• Media

    Συρρικνώνεται η 24Media: Σε πρώτη φάση κλείνει το ραδιόφωνο-Όλο το παρασκήνιο με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

    • NewsRoom

    Δημήτρης Μάρης. Πρόεδρος Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου. Μέτοχος 24 Μedia


    Μετά τις περικοπές της τελευταίας χρονιάς που άγγιξαν το 1 εκατ. ευρώ ο επικεφαλής της 24Media Δημήτρης Μάρης αποφάσισε να συρρικνώσει την εταιρεία του, ξεκινώντας σε πρώτη φάση από το κλείσιμο του ενημερωτικού ραδιοφωνικού σταθμού News247.

    Η 24 Media αποφάσισε να μεταβάλλει την πολιτική της και να συρρικνώσει το μιντιακό αποτύπωμά της καθώς οι εταιρείες της ήταν ζημιογόνες. Επιπρόσθετα, το προηγούμενο διάστημα στήριξε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο νυν πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε παλαιότερα καταγγείλει το κ. Μάρη στη Βουλή ως διαπλεκόμενο επιχειρηματία.

    Μάλιστα τον Ιανουάριο του 2018 η ΝΔ είχε εκδόσει ανακοίνωση με αφορμή ένα δημοσίευμα στο Έθνος (εκείνη την εποχή το management του Έθνους το είχε ο κ. Μάρης) που στοχοποιούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η ανακοίνωση είχε ως εξής:

    «Μετά και το σημερινό προβοκατόρικο πρωτοσέλιδο του  “Έθνος” δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία ότι ο Όμιλος Μάρη βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία, προκειμένου να προωθεί την προπαγάνδα, τα ψέματα και τις επιδιώξεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Γεγονός, φυσικά, που δεν είναι άσχετο με το ζήτημα της φορολόγησης του διαδικτυακού τζόγου – κύρια επιχειρηματική δραστηριότητα του κ. Δ. Μάρη – για το οποίο έχουμε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή και δεν έχουμε λάβει ακόμη καμία απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. Η Κυβέρνηση είναι προφανές πλέον ότι εξυπηρετεί συμφέροντα συγκεκριμένων επιχειρηματιών και εκείνοι τους το ξεπληρώνουν χτίζοντας ένα νέο σύστημα οικονομικής και μιντιακής διαπλοκής. Απόδειξη τούτου είναι ότι ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες συναντήσεις με επιχειρηματίες, ενθαρρύνοντάς τους να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Μάρη. Να γνωρίζουν άπαντες ότι θα μας βρουν απέναντι. Και κυρίως να ξέρουν ότι ματαιοπονούν. Ο χρόνος της Κυβέρνησης μετράει αντίστροφα και καμία συμμαχία με την παλιά ή τη νέα διαπλοκή δεν μπορεί να τη διασώσει».

    Πριν από λίγο η διοίκηση της 24Media ενημέρωσε τους εργαζόμενους πώς ο News247 88,6 παύει να υφίσταται.

    Την ανακοίνωση έκανε ο Νίκος Πεφάνης, ανώτερο στέλεχος της εταιρείας, ο οποίος απέδωσε την ευθύνη στην έρευνα που διεξάγει το ΕΣΡ για το είδος της “άδειας” που κατέχει ο σταθμός.

    Η λειτουργία του ραδιοφωνικό σταθμού News 88,6 παύει να υφίσταται και μετατρέπεται σε μουσικό ραδιόφωνο, γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η 24Media.

    «Η 24MEDIA ύστερα από δύο χρόνια και μια μεγάλη οικονομική επένδυση με σκοπό τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού ενημερωτικού ραδιοφώνου, μετά από συνεχείς κλήσεις από το ΕΣΡ, προχωρά στη μετατροπή της συχνότητας 88,6 σε μουσικό ραδιόφωνο.

    Αρχικά με το Ραδιόφωνο 24/7 και στη συνέχεια με τον News 24/7 η 24MEDIA επένδυσε έμπρακτα και με συνέπεια στην ενημέρωση, δημιουργώντας συνολικά πάνω από 50 θέσεις εργασίας. Ωστόσο, η Πολιτεία και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να δώσουν μια ξεκάθαρη λύση στο τοπίο των ραδιοφωνικών αδειών, προκαλώντας και σε αυτό το πεδίο την αίσθηση της αβεβαιότητας και της μη ρύθμισης ενός κομβικού για τα ΜΜΕ τομέα όπως είναι το ελληνικό ραδιόφωνο.

    Αντιθέτως η στρατηγική της 24MEDIA παραμένει ξεκάθαρη, ισχυρή και απόλυτα ταυτισμένη με υγιή και δυναμικά media brands. Σε αυτό το πλαίσιο προχωρά στη δημιουργία και λειτουργία ενός νέου μουσικού σταθμού, παράλληλα με τις υπόλοιπες κινήσεις ενίσχυσης της επένδυσης και ανάπτυξης στο ραδιοφωνικό τομέα.

    Η 24MEDIA συνεχίζει την απόλυτα συνεπή πορεία της, στηρίζοντας τα σχέδια και την ανάπτυξη της στους εκατοντάδες ανθρώπους του ομίλου και το κοινό όραμα για δημιουργία, ανάπτυξη και επιτυχία.»

     

    Μαρής
    Δημήτρης Μαρής, Πρόεδρος της 24MEDIA.



    ΣΧΟΛΙΑ