• Media

    Πόπη Τσαπανίδου: Νέα διευθύντρια της Alter Ego TV η γυναίκα που πίστευε πάντα πως το καλό θα νικήσει

    Πόπη Τσαπανίδου

    Πόπη Τσαπανίδου


    Η Πόπη! Η Πόπη χρονιά πριν, με τα αρβυλάκια της, το κοντουκουρεμένο μαλλάκι της, τα στρατιωτικά, με τις πολλές τσέπες, παντελόνια της. Πάντα γελαστή, από καρδιάς. Πάντα αισιόδοξη. Επαγγελματίας και μαθημένη σε κούρσες και αντοχής και μεγάλων αποστάσεων. Όταν οι υπόλοιπες, οι συνομήλικες της, ασχολούμασταν με τα γραφεία, τις «καριέρες» μας-και κούνια που μας κούναγε!- και που θα πιούμε τα ποτά μας το βράδυ, η Πόπη ισορροπούσε στο κενό, περπατώντας στο δικό της σχοινί της αξιοπρέπειας, ανάμεσα σε δουλειά, επιβίωση και τρία παιδιά, να μεγαλώσει μόνη της!

    Τι είχε, τι πέρναγε, απ’ το πλατύ της χαμόγελο και τη σοβαρότητά της δεν μάθαινες ποτέ! Η Πόπη μετά! Με μπούκλες, φούστες στενές, ψηλά τακούνια, όλο αυτοπεποίθηση και συμφιλιωμένη με τη θηλυκότητά της – στην κόψη με έναν ναρκισσισμό να καιροφυλακτεί για να δαγκώσει την εικόνα στα μόνιτορ – γίνεται αγαπημένη του κοινού, πρώτα στην δημόσια τηλεόραση και μετά στο Star channel.

    «Σε βλέπω και ξέρεις; Πιστεύω πως το καλό θα νικήσει», της λέω κάποτε. Της άρεσε! Το έκανε προσωπικό της χαιρετισμό στην τηλεόραση. Χρόνια μετά, χαμένες από γειτόνισσες, δυο φορές, σε διπλανά πλατό ή γραφεία, διαβάζω την ανακοίνωση του «Alter Ego», μόλις μια εβδομάδα μετά την αίτηση για την έκτη τηλεοπτική άδεια γενικού περιεχομένου, όπου ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήδη προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς στη στελέχωση του νέου του σταθμού: «Στην πρώτη της επίσημη κίνηση η Τηλεόραση της Alter Ego ανακοινώνει την συνεργασία της με την κα Πόπη Τσαπανίδου, στη διεύθυνση του τηλεοπτικού καναλιού. Με την πολυετή εμπειρία της σε ενημέρωση και ψυχαγωγία μέσα στη δημοσιογραφική της πορεία, η κα Πόπη Τσαπανίδου αποτελεί εγγύηση για την ποιότητα και την αντικειμενικότητα του περιεχομένου του τηλεοπτικού εγχειρήματος της Alter Ego».

    Φυσικά, αμέσως άρχισε η αγελαία βοή! «Μα η Τσαπανίδου είναι δημοσιογράφος, πως θα γίνει διευθύντρια»! Μα, έτσι ακριβώς! Επειδή είναι δημοσιογράφος και όχι σπαζομέσικο, όπως έλεγε ο ποιητής της Χαλκίδας Γιάννης Σκαρίμπας, στέλεχος βάσει γνωριμιών! Και επειδή, ναι, παίζει ακόμα η πιθανότητα το «καλό να νικήσει», ρε συ Πόπη…

    Οι απώλειες, οι φόβοι, το πείσμα, ο αγώνας

    Στα επίσημα της η Πόπη Τσαπανίδου, βαφτίστηκε Παρθένα και γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, μια μέρα απ’ την χούντα των συνταγματαρχών. Είναι, φυσικά Ελληνίδα δημοσιογράφος και παρουσιάστρια. Στην οικογένεια ήταν τρία κορίτσια! Τρεις αδελφές! Κούκλες, φούστες, τζιν παντελόνια, αφίσες με σταρ της εποχής, Μανίνες και Κατερίνες. Η ευτυχία της παιδικής ηλικίας που μοιάζει να διαρκεί αιώνια και να μη τελειώνει ποτέ.

