• media Sonia gif

    Media

    Το «ψαλίδι» στον ΑΝΤ1+, οι μεταγραφές… αεροδρομίου Μαρινάκη, η ηλικία του Κωστόπουλου και σε ποιον έκανε μήνυση ο Χατζηνικολάου

    • Σόνια Χαϊμαντά

    Περιεχόμενα

    Γιατί κόπηκε η κορυφή της πυραμίδας του ΑΝΤ1+; Ποιοι αποχώρησαν 

    Μέχρι χθες (Παρασκευή 1/3) οι επαγγελματικοί λογαριασμοί στο LinkedIn του Βασίλη Δεληκούρα και του Γιάννη Δώνου, έγραφαν γενικός διευθυντής ΑΝΤ1+ και Executive Producer of ANT1+ Originals, αντίστοιχα.

    Ωστόσο αυτό δεν ισχύει πλέον καθώς αμφότεροι αποχαιρέτησαν. Πρόκειται για δύο ανθρώπους σε σημαντικές θέσεις στη streaming υπηρεσία. Η αιτία; Ούτε οι περικοπές στο budget (ποτέ δεν ξεκινάς από την κορυφή), ούτε η δήθεν αλλαγή στρατηγικής του ομίλου και η αναδίπλωσή του αναφορικά με τις παραγωγές. Μάλλον το ποτήρι είχε αρχίσει να ξεχειλίζει από το μακρινό 2022… 

    Ο Βασίλης Δεληκούρας είχε ενταχθεί στο δυναμικό του Ομίλου Αntenna τον Μάιο του 2022 και είχε αναλάβει τη θέση του γενικού διευθυντή των SVOD (Subscription Video On Demand) υπηρεσιών του ομίλου που διανέμονται στην Ελλάδα (Ant1+).

    Τότε είχε ανακοινωθεί ότι «διαθέτει πολυετή πείρα στους κλάδους των τηλεπικοινωνιών και της τηλεοπτικής παραγωγής και ότι έχει αναλάβει σημαντικές θέσεις ευθύνης σε τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς στην Ελλάδα, με εξειδίκευση στην ανάπτυξη και την εμπορική διάθεση συνδρομητικών υπηρεσιών και ότι έχει σημαντική γνώση και πείρα, έχοντας εργαστεί στην τηλεοπτική παραγωγή για την κάλυψη σημαντικών αθλητικών γεγονότων, συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων». 

    UPDATE Στον ΑΝΤ1+ ετοιμάζονται και για τρίτη αποχώρηση σημαντικού στελέχους ενώ το συνδρομητικό κανάλι είναι πολύ κοντά στην απόφαση να ολοκληρώσει τη συνεργασία του με γνωστή εταιρεία Επικοινωνίας με την οποία διατηρεί ισχυρούς δεσμούς. 

    Doc drama για Τέμπη: H «drama queen» Ανθή Βούλγαρη, τα gros plan της «σχολής» Σταύρου Θεοδωράκη, η ανάβαση στα Μετέωρα και… τελικά η υψηλή τηλεθέαση

    Σε ένα απόλυτο doc drama με όλη τη σημασία της έννοιας μετέτρεψε η Ανθή Βούλγαρη το πολυδιαφημισμένο ντοκιμαντέρ στο Mega για την επέτειο του δυστυχήματος των Τεμπών. Ναι το #ΜΑΜΑΕΡΧΟΜΑΙ ήταν ένα ενδιαφέρον αλλά σκληρό και στενάχωρο θέαμα για το φιλοθεάμον μεταμεσονύχτιο κοινό που το τίμησε με τον «οβολό» της τηλεθέασής του (18%) – σημαντική επίδοση για μια τόσο προχωρημένη ώρα. Αλλά… υπάρχουν αρκετά αλλά… 

    Ναι! Έγινε καλή δουλειά αν και δεν ειπώθηκε κάτι καινούργιο, φυσικά οι μαρτυρίες ήταν συγκλονιστικές, εννοείται ότι το project συγκίνησε. Ωστόσο περίσσεψαν ο λυρισμός, η θεατρικότητα,  η αυταρέσκεια και η φιλαρέσκεια, σχεδόν ο ναρκισσισμός, παραλίγο και ο ακκισμός.

