• Media

    Η ραδι…ενέργεια στις σχέσεις Αλαφούζου-Δασκαλοπούλου-Βαρδινογιάννη, γιατί ο Κυριακού προσέλαβε στέλεχος M&A, και γιατί ο Βαρδινογιάννης δεν διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί πώλησης Alpha-Star

    • Σόνια Χαϊμαντά

    Περιεχόμενα

    Κωνσταντίνος Ζούλας: Και τον σκύλο (της Eurovision) και την πίτα (των εκλογών);

    Πονοκέφαλο προκαλεί στον πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα το timing στο οποίο συμπίπτουν φέτος εθνικές εκλογές και Eurovision.

    Όταν όλη η χώρα θα χορεύει σκληρό ροκ σε προεκλογικούς ρυθμούς, όταν οι πολιτικοί θα συνωθούνται στο Ραδιομέγαρο για να δώσουν την τελική μάχη (και) στο δημόσιο κανάλι, όταν όλος ο ΕΡΤικός δημοσιογραφικός μηχανισμός θα… καίγεται με την κρίσιμη 2η Κυριακή – εφόσον η πρώτη αναμέτρηση δεν δώσει τελικά βιώσιμο κυβερνητικό σχήμα – η ΕΡΤ θα πρέπει να κοπεί στα δύο, να νιώσει διχασμό προσωπικότητας και να μεταδώσει και τον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2023 που θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου.

    Ως γνωστόν, ο διαγωνισμός θα αποτελείται από δύο ημιτελικούς στις 9 και 11 Μαΐου και τον τελικό στις 13 Μαΐου 2023 και όπως συνέβη και πέρυσι λογικά θα πρέπει να μεταδοθεί από την ΕΡΤ1, το ERTFLIX και το ertnews.gr.

    Ωστόσο, οι ημερομηνίες αυτές βρίσκονται πολύ κοντά – μόλις μια ημέρα πριν τη 2η αναμέτρηση αν γίνει στις 14/5 και μια εβδομάδα πριν τις 21/5 αν τελικά αποφασιστεί αυτή η ημερομηνία.

    Μια λύση που προκρίνεται είναι οι πολιτικές εκπομπές να παράγονται στο Ραδιομέγαρο με τις ψυχαγωγικές να οδεύουν στο «Στούντιο 4» στην Κατεχάκη.

    Αυτό για τα εσωτερικά του Ραδιομεγάρου, για τα εξωτερικά προφανώς θα προκριθεί σολομώντεια λύση. Ertnews για ενημέρωση, ΕΡΤ1 για ψυχαγωγία ή και το ανάποδο.

    Κωνσταντίνος Ζούλας: Οι ενεργο… βόρες και μη ανταποδοτικές διαδικασίες της ΕΡΤ

    Τα λογιστικά – σε αντίθετη με όλον τον υπόλοιπο κόσμο – είναι εύκολη υπόθεση για την υψηλή διοίκηση της ΕΡΤ που έχει προϋπολογίσει έσοδα 200,7 εκατ. ευρώ για το 2023 και έξοδα 191,7 εκατ. ευρώ με το θετικό ισοζύγιο να ανέρχεται σε 9 εκατ. ευρώ.

    Στη θεωρία και στα χαρτιά αυτά, γιατί στoν πραγματικό κόσμο η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική.

    Η ΕΡΤ δεν βρίσκεται στο κυνήγι της διαφήμισης όπως οι καναλάρχες και ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας έχει το κεφάλι του ήσυχο υποτίθεται από την είσπραξη του ανταποδοτικού τέλους από τους πολίτες.

    Ωστόσο, η ΕΡΤ δεν έχει λύσει το πρόβλημα της ομαλής λειτουργίας της εξαιτίας των σοβαρών καθυστερήσεων των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας στη ροή της απόδοση των κονδυλίων από την είσπραξη του ανταποδοτικού τέλους.

    Στην πράξη ο πρόεδρος δεν έχει στηλώσει τα πόδια εκεί που πρέπει να το κάνει για να καταβληθεί ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό που και αναγκαίο είναι για τη βιωσιμότητα της ΕΡΤ και στην τελική έχουν καταβάλλει – θέλουν δεν θέλουν – οι πολίτες.

