• Media

    Άρθρο-παρέμβαση: Κώστα Μπακογιάννη, διώξε τώρα την Κατερίνα Γκαγκάκη

    • Contributor

    Κώστας Μπακογιάννης, δήμαρχος Αθηναίων – Κατερίνα Γκαγκάκη, υπεύθυνη του τομέα Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων καθώς και πρόεδρος στην Τεχνόπολη


    Η χυδαιότητα χτύπησε κόκκινο στην χθεσινή εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, όταν στο πάνελ και στο τηλεοπτικό κοινό επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί το πρωτοφανές περιστατικό που σημειώθηκε στην βιβλιοθήκη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με τον φοιτητή που εκσπερμάτισε στην πλάτη φοιτήτριας, την ώρα που εκείνη μελετούσε.

    Σοκαριστική ήταν η αναισθησία που επέδειξε όλο το πάνελ την ώρα που ακουγόταν η είδηση, και όλοι στο στούντιο επιδεικνύοντας μια εντελώς κακόγουστη αίσθηση του χιούμορ έσπαγαν πλάκα, αγνοώντας ακόμη και τον ίδιο τον ρεπόρτερ, ο οποίος αδυνατούσε να μεταφέρει την είδηση από τα χάχανα και τα δήθεν πονηρά σχόλια.

    Ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η αντίδραση της υπεύθυνης του τομέα Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων και προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνόπολης, Κατερίνας Γκαγκάκη, που χασκογελούσε αμέριμνα με την περιπέτεια της νεαρής φοιτήτριας, δείχνοντας πλήρη αδυναμία να αντιληφθεί την σοβαρότητα της υπόθεσης.

    Τόσο εκ της θέσεως που της έχει εμπιστευθεί ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, όσο και εκ του φύλου της θα ανέμενε κανείς από εκείνη μεγαλύτερη σοβαρότητα και ευαισθησία γι’ αυτό που συνέβη στην νεαρή γυναίκα, ωστόσο εκείνη συνέχιζε να εκστομίζει ανεπίτρεπτες χοντράδες κάνοντας πλάκα με το πάθημα του κοριτσιού.

    «Έσταζε το ταβάνι;» ήταν ένα από τα σχόλια που ακούγεται να βγαίνει από το στόμα της κ. Γκαγκάκη την ώρα της εκπομπής, η οποία έδειξε ότι αδυνατεί να ξεχωρίσει τι είναι σοβαρό και τι αστείο, ενώ γεννώνται και βάσιμες αμφιβολίες εάν είναι σωστή η επιλογή του δημάρχου να της αναθέσει τα συγκεκριμένα καθήκοντα, και μάλιστα στην Τεχνόπολη, έναν χώρο που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον πολιτισμό της πόλης.

    Έτσι όπως έχουν τα πράγματα, μια απόφαση του δημάρχου να της αφαιρέσει τα καθήκοντα που της έχει αναθέσει μόνο θετικά θα επιδρούσε στην θητεία του. Δηλαδή, η απομάκρυνσή της είναι μονόδρομος για τον Κώστα Μπακογιάννη.

    Η συμπεριφορά της φανερώνει πως πρόκειται για μια τηλεπερσόνα κενή περιεχομένου με έλλειψη παιδείας, το είδος που ανθεί στην ελληνική τηλεοπτική πραγματικότητα και που μπορεί -κακώς- να είναι υποφερτή όταν την ακούει κανείς μαγειρεύοντας ή συμμαζεύοντας το σαλόνι, αλλά δεν μπορεί να βρίσκεται σε τόσο καίρια θέση ορίζοντας σε μεγάλο βαθμό τα πολιτιστικά πράγματα του Δήμου Αθηναίων.

    Χώρια τη ζημιά που προκαλεί η κ. Γκαγκάκη με την ανόητη συμπεριφορά της στο προφίλ του ίδιου του νεαρού πολιτικού, που κατάφερε να κερδίσει με χαρακτηριστική άνεση τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας στις δημοτικές εκλογές του καλοκαιριού.

    Σε μια εκ των υστέρων έκλαμψη ή ίσως υπό το βάρος της θύελλας αντιδράσεων που ξεσηκώθηκε, η κ. Γκαγκάκη ζήτησε μια λιτή συγγνώμη -άγνωστο από ποιον, αφού δεν μπήκε στον κόπο να διευκρινίσει- μέσω Instagram: «Όλοι χρωστάμε κατά καιρούς μία συγγνώμη. Σήμερα εγώ, μία μεγάλη» είπε.

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Όλοι χρωστάμε κατά καιρούς μία συγνώμη. Σήμερα εγώ, μία μεγάλη.

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Katerina Gagaki (@gagakia) στις 7 Νοέ, 2019 στις 3:03 μμ PST



    ΣΧΟΛΙΑ