    Η παρουσιάστρια σηκώνεται από το κρεβάτι μέσα από τα μεταξωτά της σεντόνια μετά από εφιάλτη, η παρουσιάστρια ανεβαίνει στα Μετέωρα για να δει από ψηλά τον κάμπο, η παρουσιάστρια αφηγείται με μια μεταφυσική διάσταση σε συνδυασμό με σύντομες αναφορές στις άλλες δύο τραγωδίες, του 2003 και του 1999, με θύματα και τότε νέους ανθρώπους. Στα ενδιάμεσα δίνει φωνή σε συγγενείς των θυμάτων, σε φίλους αλλά και στους επιζώντες. Παρά ταύτα ενδιαφέρον. Πολύ. Άξιζε να μεταδοθεί νωρίτερα. Όταν οι τηλεθεατές δεν κοιμούνται. 

    Γιατί συλλέγει «βαριά» στελέχη η Alter Ego Media του Β.Μαρινάκη;

    Τον Ιανουάριο του 2024 ο πρώην  Γενικός Οικονομικός Διευθυντής του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης Γιώργος Καραμανωλάκης εντάχθηκε στη διοίκηση της Alter Ego Media συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη ως νέος Γενικός Διευθυντής Οικονομικών και Επιχειρησιακών Λειτουργιών του ομίλου.

    Τότε η Alter Ego εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «η πλούσια εμπειρία του θα συμβάλλει στην περαιτέρω οργάνωση και λειτουργία του ομίλου» σε ένα timing ώριμο για μια δεύτερη συζήτηση για την ένταξη της εταιρείας holding των μηντιακών properties του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Χρηματιστήριο.

    Σχεδόν δύο μήνες μετά ο Γιώργος Σαλιάρης-Φασσέας εντάσσεται στον όμιλο ως Nέος Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής, Τεχνολογίας και Ανάπτυξης. Είναι και αυτός άνθρωπος της αγοράς, με μακρά εμπειρία στην interactive επικοινωνία και την online διαφήμιση.

    Το 2000 ίδρυσε τη δική του εταιρεία digital marketing, την Yellownetroad, προάγγελο της OgilvyOne, της οποίας διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος.

    Υπήρξε ο πρώτος που ανέλαβε θέση Country Manager του τεχνολογικού κολοσσού της Google στην Ελλάδα, πριν επιστρέψει στον όμιλο της Bold Ogilvy από τη θέση του Γενικού Διευθυντή, αυτή τη φορά.

    Στη συνέχεια, ο Γιώργος Σαλιάρης-Φασσέας ανέλαβε Πρόεδρος της IPG Mediabrands, υπεύθυνος για 5 χώρες (Ελλάδα, Τουρκία, Αυστρία, Ελβετία και Πορτογαλία). Τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπήρξε Operating Partner στην Big Pi Ventures.

    Talk Radio 98.9: Είναι ο David Hall φαν του Γιάννη Τριάντη; Μακάρι…

    Στις 2 Οκτωβρίου 2023, μετά από 11,5 χρόνια, η οικογένεια Βαρδινογιάννη αποφάσισε όχι μόνο να αναβαπτίσει τον ενημερωτικό του σταθμό Alpha 989 σε Talk Radio αλλά επίσης να διευρύνει τον χαρακτήρα του, εντάσσοντας και κοινωνικά θέματα.

    Μάλιστα για τον σκοπό αυτό και για τη διενέργεια της έρευνας γνώμης του κοινού σε πολύ συγκεκριμένα focus groups, προσλήφθηκε ο David Hall γνωστός media strategist ο οποίος στο προσωπικό του site περιγράφει σε υποψήφιους πελάτες αυτό που κάνει: “Helping podcasters and broadcasters inform, entertain, and engage”.

    Ο σταθμός πράγματι φρεσκαρίστηκε σε επίπεδο προγράμματος, χωρίς να είναι βέβαιο ότι κεφαλαιοποίησε τη μεταμόρφωσή του αυτή στις τάξεις των διαφημιστών και διαφημιζομένων.