    Τι είναι το ανταποδοτικό τέλος και ποιος το εισπράττει;

    Είναι ένα ποσό 3 -3,5 ευρώ που κάθε νοικοκυριό πληρώνει στην ΕΡΤ υποχρεωτικά τον μήνα (36-40 ευρώ τον χρόνο) ανά παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και υπολογίζεται σε κάθε Εκκαθαριστικό Λογαριασμό ΟΛΩΝ των προμηθευτών Ηλεκτρικής Ενέργειας για την περίοδο στην οποία αναφέρεται.

    Κάθε Μάρτιο λοιπόν (κοντός ψαλμός) οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας πρέπει να στέλνουν στην ΕΡΤ εκκαθαριστική κατάσταση, με στοιχεία για τις συνολικές χρεώσεις ανταποδοτικού τέλους.

    Η εκκαθαριστική κατάσταση συνοδεύεται υποχρεωτικά από έκθεση ορκωτού ελεγκτή που εγγυάται ότι τα στοιχεία είναι σωστά.

    Πάντως μόνο για το 2021 είχε σημειωθεί gap από τη ρευστοποίηση μέρους των απαιτήσεων από το ανταποδοτικό, της τάξεως των 115 εκατ. ευρώ.

    Για το 2022;

    Γιάννης Βαρδινογιάννης: Γιατί δεν διαψεύδει τα δημοσιεύματα;

    Είναι βέβαιο ότι οι άνθρωποι του Γιάννη Βαρδινογιάννη, ισχυρού άνδρα της Alpha Digital και της Ελεύθερης Τηλεόρασης, που διαχειρίζονται τον Alpha και το Star, αντίστοιχα, διαβάζουν τα δημοσιεύματα που φέρουν τους δύο σταθμούς να έχουν – υπό προϋποθέσεις – βάλει πωλητήριο.  Προφανώς τα διαβάζει και ο ίδιος ο Τζίγγερ.

    Όπως αλήθεια είναι ότι όταν ερωτώνται σχετικά, τα στελέχη του, τουλάχιστον από το Mononews, δεν επιβεβαιώνουν ούτε ωστόσο και διαψεύδουν παραπέμποντας στον ίδιον τον ιδιοκτήτη – πράγμα μάλλον μάταιο.

    Συνεπώς αφήνει η διοίκηση των δύο σταθμών να κυκλοφορούν οι πληροφορίες περί πώλησης είτε της εταιρείας που έχει ήδη αγοράσει το 50% του Alpha (Primos Media Sarl με έδρα το Λουξεμβούργο) είτε και του υπολοίπου 50%, με πρώτο φερόμενο ως ενδιαφερόμενο την United Media μέτοχο, μέσω της BC Partners (το οποίο στην Ελλάδα εκπροσωπεί ο Νίκος Σταθόπουλος), της νέας Nova.

    Η Primos Media πάντως είναι κάτι παραπάνω από αγοράστρια του 50% του Alpha, λειτουργεί, τρόπον τινά και ως «δούρειος ίππος» για την επέλαση της εταιρείας και στις υπόλοιπες εταιρείες της οικογένειας Βαρδινογιάννη καθώς ήδη δύο μέλη του Δ.Σ., ο Ζαν-Ντάνιελ Κοέν και ο Φάμπιο Ματσόνι εμφανίζονται και στο Δ.Σ. της συγγενικής εταιρείας Star Επενδυτική και στα Δ.Σ. των εταιρειών των ραδιοφωνικών σταθμών που ανήκουν στον όμιλό της (Δίεση FM, Δρόμος FM, Alpha 989).

    Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι και η Σέρβα Μιριάνα Σόλακ, συγγενής του Ντράγκαν Σόλακ, ιδιοκτήτη του United group, είναι μέλος του Δ.Σ. της Νέας Τηλεόρασης Α.Ε. που ελέγχει το Star.

