• LIFE&STYLE

    Μέγκαν Μαρκλ- Πρίγκιπας Χάρι: Έξαλλη η βασίλισσα με την παραίτησή τους από την βασιλική οικογένεια

    • NewsRoom

    Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ


    Σαν βόμβα στο Παλάτι έπεσε χθες η είδηση ότι ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ αποφάσισαν να κάνουν μία νέα αρχή στη ζωή τους, παραιτούμενοι από τα βασιλικά τους καθήκοντα και χαράσσοντας μία νέα, ανεξάρτητη από το Παλάτι, πορεία

    Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από την σχετική ανάρτηση που έκανε το πριγκιπικό ζευγάρι στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram. Εκεί, ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ γνωστοποίησαν την απόφασή τους γι’ αυτή τη νέα αρχή, η οποία έρχεται μάλιστα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μακράς αποχής τους από τις βασιλικές τους υποχρεώσεις, με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

    Στο κείμενο που αναρτήθηκε στην εν λόγω δημοσίευση αναφέρονται τα εξής:

    «Μετά από πολλούς μήνες σκέψης και εσωτερικών συζητήσεων, επιλέξαμε να κάνουμε μια μετάβαση φέτος, αρχίζοντας με το να χαράξουμε έναν προοδευτικό νέο ρόλο μέσα σε αυτό το θεσμό. Σκοπεύουμε να αποχωρήσουμε ως κύρια μέλη της βασιλικής οικογένειας και να εργαστούμε για να είμαστε οικονομικά ανεξάρτητοι , ενώ συνεχίζει να υποστηρίζει πλήρως την Αυτού Μεγαλειότητα τη Βασίλισσα. Είναι με την ενθάρρυνσή σας, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, που αισθανόμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτήν την προσαρμογή. Σήμερα σχεδιάζουμε να εξισορροπήσουμε το χρόνο μας μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Βόρειας Αμερικής, συνεχίζοντας να τηρούμε το καθήκον μας για την Βασίλισσα, την Κοινοπολιτεία, και τα υποστηρικτές μας».

    View this post on Instagram

    “After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this year in starting to carve out a progressive new role within this institution. We intend to step back as ‘senior’ members of the Royal Family and work to become financially independent, while continuing to fully support Her Majesty The Queen. It is with your encouragement, particularly over the last few years, that we feel prepared to make this adjustment. We now plan to balance our time between the United Kingdom and North America, continuing to honour our duty to The Queen, the Commonwealth, and our patronages. This geographic balance will enable us to raise our son with an appreciation for the royal tradition into which he was born, while also providing our family with the space to focus on the next chapter, including the launch of our new charitable entity. We look forward to sharing the full details of this exciting next step in due course, as we continue to collaborate with Her Majesty The Queen, The Prince of Wales, The Duke of Cambridge and all relevant parties. Until then, please accept our deepest thanks for your continued support.” – The Duke and Duchess of Sussex For more information, please visit sussexroyal.com (link in bio) Image © PA

    A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

    Το έμαθαν από την τηλεόραση τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας

    Η είδηση, που έγινε γνωστή χθες, μονοπωλεί τα βρετανικά ΜΜΕ, με την απόφαση του πριγκιπικού ζευγαριού να έχει ξαφνιάσει τους πάντες, ακόμη και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας, που φαίνεται να μη γνώριζαν τίποτα για τις προθέσεις του ζευγαριού.

    Μάλιστα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Daily Mail, ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ πράγματι δεν προσπάθησαν να προειδοποιήσουν την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια για την ενέργειά τους, με αποτέλεσμα η βασίλισσα Ελισάβετ, ο πρίγκιπας Κάρολος, ο Ουίλιαμ και η Κέιτ να το μαθαίνουν, όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα, από την τηλεόραση!

    Για προδοσία κάνει λόγο το Παλάτι

    Το ίδιο μέσο, επιπλέον, επικαλείται πηγή από το περιβάλλον του Μπάκινχαμ, η οποία φέρεται να υποστήριξε ότι τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας νιώθουν σαν να «μαχαιρώθηκαν πισώπλατα» από την απόφαση αυτή της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι. «Το επίπεδο της «απιστίας» ήταν συγκλονιστικό και, από την βασίλισσα ως το τελευταίο πρόσωπο του Μπάκιγχαμ, νιώθουμε πως ήταν σαν να μας μαχαιρώνουν πισώπλατα», ανέφερε χαρακτηριστικά η πηγή.

