• media_Sonia

    Media

    Ο ταλαντούχος Mr Stefanos και το παράπονο της Ανθής Βούλγαρη, ο «αρραβώνας» Κοκλώνη-OPEN που καθυστερεί, οι πονοκέφαλοι του Κωνσταντίνου Ζούλα και οι τελευταίες τηλεοπτικές μεταγγραφές

    • Σόνια Χαϊμαντά

    Περιεχόμενα

    @Katken85: Πείτε «ciao» στο ρεπορτάζ…

    Μπορεί η ψηφιακή δημοσιογραφία να κατηγορείται συχνά για προχειρότητες εξαιτίας της δήθεν βιασύνης των συντακτών να γράψουν αποκλειστικές και πρωτότυπες ειδήσεις, αλλά τα κρούσματα στα έντυπα μάλλον είναι περισσότερα.

    Προχθές το περιοδικό «Ciao» μας ενημέρωνε πρωτοσέλιδα ότι η παρουσιάστρια της εκπομπής «Super Katerina» του Alpha, Κατερίνα Καινούργιου βρήκε νέο αμόρε το οποίο δεν ήταν άλλος τελικά από τον αγαπημένο της αδελφό που φωτογραφήθηκε στα σοκάκια της Αντιπάρου αγκαλιά με την παρουσιάστρια.

    Η οποία τους χάλασε το λαβράκι γράφοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Συγγνώμη που θα σας το χαλάσω, αλλά είναι ο… αδελφός μου! Από τις σπάνιες αγκαλιές που με παίρνει. Θα χαρεί η μαμά και ο μπαμπάς»!

    Βαγγέλης Μαρινάκης: Ευαίσθητος με τα αυτοδιοικητικά

    Ο Όμιλος Alter Ego θέτει έναν μήνα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε κίνηση ένα ενημερωτικό πρότζεκτ με στόχο να ανεβάσει στην «ατζέντα» της επικαιρότητας, ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών κατά τις συναλλαγές τους με την πόλη και την Περιφέρεια όπου ζουν και δραστηριοποιούνται.

    Το CityHub παρακολουθεί τα γεγονότα των 13 Περιφερειών και των 332 Δήμων της χώρας. Επικεφαλής της νέας αυτής δημοσιογραφικής προσπάθειας θα είναι ο δημοσιογράφος Απόστολος Τσοράκης.

    Το περιεχόμενο του CityHub θα φιλοξενείται σε όλα τα μέσα του Ομίλου Alter Ego – στις εφημερίδες «Το Βήμα» και «Τα Νέα» και στις ψηφιακές εκδόσεις τους tovima.gr και tanea.gr, στο πόρταλ in.gr και τον Οικονομικό Ταχυδρόμο (ot.gr), αλλά και στις τηλεοπτικές εκπομπές του Mega.

    Έπιασε τόπο το «φλερτ» Κοκλώνη στη Μαρία Σολωμού…

    Νέα πρόκληση για τη Μαρία Σολωμού η οποία επιστρέφει στην τηλεόραση και μάλιστα με ρόλο-«έκπληξη» καθώς θα συμμετέχει στο νέο μουσικό talent show, «Fame Story» (στον ρόλο της καθηγήτριας των μαθητών – παικτών – διαγωνιζόμενων της σχολής), του STAR (που ξεκινά την Κυριακή 24/9) σε παραγωγή Barking Well Media και με παρουσιαστή τον ίδιο τον Νίκο Κοκλώνη.

    Αλλά ο αρραβώνας… παραμένει open

    Αν και εσωτερικό θέμα, η καθυστέρηση της υπογραφής σύμβασης μεταξύ Open και Barking Well Media για την ανάθεση του ψυχαγωγικού προγράμματος και της εμπορικής αξιοποίησης του καναλιού στον Νίκο Κοκλώνη και τον Τζώνη Καλημέρη, η αλήθεια είναι ότι σπέρνει κόκκους αγωνίας στο προσωπικό πόσο μάλλον όταν και ο ιδιοκτήτης του καναλιού είναι άφαντος και ο Κοκλώνης ελέγχεται από την οικονομική εισαγγελία.