    Ραδι… ενέργεια στις σχέσεις Γιάννη Αλαφούζου, Αλεξάνδρας Δασκαλοπούλου και Γιάννη Βαρδινογιάννη

    Σε ραδιενεργό πεδίο έχουν μπει οι σχέσεις ορισμένων ιδιοκτητών ραδιοφωνικών σταθμών οι οποίοι στην καλύτερη περίπτωση απλώς βελτιώνουν την επένδυσή τους και στη χειρότερη επιδίδονται σε ριφιφί παραγωγών με αποτέλεσμα το νέο ραδιοφωνικό προϊόν να μπερδεύει τον ακροατή μέχρι να συνειδητοποιήσει ποιος δημοσιογράφος ή παραγωγός πήγε που.

    Υποτίθεται ότι όλα θα λυθούν στην εκδήλωση που διοργανώνουν ΕΙΙΡΑ και ΑΕΜΑΡ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου, στις 13 Φεβρουαρίου, με τίτλο «All Things Radio».

    Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Δαΐς στο Μαρούσι, με καλεσμένους επαγγελματίες του ραδιοφώνου, από τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς Radiocentre UK, Radioplayer Wordwide, Radiodays Europe, Cannes Lions International Festival of Creativity, Bauer Media και iRadio Ireland. Εκεί ενδεχομένως να δώσει μια εξήγηση και η πρόεδρος της και διευθύνουσα σύμβουλος της Frontstage Ψυχαγωγική Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου αναφορικά με την αποχώρησή της από την προεδρία της ΕΙΙΡΑ.

    Κατά τα άλλα το κλίμα στον ραδιοφωνικό ανταγωνισμό είμαι μια ωραία ατμόσφαιρα με την κινητικότητα να εμφανίζεται έντονη μεταξύ ανταγωνιστικών σταθμών. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αναμορφώνει και αναβαπτίζει τον Alpha 989 σε talk radio ή toc radio (έχει κατοχυρώσει διπλό τίτλο). Ήδη στον σταθμό κυκλοφορούν σύμβουλοι με εμπειρία από τη Σουηδία και τις ΗΠΑ και δίνουν νέες οδηγίες σε δημοσιογράφους και παραγωγούς.

    Εκτός Pepper ιδιοκτησίας πλέον Γιάννη Αλαφούζου είναι οι Σπήλιος Λαμπρόπουλος και Ελένη Γεωργοπούλου. Εκτός σταθμού επίσης και οι Λιάνα Μαστάθη και η Κωνσταντίνα Μιχαλοπούλου εξέλιξη στην οποία προφανώς συνέβαλε και η αποχώρηση του Γιώργου Μουχταρίδη εκ των ιδρυτών του σταθμού.

    Όλα ξεκίνησαν όταν ο ΣΚΑΪ πήρε τον Χρήστο Παπαδά από την Frontstage, για να του αναθέσει επιτελικό ρόλο ενώ πρότεινε στο Μουχταρίδη να αναλάβει brand manager του σταθμού. Εκείνος όμως, σύμφωνα με όσα έχει κάνει ο ίδιος γνωστά, επέλεξε να αποχωρήσει διότι η πρόταση δεν τον ικανοποιούσε.

    Στο ανταγωνιστικό πεδίο από τον Εν Λευκώ στον Pepper, δηλαδή από την εταιρεία της Αλεξάνδρας Δασκαλοπούλου σε αυτήν του Γιάννη Αλαφούζου λέγεται ότι μετακινείται η Αφροδίτη Σημίτη.

    Ο Pepper εκτιμάται ότι θα επαναλανσαριστεί με νέο πρόγραμμα τον Μάρτιο για να υποδεχθεί επίσης τους Θοδωρή Βαμβακάρη- Τάκη Γιαννούτσο, που ολοκληρώνουν τη συνεργασία τους με τον Red 96.3 της Frontstage. Στον ίδιο σταθμό (Pepper) οδεύει και ο Πέτρος Κουμπλής ο οποίος επίσης ήταν στο δυναμικό του Red.

    Στα άλλα νέα της ημέρας η Ράνια Κωστάκη δεν συνεχίζει άλλο στον Ρυθμό 94,9, στον οποίο έκανε εκπομπές για πάρα πολλά χρόνια σε δύο διαφορετικές περιόδους. Δεν συνεχίζει και στον Easy η Ζωή Κρονάκη έπειτα από 13 χρόνια εκπομπών στα ραδιόφωνα του ομίλου ΑΝΤ1.