    Η επίσημη ανακοίνωση του Παλατιού, μάλιστα, σχετικά με την εξέλιξη αυτή, είναι συγκρατημένη, αμφισβητώντας το κατά πόσο η απόφαση αυτή είναι τελεσίδικη, κάνοντας παράλληλα λόγο για μία «περίπλοκη» κατάσταση.

    Η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας

    Έξαλλη η βασίλισσα

    Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η βασίλισσα Ελισάβετ είναι έξαλλη και απογοητευμένη με την απόφαση αυτή της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι.

    «Σοκαρισμένη, λυπημένη και λίγο έξαλλη με το ζευγάρι», είναι η Ελισάβετ, σύμφωνα πηγή του Παλατιού που επικαλούνται τα βρετανικά ΜΜΕ. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η απογοήτευση για τον Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ είναι έκδηλη και σε άλλα μέλη και ανθρώπους που βρίσκονται εντός του Μπάκιγχαμ.

    «Πήραν τον γάμο που ήθελαν, το σπίτι που ήθελαν, το γραφείο που ήθελαν, τα λεφτά και το προσωπικό που ήθελαν, τα ταξίδια που ήθελαν και τώρα γυρίζουν την πλάτη τους στην οικογένεια. Τι άλλο ήθελαν δηλαδή», ανέφερε μία πηγή εντός του παλατιού στην Daily Mail, ενώ μία άλλη σχολίασε: «Είναι εντελώς άδικο για την βασίλισσα και δεν της αξίζει τέτοια συμπεριφορά. Ήταν άσχημος τρόπος συμπεριφοράς στο πρόσωπό της. Η οικογένεια καταλαβαίνει ότι θέλουν να κάνουν κάτι διαφορετικό και θέλει να τους βοηθήσει. Όμως είναι πολύ στενοχωρημένοι».

    Τα γεγονότα που προμήνυαν την εξέλιξη

    Αν κανείς αναλύσει τα γεγονότα του τελευταίου καιρού, η απόφαση αυτή δεν μοιάζει εντελώς ξαφνική, καθώς προηγήθηκε το «διάλειμμα» 6 εβδομάδων του πριγκιπικού ζευγαριού από τις βασιλικές του υποχρεώσεις, διάλειμμα το οποίο μάλιστα επέλεξαν να περάσουν μακριά από την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια, ταξιδεύοντας μέχρι τον Καναδά, στην μητέρα της Μέγκαν Μαρκλ και αποφασίζοντας να περάσουν τις γιορτές χωριστά από την βασίλισσα.

    Το κλίμα ψυχρότητας μεταξύ των δύο πλευρών είχε ήδη αρχίσει να συντίθεται μέχρι τότε, με την βασίλισσα να απογοητεύεται από τις αποφάσεις του ζευγαριού, γεγονός που έγινε φανερό και από την αφαίρεση των φωτογραφιών τους από το γραφείο της. Στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά της, ωστόσο, είχε κάνει αναφορά στον μικρό Άρτσι, δείχνοντας πως έχει αφήσει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με το ζευγάρι.

    Είχε, επίσης, προηγηθεί το ντοκιμαντέρ, στο οποίο το ζευγάρι είχε εξομολογηθεί τις δύσκολες στιγμές που περνά από την «επίθεση» που δέχεται από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

    Όπως φαίνεται, το ζευγάρι σκεφτόταν καιρό το εγχείρημα αυτό και οι χριστουγεννιάτικες διακοπές στον Καναδά λειτούργησαν καταλυτικά, ώστε Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι να καταλήξουν στην απόφαση να αλλάξουν τη ζωή τους.

    Είναι πλέον φανερό ότι ο βασιλικός ρόλος για την Μέγκαν Μαρκλ ήταν ένας ρόλος που την δυσκόλευε εξαρχής, με την ίδια να αδυνατεί να προσαρμοστεί πλήρως στις υποχρεώσεις της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, κάτι που είχε, μάλιστα, παραδεχθεί και η ίδια.