    Ωστόσο πειραματίστηκε σε επίπεδο προσώπων και μουσικής.

    Τη μια διαμήνυαν στους εργαζομένους, δημοσιογράφους και παραγωγούς ότι πρέπει να μιλάνε σε αμερικάνικο αφηγηματικό στυλ, την άλλη αρνήθηκαν σε γυναίκα εκπομπάρχη τη μεταφορά της στην πρωϊνή ζώνη, επικαλούμενοι ότι δήθεν η έρευνα αναφέρει ότι το κοινό θέλει ανδρικές φωνές μέχρι το μεσημέρι, την άλλη το έριξαν στο έντεχνο λαϊκό, απομακρύνοντας το όποιο κοινό είχε απομείνει πιστό. Τώρα αναζητούν παλιά καλά ονόματα της δημοσιογραφίας και ένα το βρήκαν στο πρόσωπο του πάλαι ποτέ αρθρογράφου της «Ελευθεροτυπίας» και εκπομπάρχη του Αθήνα 984 Γιάννη Τριάντη που κάνει come back μετά από πολλά χρόνια στο ραδιόφωνο με εκπομπές στο Talk Radio 98.9, τα μεσημέρια στις 12.

    «Όχι ρεπό για την Αννίτα Πάνια!»

    Καθημερινή τηλεοπτική συνήθεια φιλοδοξεί η ομάδα του Νίκου Κοκλώνη που έχει αναλάβει το ψυχαγωγικό πρόγραμμα του Open, να γίνει η νέα εκπομπή της Αννίτας Πάνια  «Next Please» η οποία πέραν των Σαββατοκύριακων στις 3 μ.μ. μπαίνει από την ερχόμενη Δευτέρα 4/3 στο πρόγραμμα του καναλιού του Ιβάν Σαββίδη στις 4.30 το μεσημέρι. 

    ΕΡΤ: Τα έκανε όλα όπως έπρεπε αλλά «ξέχασε» τις εκδηλώσεις μνήμης για τα Τέμπη στις Σέρρες

    Η ΕΡΤ έδωσε ηχηρό «παρών» στην κάλυψη των εκδηλώσεων μνήμης με αφορμή την επέτειο τους ενός χρόνου από την τραγωδία των Τεμπών όχι μόνον σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, αλλά όπου αλλού πραγματοποιήθηκαν στην ηπειρωτική χώρα.

    Από τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές σε ΕΡΤNews και ΕΡΤ1 μεταδόθηκαν ρεπορτάζ και ανταποκρίσεις.

    Ωστόσο η ΕΡΤ «ξέχασε» ότι είχαν προγραμματιστεί (και πραγματοποιήθηκαν) εκδηλώσεις μνήμης και στις Σέρρες παρότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση διατηρεί στην πόλη συνεργαζόμενο τηλεοπτικό συνεργείο και δημοσιογράφο. Δεν πειράζει…

    Οι κινητοποιήσεις στην Μακεδονίτικη πόλη καλύφθηκαν από άλλα ΜΜΕ, όπως για παράδειγμα από την Σερραϊκή  ιστοσελίδα infonews24 ή την ειδησεογραφική trikalanews.

    Αντίο (Ε)Λεονώρα; 

    Άγνωστη η τύχη της εκπομπής της Ελεονώρας Μελέτη «Mega Καλημέρα» την επόμενη σεζόν με τους ιθύνοντες του Mega να προβληματίζονται εξαιτίας των χαμηλών πτήσεων του συγκεκριμένου slot που κινείται περί το 10% στο σύνολο και στο 6,2% στα δυναμικά κοινά.

    Κύκλοι γύρω από την Ελεονώρα Μελέτη υποστηρίζουν ότι η εκπομπάρχις θα μετακινηθεί στη βραδινή ζώνη στη θέση του Θεοχάρη Ιωαννίδη που αυτή τη σεζόν παρουσιάζει το «Night Out».

    Άλλες πηγές διαρρέουν αρμοδίως ότι η Μελέτη θα μετακινηθεί στον ανταγωνισμό προκειμένου να αναλάβει την παρουσίαση του «Dragons’ Den στον ΑΝΤ1, κάτι που διαψεύδεται ατύπως μεν, αρμοδίως δε. 