    «Είχα και άλλη μια αδελφή που πέθανε όταν εγώ ήμουν 14 και εκείνη κοντά στα 12. Η αδελφή μου πέθανε στα χέρια μου. Ξυπνήσαμε και πέθανε από εγκεφαλικό ανεύρυσμα», λέει η Πόπη χρόνια μετά, σε μια από τις ελάχιστες συνεντεύξεις της, τις οποίες είναι γεγονός πως αποφεύγει. Πώς ένα παιδί 14 το ξεπερνά αυτό; «Το ξεπεράσαμε με τη χαρά σαν απόφαση. Δεν μιλούσα τόσα χρόνια, αποφεύγω να μιλάω για μένα, θεωρώ πως ό,τι έχω να πω το λέω μέσα από τη δουλειά μου, αλλά όταν μια φορά στα τόσα χρόνια αποφασίσω να βρεθώ κάπου, θέλω να μοιραστώ τη δική την εμπειρία με ανθρώπους που περνούν τα ίδια για να λειτουργήσω σαν πάτημα γι’αυτούς. Γιατί, όταν σου συμβαίνει αυτό, κάνει ένα κρακ η γη και πέφτεις μέσα, νομίζεις ότι τέλειωσαν όλα. Δεν τέλειωσαν όλα. Σταματάει λίγο αλλά μετά θέλει να πάρεις την απόφαση και να πεις ότι θα σταθείς στα πόδια σου και θα πας παρακάτω. Μετά, πιστέψτε με, η χαρά γίνεται μεγαλύτερη».

    Στα 16 της, ξεκινά να δημοσιογραφεί στην εφημερίδα «Ελληνικός Βοράς», ως ασκούμενη, κάνοντας τους συντάκτες να υποχωρήσουν μπροστά στην επιμονή της. Μικρό παιδί με δύναμη μεγάλη και πειθώ ακόμα μεγαλύτερη! Ακούραστη, γελαστή, ευγενής, βιαστική να τα κάνει όλα γρήγορα και πολύ. Στο μέλλον θα περάσει από διάφορα πόστα σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και εφημερίδες και θα κάνει εκπομπές ενημερωτικές, κάποτε με ένα πάντρεμα από καλή ψυχαγωγία, όπως αυτή που έκανε μαζί με την Ρίκα Βαγιάννη. Θα κάνει μεγάλη επιτυχία σε τηλεθέαση με το δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου της ΝΕΤ. Θα ακολουθήσει η μεταγραφή στο Σταρ, με εκπομπή και μετά το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων.

    View this post on Instagram

    Υπάρχουν πολλές μικρές ιστορίες που κρύβουν μεγάλες διαδρομές. Διαδρομές ευχάριστες, διαδρομές δύσκολες, διαδρομές γεμάτες αγάπη και πάθος. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Η δική μου διαδρομή στη δημοσιογραφία ξεκίνησε στα 16. Η φωτογραφία είναι από εκείνη την εποχή. Την τράβηξε ένας από τους φωτορεπορτερ-θρυλους -ο Γιάννης Κυριακίδης- και εγω ντρεπόμουν που ένας σπουδαίος έβαζε και εμένα στο καδρο του. Είμαι στο Μακεδονία Παλλάς καλύπτοντας για τον Ελληνικό Βορρά ένα παγκόσμιο συνέδριο δημοσιογραφίας. Καλεσμένη σε επίσημο δείπνο με τόσα μαχαιροπήρουνα αραδιασμένα μπροστά μου όσα δεν είχα ξαναδεί στη ζωή μου. 16 ετών! Με όνειρα και ορμή να τα πετύχω. Με αγωνία, αν θα τα καταφέρω… Πόνο και αμφιβολία για τις δυνάμεις μου σε κάθε αποτυχία… Να κοιτώ συνεχώς στο αύριο με ένα φόβο αλλά και αστείρευτη επιμονή για συνεχή προσπάθεια. Ενθουσιαστηκα, απογοητεύτηκα, χάρηκα, λυπήθηκα, έπεσα αλλά συνέχεια σηκωνόμουν και κοιτούσα μόνο μπροστά. Κι αν μπορουσα να μιλήσω στον 16χρονο τότε εαυτό μου, σήμερα, θα του έλεγα πως "στο τέλος όλα θα πάνε καλά. Χαλάρωσε και απόλαυσε την ωραιότερη διαδρομή! Την διαδρομή της ζωής σου!" ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Υ.Γ Είναι ωραίο να υπάρχουν πράγματα που μας εμπνέουν και μας ξυπνούν μία νοσταλγία για τη δική μας μικρή ιστορία… Δική μου έμπνευση ήταν η σειρά των video της #LeasePlanHellas για όλους αυτούς που γράφουν καθημερινά τη δική τους μεγάλη διαδρομή ? ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Υ.Γ 2 Εσυ τι θα έλεγες στον 16χρονο εαυτό σου που ξεκινούσε τη δική του διαδρομή; ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #whatsnext #LeasePlan #diadromi #posomikriipirxatheemou #ipopgr