    χαρι μεγκαν

    Πώς θα ζήσει στο εξής το ζευγάρι

    Όπως ξεκαθαρίζει και στην ανακοίνωσή του το ζευγάρι, σκοπεύει να ανεξαρτητοποιηθεί οικονομικά από το Παλάτι, ζώντας με δικούς του, αποκλειστικά, πόρους και μοιράζοντας τον χρόνο τους μεταξύ Βρετανίας και βόρειας Αμερικής.

    Για να πραγματοποιηθούν όλα αυτά, ωστόσο, υπάρχει μία σειρά από διαδικασίες που πρέπει να διενεργηθούν σε συνεργασία με το Παλάτι, με τα βρετανικά ΜΜΕ να διερωτώνται πώς έχουν σκεφτεί να ζήσουν ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ. Διευκρινίζεται, ωστόσο, ότι εάν ο πρίγκιπας Κάρολος, πατέρας του Χάρι, το θελήσει, μπορεί να δίνει χρήματα στο ζευγάρι. «Δεν έχουν ιδέα το τι θα κάνουν ώστε να επιβιώσουν οικονομικά ως ανεξάρτητοι, αν και προς το παρόν λένε ότι θα παίρνουν χρήματα, για να επενδύουν στις εργασίες τους», σχολίασε άλλη πηγή.

    Ακόμη δεν έχει γίνει ξεκάθαρο αν θα αρνηθούν και τους τίτλους που κατέχουν ως μέλη της βασιλικής οικογένειας, όμως φαίνεται πως θα κρατήσουν το σπίτι που απέκτησαν στη Βρετανία μετά τον γάμο τους, το οποίο κόστισε 4,2 εκ. λίρες στους Βρετανούς φορολογουμένους.

    Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο της προβολής του ντοκιμαντέρ, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ είχαν κάνει γνωστό ότι επιθυμούν να αποστασιοποιηθούν από τον βασιλικό τρόπο ζωής, με τον δούκα του Σάσεξ να εκφράζει τον προβληματισμό του μήπως το ζευγάρι καταλήξει να έχει την τύχη της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα, που την κυνηγούσαν διαρκώς οι παπαράτσι. Το ίδιο συνέβαινε εξαρχής και με το πριγκιπικό ζεύγος, κάτι που είχε προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στον Χάρι.

    Πρίγκιπας Ουίλιαμ, Κέιτ Μίντλετον, Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι

    Οι κινήσεις του ζευγαριού ήταν εξαρχής διαφοροποιημένες από τα καθιερωμένα των βασιλικών μελών. Αγόρασαν σπίτι στο Σάσεξ, αφήνοντας πίσω τους τα ανάκτορα, ενώ ήδη είχαν αρχίσει και οι φήμες για προβληματική σχέση με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον, που αποδείχθηκαν πως είχαν βάση, καθώς ο ίδιος παραδέχτηκε ότι έχει «απομακρυνθεί» από τον αδερφό του. Μάλιστα, ο Χάρι αποφάσισε να μην είναι μέλος σε φιλανθρωπικό ίδρυμα του αδερφού του και της Κέιτ Μίντλετον, με την Μέγκαν Μαρκλ να δέχεται τα «πυρά» για την απόφαση αυτή. Έτσι, μετά από τις διακοπές τους στον Καναδά, αποφάσισαν να ακολουθήσουν έναν εντελώς ανεξάρτητο δρόμο.

    «Νιώθουν πως είναι αυτοί εναντίον όλου του κόσμου. Έχουν δημιουργήσει μία άδικη εικόνα πως η βασιλική οικογένεια δεν τους καταλαβαίνει και δεν τους στηρίζει απόλυτα, κάτι που δεν ισχύει», είπε άλλο μέλος από τα βασιλικά ανάκτορα.

    «Δεν έχουν ιδέα πού θα ζήσουν, πώς θα ζήσουν και πώς θα βγάλουν χρήματα. Η επιλογή τους προκαλεί απογοήτευση και δεν θα τους διευκολύνει σε τίποτα. Ο κόσμος καταλαβαίνει γιατί το έπραξαν, αλλά δεν γυρίζεις τη πλάτη σε 1.000 χρόνια βασιλικής ιστορίας μέσα σε 8 μέρες», συμπλήρωσε ανώνυμη πηγή.



    ΣΧΟΛΙΑ