Πολιτική

Συνελήφθη ο Πέτρος Τατσόπουλος μετά από μήνυση του Φίλιππου Καμπούρη – Αφέθηκε ελεύθερος μετά τις 00:30

  • NewsRoom


Στη σύλληψη του συγγραφέα και πρώην βουλευτή Πέτρου Τατσόπουλου προχώρησε η Αστυνομία το βράδυ της Δευτέρας, μετά από μήνυση του παρουσιαστή και υποψήφιου βουλευτή με την Ελληνική Λύση, Φίλιππου Καμπούρη, για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση.

Ο Φίλιππος Καμπούρης κατέθεσε μήνυση για μια ανάρτηση του συγγραφέα, στην οποία ο Πέτρος Τατσόπουλος σχολίαζε με σκωπτικό τρόπο τις δηλώσεις του παρουσιαστή αναφορικά με πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε. Ο παρουσιαστής είχε αναφέρει πως σώθηκε από θαύμα που έκανε ο άγιος Εφραίμ, με τον συγγραφέα να ειρωνεύεται για αυτό τον κ. Καμπούρη.

Σε νεότερη ανάρτησή του, ο Πέτρος Τατσόπουλος είχε χαρακτηρίσει καλοδεχούμενη τη μήνυση του Φίλιππου Καμπούρη, λέγοντας μάλιστα: «Εάν δεν κατάφεραν να με υποχρεώσουν να σιωπήσω με μηνύσεις και αγωγές οι ναζιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, όταν ήταν στα ντουζένια τους, δεν νομίζω ότι θα το καταφέρουν σήμερα οι αστέρες της trash tv και τα υπόλοιπα παρατράγουδα».

Το βράδυ της Δευτέρας ο Πέτρος Τατσόπουλος συμμετείχε σε εκδήλωση με τίτλο «είναι παιδεία και θρησκεία έννοιες ασύμβατες;» στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone, στο Κολωνάκι, όταν  άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν στη σύλληψη του κ. Τατσόπουλου με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Στη συνέχεια τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας, όπου τελικά αφέθηκε ελεύθερος λίγο μετά τις 00:30.

Την είδηση της σύλληψης του Πέτρου Τατσόπουλου γνωστοποίησαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης. Ωστόσο, στην ανάρτησή τους άφησαν να εννοηθεί πως η μήνυση του κ. Καμπούρη είχε σχέση με το θέμα της εκδήλωσης. Ειδικότερα, στην ανάρτησή τους ανέφεραν:

«Μόλις συνέλαβαν με διαδικασία αυτόφωρου τον συγγραφέα Petros Tatsopoulos σε εκδήλωση που είχαμε στο Free Thinking Zone για την παιδεία και τη θρησκεία, μετά από μήνυση που του έγινε για ρατσιστικό λόγο.

Ο Πέτρος φυσικά δεν είπε τίποτα που να εμπίπτει στον αντιρατσιστικό νόμο. Εξέφρασε με παρρησία και νηφαλιότητα την άποψή του.

Ας έρθουν να μας συλλάβουν όλ@ λοιπόν! Για μια ακόμη φορά η ελευθερία του λόγου σε αυτήν τη χώρα δοκιμάζεται. Ντροπή!»ΣΧΟΛΙΑ