    Επίσης τέλος και για την Αθηναΐδα Νέγκα στον Rock Fm, των Αττικών Εκδόσεων έπειτα από τρία χρόνια στη ζώνη 10.00- 12.00 του σταθμού.

    Κυριακού, Βαρδινογιάννης, Αλαφούζος: Συνεχή ρουά ματ με αλλαγές στο πρόγραμμα

    Χοντραίνει το παιχνίδι του ανταγωνισμού στο τηλεοπτικό τοπίο.

    Οι καναλάρχες ενισχύουν το οπλοστάσιό τους, το κυνήγι των μεριδίων τηλεθέασης είναι ανελέητο και η όρεξη για όλο και μεγαλύτερο κομμάτι στη διαφημιστική πίτα πάντα ακόρεστη.

    Ο Θοδωρής Κυριακού ενδυναμώνει το πρόγραμμά του με νέα πρόσωπα (Βίκυ Χατζηβασιλείου) δυνατά ριάλιτι, όπως τους «Προδότες» και το «Dr Oz», μια εκπομπή ιατρικού και κοινωνικού περιεχομένου με τη Σοφία Αλιμπέρτη.

    Το Star του Γιάννη Βαρδινογιάννη κλιμακώνει την ανάπτυξη του μαγειρικού ριάλιτι «MasterChef» με επιπλέον επεισόδιο και την Πέμπτη.

    Στην πρόκληση απαντά ο ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου αυξάνοντας τον αριθμό μεταδόσεων του ριάλιτι «Survivor All Star» με τα επεισόδια του ριάλιτι από τέσσερα να γίνονται πέντε εβδομαδιαίως.

    Πάντως στην πορεία τα επεισόδια του «Survivor All Star» αναμένεται να γίνουν έξι, το πιθανότερο προς την Άνοιξη, με προοπτική το 6ο επεισόδιο να διαδεχθεί το μουσικό «Τhe Voice», ο τελικός του οποίου προγραμματίζεται για το Σάββατο 8 Απριλίου.

    Γιάννης Αλαφούζος: Αναζητώντας τον χαμένο καιρό

    Να πάρει ο ΣΚΑΪ το αίμα του πίσω από τις εκλογικές Κυριακές του παρελθόντος κατά τις οποίες το κανάλι με το δυνατό ενημερωτικό DNA δεν κατάφερε να τερματίσει πρώτο στην κούρσα της τηλεθέασης, ζητά από τον διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του σταθμού, Βασίλη Παπαδρόσο, ο πρόεδρος του ΣΚΑΙ Γιάννης Αλαφούζος.

    Στόχος του είναι όπως διεμήνυσε στα ηγετικά στελέχη του ενημερωτικού βραχίονα του καναλιού, να διαπρέψει ο ΣΚΑΙ τόσο την πρώτη Κυριακή, της απλής αναλογικής όσο και τη δεύτερη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και στο μεσοδιάστημα ή και κατά την επίσημη προεκλογική περίοδο ο σταθμός δεν θα βάλει τα δυνατά του να δώσει ένα διαφορετικό στίγμα στο τηλεοπτικό σκηνικό.

    Ως εκ τούτου ο Βασίλης Παπαδρόσος σχεδιάζει και φυσικά δέχεται εισηγήσεις και προτάσεις για το πρόγραμμα, τους συντελεστές, τους παρουσιαστές, τους καλεσμένους, την τεχνική κάλυψη και τα γραφικά, από αρχισυντάκτες, σκηνοθέτες και παραγωγούς.

    Πάντως ο κύβος ερρίφθη: Την πρώτη Κυριακή των εκλογών στο πλατό θα βρίσκονται η κεντρική παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ, Σία Κοσιώνη την οποία θα πλαισιώνουν ο Αλέξης Παπαχελάς, ο Παύλος Τσίμας και ο Βασίλης Χιώτης.

