• Πολιτική

    Βρετανία: Λεπτές ισορροπίες από τη βασίλισσα Ελισάβετ στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά της – Τι είπε για την οικογένεια του Χάρι

    • NewsRoom


    Τη χαρά της για την γέννηση του δισέγγονού της, πρίγκιπα Άρτσι, μέσα στο 2019 εξέφρασε στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά της η Βασίλισσα Ελισάβετ, σε μια κίνηση που θεωρείται ως «κλάδος ελαίας»  προς την Μέγκαν Μαρκλ.

    Την ερμηνεία αυτή δίνουν αρκετά βρετανικά ΜΜΕ μετά την δημοσιοποίηση της φωτογραφίας στον επίσημο λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας στο Instagram, από την οποία όμως απουσίαζε το πριγκιπικό ζεύγος του Σάσσεξ, Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι.

    Μετά την αναφορά της βασίλισσας Ελισάβετ στη γέννηση του μικρού Άρτσι, στο βίντεο ακολούθησε μια φωτογραφία από τις 6 Μαΐου όταν η ίδια και ο πρίγκιπας Φίλιππος είδαν για πρώτη φορά το όγδοο δισέγγονο τους.

    Στο μήνυμα της βασίλισσας ξεχώρισε η αναφορά στην «κάπως κακοτράχαλη» χρονιά για το Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω του πολιτικού χάους και της αβεβαιότητας με το Brexit. Η 93χρονη βασίλισσα επισήμανε και το πόσο την επηρέασε «η αίσθηση του καθήκοντος» που έχουν δείξει οι νεότερες γενιές για να αντιμετωπίσουν ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή.

    Όπως σημειώνουν βρετανικά ΜΜΕ το σχόλιο αυτό ακολουθεί μια χρονιά την οποία σημάδεψαν τα έργα της Γκρέτα Τούνμπεργκ, της νεαρής ακτιβίστριας κατά της κλιματικής αλλαγής από τη Σουηδία.

    Η βασίλισσα τόνισε, ακόμα, πόσο συχνά «τα μικρά βήματα και όχι τα τεράστια άλματα» είναι αυτά που φέρνουν αλλαγές που αντέχουν στον κόσμο, θέση που εξάλλου αποτέλεσε και το κεντρικό θέμα του χριστουγεννιάτικου μηνύματός της με αφορμή και τη συμπλήρωση 50 ετών από την αποστολή Apollo 11 στη σελήνη.



    ΣΧΟΛΙΑ