    Ή κάποιος δεν ξέρει να μετράει στον Πειραιά ή ο Πέτρος Κωστόπουλος κρύβει τα χρόνια του…

    Το Κανάλι 1 του Πειραιά ανακοινώνει περήφανα και επίσημα την έλευση του -70χρονου πλέον (5 Φεβρουαρίου 1954)- Πέτρου Κωστόπουλου στον ραδιοσταθμό για να «καλύψει» τη μεσημεριανή ζώνη στις 12 με 2 το μεσημέρι.

    Ως εδώ καλά, άλλωστε το είχαμε γράψει το προηγούμενο Σάββατο. Αυτό ωστόσο που ξενίζει είναι η ανακοίνωση του σταθμού ότι ο Πέτρος Κωστόπουλος «θα κινηθεί στα ίδια πλαίσια με την, υψηλής ακροαματικότητας, 22ετή του πορεία στο ραδιόφωνο μέσα στις νέες συνθήκες και συνήθειες».

    Τώρα εμείς οι Xers που ακούγαμε τον Κωστόπουλο στα τέλη της δεκαετίας του 80 στον ΚΛΙΚ και μετά το 1995 στον Nitro γιατί τα 22 χρόνια μας φαίνονται κουτσουρεμένα ως συνολική επαγγελματική διαδρομή στο Ραδιόφωνο;

    Πάντως το Κανάλι 1 εμπλουτίζεται περαιτέρω καθώς υποδέχεται στον κύκλο των παραγωγών του τον παλαίμαχο άσο του Ολυμπιακού, Γιώργο Αμανατίδη, ο οποίος θα βρίσκεται πίσω από το μικρόφωνο του δημοτικού ραδιοφώνου του Πειραιά, κάθε Δευτέρα στις 15.00 για να κάνει εκπομπή μαζί με τον Λουκά Θεοφανόπουλο.

    Νίκος Χατζηνικολάου: Σε ποιον κατέθεσε μήνυση και γιατί;

    Αν πληκτρολογήσει κανείς στη μηχανή αναζήτησης της Google το ονοματεπώνυμο Νίκος Χατζηνικολάου και τη λέξη-«κλειδί ‘θύμα’, θα δοκιμάσει μεγάλη έκπληξη από το πλήθος των απαντήσεων που αναδύονται: Θύμα κλοπής έχει υπάρξει, θύμα σκευωρίας επίσης, θύμα επίθεσης, θύμα του ΕΣΡ (και των προστίμων του)… θύμα διαδικτυακής απάτης (@nikodchatprivate ) από απατεώνα που χρησιμοποιούσε παράνομα το όνομα και τη -θολή- φωτογραφία του.

    Αλλά να βάλουν στο στόμα του λόγια που δεν έχει πει δεν έχει ξαναγίνει.  Πράγματι ο δημοσιογράφος, εκδότης και παρουσιαστής Νίκος Χατζηνικολάου έπεσε θύμα επιτήδειων που χρησιμοποίησαν το όνομά του όπως και αυτό της παρουσιάστριας Σταματίνας Τσιμτσιλή για να δημιουργήσουν ένα ψευδές άρθρο με fake news.

    O δημοσιογράφος κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων για διαδικτυακή απάτη με τη χρησιμοποίηση του ονόματός του. Στο κατασκευασμένο άρθρο που κυκλοφόρησε στα social media φαίνεται το λογότυπο του «Πρώτου Θέματος», σαν να είναι δικό του άρθρο με τον ψευδή τίτλο «Ο Νίκος Χατζηνικολάου μηνύεται από την Τράπεζα της Ελλάδα για σχόλια που αυτός έκανε σε ζωντανή εκπομπή».