    Θα συνυπάρξουν Βίσση με Ρέμο;

    Δεν θα βρίσκονται μαζί στην κριτική επιτροπή του Fame Story  η Άννα Βίσση και ο Αντώνης Ρέμος καθώς η εθνική μας τραγουδίστρια είπε ένα «όχι» στην παραγωγή της εκπομπής του Star και στον Νίκο Κοκλώνη όχι όμως και ο εθνικός αοιδός και η super star, Ελένη Φουρέιρα αλλά και ο διευθυντής της Panik Entertainment, Γιώργος Αρσενάκος.

    Για την κενή θέση που απομένει, ακούγονται ο Mente Fuerte που βολιδοσκοπείται από την εταιρεία παραγωγής αλλά και ο Γιώργος Θεοφάνους.

    Λευκός καπνός για το «ατύχημα» με τη Ράνια Τζίμα

    Τέλος καλό όλα καλά με τη Ράνια Τζίμα που είπε να κάνει μια τζούρα εναλλακτικού τσιγάρου στο μεσοδιάστημα δύο ON στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και σύμπασα η socialmediaκή σφαίρα έσπευσε να της πάρει το κεφάλι.

    Αυτά συμβαίνουν όπως τα «μαργαριτάρια» ορισμένων ρεπόρτερ, το «μαύρο» από τεχνικά προβλήματα, η casual εμφάνιση από τη μέση και κάτω των παρουσιαστών, το παιχνίδι με το κινητό των πανελιστών.

    Η Τηλεόραση έχει να αφηγηθεί άπειρες ιστορίες με απαιτήσεις καλεσμένων αλλά και δημοσιογράφων που επιμένουν να καπνίζουν ενώ είχε ξεκινήσει ο πέλεκυς του νόμου.

    Ο π. υπουργός Παιδείας της Κύπρου, Πρόδρομος Προδρόμου που εξετέθη στην οθόνη να καπνίζει ηλεκτρονικό τσιγάρο σε τηλεοπτική εκπομπή, η Λιάνα Κανέλλη που το ντουμάνιαζε από το σπίτι της, ο Σταμάτης Κραουνάκης που δεν αποδεχόταν τηλεοπτικές προσκλήσεις αν δεν επιτρεπόταν ένα τσιγαράκι…

    Κωνσταντίνος Ζούλας: «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε»… καθημερινά στο ERTNEWS

    Διακριτική μεταχείριση έχει το ERTNEWS στη νέα σεζόν καθώς ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας μεταφέρει όλο και περισσότερους πόρους (χρήμα, χρόνο, πρόσωπα, ανθρωποώρες) στο… δικό του παιδί, δημιουργώντας αποπαίδια εντός και εκτός Ραδιομεγάρου και προκαλώντας γκρίνιες όχι χρήσιμες σε μια τεταμένη περίοδο θυμίζοντας σκηνές από το εμβληματικό θεατρικό «Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε» του νομπελίστα Λουίτζι Πιραντέλλο.

    Πρώτον αναζητεί στέλεχος από μέσα ή και εκτός ΕΡΤ για να τοποθετηθεί διευθυντής εμφυσώντας ήδη αέρα φιλοδοξίας στα μυαλά των συνεργατών του.

    Δεύτερον δημιουργεί ενημέρωση δύο ταχυτήτων καθώς το κεντρικό δελτίο ειδήσεων θα μεταδίδεται μεν από τον μηχανισμό της ΕΡΤ1 – παράλληλα και από το ERTNEWS- ωστόσο σε απογευματινή ζώνη εκτός των συνηθειών των πιστών τηλεθεατών της ΕΡΤ1.

    Πιο συγκεκριμένα, το ενημερωτικό κανάλι της ΕΡΤ θα μεταδίδει κάθε ημέρα πέντε αναλυτικά δελτία ειδήσεων στις 09:00, στις 12:00, στις 18:00, στις 21:00 και στις 24:00, ενώ σύντομα δελτία ειδήσεων με όλες τις εξελίξεις θα μεταδίδονται κάθε ώρα ολόκληρο το 24ωρο.

    Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤΝΕWS θα μεταδίδεται κάθε απόγευμα, στις 18:00.