    Θοδωρής Κυριακού: Γιατί προσέλαβε στέλεχος Μ&Α (Συγχωνεύσεις και εξαγορές) ;

    Την εβδομάδα που πέρασε προστέθηκε στο payroll του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ ένα νέο στέλεχος και όχι ένα τυχαίο στέλεχος: τη Σόνια Μπαμπίλη, με προϋπηρεσία από την Morgan Stanley στο Λονδίνο, στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ως Chief Investment Officer και Director of Investment Banking Division στην NBG Securities.

    Η νέα της δουλειά θα είναι Mergers & Acquisitions Director στον Όμιλο.

    Να σημειώσουμε ότι η εταιρεία βρισκόταν κοντά σε συμφωνία με τον ελληνικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό ΑΝΤΕΝΝΑ group, αλλά αυτές οι συνομιλίες σταμάτησαν τις τελευταίες εβδομάδες, αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα προσθέτοντας ότι ο ελληνικός όμιλος εξακολουθεί να είναι πιθανό να είναι ενδιαφερόμενος πλειοδότης στη διαδικασία.

    Εκπρόσωποι του ΑΝΤΕΝΝΑ και της Fortress αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

    Ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ βλέπει θετικά το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στον κύκλο διαπραγματεύσεων εξαγοράς του Vice και ήδη διαχειρίζεται το ελληνικό Vice. Μετά τον αποτυχημένο προηγούμενο κύκλο συζητήσεων και επαφών η εταιρεία ψηφιακών Μέσων αναζητεί εκ νέου αγοραστή με την αξία της να έχει υποχωρήσει από $5,7 δισ. το 2017, σε τιμή κάτω από το $1 δισ. σήμερα.

    Μοχλός της διαδικασίας πώλησης του Vice, είναι η Fortress Investment Group, μέρος μιας κοινοπραξίας δανειστών, η οποία το 2019 παρείχε πίστωση 250 $εκατ. στο Vice.

    Διονύσης Παναγιωτάκης: ONE way ticket και χωρίς εφημερίδα

    Στις αρχές Φεβρουαρίου θα βρίσκεται στον «αέρα» το νέο One του Διονύση Παναγιωτάκη, με νέο τεχνολογικό εξοπλισμό HD και τα πρόσωπα που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

    Αυτό που δεν έχει ανακοινωθεί είναι η επανέκδοση της εφημερίδας που είχε γίνει γνωστό τον περασμένο Νοέμβριο ότι θα επαναλανσαριστεί, όταν η Action Press έπαψε να κρέμεται στα περίπτερα.

    Και ο λόγος που δεν έχει γίνει κάποια σχετική ανακοίνωση είναι πολύ απλά ότι ο εκδότης δεν προτίθεται να εκδώσει κάποιο νέο φύλλο που όπως είχε χαρακτηριστικά επισημάνει ότι θα ήταν «συμπλήρωμα» του ειδησεογραφικού καναλιού.

    Ποιος στριμώχτηκε από τη «χημεία» του διδύμου Ψινάκη – Πάνια και τον γαλαζοαίματο Αντώνη Σρόιτερ;

    Για το επώνυμο και την καταγωγή του μίλησε στο Mega, στην «παρθενική» εκπομπή «Έλεος!» της Αννίτας Πάνια και του Ηλία Ψινάκη, ο δημοσιογράφος του Alpha Αντώνης Σρόιτερ, αποκαλύπτοντας ότι είναι… γαλαζοαίματος.

    Η συζήτηση εκτόξευσε την τηλεθέαση καθώς οι τηλεθεατές έμαθαν ότι «το επίθετο Σρόιτερ είναι από παλιά γερμανική καταγωγή. Από μια σειρά Γερμανών που είχαν έρθει ως αυλικοί του βασιλιά Όθωνα. Τόσο πίσω», εξήγησε ο δημοσιογράφος. Και πρόσθεσε αστειευόμενος: «Οπότε αν το σκεφτείς είμαι γαλαζοαίματος. Βέβαια αυτοί τότε σφουγγάριζαν».