    Στη συνέχεια το άρθρο περιγράφει τον κατασκευασμένο διάλογο που είχε ο Νίκος Χατζηνικολάου με τη Σταματίνα Τσιμτσιλή ως καλεσμένος της πρωινής εκπομπής της «Happy Day» του ALPHA. Στον υποτιθέμενο διάλογο ο Χατζηνικολάου φέρεται να κομπάζει για τη μέθοδό του να γίνει κανείς πλούσιος με την Τσιμτσιλή να του απαντά δήθεν ότι δεν τον πιστεύει και εκείνος να της ανταπαντά «με είπες ψεύτη»;;; Για να της εξηγήσει μετά υποτίθεται τον τρόπο με τον οποίο βγάζει εκείνος χρήματα.

    Στη Ράνια Τζίμα εμπιστεύθηκε το κοινό την ενημέρωσή του στην επέτειο των Τεμπών – Αδύναμος στα δυναμικά κοινά ο ΣΚΑΪ

    Σε μια ημέρα που στην κορυφή της επικαιρότητας ήταν η συμπλήρωση ενός έτους από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, και οι διαδηλώσεις που έγιναν σε όλη τη χώρα για τη μνήμη των θυμάτων, το κεντρικό δελτίο του Mega με τη Ράνια Τζίμα έκοψε πρώτο το νήμα με 14% ενώ διψήφια ποσοστά κατέκτησαν επίσης η Μάρα Ζαχαρέα (Star) με 11,6% και ο Νίκος Χατζηνικολάου (ΑΝΤ1) με 10,9%.

    Η Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΙ) άγγιξε το 9,6%,  ο Αντώνης Σρόιτερ (Alpha) το 9%, η Εύα Αντωνοπούλου το 5,6% και ο Γιώργος Κουβαράς το 4,3%. Στα δυναμικά κοινά η Ράνια Τζίμα εκτοξεύει τον δείκτη τηλεθέασης στο 15,1%, η Μάρα Ζαχαρέα πέφτει στο 10%, ο Νίκος Χατζηνικολάου συγκρατεί τις δυνάμεις του στο 9,5% ενώ αισθητά πεσμένοι εμφανίζονται ο Αντώνης Σρόιτερ (7,1%) αλλά κυρίως ο ΣΚΑΪ που βυθίστηκε στο 5,5%.

    Φαίη Μαυραγάνη: Προβιβάζεται στον ΑΝΤ1 αλλά…

    Καθώς εκπνέει η ισχύς του συμβολαίου που «δένει» τη Φαίη Μαυραγάνη με τον ΑΝΤ1, όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσουν μαζί και την επόμενη σεζόν ενώ πολύ πιθανό τη δημοσιογράφο και παρουσιάστρια να πλαισιώνει τα πρωϊνά του Σαββατοκύριακου ο Παναγιώτης Στάθης που έχουμε ξαναδεί στο κανάλι του ΑΝΤ1, δίπλα στο Νίκο Ρογκάκο αλλά σήμερα βρίσκεται στο Open. 

    Ο απεργοσΣ(π)ασμός του ALPHA, το σωματείο ηθοποιών και άλλες περιπέτειες

    Έκπληκτοι έμειναν την περασμένη απεργιακή Τετάρτη οι ηθοποιοί του «Σασμού» όταν το Σωματείο «Κλακέτα» και μέλη του ΔΣ του ΣΕΗ, εκλεγμένοι με τη «Δημοκρατική Ενότητα», πραγματοποίησαν παρέμβαση έξω από τα γυρίσματα της σειράς, «ενάντια στην προσπάθεια της εργοδοσίας για απεργοσπασία».

    Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, «ενώ το σετ του σίριαλ είχε πάρει απόφαση για απεργία, μετέφεραν εργαζόμενους από άλλο σετ προκειμένου να σπάσουν την απεργία….». 

    Μήπως η ΕΡΤ2 απευθύνεται στους επιζώντες της «Silent Generation» (1928-1945);

    Γράφεται και ξαναγράφεται ότι στην Αγία Παρασκευή επικρατεί προβληματισμός για την επίδοση της ΕΡΤ2 στο ταμπλό της τηλεθέασης καθώς η «αμείλικτη» Nielsen (εταιρεία μέτρησης τηλεθέασης) δεν την επιχαίρει για τα προγράμματα για τα οποία έκανε εκταφή από το Αρχείο της και της δίνει μόλις 0,8% δηλαδή 72.000 τηλεθεατές.