    Ο Γιώργος Κουβαράς θα το παρουσιάζει από Δευτέρα έως Πέμπτη, ενώ από την Παρασκευή έως την Κυριακή τη σκυτάλη θα παίρνει ο Απόστολος Μαγγηριάδης. Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων θα μεταδίδεται και από την ΕΡΤ1.

    Από τη συχνότητα της ΕΡΤ1 (παράλληλα με το ΕΡΤNEWS) θα μεταδίδεται και το δελτίο των 12:00. Από Δευτέρα έως Πέμπτη τις ειδήσεις θα παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Γιάννης Μούτσιος, ενώ από Παρασκευή έως Κυριακή η Μαρία Σιώζου.

    Από Δευτέρα έως Πέμπτη, στις 21:00, μπροστά από το τις κάμερες παίρνει θέση η Αντριάνα Παρασκευοπούλου, ενώ από Παρασκευή έως Κυριακή η Βούλα Μαλά.

    Τέλος, το δελτίο ειδήσεων των 15:00 θα παρουσιάζει από Δευτέρα έως Πέμπτη η Χρύσα Παπασταύρου και από Παρασκευή έως Κυριακή η Σμαράγδα Αγορογιάννη. Και αν αυτά ας πούμε ότι τα κατάλαβε ο μέσος τηλεθεατής σίγουρα δεν θα κατανοήσει προς το παρόν το μέγεθος και την αξία του εγχειρήματος.

    Καθώς  διαφαίνεται μια προσπάθεια απόκρυψης της επίδοσης του ERTNEWS που δεν συγκαταλέγεται στη λίστα με τα ποσοστά τηλεθέασης των καναλιών που παραδίδει καθημερινά η εταιρεία μέτρησης τηλεθέασης Nielsen, όπως συμβαίνει με την ΕΡΤ1, την ΕΡΤ2 και την ΕΡΤ3, αν και το αμιγώς ενημερωτικό κανάλι μεταδίδεται πλέον πανελλαδικά από τον δεύτερο πολυπλέκτη της ΕΡΤ από τη συχνότητα που αναμεταδιδόταν το γερμανικό DW.

    Τέταρτον ακολουθούνται τακτικές ασύμβατες με τα τηλεοπτικά ειοθότα.

    Για παράδειγμα, η πετυχημένη ειδησεογραφική εκπομπή «Update» η οποία μεταδίδεται μέχρι τώρα σε καθημερινή βάση, Δευτέρα με Παρασκευή, την οποία παρουσίαζε  ο Κώστας Λασκαράτος, αίφνης όπως αναφέρεται …«αναβαθμίζεται» κατά τρόπο παράδοξο. Θα διατρέχει το πρόγραμμα του ΕΡΤNews όλη την εβδομάδα, δηλαδή από Δευτέρα έως Κυριακή.

    Θα βγαίνει στον αέρα πιθανόν μια ώρα νωρίτερα από εκείνη που μεταδίδεται. Με μια μικρή διαφοροποίηση. Δεν θα έχει στο εξής έναν μοναδικό και μόνιμο παρουσιαστή.

    Με το επαναλανσάρισμά της θα εφαρμόζεται σύστημα εκ περιτροπής παρουσίασης από 7 δημοσιογράφους του οργανισμού στο πλαίσιο του ανανεωτικού σχεδιασμού, όμως με σταθερά ραντεβού, για κάθε έναν από αυτούς.

    Στην προκειμένη περίπτωση ο Κώστας Λασκαράτος, που οι κακές γλώσσες λένε ότι και αυτός το πληροφορήθηκε στο παρά 5’ – παραμένει στο «Update», όμως θα παρουσιάζει την εκπομπή μόνον κάθε Δευτέρα.

    Ο «ταλαντούχος» Mr Stefanos, το παράπονο της Ανθής Βούλγαρη για το «φτύσιμο» η ευγενική δικαιολογία του Ιορδάνη Χασαπόπουλου και το sorry δια αντιπροσώπου

    Εχθρούς με το καλημέρα σας απέκτησε στην τηλεοπτική πιάτσα ο εξ Αμερικής ορμώμενος επιχειρηματίας που θα δοκιμάσει την τύχη του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

    Δεν έφθανε ότι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του από το ανταγωνιστικό προς την TV, Instagram, τον λογαριασμό του στο οποίο ελέγχει 100% καθώς δεν υπάρχει αντίλογος.

