• Media

    Το «to know us better» Κασσελάκη στον ΣΚΑΙ, οι φιλοφρονήσεις Κοσιώνη για την εμφάνισή του και το «τρατάρισμα» της οικοδέσποινας Κουτσαυτάκη από το ΚΨΜ…

    Ο Στέφανος Κασσελάκης στο ΣΚΑΪ

    Ο Στέφανος Κασσελάκης στο ΣΚΑΪ


    Με τιμές …αρχηγού κόμματος αξιωματικής αντιπολίτευσης υποδέχθηκε την περασμένη Τρίτη το απόγευμα το επιτελείο του ΣΚΑΙ τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη προκειμένου να παραχωρήσει «αναγνωριστική» – όπως χαρακτηρίστηκε από την ίδια τη Σία Κοσιώνη, συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού του Φαλήρου.

    Δεν ήταν η πρώτη φορά που το κανάλι παρεξέκλινε της νεοφιλελεύθερης γραμμής στους κεντρικούς καλεσμένους του προκειμένου να φιλοξενήσει εκπροσώπους του κεντροαριστερού ή και αριστερού τόξου. Ο σταθμός τηρώντας τους κανόνες πολιτικής πολυφωνίας καλεί πολιτικά στελέχη από όλο το κομματικό φάσμα. Ωστόσο η σχέση του καναλιού με το συγκεκριμένο κόμμα υπήρξε «τραυματική» στο παρελθόν με το «τραύμα» να επουλώνεται δύσκολα μετά τον Ιούλιο του 2018 και την τραγωδία στο Μάτι, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποιούσε ότι οι βουλευτές του κόμματος, δεν θα συμμετέχουν πλέον σε εκπομπές του ΣΚΑΪ, και την ανακοίνωσή του να καταλήγει ως εξής: «Ο ΣΚΑΪ θα έχει τη δυνατότητα να επιδίδεται στην ακατάσχετη προπαγάνδα, τις συκοφαντίες και τα ψεύδη του εναντίον της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς χωρίς τη δική μας παρουσία». Επρόκειτο σαφώς για μια καταφανώς λανθασμένη απόφαση του κόμματος με την οποία είχαν διαφωνήσει και τα ίδια τα στελέχη του πόσο μάλλον όταν ο ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε περισσότερο από όσο έπρεπε στο εμπάργκο προς τον ΣΚΑΙ, ενώ μόλις στις 10 Ιουνίου του 2019 (δηλαδή έναν χρόνο μετά), είχε γίνει αυστηρή σύσταση προς όσους βουλευτές και στελέχη του κόμματος τολμούσαν να το «σπάσουν».

    Αυτό μέχρι τις 2 Ιουλίου του 2019, οπότε και ο Τσίπρας  ανακοίνωσε ότι βάζει τέλος στο εμπάργκο και ότι θα έδινε  συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό. Πέντε χρόνια σχεδόν μετά ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε το κατώφλι του κτιρίου του καναλιού στις 19:30 με τη συνοδεία του για να παρκάρει στο parking του ΣΚΑΙ. Εκεί τον περίμεναν 4-5 στελέχη του καναλιού με προπομπό τον Βασίλη Παπαδρόσο γενικό διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του σταθμού που σύστησε στον Στέφανο Κασσελάκη τον Αντώνη Αντζολέτο του πολιτικού ρεπορτάζ. Η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας που διαχειρίζεται τον ΣΚΑΙ, Εύη Κουτσαυτάκη περίμενε στο γραφείο της για να κάνει εμφάνιση αμέσως μετά..

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε θερμή χειραψία με τους ανθρώπους του σταθμού και στη συνέχεια οδηγήθηκε στον 5ο όροφο όπου στεγάζεται η «Καθημερινή».

    Αμέσως μετά τον συνόδευσαν στα καμαρίνια για το τηλεοπτικό μακιγιάζ, προκειμένου να ετοιμαστεί πριν τη συνέντευξη. Εκεί κατέβηκε η «ισχυρή κυρία» του ομίλου Εύη Κουτσαυτάκη όπου περίσσεψαν τα χαμόγελα και οι φιλοφρονήσεις προς τον Στέφανο Κασσελάκη.

    Δεν περιορίστηκαν μόνο σε χειραψίες και ευχαριστίες. Υπήρξε και κέρασμα που περιελάμβανε τα απαραίτητα σνακς για εκείνη την ώρα: Αναψυκτικά και «μπόμπες»-τσοστάκια, ενώ ο Κασσελάκης, μιλώντας για τις εμπειρίες του στον στρατό, έδειχνε να απορεί που στον στρατό τα ΚΨΜ τα έχει… μια εταιρεία, μιλώντας για μονοπώλιο στα κρουασάν….

    Η συνέντευξη έγινε σε καλό κλίμα και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων βγήκε ενισχυμένο διπλά: Και άνοιγμα προς τα κεντροαριστερά έκανε και ξεκόλλησε από πλευράς τηλεθέασης από τη χαμηλή θέση στην οποία βρίσκεται καθημερινά κερδίζοντας δύο ποσοστιαίες μονάδες και καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση (11,6%), και περίπου +4 μονάδες στο «δυναμικό κοινό» καταλαμβάνοντας την 4η θέση. Μάλιστα, στο κοινό 18-54 ετών ο ΣΚΑΪ σημείωσε διψήφιο μέσο όρο, επίδοση σπάνια για αυτή τη σεζόν καθώς τον τελευταίο καιρό έχει παγιωθεί σε μονοψήφια νούμερα, ακόμα και κάτω από το 5%.