    Όλα αυτά εκτίναξαν την πρεμιέρα της εκπομπής στο 13,3% στο σύνολο και 12,9% στα δυναμικά κοινά στριμώχνοντας αρκετά τον Γρηγόρη Αρναούτογλου στον ΑΝΤ1 που συγκέντρωσε 10,2% στο σύνολο του κοινού και 8,1% στο δυναμικό. Ενώ το «Survivor All Star» στον ΣΚΑΙ που ολοκληρώθηκε στη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα, δηλαδή μια ώρα μετά αφού είχε ξεκινήσει το «The 2Night Show» συγκέντρωσε 20,3% στο σύνολο και 22,6% στο δυναμικό κοινό!

    Το My Style Rocks στην επανάληψη συγκέντρωσε στο δυναμικό κοινό ποσοστό 13,3%. Όχι λίγο. Το αντίθετο.

    H Εύη Φραγκάκη στο Action 24

    Το ACTION 24 ενισχύει τη δημοσιογραφική του Ομάδα με την παρουσία της Εύης Φραγκάκη, η οποία αναλαμβάνει την παρουσίαση του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του σταθμού που μεταδίδεται κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 19:00.

    Δημήτρης Φουρλεμάδης: Από το Mega στα Παραπολιτικά

    Από την Άλτερ Έγκο ΜΜΕ και το Mega στον όμιλο των Παραπολιτικών του Γιάννη Κουρτάκη ο Δημήτρης Φουρλεμάδης, αναλαμβάνοντας τη γενική διεύθυνση των Μέσων. Παράλληλα τα Παραπολιτικά Μedia ανακοινώνουν τη σύνθεση της ομάδας Ψηφιακών Μέσων του Ομίλου, η οποία αποτελείται μεταξύ άλλων από τους Δημήτρη Κουνιά, διευθυντή, Γιώργο Νόκο, Γενικό Υπεύθυνο Λειτουργίας και Νατάσα Μπουτεράκου, επικεφαλής Digital Marketing.

    Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος σε αθλητικά χωράφια

    Νέο αθλητικό site από τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο με τίτλο «Παίξε Μπάλα».

    Μάρα Ζαχαρέα: Μένει μέχρι να φύγει

    Διαψεύδονται οι φήμες που κυκλοφορούν ανά διαστήματα ότι η Μάρα Ζαχαρέα αποχωρεί, δήθεν συνταξιοδοτούμενη της από την τηλεόραση.

    Η δημοσιογράφος ανανεώνει τη συνεργασία της με το Star με συμβόλαιο 2+1 χρόνια για την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων και τη διεύθυνση ειδήσεων του καναλιού.

     

    Μυστήριο με δημοσκόπηση που «βάπτισε» υποψήφια με τη ΝΔ, ανταποκρίτρια της Καθημερινής

    Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός να συμμετέχει ένας πολίτης, σε δημοσκοπική έρευνα χωρίς να είναι υποψήφιος και φυσικά αν δεν είναι, χωρίς να ερωτηθεί.

    Ο λόγος για την ανταποκρίτρια της Καθημερινής και του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων και δημοσιογράφο της ιστοσελίδας stonisi Ανθή Παζιάνου το όνομα της οποίας φιγουράρει σε έρευνας της εταιρείας GPO στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για τις επικείμενες εθνικές εκλογές, και μάλιστα στο ερωτηματολόγιο για την προτίμηση των πολιτών στους υποψήφιους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

    Η Ανθή Παζιάνου, η οποία σκέπτεται να καταθέσει μήνυση, δηλώνει ότι «δεν θα είναι υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, αλλά ούτε και με κάποιο άλλο κόμμα».

    Παράλληλα, σύμφωνα με επίσημες πηγές της Νέας Δημοκρατίας, δεν έχει δοθεί κάποια εντολή από το κυβερνών κόμμα για διεξαγωγή τέτοιας δημοσκόπησης.

    Ο πράσινος Βασίλης Σκουντής

    Υποψήφιος στο Ρέθυμνο θα είναι στις βουλευτικές εκλογές ο ο γνωστός αθλητικογράφος Βασίλης Σκουντής. Ο Σκουντής δέχθηκε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, ενώ είχαν προηγηθεί και συνομιλίες με τον πρόεδρο του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη.

    Διαβάστε επίσης: