRoom


    Το ζευγάρι έχει περάσει από 40 κύματα τους τελευταίους μήνες, μετά την απόφασή του να παραιτηθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα, με τον διεθνή Τύπο να έχει βάλει στο στόχαστρο την Μέγκαν Μαρκλ, θεωρώντας την αποκλειστικά υπεύθυνη για την εξέλιξη αυτή.

    «Φωτιά» έχουν πάρει τους τελευταίους μήνες τα σενάρια σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα, με τα βλέμματα όλων να στρέφονται στην δούκισσα του Σάσεξ, θεωρώντας την αποκλειστικά υπεύθυνη για την εξέλιξη αυτή.

    Ωστόσο, στη νέα βιογραφία του ζευγαριού, που αναμένεται να κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό με τον τίτλο «Finding Freedom», αποκαλύπτεται ότι η πραγματικότητα δεν είναι ακριβώς αυτή που νόμιζαν οι περισσότεροι έως τώρα.

    Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, στο βιβλίο αποκαλύπτεται ότι πίσω από την τολμηρή απόφαση του ζευγαριού να παραιτηθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα βρίσκεται ο πρίγκιπας Χάρι και όχι η σύζυγός του.

    Μάλιστα, λέγεται ότι ο δούκας του Σάσεξ είναι θυμωμένος με τον όρο «Megxit» -τον οποίο απέδωσε το κοινό στην αποχώρησή τους- γιατί δείχνει σαν να ήταν μόνο απόφαση της Μέγκαν Μαρκλ η αποχώρηση από την βασιλική οικογένεια, ανέφερε μια πηγή στην The Sun. Η νέα βιογραφία, που θα κυκλοφορήσει στις 11 Αυγούστου, υπόσχεται να προσφέρει ένα «ειλικρινές και αφοπλιστικό πορτρέτο του διάσημου ζευγαριού.

    Μια πηγή του εκδοτικού οίκου δήλωσε: «Η αλήθεια είναι πως ο Χάρι πήρε την απόφαση να φύγει. Το βιβλίο θα το καταστήσει σαφές αυτό και θα εξηγήσει γιατί έπρεπε να συμβεί. Ήθελε να κινηθούν προς την κατεύθυνση την οποία τελικά πήραν και ήταν κάτι που το σκεφτόταν για περισσότερο από έναν χρόνο».

    Όσο για την Μέγκαν Μαρκλ;

    «Μπορεί να υποστήριζε την επιλογή του, ωστόσο τον ρώτησε πάρα πολλές φορές εάν ήταν σίγουρος πως αυτό ήταν που ήθελε».

    Τις ημέρες που ακολούθησαν της ανακοίνωσης σοκ για την απομάκρυνση από την βασιλική ζωή, ο πρίγκιπας Χάρι ήταν έξαλλος που τα βρετανικά μέσα «έδειχναν» την Μέγκαν Μαρκλ να είναι υπεύθυνη για την απόφαση αυτή. Μιλώντας σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση τότε, είχε δηλώσει: «Μόλις η Μέγκαν κι εγώ παντρευτήκαμε, ήμασταν ενθουσιασμένοι, ήμασταν αισιόδοξοι και ήμασταν εδώ για να υπηρετήσουμε. Γι’ αυτούς τους λόγους, μου φέρνει μεγάλη θλίψη που φτάσαμε μέχρι εδώ. Η απόφαση που πήρα για την γυναίκα μου και εμένα, όσον αφορά στην αποχώρησή μας, δεν είναι κάποια που πήρα ελαφρά την καρδία. Υπήρξαν πολλοί μήνες συζητήσεων, μετά από τόσα χρόνια προκλήσεων. Και ξέρω ότι δεν τα έκανα πάντα όλα σωστά, αλλά όσο αυτό συνεχιζόταν, δεν υπήρχε πραγματικά άλλη επιλογή».

    Η νέα βιογραφία του διάσημου ζευγαριού, την οποία συνέγραψαν ο Όμιντ Σκόπμπι του Harper’s Bazaar και η Καρολάιν Ντουράντ του Elle, θα επικεντρώνεται αποκλειστικά στην ζωή του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ και δεν θα αναφέρεται καθόλου στην διαμάχη της με τον πατέρα της, Τόμας Μαρκλ.

    Σύμφωνα με μια πηγή: «Το βιβλίο – όπως υποδηλώνει ο ίδιος ο τίτλος – αφορά στο ‘ταξίδι’ της Μέγκαν και του Χάρι. Θα επικεντρωθεί κυρίως στις αιτίες που το ζευγάρι θέλει να εστιάσει, στην νέα ζωή που επέλεξαν να κάνουν. Το βιβλίο δεν θα ασχοληθεί με πράγματα που έχουν ειπωθεί από τον Τόμας Μαρκλ. Αυτό το ζήτημα αντιμετωπίζεται στο δικαστήριο και εκεί είναι που ο Χάρι και η Μέγκαν πιστεύουν ότι πρέπει να μείνει».

    Σύμφωνα με τους εκδότες, το «Finding Freedom» πάει «πέρα από τα πρωτοσέλιδα».

    «Θα διαλύσει τις πολλές φήμες και παρανοήσεις που έχουν ειπωθεί όλο αυτό τον καιρό για το ζευγάρι». Το 368 σελίδων βιβλίο λέγεται ότι είναι ένα «ειλικρινές και αφοπλιστικό πορτρέτο ενός ζευγαριού γεμάτου αυτοπεποίθηση και επιρροή, που δεν φοβάται να σπάσει την παράδοση, αποφασισμένου να δημιουργήσει ένα νέο μονοπάτι, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και αφοσιωμένου στην οικοδόμηση μιας ανθρωπιστικής κληρονομιάς, που θα κάνει μια τεράστια διαφορά στον κόσμο».

    Οι συγγραφείς, Όμιντ Σκόμπι και Καρολάιν Ντουράντ λέγεται ότι είχαν πρόσβαση σε φίλους του ζευγαριού, καθώς και στον ίδιο τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ.

    Υπενθυμίζεται ότι την ίδια ώρα, το ζευγάρι έχει ξεκινήσει την νέα του ζωή, έχοντας μετακομίσει στο Λος Άντζελες, όπου διαμένει προσωρινά – μέχρι να βρουν το δικό τους σπίτι – σε μια πολυτελή έπαυλη, στην οποία μοιράζονται αγαπημένες οικογενειακές στιγμές. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελούν τα πρώτα γενέθλια του μικρού Άρτσι, που τα πέρασαν μόνοι τους, λόγω της καραντίνας εξαιτίας του κορονοϊού, αλλά και η δεύτερη επέτειος γάμου τους.

    Βέβαια, πολλές πηγές αναφέρουν πως ο πρίγκιπας Χάρι αλλιώς φαίνεται να τα σχεδίασε και αλλιώς να τα έχει βρει, καθώς, σύμφωνα με φίλο του, δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στην νέα του ζωή, μακριά από φίλους, αλλά και την απουσία εργασίας.



    ΣΧΟΛΙΑ