    Η συνέντευξη γνωριμίας… στα μαλακά και οι life style διαπιστώσεις για την ομορφιά του

    «Πρόκειται για μια συνέντευξη γνωριμίας», έλεγε και ξαναέλεγε η Σία Κοσιώνη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του Στέφανου Κασσελάκη στον ΣΚΑΪ, ίσως για να κατευνάσει τα πνεύματα του σκληροπυρηνικού τμήματος των τηλεθεατών της, ίσως για να μην ξύσει το παλιό τραύμα του εμπάργκο Τσίπρα στο κανάλι που πόνεσε τόσο το κόμμα όσο και τον σταθμό. Και το πήγε πράγματι «μαλακά»: «Θέλω να σας ρωτήσω πολύ ανοιχτά και πολύ ανθρώπινα. Εμφανιστήκατε στην πολιτική σκηνή πολύ πρόσφατα. Γιατί να εμπιστευτεί ο Έλληνας πολίτης ένα πρόσωπο που δεν ξέρει καλά, να γίνει πρωθυπουργός;».

    Αφού πήρε την απάντησή της το γύρισε στη φιλοφρόνηση…. «Είστε οπωσδήποτε», είπε η Σία Κοσιώνη, κάνοντας μια παύση για να συμπληρώσει, «πολύ εμφανίσιμος», χαμογελώντας και δείχνοντας με τα χέρια. «Αυτό το ξέρετε, δεν χρειάζεται να σας το πω εγώ», πρόσθεσε, συνεχίζοντας να μιλά για την εμφάνιση. Μια αποστροφή λόγου που θα ήταν έως και παρεξηγήσιμη αν η Σία Κοσιώνη δεν είχε περάσει το τεστ σοβαρότητας τόσα χρόνια και ο Κασσελάκης δεν ήταν νιόπαντρος στο γάμο του με τον Τάϊλερ.

    Όμως η Κοσιώνη σε καμία περίπτωση δεν έκανε γυναικεία φιλοφρόνηση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν είναι αυτής της συνομοταξίας, είναι σοβαρή, μετρημένη… απλά προφανώς εμμέσως πλην σαφώς αναφερόταν στην αιτία που ο πρόεδρος είχε τόσο δυνατό ρεύμα, υπαινισσόταν μάλλον ότι ο Κασσελάκης κάνει γκελ λόγω εμφάνισης. «Αυτό είναι στην κρίση του καθενός, αλλά ευχαριστώ», απάντησε ευγενικά ο Στέφανος Κασσελάκης στην φιλοφρόνηση της δημοσιογράφου.

    «Ε, προφανώς», συνέχισε η Σία Κοσιώνη και εκθείασε την άνεση που έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην επικοινωνία. Και μετά τις φιλοφρονήσεις προχώρησε στο παρασύνθημα: «Η εμπειρία δεν χρειάζεται; Δεν έχουμε δει τον Στέφανο Κασσελάκη να εκτίθεται σε μια δημόσια θέση ποτέ, να δοκιμάζεται». Για να πάρει την απάντηση από τον Στ. Κασσελάκη: «Δεν έχουμε γεννηθεί όλοι παιδιά πρωθυπουργών. Υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν ένσημα από την αγορά».

    «Συγγνώμη, αλλά δεν θυμάμαι καλά το όνομα της Μαρέβας…»

    Εκεί που η Σία Κοσιώνη πάντως έδειξε αυτοσυγκράτηση ήταν όταν ο Κασσελάκης μιλώντας για το υποτιθέμενο SMS που δήθεν έστειλε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη σε επιχειρηματία, δεν θυμόταν το επώνυμο της συζύγου του πρωθυπουργού: «Συγχαίρω τον κ. Μητσοτάκη που είναι οικογενειάρχης και αν πιστεύει ότι θίχτηκε, τον προκαλώ να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Θέλουμε Δικαιοσύνη για όλους. Και για τη Μαρέβα… Γκραμπόφσκι, συγγνώμη δεν ξέρω ακριβώς το όνομά της και για τους υπόλοιπους. Μιλάμε για ένα έγκλημα που πάει να συγκαλυφθεί».

    Και η απαξίωση από την κυβέρνηση: Μιλούσε 40 λεπτά έτσι χωρίς νόημα…

    Σχόλιο για την συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, έκανε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης: «Για τη συνέντευξη του κ. Στέφανου Κασσελάκη, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, δεν αξίζει κάποιος να σχολιάσει πολλά. Μάλλον σε κανέναν δεν έμεινε τίποτα, παρότι μιλούσε για πάνω από 40 λεπτά. Η στοιχειώδης έλλειψη γνώσης βασικών θεμάτων εκ μέρους του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μας εκπλήσσει, όσο η αλαζονεία με την οποία εμφανίζεται. Αυτό που σίγουρα επιβεβαιώσαμε και σήμερα είναι ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πορευτεί εκ νέου σε μια εκλογική διαδικασία, με μόνο όχημα την τοξικότητα.»

    Διαβάστε επίσης

    Dragons’ Den: Πόσα χρήματα έχουν δώσει μέχρι τώρα οι επενδυτές (video)

    ACTION 24 – «ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ»: Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 6 Απριλίου

    Σκάι: Το σοκ για την Σία Κοσιώνη, οι αλλαγές της Κουτσαυτάκη και τι θα γίνει με Σκορδά και Μπακοδήμου



    ΣΧΟΛΙΑ