    Να είναι boomers; Να είναι Χers; Πάντως Millenials αποκλείεται, εννοείται ούτε Gen Z. Τους οποίους κάποια στιγμή θα έπρεπε να αρχίζει να προσεγγίζει η δημόσια τηλεόραση. Το ότι είναι κολλημένοι στα κινητά τους είναι ένα ισχυρό, αλλά όχι ακλόνητο άλλοθι. 

    Γιάννης Αλαφούζος: Αναζητώντας τον χαμένο καιρό στο Digital 

    Δεδομένη θεωρείται η απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου να ενισχύσει τη θέση του στο χώρο του Διαδικτύου. Στην εταιρεία προσχώρησε η Μαρίση Μπαλιούση πρώην διευθύντρια σύνταξης του Capital.gr του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου.

    Η διοικητική ομάδα δέχεται προτάσεις για νέα properties, ενημερωτικά και αθλητικά, ενώ έχει έρθει σε επαφή με εταιρείες τεχνολογίας για βελτίωση του σχεδιασμού και της χρηστικότητας των sites του (UI/UX), για το Responsive Design, την ταχύτητα φόρτωσης (Loading Speed), το Security, το Browser Compatibility, το Search Engine Optimization μα πάνω από όλα τη Διαχείριση Περιεχομένου (Content Management). 

    Περισσότεροι από 200.000 οι συνδρομητές στη Vodafone TV

    Το Vodafone TV, η πλατφόρμα που έχει κερδίσει μέχρι σήμερα περισσότερους από 200.000 συνδρομητές, παρουσιάζει τη νέα τηλεοπτική καμπάνια με πρωταγωνιστές τους ηθοποιούς Κλέλια Ανδριολάτου και Ορέστη Χαλκιά.

    Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Βασίλης Κεκάτος επιστρέφει με ένα «νέο επεισόδιο» από τη ζωή των αγαπημένων πρωταγωνιστών οι οποίοι ονειρεύονται την ημέρα της βράβευσής τους, αντλώντας έμπνευση από τους πιο δυνατούς τίτλους που βρίσκονται διαθέσιμοι στο Vodafone TV.

    Όταν ο Νίκος Χατζηνικολάου παλεύει για κάτι…  

    Επιδότηση χαρτιού και για το 2023 κατάφερε μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Παύλο Μαρινάκη, ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ).

    Ο αρμόδιος για τα ΜΜΕ υφυπουργός δεσμεύτηκε ενώπιον της ΕΙΗΕΑ πως η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει, εκτός από την επιδότηση του 2% που πληρώνουν οι εταιρείες έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου στον ΕΔΟΕΑΠ, χρήματα για το κόστος του δημοσιογραφικού χάρτου των εκδοτικών επιχειρήσεων. 

    Με 10.000 ευρώ κάνεις και studio 

    Το efsyn-studio, είναι έτοιμο και από αυτή την εβδομάδα ξεκινούν τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παραγωγές. Το στούντιο δημιουργήθηκε αποκλειστικά με χρήματα των αναγνωστών της «Εφημερίδας των Συντακτών», γύρω στις 10.000 ευρώ που συγκεντρώθηκε μέσα σε τέσσερις ημέρες.

    Μεταφέρθηκε για Δευτέρα ο πλειστηριασμός της Ελευθεροτυπίας 

    Σε δημόσιο πλειστηριασμό βγαίνουν τα σήματα «Ελευθεροτυπία», «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και ο ιστότοπος «www.enet.gr». Ο πλειστηριασμός θα γίνει τη Δευτέρα 4 Μαρτίου, στο κατάστημα του Πρωτοδικείου Αθηνών. 

    Η τιμή εκποίησης ορίστηκε στις 568.000 ευρώ, με τιμή πρώτης προσφοράς 378.666,64 ευρώ, σύμφωνα με την έκθεση αποτίμησης.

    Κανείς καλός δεν χάνεται… ιδίως αν ασχολείται με τα 4ποδα

    H Τασούλα Επτακοίλη από τις 3 Μαρτίου θα βρίσκεται στον «Αθήνα 9,84», όπου θα παρουσιάζει μια εκπομπή για τα ζώα.