    Στη συνέχεια αντί να επιλέξει κάποιο προβεβλημένο κανάλι εθνικής εμβέλειας και υψηλής τηλεθέασης προτίμησε το ομογάλακτο ιδεολογικά Kontra και τον Πάνο Χαρίτο στον οποίο έδωσε την περασμένη Τρίτη συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

    Τι κι αν τον αναζητούσαν όλοι οι αρχισυντάκτες των πρωϊνών και των δελτίων ειδήσεων;!

    Τι κι αν το τηλέφωνό του κλήθηκε από όλες τις «κλείστρες» των ενημερωτικών εκπομπών;!

    Τίποτα! Σιγή ιχθύος….

    Υπήρξαν και αυτοί που τα είπαν έξω από τα δόντια. Όπως η Ανθή Βούλγαρη η παρουσιάστρια του «Κοινωνία Ώρα MEGA» που είπε ON air: «Με… έφτυσε ο Κασσελάκης, πότε θα με πάρει; Με έχει στεναχωρήσει ο κύριος Κασσελάκης. Είμαι πάρα πολύ στεναχωρημένη».

    Συνέχισε με χιούμορ: «Χθες τον πήρα τηλέφωνο, το κλείνει και μου στέλνει ένα μήνυμα “Can I call you back?” και του γράφω “of course”, είμαι η Ανθή Βούλγαρη από το Mega» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    «Περίμενα όλη ημέρα πάνω από το κινητό… τίποτα. Πουθενά ο Κασσελάκης, με… έφτυσε. Αυτό ακριβώς έγινε. Πότε θα με πάρει;» διερωτήθηκε.

    Τον λόγο τότε πήρε ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος, ο οποίος ανέφερε: «Η αλήθεια είναι πως είναι ένας πολιτικός ο οποίος όποτε τον καλούσαν ήταν διαθέσιμος και τώρα δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σε όλες αυτές τις κλήσεις, γιατί όλος ο κόσμος θέλει να τον δει, να τον καλέσει στις εκπομπές».

    Και ένα excuse δι’ αντιπροσώπου

    Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, έσπευσε να διευκρινίσει τον λόγο και μετέφερε όσα του ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

    «Μίλησα μαζί του κ. Βούλγαρη για αυτό και συγκεκριμένα για εσάς γιατί του είπα ότι θα έρθω εδώ.

    Μου είπε ότι αυτές τις ημέρες δέχεται χιλιάδες τηλεφωνήματα. Απαντά η εταιρεία της κινητής που έχει αυτοματοποιημένα.

    Υπόσχεται να επανορθώσει και σε εσάς κ. Βούλγαρη άμεσα. Λυπάται πάρα πολύ για αυτό που συνέβη. Ξέρει και τον ενημέρωσα για ό,τι έχει γίνει. Λυπάται και θα επανορθώσει.

    Είναι εξαιρετικά ευγενής και με χαρά θα επανορθώσει» ανέφερε ο Πέτρος Παππάς με την Ανθή Βούλγαρη να απαντά ότι πρέπει να γίνει άμεσα.

    Η Ναταλία Γερμανού βρήκε και τον Κασσελάκη και τον σύντροφό του πριν από όλους! 

    Στον νέο υποψήφιο Στέφανο Κασσελάκη θέλησε να ευχηθεί δημόσια η Ναταλία Γερμανού με σχόλιο της κάτω από την ανάρτηση του, όπου ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

    Η παρουσιάστρια έγραψε “Καλή δύναμη!!!” και από κάτω χρήστες τής έδωσαν συγχαρητήρια για τον χειρισμό της όταν είχε κάνει συνέντευξη στον Στέφανο και τον σύντροφό του στην εκπομπή της στον Alpha.

    Ποιοι θα πλαισιώνουν τον Νίκο Χατζηνικολάου

    Από τις 11 Σεπτεμβρίου, ο Νίκος Χατζηνικολάου επιστρέφει στην παρουσίαση του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων και καθημερινά στις 18:45.

    Θα παρεμβαίνουν με τα ρεπορτάζ και τα σχόλιά τους, η Κάτια Μακρή, ο Αντώνης Δελλατόλας, ο Κωνσταντίνος Φίλης, ο Τάσος Τέλλογλου και η Ελένη Βαρβιτσιώτη.

    ΕΡΤ3: Στάσεις εργασίας λίγο πριν τη ΔΕΘ

    Δεν στάθηκαν αρκετές και δεν κρίθηκαν πειστικές για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ3 οι διαβεβαιώσεις που έδωσαν στην Ένωση Συντακτών Μακεδονίας- Θράκης ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας και ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ3 Φίλιος Στάγκος, ότι «δεν αλλοιώνεται ο ενημερωτικός ρόλος του καναλιού» και πως «δεν απειλείται από τον σχεδιασμό με επίκεντρο το ΕΡΤNews».

    Κατόπιν τούτων προκηρύχθηκε νέα κινητοποίηση την ερχόμενη Δευτέρα, 13.00- 16.00 από την ΕΣΗΕΜ-Θ, μέσω της οποίας ζητείται από τη διοίκηση της ΕΡΤ να επανεξετάσει τον σχεδιασμό της.

    Παράλληλα η ΕΣΗΕΜ-Θ θα αναδείξει το ζήτημα σε όλες τις συναντήσεις που θα έχει με υπουργούς και πολιτικά πρόσωπα στη διάρκεια της 87ης ΔΕΘ και θα σχεδιάσει ενημερωτική συνάντηση με φορείς και Οργανισμούς της Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας.

    Εύη Κουτσαυτάκη καλεί Βάσω Λασκαράκη

    Εκπομπή με θέματα lifestyle φαίνεται να προσθέτει ο ΣΚΑΙ σε εβδομαδιαία βάση στο πρόγραμμα της νέας σεζόν για να μπει στην τυπολογία στην οποία μεγαλουργεί ο ανταγωνισμός.

    H εκπομπή θα τιτλοφορείται «Πάντα Κυριακή» και θα προβάλλεται μάλλον στις 3 το μεσημέρι. Θα είναι ένα ψυχαγωγικό μαγκαζίνο με κλίση στη lifestyle θεματολογία.

    Παρουσιάστριά του θα είναι, η Βάσω Λασκαράκη, γνωστή από τους ρόλους της στις σειρές «Μαίρη Μαίρη Μαίρη» του Mega και «Το σόι σου» του Alpha.

    Ποιος θα είναι ο συμπαρουσιαστής του Λιανού στο celebrity του ΣΚΑΙ;

    Η Καλομοίρα, που δεν θα συμμετάσχει τελικά στο Fame Story, που ετοιμάζεται από την Barking Well Media για λογαριασμό του STAR θα βρεθεί στο πλάι του Γιώργου Λιανού στο Survivor τη φετινή σεζόν. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δυο τους έχουν να βρεθούν μαζί σε εκπομπή από την περίοδο που ήταν στο Fame Story στον ΑΝΤ1.

    Τα γυρίσματα του παιχνιδιού πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα με τους δυο παρουσιαστές να αναχωρούν για τον Άγιο Δομίνικο τις επόμενες μέρες – ενδεχομένως μάλιστα να προηγηθεί ο Λιανός.

    Ζαλίζοντας το κοινό

    Η εκπομπή «Πρωίαν σε είδον», με τον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά, μετακομίζει (ξανά) στην πρωινή ζώνη, σε νέα ώρα.

    Τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023, στις 10:00, η εκπομπή, κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 και ανανεώνει το ραντεβού της κάθε πρωί, από Δευτέρα έως Παρασκευή την ίδια ώρα.

    Θυμίζουμε ότι πέρυσι η εκπομπή είχε ξεκινήσει κανονικά το πρωί, στη συνέχεια μετακόμισε στη μεσημεριανή ζώνη – γιατί έτσι βόλευε το Πρόγραμμα – και φέτος πάλι πίσω για να επιβεβαιώνει τον τίτλο της.

    Μάϊρα Μπάρμπα: Με «μπεν χουρ» εκπομπή στο One Channel

    «One Live Magazine» ονομάζεται η νέα εκπομπή – τρίωρη παρακαλώ (από τις 09.00 το πρωί έως και τις 12.00 το μεσημέρι) – την οποία θα παρουσιάζει η Μάιρα Μπάρμπα από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου.

    Τη γνωρίσαμε το 2020 όταν εκτελούσε χρέη δημοσιογραφικού παρτενέρ των Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργου Ευγενίδη σε εκπομπή του Σαββατοκύριακου, τη θέση της οποίας πήρε όταν αυτή αποχώρησε η Λένα Φλυτζάνη (και ο Γιώργος Τσελίκας).

    Της ανάθεσης γίνεται στην ΕΡΤ

    Καλό είναι να έχεις σταθερούς προμηθευτές αλλά τώρα τελευταία πληθαίνουν οι απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες που συνεργάζονται με την ΕΡΤ.

    Την περασμένη εβδομάδα η ΕΡΤ  επέλεξε την Job Advertising για την απευθείας ανάθεση του έργου «Καλλιτεχνικές υπηρεσίες σχεδιασμού διαφημιστικού και προωθητικού υλικού».

    Η μέγιστη συνολική αξία του έργου ανέρχεται σε 30.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

    Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου: Αντικατέστησε το ιστορικό δίδυμο Βαμβακάρη-Γιαννούτσου με stand up comedian και ραδιοφωνικό «πουλέν»

    Λύθηκε ο γόρδιος δεσμός του προβλήματος της αναζήτησης παραγωγών για την prime time ζώνη του Red 96.3, μετά την αποχώρηση – για τον Pepper του Γ.Αλαφούζου – λίγο πριν το τέλος της προηγούμενης σεζόν του δίδυμου Βαμβακάρη -Γιαννούτσου.

    Εκτός από τον Γιώργο Βράτσο, ο οποίος κάλυψε το κενό που προέκυψε μαζί με τον Γιάννη Γιακουμάκη, το νέο «Red Morning Show» θα απαρτίζεται και από τους Αλέξανδρο Χαριζάνη και Κατερίνα Κόρδα.

    Ο πρώτος είναι από τους πιο γνωστούς stand up κωμικούς, έχοντας μεταξύ άλλων περάσει και από τα μικρόφωνα του 1055 Rock της Θεσσαλονίκης, και η δεύτερη έγινε γνωστή από τον διαγωνισμό «Radio Star» της Frontstage, για νέους ραδιοφωνικούς παραγωγούς.

    Σγουρός καλεί Κουτρομάνο (ΕΣΡ) για την …προβολή Χαρδαλιά

    Κάνοντας λόγο για υπέρμετρη τηλεοπτική προβολή του Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος παραιτήθηκε από υφυπουργός Εθνικής Άμυνας για να διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής, ο υποψήφιος (ΠΑΣΟΚ) Γιάννης Σγουρός έστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΕΣΡ, Αθανάσιο Κουτρομάνο, ζητώντας την ισότιμη προβολή των υποψηφίων για την Περιφέρεια Αττικής.  Το ΕΣΡ, ως τώρα δεν έχει πει λέξη.

    Πόσες φορές θα δούμε στα κανάλια του υποψήφιους περιφερειάρχες;

    Οι εμφανίσεις των επικεφαλής των συνδυασμών, των αντιπεριφερειαρχών, καθώς και των υποψήφιων περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων έχουν ως εξής:

    – Σε κάθε ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας επιτρέπονται δύο εμφανίσεις.

    – Σε κάθε ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό τοπικής ή περιφερειακής εμβέλειας επιτρέπεται μία εμφάνιση.

    – Σε διαδικτυακούς τόπους και ιστοσελίδες επιτρέπεται μία εμφάνιση.

    Σημειώνεται πως «οι επικεφαλής των συνδυασμών, καθώς και οι αντιπεριφερειάρχες είναι δυνατόν να μετέχουν σε οργανωμένες συζητήσεις, χωρίς περιορισμό αριθμού εμφανίσεων, μέχρι την ανακήρυξη των υποψηφίων και υπό την προϋπόθεση ότι έχουν κληθεί να συμμετάσχουν, τουλάχιστον, τρεις ακόμη συνυποψήφιοί τους.

    Μετά την ανακήρυξη των συνδυασμών, στις ανωτέρω συζητήσεις απαιτείται η πρόσκληση για συμμετοχή των 2/3 τουλάχιστον των ανακηρυχθέντων.

    Σε περίπτωση επαναληπτικής εκλογής, καλούνται υποχρεωτικά οι επικεφαλής των συνδυασμών που συμμετέχουν».

    Θα βρέξει πρόστιμα

    Στους υποψηφίους που παραβιάζουν τους περιορισμούς των εμφανίσεων επιβάλλεται πρόστιμο από 50.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ, στους νόμιμους εκπροσώπους των ραδιοτηλεοπτικών φορέων, καθώς και στους υπεύθυνους για τη λειτουργία διαδικτυακών τόπων και ιστοσελίδων  επιβάλλονται οι κυρώσεις του άρθρου 16 παράγραφος 2 του ν. 3870/2010

    Στους ιδιοκτήτες ή στους νόμιμους εκπροσώπους των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης, φορέων συνδρομητικών, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών, υπεύθυνους λειτουργίας διαδικτυακών τόπων και ιστοσελίδων και στους φορείς τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών επιβάλλεται πρόστιμο από 50.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ, σύμφωνα με απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ύστερα από γνώμη της αρμόδιας επιτροπής για τον έλεγχο των δαπανών των υποψηφίων.

    Στις 7/9 η επίσημη έναρξη

    H προεκλογική περίοδος, κατά την οποία ισχύουν οι περιορισμοί του άρθρου 6 του ν. 3870/2010 για τους υποψηφίους των αυτοδιοικητικών εκλογών (παρουσίαση εκπομπών από υποψηφίους και εμφανίσεις υποψηφίων σε ραδιοτηλεοπτικά Μέσα), αρχίζει 30 ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών (7/10).

    Επίσης, η μετάδοση ανακοινώσεων για τη δραστηριότητα των υποψηφίων μπορεί να πραγματοποιείται και από τους μουσικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, επίγειους και διαδικτυακούς.

    Επιστρέφει στο Open ο Σπύρος Χαριτάτος

    Στο δυναμικό του Open επιστρέφει ο Σπύρος Χαριτάτος.

    Ο δημοσιογράφος θα συμπαρουσιάζει μαζί με την Ευλαμπία Ρέβη την εκπομπή «Τώρα μαζί», κάθε Σαββατοκύριακο, αντικαθιστώντας τον Γιώργο Σιαδήμα.

    Ο Σπύρος Χαριτάτος ήταν και στο παρελθόν στο Open, ως παρουσιαστής της εκπομπής «Open Ελλάδα» μαζί με τον Γιώργο Καραμέρο.

    OPEN: Πότε κάνει τελικά πρεμιέρα το δελτίο με την Εύα Αντωνοπούλου;

    Την περασμένη Δευτέρα την περιμέναμε στις 4 Σεπτεμβρίου θα τη δούμε.

    Ο Λόγος για την Εύα Αντωνοπούλου που ξεκινά τη Δευτέρα στο κεντρικό δελτίο του OPEN. Η ανκοργούμαν βρίσκεται ήδη εδώ και 10 ημέρες περίπου στο κανάλι προσπαθώντας να εγκλιματιστεί στο νέο της περιβάλλον ενώ συμμετέχει σε συσκέψεις και συχνά βρίσκεται και στο κοντρόλ με τον γενικό διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης Χρήστο Παναγιωτόπουλο.

    Και το Viaplay στη Vodafone TV

    Η πλατφόρμα των νορβηγικών σειρών και παραγωγών ξεκινάει αποκλειστική συνεργασία με την Vodafone TV, η οποία προσθέτει έναν ισχυρό τηλεοπτικό παίκτη στην on demand ταινιοθήκη της.

    Το Viaplay είναι μια premium υπηρεσία διαδικτυακής ροής βίντεο του Ομίλου Viaplay, με σημαντική παρουσία σε όλη την Ευρώπη. Παράλληλα, εκτός από την αποκλειστική συνεργασία με την HBO και την παράλληλη διάθεση της Disney+, η Vodafone TV έχει τις ταινίες της Warner σε πρώτη προβολή, τα ελληνικά ντοκιμαντέρ που έλαβαν διάκριση στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και το περιεχόμενο του ERTFlix της ΕΡΤ.

    ΕΡΤ: Και άλλη σειρά στην ΕΡΤ στο β’ μισό της σεζόν;

    Στην ΕΡΤ βρίσκεται προς έγκριση μια νέα αστυνομική σειρά, με τίτλο «Αύγουστος», σε σενάριο της Εύας Πανταζή σεναριογράφο που υπέγραφε και τη σειρά του ΣΚΑΙ, «Στοργή».

    Πόπη Χατζηδημητρίου: Την έχασε ο Real την κέρδισε ο Ελληνικός

    Στο καθημερινό πρόγραμμα του Ελληνικού FM μετακινείται η Πόπη Χατζηδημητρίου, από τον «αδερφό» Real 97.8, αναλαμβάνοντας το πρωινό 6-8.

    Και στον καθημερινό Real FM η Αμαλία Κάτζου

    Νέο τρίδυμο στο πρωινό 8-10 π.μ., με την Αμαλία Κάτζου (διευθύντρια Newsbomb) που προέρχεται από το Σαββατοκυριακάτικο πρόγραμμα του Real FM, να αντικαθιστά τον Γιώργο Σιαδήμα στο πλευρό του Γιώργου Χουδαλάκη και του Ιωσήφ Καλαμαράκη.

    Εσωτερική μετακίνηση για Τσαμόπουλο-Θαναηλάκη

    Στη μεσημεριανή ζώνη του ΣΚΑΙ εντάσσονται οι «Φουνταριστοί», Μηνάς Τσαμόπουλος και Γιώργος Θαναηλάκης, αναλαμβάνοντας το δίωρο 4-6. Μέχρι πρότινος έκαναν εκπομπές στον bwinΣΠΟΡ FM 94.6.

    Επιστρέφουν πρωινοί οι Αταίριαστοι

    Με τη σειρά τους οι «Αταίριαστοι» Χρήστος Κούτρας και Γιάννης Ντσούνος επιστρέφουν στο πρωινό 6-8.

    Νέα εκπομπή με τον Τάσο Ιορδανίδη

    Με δική του εκπομπή στην ΕΡΤ και ο Τάσος Ιορδανίδης (Η Γη της Ελιάς), με τίτλο «Μπαμπάδες». Μια εκπομπή ίδιας ακριβώς θεματολογίας με τις «Μαμάδες» που παρουσιάζει επίσης στην ΕΡΤ1 η Τζένη Θεωνά, ωστόσο για το άλλο φύλο.

    Τίτλοι τέλους για το ραδιοφωνικό σταθμό AEL RADIO 104,8 – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης

    Τίτλοι τέλους, νωρίτερα, το μεσημέρι της Πέμπτης, για τη λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού AEL RADIO (Αθλητική Ένωση Λάρισας), το οποίο εξέπεμπε από την Λάρισα στη συχνότητα 104,8.

    Πιο συγκεκριμένα, μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας κατασχέθηκε όλος ο τεχνολογικός εξοπλισμός στον χώρο που λειτουργούσε ο ραδιοφωνικός σταθμός, ενώ συνελήφθη, με τη διαδικασία του αυτοφώρου και τελεί υπό κράτηση ο ιδιοκτήτης του.

    Αξίζει να σημειωθεί πως για τη λειτουργία του εν λόγω σταθμού είχε συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και με απόφασή του που δημοσιεύθηκε στις 18 Απριλίου του 2022 είχε οριστεί η παύση της λειτουργίας του, η διαγραφή του από τον Πίνακα Λειτουργούντων Ραδιοφωνικών Σταθμών.

    Παράλληλα, στη σχετική απόφαση ορίζεται ότι η συχνότητα 104,8 στην οποία εξέπεμπε ο σταθμός, ανήκει αποκλειστικά και μόνον στο Ελληνικό Κράτος.

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης: Στόχος είναι να αποκατασταθεί το συντομότερο η ζημιά στο φυσικό περιβάλλον της Ρόδου

    Μεξικό ή Σαλαμίνα; – mononewsTV

    Επίθεση Γιώργου Οικονόμου στην οικογένεια Παληού – Θέτει θέμα διακυβέρνησης της Performance Shipping