    A post shared by Popi Tsapanidou ? (@tsapanidou) on

    Άνθρωπος με χιούμορ και χωρίς σοβαροφάνειες η Πόπη Τσαπικίδου, θα κάνει μια ενδιαφέρουσα συμμετοχή στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά Δύο Ξένοι αλλά και στην ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, «Το μικρό ψάρι», όπου θα επισκεφθεί διάσημα, διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ, θα πατήσει στο κόκκινο χαλί και θα εντυπωσιάσει! Χωρίς καμιά μεμψιμοιρία όμως, πριν απ αυτά όλα, που θα έρθουν γιατί της αξίζουν, η Πόπη, έχει κι άλλον αγώνα να δώσει. Αγώνα απώλειας και οδύνης και ανατροπής κάθε σχεδίου, χωρίς ποτέ να το πουλήσει, χωρίς να κάνει προβάλει στο δράμα, όταν έπρεπε απλά να συνεχίσει, για χάρη όχι, μόνο, ενός παιδιού δυο χρόνων, αλλά και για τα δίδυμα που είχε ήδη, στη κοιλιά της…

    «Ρίσκαρα, επειδή δεν είχα τίποτα να χάσω»

    «Λέω στον κόσμο που περνάει δύσκολα μέσα στην κρίση και που δεν έχει βρει τόσα χρόνια τα πατήματά του. Είναι αδύνατον να ξαναγυρίσουμε στο χθες. Το χθες τελείωσε. Το παίρνεις απόφαση και λες τώρα θα κοιτάξω μπροστά. Και το μπροστά θα είναι δύσκολο, αλλά κάποια στιγμή θα ξαναγελάσω, θα ξαναχαρώ. Κάποια στιγμή θα μάθω να ζω με αυτό…»… Η Πόπη, στα 19 της, ερωτεύεται. Ακολουθεί τον Ευτύχη Μανωλαράκη στην Αθήνα και ξεκινά τη ζωή της, όπως όλοι οι νέοι άνθρωποι κάνουν. Παντρεύεται και σχεδόν αμέσως αποκτά το πρώτο της κοριτσάκι, την Εύα. Δύο περίπου χρόνια αργότερα είναι και πάλι έγκυος, αυτήν τη φορά σε δίδυμα. Σχέδια, όνειρα, ετοιμασίες, απλές κουβέντες για διακοπές το καλοκαίρι και πώς θα βάψουν το δωμάτιο των μωρών και πώς θα το πάρει η μεγάλη που έρχονται κι άλλα μπεμπάκια! Ο Ευτύχης, μια εβδομάδα μετά, που στον υπέρηχο βλέπει τα δίδυμα, μέτοχος της θρυλικής, τότε, «Αυτοκίνησης», παθαίνει ηλεκτροπληξία και χάνεται μες σε στιγμές.

    Μόνη της. Με ένα παιδί στην αγκαλιά και δυο που θα γεννηθούν σε λίγο. Γυρνάει στη Θεσσαλονίκη. Ποιος θα προσέχει τα μωρά, ώστε εκείνη να δουλεύει αν όχι η μάνα της. «Υπήρχε ο δρόμος του δεν αντέχω και ο δρόμος του αντέχω να σηκώσω το φορτίο. Μπορώ. Ήταν, όμως, πολύ δύσκολα. Έχω βάλει την πανοπλία μου και δεν με αγγίζει εύκολα κάτι. Όταν έχεις πονέσει πολύ, θωρακίζεσαι. Όταν πέθανε ο άντρας μου, ράγισε η καρδιά μου. Ντύθηκα με ατσάλι. Η «στολή» βγαίνει μόνο όταν απέναντί μου έχω κάποιον που μπορώ να εμπιστευτώ απόλυτα», λέει στις ελάχιστες συνεντεύξεις της, αποφεύγοντας πάντα τις λεπτομέρειες και τις δραματικές υπογραμμίσεις.

