• Media

    «Σάρωσε» το Κόκκινο Ποτάμι στην πρεμιέρα- Αποθεωτικά τα σχόλια στο Twitter

    • NewsRoom

    Το Κόκκινο Ποτάμι


    Ημέρα πρεμιέρας ήταν η χθεσινή, με τη νέα σειρά του Μανούσου Μανουσάκη στο Open, «Κόκκινο Ποτάμι», αλλά και το νέο σόου τραγουδιού του Ant1, «The Final 4» να κάνουν το ντεμπούτο τους στους τηλεοπτικούς μας δέκτες.

    Και, μπορεί οι σπόντες και τα παιχνίδια μεταξύ της παρουσιάστριας του talent show, Ζέτας Μακρυπούλια και του κριτή και συντρόφου της, Μιχάλη Χατζηγιάννη να έδωσαν λίγο αλατοπίπερο στα τηλεοπτικά δρώμενα της χθεσινής βραδιάς, δεν κατάφεραν ωστόσο να κλέψουν τα πρωταγωνιστικά φώτα της προσοχής από την σειρά εποχής του Open, η οποία «σάρωσε» σε τηλεθέαση, ενώ οι χρήστες του Twitter έσπευσαν να το αποθεώσουν.

    Η μεγάλη παραγωγή του Open, ένα ιστορικό δράμα που πραγματεύεται την εποχή του διωγμού του Ελληνισμού, ξεκίνησε με διπλό επεισόδιο χθες και φαίνεται πως έγινε η αιτία, όπως ανέφερε πλήθος χρηστών του κοινωνικού μέσου δικτύωσης, να ανοίξουν πολλές τηλεοράσεις στα σπίτια.

    Συγκεκριμένα, πολλοί ήταν εκείνοι που σχολίασαν ότι, για σειρές όπως το «Κόκκινο Ποτάμι», αισθάνονται ότι υπάρχει ακόμη λόγος να ανοίξουν την τηλεόραση.

    «Για κάτι τέτοιες σειρές δεν έχουμε πετάξει ακόμη τις τηλεοράσεις μας» γράφει ενδεικτικά ένα σχόλιο.

    Ένας άλλος χρήστης, που φαίνεται ενθουσιασμένος από τη σειρά, σημειώνει «Άλλη μια σειρά φέτος που με κάνει να ανοίξω την τηλεόραση, το λες και θαύμα».

    Πολλά ήταν τα θετικά σχόλια που απέσπασε η νέα, πολλά υποσχόμενη σειρά, που φαίνεται να είναι το τηλεοπτικό πρόγραμμα που, μαζί με τις «Άγριες Μέλισσες» του Ant1 έχει κερδίσει τόσο το τηλεοπτικό κοινό.

    «Να τονίσω ότι βλέπω μόνο netflix και καθόλου tv, διότι δεν είχε τίποτα να μου προσφέρει έως τώρα. Μπράβο, μπράβο, μπράβο!» γράφει ένα άλλο tweet, εκθειάζοντας «Το Κόκκινο Ποτάμι» αλλά και τις «Άγριες Μέλισσες».

    Πρόκειται για μια μεγάλη παραγωγή, με απαιτητικά γυρίσματα και κινηματογραφική αισθητική, γι’ αυτό και ξεχώρισε τόσο ανάμεσα στις διάφορες τηλεοπτικές επιλογές.

    Διθυραμβικά ήταν τα σχόλια και για την εποχή στην οποία διαδραματίζεται η σειρά, καθώς και το ιστορικό υπόβαθρο, το οποίο προβάλλει. Συγκεκριμένα, το «Κόκκινο Ποτάμι» εξελίσσεται την εποχή του διωγμού του Ελληνισμού από τους Νεότουρκους, μια εποχή που «αγγίζεται» για πρώτη φορά από τηλεοπτική παραγωγή.

    «Σειρά βασισμένη σε αληθινά ιστορικά γεγονότα, μόλις 100 χρόνια πριν… Για να μαθαίνουν οι νεότεροι..Αρκετά με τα reality…», γράφει χαρακτηριστικά κάποιος.

    «Τόσο καιρό την περίμενα αυτή τη σειρά… τσουτσούριασα!!!», σημειώνει ένα άλλο tweet, ενώ ένας άλλο χρήστης προσθέτει: «Οφείλουμε να θυμόμαστε και να τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας Ποντίων, η σειρά «Το Κόκκινο Ποτάμι είναι μια καλή αφορμή για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι».

    Κάποιος άλλος χαρακτηρίζει «Κάθε σκηνή καθηλωτική!», ενώ μια άλλη χρήστης σημειώνει «Δεν έχω λόγια. Απλά καταπληκτικό. Έχω ανατριχιάσει».

    Αξίζει να αναφερθεί ότι το hashtag της σειράς ήταν πρώτο trend στο Twitter, τόσο το βράδυ της Κυριακής, οπότε και προβαλλόταν, όσο και το πρωί της Δευτέρας, όπου τα ιδιαίτερα θετικά σχόλια συνεχίστηκαν.

    «Άλλη μια σταγόνα Ιστορίας, που σκαλίζει μνήμες και διδάσκει. Γιατί υπάρχει και αυτή η τηλεόραση», παρατηρεί συγκινημένος κάποιος άλλος χρήστης για το «Κόκκινο Ποτάμι».

    Η νέα σειρά του Open, μάλιστα, ώθησε πολλούς να σχολιάσουν, εκτός από την ίδια τη σειρά και τους πρωταγωνιστές της, την Ιστορία και τους ήρωές της.

    «Σκέφτομαι τι έχουν περάσει αυτοί οι άνθρωποι για να μπορέσουν να ζήσουν. Πόσοι έχουν δολοφονηθεί, πόσοι έχουν βασανιστεί. Άχτιστος λαός ο γείτονας», γράφει ενδεικτικά ένας χρήστης.

    Πολλά ήταν και τα σχόλια για τους ταλαντούχους πρωταγωνιστές της σειράς, που απέσπασαν επίσης πολύ θετικές κριτικές από τους τηλεθεατές. Ανάμεσα στα σχόλια ξεχώρισαν εκείνα για την Τάνια Τρύπη, αλλά και το πλήθος θετικών σχολίων που απέσπασε ο Αργύρης Πανταζάρας, που υποδύεται τον Θέμη, αδερφό του Μίλτου.

     «Ηθοποιάρα και η Τάνια Τρύπη να τα λέμε αυτά» σχολιάζει κάποιος.

     «Ο Αργύρης Πανταζάρας, aka Θεμιστοκλής αδερφός του Μιλτιάδη, έχει βραβευτεί με βραβείο Χορν. Πάρτα όλα αγόρι μου, όλα για εσένα» γράφει μια χρήστης.

    «Υπέροχος Αργύρης Πανταζάρας! Θεατρικός νέος ηθοποιός κ πολλά υποσχόμενος σε ταλέντο!» σημειώνει κάποιος άλλος για τον ταλαντούχο ηθοποιό.

    Αρκετοί χρήστες του Twitter ασχολήθηκαν και με την ιστορία αγάπης που προβάλλει η σειρά.

    Σύμφωνα με το σενάριο, δυο Ελληνόπουλα αρραβωνιάζονται από παιδιά, προκειμένου να αποφύγουν την αρπαγή της κοπέλας από τους Τούρκους.

    «Αυτό είναι τύχη, να έχεις αρραβωνιαστεί τον μεγάλο σου έρωτα, χωρίς να το ξέρεις και να έχεις κοπιάσει», αναφέρει ένα σχόλιο για τον έρωτα του Μίλτου με την Ιφιγένεια στο «Κόκκινο Ποτάμι».

    Οι λάτρεις της «χρονομηχανής» από την άλλη, έσπευσαν να συγκρίνουν αυτή την ιστορία αγάπης στο νέο έργο του Μανούσου Μανουσάκη με άλλους έρωτες που έχουν πρωταγωνιστήσει σε παλαιότερες σειρές του σκηνοθέτη.

    Άλλα σχόλια ήταν πιο χιουμοριστικά. «Είδα τον Παπαζήση και αναρωτιέμαι τι να κάνει η Βανέσα Αδαμοπούλου», σχολιάζει ένας χρήστης, αναφερόμενος στην σύζυγο του πρωταγωνιστή της σειράς «Το Κόκκινο Ποτάμι».

    Μερικά ακόμη αποθεωτικά σχόλια για το «Κόκκινο Ποτάμι»:

    -«Έγκωσε το κοινό απ τον ψευτοσελεμπριτισμό, τα τηλεσκουπίδια, τους 400 χιλιάδες τραγουδιστές της διπλανής πόρτας, τα ερωτικά τρίγωνα και τις «κωμωδίες καταστάσεων». Το #kokkinopotami, οι #AgriesMelisses, ο #erwtasmeta επιβεβαιώνουν ότι ο τηλεθεατής επιβραβεύει τις σοβαρές παραγωγές».

    -«Και έτσι, τα βράδια της Κυριακής μας απέκτησαν νόημα ! #kokkinopotami»

    -«Ρε, μην πειράζετε τον Θέμη. Χάσαμε τον Γιάννο. Αφήστε και κανέναν να μην τον κλαίμε. #kokkinopotami»

    -«Εγώ ποτέ θα ερωτευθώ έτσι με ένα βλέμμα»

    – «😂😂😂😂 #KokkinoPotami»

    -«#kokkinopotami. Έτσι όπως έριξε ο Παπαζήσης στον Τούρκο κοπανάω την κατσαρίδα με την παντόφλα».

    -«Μετά από το #kokkinopotami πέφτω για ύπνο 💤 είναι κρίμα να χαλάσω την ατμόσφαιρα με καμία αηδία άλλη».



    ΣΧΟΛΙΑ