• LIFE&STYLE

    Victor Vernicos: Με βαθιές ρίζες στη ναυτιλία ο 16χρονος που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision

    • NewsRoom
    Victor Vernicos

    Victor Vernicos


    Τη χώρα μας στον διεθνή διαγωνισμό μουσικής, την Eurovision θα εκπροσωπήσει το 2023 ο Victor Vernicos.

    Πρόκειται για τον νεότερο τραγουδιστή που εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Eurovision, καθώς είναι μόλις 16 ετών.

    Ο Victor, ο οποίος επιλέχτηκε από την Επιτροπή της ΕΡΤ και την 70μελή Επιτροπή Κοινού, θα τραγουδήσει την μπαλάντα «What They Say» σε στίχους που έγραψε ο ίδιος.

    «Το είδος του τραγουδιού συνδυάζει πάρα πολλά είδη μουσικής, είναι μια μπαλάντα που είναι συναισθηματική, αλλά παράλληλα είναι και φεστιβαλική. Είναι ο ύμνος των εσωτερικών σκέψεων του άγχους, είναι όλο δικό μου. Το έγραψα στα 14 μου τον Απρίλιο του 2021», δήλωσε ο καλλιτέχνης.ς

    Ποιος είναι ο Victor Vernicos

    Γεννημένος στην Αθήνα, ο 16χρονος σήμερα Victor Vernicos είναι ο νεότερος εκπρόσωπος που έχει στείλει ποτέ η χώρα μας στην Eurovision.

    Το κομμάτι που επέλεξε για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα είναι δική του σύνθεση. Το έγραψε σε ηλικία 14 ετών. Όπως αποκάλυψε στη συνέντευξή του, γράφει από μικρός μόνος του όλα του τα τραγούδια.

    «Το έχω γράψει εγώ, εγώ έκανα την παραγωγή, ασχολούμαι με τη μουσική από τα 4 μου όταν άρχισα μαθήματα πιάνου. Άρχισα να γράφω δικά μου τραγούδια στα 11 μου χρόνια και βγάζω κάτι πάρα πολύ αληθινό από μέσα μου», είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε πως είναι πολύ χαρούμενος που κατάφερε να επιλεχθεί για την Eurovision.

    Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία μόλις 4 ετών, μαθήματα φωνητικής στα 8 και μαθήματα κιθάρας στα 10 του χρόνια. Στα 11 άρχισε να γράφει τα πρώτα δικά του τραγούδια, ενώ εδώ και δύο χρόνια επιμελείται και την παραγωγή της δικής του μουσικής, παρακολουθώντας μαθήματα Μουσικής Τεχνολογίας.

    Πλέον, ο 16χρονος καλλιτέχνης ανήκει στο δυναμικό της Panik Records.

    Είναι γιος της Μαρίνας Βερνίκου, ξαδέρφης της γνωστής φωτογράφου και συζύγου του Μίλτου Καμπουρίδη, και εγγονός του εφοπλιστή Βύρωνα Βερνίκου. Η μητέρα του είναι ναυλομεσίτρια και διευθύνει την εταιρεία Byron E Vernicos Shipping Enterprises, ενώ ο πατέρας του είναι αλλοδαπός και λέγεται Λαρς.

    Ο Victor Vernicos αυτό το διάστημα παρακολουθεί μαθήματα φωνητικής και live performance με τη Νίνα Λοτσάρη.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