    View this post on Instagram

    Ένας κόσμος που η είδηση θα συνδιαμορφωνόταν χάρη στην τεχνολογία, δεν θα ήταν καλύτερος; Άλλωστε είδηση σημαίνει κάτι καινούριο, κάτι νέο και με τη βοήθεια της τεχνολογίας η είδηση μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο, την ώρα που συμβαίνει. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Μαζί αναγνώστες και δημοσιογράφοι μπορούμε να χτίσουμε τη δημοσιογραφία του μέλλοντος αξιοποιώντας την τεχνολογία, προστατεύοντας την ενημέρωση και διαχωρίζοντας τους ρόλους: ο καθένας μπορεί να γίνει δημιουργός περιεχομένου και ο δημοσιογράφος μέσα από ερευνά και διασταύρωση δεδομένων μπορεί να μεταδώσει αξιόπιστη και σοβαρή είδηση. Γι αυτό λέμε ναι σε έναν κόσμο με ίσες ευκαιρίες και ίση πρόσβαση στην τεχνολογία. #kalyteroskosmos #COSMOTE #technology ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

    A post shared by Popi Tsapanidou ? (@tsapanidou) on

    Το 1992, το ραδιόφωνο είναι της μόδας και στα πάνω του και η Πόπη ξεκινά την δική της εκπομπή στον ΑΝΤ1. Δουλεύει ασταμάτητα, γυρνάει κατάκοπη στα παιδιά της, αγωνίζεται για επιβίωση και να μεγαλώσει τέσσερις ανθρώπους μαζί με τον δικό της, ακόμα τόσο νέο εαυτό.

    «Δεν είχα περιθώριο να μη θέλω να πετύχω. Να ανεβάσω επίπεδο στη ζωή μου. Ξεκίνησα από πάρα πολύ φτωχή οικογένεια, έμεινα μόνη με τρία παιδιά, δεν είχα περιθώριο… Αφού τα κατάφερα εγώ, ένα κοριτσάκι από το τίποτα με τρία παιδιά, μπορούν να τα καταφέρουν όλοι». Η δουλειά στο μικρόκοσμο των δημοσιογραφικών γραφείων είναι ανταγωνιστική και οι άνθρωποι συχνά σκληραίνουν, γίνονται κυνικοί και αμοραλιστές. Θεωρούν πως η Πόπη δεν τα καταφέρει!

    Το κοντοκουρεμένο κορίτσι, με τα άρβυλα, που τρώει τα νύχια του, έχοντας τρία παιδιά, σιγά μη μπορέσει να τα βγάλει πέρα! Η Πόπη πρόσφατα κοιτάει εκείνη την εποχή και θυμάται στο λογαριασμό της στο Instagram κάτω από μια παλιά της φωτογραφία: «Είναι τα δεύτερα γενέθλια της κόρης μου και είμαι έγκυος στα δίδυμα. Όλοι με κοιτούν και αμφισβητούν πως θα τα καταφέρω. Μου λένε πως ως γυναίκα με τρία παιδιά δεν θα μπορέσω να χτίσω την καριέρα που ονειρεύομαι στη δημοσιογραφία. Τους λέω: “Watch me”. Μην δίνεις σημασία στο τι σου λένε οι άλλοι. Μην τους ακούς όταν σου βάζουν όρια. Εσύ και μόνο εσύ ξέρεις ποια είσαι και τι μπορείς να κάνεις. Αν τους άκουγα δεν θα ήμουν αυτή που έγινα. Δεν θα είχα καν την υπέροχη οικογένειά μου…»…

