• Media

    Open: Xωρίς ρεύμα αλλά και βίδα στα σκηνικά, αλλάζουν χρώματα στα σήματα, μπας και αρέσουν στον δυσαρεστημένο Ιβάν Σαββίδη


    Ήταν την περασμένη άνοιξη, λίγο μετά από την αλλαγή ιδιοκτησίας του Εpsilon, που όσοι δούλευαν στην παρουσίαση των εκπομπών του καναλιού ενημερώθηκαν πως δεν φοράνε ποτέ και για κανέναν λόγο κόκκινα! Οι κόκκινες, σε όλες τις αποχρώσεις του, από φλογερό πορτοκαλένιο μέχρι σκούρο μπορντοροδοκόκκινο που θα έλεγε και η Δέσποινα Μοιραράκη, τουαλέτες εξαφανίστηκαν απ’ τις ντουλάπες των κυριών παρουσιαστριών, ανατρέποντας τους στιλιστικούς σχεδιασμούς, τους τόσο σημαντικούς για τις φιλόδοξες καριέρες τους της στιλβωμένης, ειδωλοποιημένης τρέσας. Ο νέος ιδιοκτήτης, ο κύριος Ιβάν Σαββίδης, είχε μια αποστροφή για το συγκεκριμένο χρώμα! Στον αέρα, τα πάνελ και η παρουσίαση, βουτήχτηκαν στο ασφαλές ασπρόμαυρο και στο γκρι, με μια σεμνότητα στα ακριβοπληρωμένα στους πλαστικούς χειρουργούς ντεκολτέ, ώστε η εικόνα να φέρνει κάτι από παραεκκλησιαστικές οργανώσεις. Την ίδια στιγμή άλλαζε και το λογότυπο, το σήμα και οι ταμπέλες, οι οποίες ήταν βουτηγμένες μες στο κραυγαλέο, φλεγόμενο κόκκινο του Αϊ Βασίλη.

    Ιβαν Σαββίδης
    Ιβαν Σαββίδης. Επιχειρηματίας

    Καφέ, μπεζ, χρυσό κατά κάποιον τρόπο και λευκό! Σαν ωραίο καπνοπωλείο! Αλλάξαν τα στελέχη. Ήρθαν θρύλοι των καναλιών, που έχουν γράψει χιλιόμετρα σε όλα τα κανάλια της χώρας, δημόσια και ιδιωτικά! Φύγαν οι παλιοί. Και ήταν μόνο η αρχή των αλλαγών! Το κανάλι θα άλλαζε σύντομα όνομα, πρόγραμμα, ύφος, πάλι χρώματα, κατεύθυνση! Θα δίνε έμφαση στον πολιτισμό, στην ποιότητα και θα έκανε τη διαφορά, ως «νέο Mega», μιας και το παλιό σημάδεψε το πολιτισμικό γίγνεσθαι της χώρας!

    Αυτό με τον πολιτισμό και τις τέχνες και την ποιότητα, πάντως, έκανε τους εργαζομένους και κυρίως τους τεχνικούς -παλιές καραβάνες!- του Epsilon να κρυφοχαμογελάσουν και να κοιταχτούν με νόημα, κατά τη διάρκεια των ομιλιών και των νέων εξαγγελιών! Μετά από τόσα «περιστατικά», «παρατράγουδα» και αφημένα στο τυχαίο πλάνο μπούστα, σπρωξίματα, μίνι, μαγιό σε παραθαλάσσιες εκπομπές, Κουρούτες και Άγιους Δομίνικους, πάλι, θα ανακαλυπτόταν η πολιτιστική πυρίτιδα στην ιδιωτική τηλεόραση; Και το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

    Το κόκκινο σήμα, που έγινε σιέλ – κίτρινο, που έγινε σιέλ σκέτο…

    Θεωρητικά όλα ήταν έτοιμα πριν το καλοκαίρι. Τα νέα λογότυπα, σήματα, όνομα, γραφεία και φυσικά το πρόγραμμα. Με ένταση και φαντασία για πολλή πρωτοπορία και ας κοιτούσαν στο παρελθόν, αναζητώντας να κάνουν το νέο Mega, που ήταν πια κανάλι – φάντασμα, ωραιοποιημένο απ’ την απουσία του και εξιδανικευμένο απ’ την χρονική απόσταση.

    Τα ίδια πρόσωπα που πάνε παντού, κλήθηκαν να επανδρώσουν με εκπομπές, τις ίδιες που κάνουν όλοι οι άλλοι στο νέο πρωτοποριακό κανάλι.

    Μόνο που, ενώ το πρώην epsilontv και σχεδόν Open, που θέλει να γίνει Mega, θα έβγαζε το πρόγραμμα του Σεπτέμβρη πριν απ όλους τους άλλους, το ανέβαλε για 22 Οκτωβρίου και ξανά – μανά, πιο μετά στις 27, αλλά και πάλι το πάει προς τις 30 και βλέπουμε, διότι δεν ήταν έτοιμοι!

    Και ενώ τα μάζεψαν τα πράγματα απ’ τα Μελίσσια και διαβαίνουν στις νέες εγκαταστάσεις που είναι οι παλιές του Mega, στην Παιανία, το πρώτο σήμα διέρρευσε στον τύπο και ήταν βουτηγμένο στο… κόκκινο!

    Θρυλείται πως ο κύριος Ιβάν Σαββίδης, ένιωσε μόλις είδε το σήμα, σαν τους ταύρους στις Ισπανικές αρένες, που τους κουνούν τις μπέρτες τους οι μαντατόρες! Και θύμωσε ακόμα πιο πολύ που έφτασε στην δημοσίευση χωρίς την έγκριση του! Το έκαναν σιέλ και κίτρινο!

    Ούτε το κίτρινο του άρεσε! Το ξαναέκαναν σκέτο σιέλ με λιγάκι λευκό, σαν τη σημαία της χώρας, τον ουρανό της και άλλα ποιητικά!

    Το όνομα, όμως, πώς να το πάρουν πίσω; Παρέμεινε αυτό ως «ανοιχτό» αγγλιστί, με τον ευσεβή πόθο να παραμείνουν έτσι και οι τηλεοράσεις μας…

    Και αυτοί που φεύγουν και αυτοί μου μένουν, οι τηλεθεάσεις με απονιά, πάντα, τους δέρνουν

    «Θέλω να σας πω ότι εδώ στο κανάλι μας έχουν γίνει πολύ μεγάλες αλλαγές» έλεγε η βετεράνος της τηλεθέασης, Τατιάνα Στεφανίδου, στις 20 Δεκεμβρίου του 2017 και συνέχιζε, σαγηνεύοντας πάντα με τα πράσινα γατίσια την κάμερα της, «όπως γνωρίζετε, το κανάλι έχει αγοραστεί από τον κύριο Σαββίδη. Ήρθε ο κύριος Σαββίδης εδώ, μίλησε στο προσωπικό.

    Εκείνη την ημέρα λοιπόν στην ουσία έγινε και αλλαγή φρουράς. Ήρθαν οι νέοι άνθρωποι που ανέλαβαν το κανάλι μας.

    Πρέπει να ομολογήσω ότι ήρθαν άνθρωποι εξαιρετικά καταξιωμένοι στην αγορά, με πολλούς από αυτούς εγώ προσωπικά έχω συνεργαστεί.

    Η κυρία Άλκηστης Μαραγκουδάκη πέρυσι ήταν η πιο επιτυχημένη διευθύντρια προγράμματος όλων των καναλιών, γιατί σας θυμίζω ότι πέρυσι, η τηλεόραση του ΣΚΑΙ, τερμάτισε μακράν πρώτη εξαιτίας του Survivor.

    Μάζεψε όλο το χρήμα και τερμάτισε μακράν πρώτη σε τηλεθέαση. Έχουμε λοιπόν την τύχη να έχουμε εμείς πλέον την κυρία Μαραγκουδάκη που θα φτιάξει το πρόγραμμα σιγά σιγά και σταδιακά, δεν γίνονται μαγικά σε μια μέρα.

    Έχει έρθει ο Βαγγέλης Νυδριώτης παραγωγός, που συνεργαστήκαμε μαζί στο Fame Story στον ΑΝΤ1 και σε πάρα πολλά μεγάλα shows, με μεγάλη πορεία στο κομμάτι της παραγωγής.

    Πολύς κόσμος. Εγώ λέω εκείνους περισσότερο που έχουν να κάνουν με τη δική μας δουλειά, επειδή τους ξέρετε.

    Από εκεί και πέρα έχουν έρθει στελέχη από το εξωτερικό. Άνθρωποι οι οποίοι έχουν συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα κανάλια του κόσμου, όπως το BBC για να καταλάβετε. Οι οποίοι έχουν στήσει κανάλια.

    Ο κύριος Εντ Χολ για παράδειγμα, ο οποίος έχει στήσει μεγάλα κανάλια του εξωτερικού. Έχουμε μεγάλες αλλαγές εδώ…».

    Στα πλαίσια αυτών των αλλαγών, έφυγε πρώτα απ’ όλους η ίδια η Τατιάνα Στεφανίδου για να τους αφήσει να τις κάνουν μόνοι τους.

    Έφυγε η Αννίτα Πάνια, η Χριστίνα Λαμπίρη, η Ναταλία Γερμανού, δηλαδή τα «βαριά χαρτιά» που παρακολουθούσαν οι τηλεθεατές και είχαν συνηθίσει στην συγκεκριμένη συχνότητα. Μαζί τους έφυγαν, άριστοι επαγγελματίες δημοσιογράφοι και παραγωγοί, ακόμη και ο καλύτερος κομμωτής που είχε το κανάλι.

    Η νέα διοίκηση αδυνατούσε να κρατήσει τους καλούς, πιστεύοντας προφανώς πως το «μοναστήρι να ναι καλά κι από καλόγερους, μάτσο», αλλά, έλα μου, που τελικά τα άτομα, οι παρέες, οι γνώσεις, η εμπειρία, το δαιμονισμένο ταλέντο κάνουν τη διαφορά!

    Φυσικά, άτομα σα -για παράδειγμα- τον δημοσιογράφο Σωτήρη Καραμίτζα, βρήκαν αμέσως δουλειά και υπογράμμισαν με την απουσία τους, τη δυσκολία του να βρεθούν κατάλληλα πρόσωπα για κατάλληλες θέσεις.

    Επιστρατευτήκαν, έτσι, κυρίες από αυτά τα σόου με κάποιες που πιστεύουν πως είναι καλοντυμένες και πως αυτό μας νοιάζει, ή που ψάχνανε γαμπρό κλεισμένες σε σπίτια – στούντιο.

    Εκπομπές που μείναν στον αέρα και εργαζόμενοι, δεν γνωρίζουν καθόλου τι θα γίνει με το νέο πρόγραμμα και ποιο είναι το μέλλον τους!

    Οι φήμες, ο διαδρομισμός, ο βυζαντινισμός, ο παραγοντισμός οργιάζουν, αφήνοντας στη μοίρα για άλλη μια φορά τους μαύρο – εργαζομένους και με τα στελέχη να δείχνουν πως αδιαφορούν πλήρως για το μέλλον τους, αγνοούν τι δουλειές κάνουν, πού είναι τα γραφεία τους και τι τηλέφωνα έχουν!

    Ο Ευαγγελάτος φεύγει και το επιτελείο του και έρχονται δημοσιογράφοι που δεν είχαν δουλειά μετρ το κενό του Mega.

    Ο Στρατής Μπαλής είναι ο νέος διευθυντής σύνταξης του ενημερωτικού τομέα, έχοντας αποχωρήσει, όμως, από τον ΑΝΤ1 και αποτελεί προσωπική επιλογή του διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης Δημήτρη Μιχαλέλη.

    Διευθυντής Σύνταξης Ειδήσεων αναλαμβάνει ο Βίκτωρας Βλαχογιάννης και στις αθλητικές εκπομπές μπαίνουν επικεφαλής οι Γιώργος Κοσμάς και Άγγελος Τόμπρος.

    Όλοι αυτοί βέβαια περιμένουν την έλευση της Έλλης Στάη ως παρουσιάστριας ειδήσεων για να ξεκινήσουν την ενημέρωση την οποία θεωρεί αιχμή του δόρατος του το κανάλι.

    Μέχρι τότε;

    «Πίνουν πολλούς καφέδες και περιμένουν, ενώ το πρόγραμμα έχει κολλήσει στο 5%!» μας λέει συνάδελφος εκ των έσω. Και αποτελεί γεγονός πως το προηγούμενο Epsilon επί Βρυώνη, με ελάχιστο κόστος έβγαζε χρήμα, ενώ τώρα, αυτό έχει τριπλασιαστεί και τα νούμερα είναι αστεία, τόσο που συχνά περνάνε το φιλόδοξο κανάλι, ακόμα και τα δημόσια!

    ελλη-σταη
    Έλλη Στάη

    Η Τίνα Μεσσαροπούλου σημειώνει πως «η γνώμη μου είναι ότι όλα θα κριθούν στο καυτό πρώτο τρίμηνο της νέας τηλεοπτικής σεζόν.

    Αν μέχρι τέλος Νοεμβρίου ο ιδιοκτήτης του καναλιού δεν δει κάποια αλλαγή στα νούμερα τηλεθέασης προβλέπω ότι και ο Καλημέρης και η Μαραγκουδάκη δεν θα φάνε μελομακάρονα μαζί με τον Ιβάν στο Έψιλον.

    Σημειώστε εδώ και θυμηθείτε με». Φυσικά και σημειώσαμε και θα θυμηθούμε, παρά τη φωτογραφική ξενάγηση του καναλάρχη κυρίου Σαββίδη, στις νέες -παλιές του Mega- εγκαταστάσεις του Open.

    Είπαμε εγκαταστάσεις; Εκεί να δείτε πρόβλημα…

    Την Κυριακή συνδέουν ρεύμα και δεν υπάρχει ούτε βίδα από τα σκηνικά

    Και ενώ το πρόγραμμα θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει στις αρχές του Σεπτέμβρη και μετατέθηκε για τέλη Οκτώβρη, από αναβολή σε αναβολή, ο κανακάρης επισκέφθηκε τις νέες εκτάσεις και τα δημοσιεύματα χαιρέτισαν τον ενθουσιασμό του καθώς και την πρόθεση να γίνει σταδιακά η μετακόμιση. Πού και πώς;

    Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το εργοστασιακό ρεύμα στο θηριώδες κτήριο της Παιανίας θα συνδεθεί την επόμενη Κυριακή, ενώ φυσικά δεν γνωρίζουν ακόμα αν και πόσο θα αντέξει η τάση του για τις εκπομπές!

    Τις εκπομπές που πώς θα βγουν όλοι απορούν, μιας και έχουν αναγγελθεί, αλλά δεν υπάρχει ούτε βίδα από σκηνικά, αλλά ούτε κόντρα πλακέ να βιδωθεί! Ούτε δε, λίθοι, ούτε πλίνθοι, ούτε και ξύλα και ούτε κέραμοι ατάκτως ερριμμένα.

    Φυσικά και από τις εκπομπές τίποτα δεν είναι ακόμα σίγουρο, ενώ για πολλές που έχουν εξαγγελθεί το μέλλον είναι αμφίβολο. Ένα μέλλον που δεν έχει ακόμα ρεύμα να φωτιστεί, τονίζουμε, άλλα ούτε και σκηνικά για να υπάρξει…

    Δημοσιεύματα από συντάκτες που τραβάνε χαρακιές στους τοίχους ποτέ θα αρχίσει εκπομπές το Open

    Και ενώ όπως έχουμε πει, οι πάντες σχεδόν του δυναμικού κοινού παρακολουθούν NETFLIX και οι πολύ πιτσιρικάδες τίποτα εκτός διαδικτύου, δημοσιεύματα θέλουν τους συντάκτες τους να τραβάνε μεγάλο ζόρι, όχι για το αν και ποσό και αν κάποτε θα πληρωθούν και θα ασφαλιστούν αλλά για το πως «ήρθε η στιγμή η τηλεόραση να ανοίξει και πάλι. Σε λίγες εβδομάδες οι τηλεοράσεις μας θα είναι και πάλι ανοιχτές. Έρχεται το Open tv και υπόσχεται να μας καθηλώσει»! Σιγά ρε αδέλφια μη μας κεράσει και τον καπουτσίνο!

    Σπρώχνονται σταρ στους διάδρομους και η ποιότητα φωτογραφίζεται με μαγιό

    Και ενώ θρυλείται ακόμη πως ούτε το όνομα αρέσει στον κύριο Σαββίδη, ούτε το πρόγραμμα είναι αυτό που ήθελε και που είχε ανακοινώσει στους εργαζομένους πως θα διέπεται από αρχές οικογενειακές, πίστης και σοβαρότητας.

    Έτσι παίζουν ήδη, τρέιλερ μόνο για την μυθοπλασία, κάποιων σίριαλ με την λογική ταβέρνας «πιάσε κάπελα μια κομεντί μοντέρνα, ένα καθημερινό με έρωτες και ραδιουργίες και χαμένα παιδιά και έναν Κοκκινόπουλο που πάντα πουλάει με τα εγκλήματα, το σεξ και τη ροκ μουσική».

    Love is blind. Ριάλιτι που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο Open

    Και ενώ, είπαμε τα μεγάλα ονόματα του καναλιού ήδη πιάσανε πόστα σε άλλα κανάλια, το Open – Neo Mega, έχει ήδη, γεμίσει με πρόσωπα. Βανδή, Φουρέιρα, Μουτσινάς, Ζαρίφη, Αραβανή, Ιωάννα Λίλη – σύζυγος ευρωβουλευτή κ. Ζαγοράκη -, σπρώχνονται για την επιτυχία με τάλεντ σόου που έχουμε ξαναδεί, τηλεπαιχνίδια τύχης, ριάλιτι μόδας όπως όλοι και αυτό το ήδη ντροπιαστικό πρόγραμμα της Λίλη, «Revenge Body», όπως είναι το τίτλος του, αναλαμβάνει να «μεταμορφώσει» τους συμμετέχοντες και μέσα από μια σειρά δοκιμασιών να τους «ξαναδώσει πίσω τη χαμένη τους ζωή, η οποία είναι θέμα αναλογιών, πλαστικών, κιλών, ενέσεων στο πρόσωπο, κιλών και χειρουργείων για την εμφάνιση!»

    Λιλη-Ιωαννα
    Ιωάννα Λίλη

    Οι αρχές οικογενειακές, πίστης και σοβαρότητας καθώς και ο πολιτισμός και η ποιότητα που ονειρευόταν ο κανακάρης υλοποιούνται με μια φωτογράφιση της κυρίας Λίλη – Ζαγοράκη με εσώρουχα για να θαμπωθεί απ την τέχνη, ο τύπος και ο τόπος! Ποια λοιπόν, ποιότητα και φαντασία και πρωτοπορία και πατρίδα – θρησκεία – οικογένεια κλπ. ζητάμε;

    Για τηλεόραση μιλάμε, που όπως λέει το αμερικανικό ευφυολόγημα «το 98% των σπιτιών στην χώρα έχουν τηλεόραση, πράγμα που σημαίνει ότι στο υπόλοιπο 2% πρέπει να δημιουργήσουν σεξ και βία μόνοι τους»…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Greece’s Next Top Model: Με όρους κρεοπωλείου, δημόσια διαπόμπευση και αναχρονισμό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επική Ιδιωτική Εθνική Τηλεόραση: Έχει και χειρότερα (α’ μέρος)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: H επική οικογένεια Μπόμπολα δεν μένει πια εδώ!



    ΣΧΟΛΙΑ