    View this post on Instagram

    Ειναι τα δευτερα γενεθλια της κόρης μου και είμαι έγκυος στα δίδυμα.  Όλοι με κοιτούν και αμφισβητουν πως θα τα καταφέρω. Μου λένε πως ως γυναίκα με τρία παιδιά δεν θα μπορέσω να χτισω την καριερα που ονειρευομαι στη δημοσιογραφία. Τους λέω: "watch me" ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Μην δίνεις σημασία στο τι σου λένε οι άλλοι. Μην τους ακούς όταν σου βάζουν όρια. Εσύ και μόνο εσύ ξέρεις ποια είσαι και τι μπορείς να κάνεις. Αν τους άκουγα δεν θα ήμουν αυτή που έγινα. Δεν θα είχα καν την υπέροχη οικογένειά μου. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Αφορμή για το post αυτό και την αναδρομή στο παρελθόν μου είναι το παγκόσμιο κίνημα «My Beauty, My Say. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Αν έχεις και εσύ υπερασπιστεί τον εαυτό σου απέναντι σε κάποιον που σε σταματούσε, τότε βοήθησε και άλλες γυναίκες να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση. Ανέβασε τη φωτογραφία σου στο Instagram με το #MyBeautyMySay και κάνε το δικό σου statement! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Παράλληλα το @Dove θα υποστηρίξει το σημαντικό έργο του Συνδέσμου για τα Δικαιώματα της Γυναίκας. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Χρόνια πολλά όμορφα κορίτσια μου ?

    A post shared by Popi Tsapanidou ? (@tsapanidou) on

    Η Αθήνα ξανά. Πρωινή εκπομπή! Μετά η δημόσια τηλεόραση! Τα κορίτσια της μεγαλώνουν. Η ζωή συνεχίζεται. Ο έρωτας ζητά πάλι τα δίκια του και η Πόπη χαλαρώνει. «Μου πήρε πολλά χρόνια αλλά τώρα είμαι καλά» λέει σε συνέντευξη της στον Πέτρο Κωστόπουλο και συνεχίζει «αν μου έλεγες ότι μία τέτοια κατάσταση, τον θάνατο, την περνάνε οι άνθρωποι θα σου έλεγα τότε “έλα μωρέ σαλεμένοι βγαίνουν” γιατί είναι δύσκολο. Κι όμως! Μπορείς μέσα από τις δυσκολίες, να επενδύσεις περισσότερο στον εαυτό σου, να αγαπήσεις τον κόσμο, να καταλάβεις τη σημασία της ζωής για να βγεις με πολύ μικρές πληγές. Καταλαβαίνεις πόσο σημαντικό είναι να περνάς χρόνο με την οικογένειά σου, να τους αγαπάς, να γελάς μαζί τους γιατί ανά πάσα στιγμή αυτό μπορεί να τελειώσει και αυτό είναι κάτι που δεν το συνειδητοποιεί κανείς».

    Και τα κατάφερε! Μεγάλωσε τα τρία της παιδιά, να γίνουν άνθρωποι με ισορροπία και να σέβονται τους άλλους, να είναι καλλιεργημένα, να πάρουν τα πτυχία τους, να είναι δημιουργικά. Η Εύα της, έγινε δημοσιογράφος και συνεχίζει με το ήθος και τις αρχές στη δουλειά της μάνας της. Πώς; «Ξέρεις γιατί κατάφερα να κάνω τα πράγματα στη ζωή μου; Γιατί ρίσκαρα, επειδή δεν είχα τίποτα να χάσω! Ήμουν μόνη μου με τρία παιδιά, πάμφτωχη, και τολμούσα τα απίστευτα άλματα. Κι αν αποτύγχανα, τι είχα να χάσω; Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως η ζωή θέλει τόλμη, φαντασία, ρίσκο. Πρέπει να τη ζήσουμε, γιατί μπορεί να σταματήσει ανά πάσα στιγμή! Είναι βαρύ αυτό που λέω, ίσως να διαβάζει τη συνέντευξη μια γυναίκα που δεν έχει λεφτά για να πάρει στα παιδιά της ψωμί. Έχω βρεθεί κι εγώ σ’ αυτή τη θέση. Η ζωή, όμως, απαιτεί να βάλεις τον εαυτό σου στο αύριο σου. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως δεν σταματάει επειδή η οικονομία μας έπεσε έξω! Θα συνεχίσουμε να ζούμε, αρκεί να μην τα περιμένουμε από τους άλλους. Πρέπει να δράσουμε μόνοι μας», λέει η ίδια στο «Votre Beaute».

    View this post on Instagram

    Πόσες φορές σήμερα άνοιξες το στόμα σου για να πεις μια καλή κουβέντα, να δώσεις θάρρος και κουράγιο σε κάποιον. Να του αφιερώσεις ένα λεπτό για να ανακαλύψεις κάτι πάνω του που αξίζει να το παινέψεις. Πόσους ανθρώπους εκτίμησες και τους το είπες γιατί υπάρχουν δίπλα σου και σε βοηθούν είτε είναι υποχρέωσή τους είτε από επιλογή. Πόσες φορές θαύμασες καποιον ή κάτι χωρίς να ζηλέψεις που δεν είσαι ή δεν το χεις. Και πόσες πικρές κουβέντες είπες σημερα; Πόσους ανθρώπους στεναχώρησες ή έκανες να ανησυχήσουν; Να χάσουν το χαμογελό τους. Πόσες ατάκες έφτιαξες για να γκρινιάξεις με στυλ και εξυπνάδα; Πόση ζωή έχασες σήμερα κριτικάροντας τη ζωή των.άλλων; Ζήσε! Μια φορά έχεις την ευκαιρία. Μην τη σπαταλάς μοιράζοντας χολή. Ζήσε. Γίνε πηγή αγάπης #lovelife #bethebestofyou #change #ipopgr

    A post shared by Popi Tsapanidou ? (@tsapanidou) on

    «Σταμάτησα να φοβάμαι τη ζωή»

    «Είδα τους φόβους μου να γίνονται πραγματικότητα. Φοβόμουν μη μου πάθουν τίποτα αυτοί που αγαπάω και πάθαιναν. Κάποια στιγμή σταμάτησα να φοβάμαι τη ζωή, ότι θα μου φέρει καλά πράγματα και άρχισα να περιμένω μόνο καλά πράγματα» λέει πια.

    Γέλαγε όταν περίπου μια δεκαετία πριν την αναγόρευαν ως τη πιο γοητευτική γυναικά της τηλεόρασης. Γέλαγε και όταν οι κριτικές σκλήραιναν απέναντι της, υπολογίζοντας πως όλα μες στο παιχνίδι είναι. Διακόπτοντας τη συνεργασία της με το Star, πέρασε μια μικρή περίοδο με διακοπές, στη θάλασσα κοντά, διαβάζοντας τα βιβλία που είχε αφήσει στην άκρη για όταν θα χει καιρό! Δεν είχε λόγο να βιαστεί για καμιά δουλειά. Ούτε να πρέπει πια να αποδείξει τον εαυτό της για την επιβίωση της. Ούτε και η κρίση την ένοιαζε, γιατί «μα, όλα γύρω μας σε κρίση είναι. Τόσα χρόνια μας κοίμιζαν και μας ξυπνούσαν με την “ισχυρή ελληνική οικονομία” και τις προοπτικές της! Έλεγαν ότι μπορούμε, να είμαστε όλοι άνετοι και πλούσιοι. Σε ποιον θα πεις ότι μπορεί να έχει, νόμιμα, το σπίτι των ονείρων του και θα σου απαντήσει “όχι, δεν το θέλω”; Και ξαφνικά, έρχεται μια μέρα που σου λένε οι ίδιοι “όχι, όλο αυτό ήταν ένα παραμύθι, σου παίρνω πίσω το σπίτι, το αυτοκίνητο, σου παίρνω τα πάντα, σε βάζω να πληρώνεις, να πληρώνεις και να μην έχεις και δουλειά για να ζήσεις!” Τρελαίνεσαι; Εύκολα! Βρισκόμαστε ακόμη, όμως, υπό την επήρεια του σοκ. Δεν έχουμε καταλάβει, τι μας έχει συμβεί. Δεν προλάβαμε… Συνέβη πρόσφατα, άλλωστε. Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη πώς θα είναι πλέον η ζωή μας. Όμως δεν έχουμε από πού να πιαστούμε. Δεν υπάρχουν ηγέτες. Ποιος είναι αυτός που θα μας οδηγήσει; Ποιος μας έχει δώσει σημεία γραφής τέτοια ώστε να του έχουμε εμπιστοσύνη; Ποιος είναι ο άνθρωπος που έχει αποδείξει πως έχει όραμα για να τον ακολουθήσουμε; Καθόμαστε λοιπόν μουδιασμένοι, σοκαρισμένοι, αμήχανοι και παρακολουθούμε μια αλλαγή να συντελείται. Κάποια στιγμή, θα συνέλθουμε… Βλέπω, όμως, γύρω μου κάποιους ανθρώπους έχουν ξυπνήσει, έχουν δει τι γίνεται και κάνουν το πρώτο βήμα. Τοποθετούν τον εαυτό τους στην επόμενη μέρα, έτοιμοι να φέρουν τη ζωή τους τούμπα. Οι εποχές, μέσα στην τραγικότητα τους, προσφέρονται και για σπουδαίες αλλαγές. Προσφέρουν ευκαιρίες για δημιουργία νέων, σημαντικών πραγμάτων: μπορείς να ανακαλύψεις πτυχές του εαυτού σου που αγνοούσες, ν’ ακολουθήσεις όνειρα που δεν σου δινόταν η ευκαιρία να πραγματοποιήσεις».

    Ήρεμη, φιλοσοφημένη, χωρίς αγωνίες να αποδείξει ποια είναι και με δεδομένες επιτυχίες πίσω της, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος ως επικεφαλής σε ένα πραγματικό νέο κανάλι σαν το Alter Ego. Και γίνεται λοιπόν διευθύντρια…

    Το Alter Ego της Τσαπανίδου

    Η απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη να προτείνει την διεύθυνση του νέου καναλιού που ετοιμάζει, εφόσον του δοθεί μία εκ των αδειών που έχουν απομείνει, στην Πόπη Τσαπανίδου προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο όλα εκείνα τα σχόλια που ανέκαθεν συνοδεύουν τις γυναίκες στον χώρο!

    View this post on Instagram

    Το φορεμα κερδισε η @linabajraktari Πάντα τυχερή Λίνα ? …………………………………………………………………….. ??GIVE AWAY! ?? Μια απο εσας θα κερδισει το υπέροχο @helmiclothes φόρεμα που φοραω! H διαδικασία εινα απλη:
    Ακολούθησε ΚΑΙ τα 4 βήματα: ✔️ κανε με follow στο instagram ✔️ κανε follow τα @helmiclothes
    στο ίνσταγκραμ ✔️ κανε like στο συγκεκριμένο post στο instagram ✔️Κανε mention 2 φίλες/ους σου στα σχόλια! Η νικήτρια/ο νικητής θα ανακοινωθεί την Κυριακή Καλή επιτυχία κορίτσια! Θα το λατρέψετε το φόρεμα ???? #helmiclothes

    A post shared by Popi Tsapanidou ? (@tsapanidou) on

    Εξαιρετική δημοσιογράφος και παρουσιάστρια, ηθικό παιδί, αλλά να αναλάβει και χρέη διεύθυνσης ενός τηλεοπτικού σταθμού χωρίς εμπειρία στο αντικείμενο αυτό; Τα χρόνια της φυσικά στην δημοσιογραφία και στην τηλεόραση, εμπειρία είναι και μάλιστα η πιο σημαντική. Με δεδομένη την αποχώρηση του Σταμάτη Μαλέλη από την ALTER EGO, εξαιτίας των αυξημένων καθηκόντων του στο Κίνημα Αλλαγής και ενόψει της απόφασης του να πολιτευθεί στις προσεχείς εθνικές εκλογές στη Β’ Περιφέρεια Πειραιά, η ανάθεση της διεύθυνσης του καναλιού στην Πόπη Τσαπανίδου είναι ουσιαστική. Εμείς θα πούμε με τη σειρά μας πως είναι μάλλον ουσιαστικότατη και πως δεν την ξέρετε καλά την Πόπη! Ούτε δυσκολίες υπάρχουν για εκείνη, ούτε υποχωρήσεις απ’ ότι αποφασίσει να επιτύχει! Και μπορεί και θέλει! Με αρβυλάκια ή δωδεκάποντα, ξέρει να γκαζώνει και να παίρνουν φωτιά οι εξατμίσεις στις κομψές της σόλες! Άλλωστε, όπως τόσο ωραία αφόρισε ο Λιούις Κάρολ, «υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων: αυτοί που λένε στο Θεό «γενηθήτω το θέλημά σου» και αυτοί που τους λέει ο Θεός «καλά, κάνε ό,τι νομίζεις»…

    στην περίπτωση της Πόπης Τσαπανίδου, ε, της έχει παραδώσει κάθε αρμοδιότητα!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Πόπη Τσαπανίδου Διευθύντρια στο κανάλι του Μαρινάκη-Η επίσημη ανακοίνωση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτό είναι το νέο επαγγελματικό βήμα – έκπληξη της Πόπης Τσαπανίδου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Open: Xωρίς ρεύμα αλλά και βίδα στα σκηνικά, αλλάζουν χρώματα στα σήματα, μπας και αρέσουν στον δυσαρεστημένο Ιβάν Σαββίδη

     



    ΣΧΟΛΙΑ