    ΟΤΕ: Νέα πρόταση για τις διοργανώσεις της UEFA 

    Αναβαθμισμένη προσφορά για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των διοργανώσεων ποδοσφαίρου Champions League, Europa League και Confederations League για την επόμενη τριετία κατέθεσε ο ΟΤΕ στην ΤΕΑΜ, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός του, Μιχάλης Τσαμάζ, σε τηλεδιάσκεψη με αναλυτές.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Τσαμάζ ανέφερε ότι πλέον ο όμιλος περιμένει την απόφαση της TEAM για την ανάθεση και επιβεβαίωσε ότι ήδη ο ΟΤE έχει καταθέσει νέα προσφορά, διεκδικώντας ολόκληρο το «πακέτο», με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση του αθλητικού του περιεχομένου και την αύξηση των συνδρομητών του.

    Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο γύρο οι διεκδικητές του Champions League οι οποίοι κατέθεσαν προσφορά στις 5 Δεκεμβρίου, ήταν οι Cosmote TV, Mega και AΝΤ1. Σήμερα, τα δικαιώματα διαθέτει ο ΟΤE, μαζί με την Alter Ego (Mega Channel), με την τελευταία να έχει το δικαίωμα μετάδοσης κάθε Τετάρτη ενός αγώνα που διεξάγεται στο Champions League. 

    Νέο περιοδικό για την τηλεόραση από την «Καθημερινή» σε νέα μέρα

    Ανανεωμένο αλλάζοντας μέρα κυκλοφορίας και όνομα κυκλοφορεί το τηλεοπτικό ένθετο της «Καθημερινής».

    Το «TV» μετονομάζεται σε «Οθόνη» και θα διανέμεται πλέον κάθε Παρασκευή.

    Back to life, back to reality… για το Open που αναζητάει Ελληνίδα καλλονή έτοιμη για εκλεισμό 

    Πενία (περιεχομένου) τέχνας κατεργάζεται στο Open στο οποίο οι ιθύνοντες του ψυχαγωγικού περί τον Νίκο Κοκλώνη αναζητούν το φορμά εκείνο που θα μαγνητίσει το κοινό στο κανάλι και θα προκαλέσει θόρυβο στα ΜΜΕ και τα πρωινάδικα.

    Η ιδέα για ένα ριάλιτι εγκλεισμού στο οποίο θα πρωταγωνιστούν όμορφες γυναίκες δεν είναι καινούργια, πρόκειται για ένα πολυφορεμένο project στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Η ελληνική βερσιόν πάντως, αν προχωρήσει το σχέδιο, θα βασίζεται στο Beauty and Brains και θα αφορά σε γυναίκες με λάμψη και ομορφιά.

    200.000€ το κόστος της φετινής αποστολής της Eurovision

    Κάτι λιγότερο από 200.000 ευρώ θα κοστίσει η φετινή αποστολή της ΕΡΤ στη Eurovision.

    Το Δ.Σ. της ΕΡΤ ενέκρινε προϋπολογισμό ύψους 160.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Ο τελικός προϋπολογισμός μαζί με τον ΦΠΑ θα είναι 198.400 ευρώ. Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει αναλάβει ο έμπειρος Φωκάς Ευαγγελινός.

    Πρεμιέρα για την F1 στον ΑΝΤ1+

    Το 1ο Grand Prix, από τα 24 του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, της Formula 1 θα διεξαχθεί στην έρημο του Σακχίρ στο Μπαχρέιν και έρχεται σε ζωντανή μετάδοση σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+ το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 17:00.

    Άλλοι δύο δημοσιογράφοι σε κίνδυνο

    Επίθεση δέχτηκε ο δημοσιογράφος Λάζος Μαντικός. Άγνωστος, που αυτοχαρακτηρίσθηκε ως παλαιοχριστιανός, επιτέθηκε στο συνεργείο του ΑΝΤ1 και στον δημοσιογράφο τη στιγμή που ήταν στον αέρα της εκπομπής «Το Πρωινό» και μετέδιδε ρεπορτάζ από την Κορινθία.

    Την περασμένη εβδομάδα επίθεση δέχθηκε από αγνώστους και ο δημοσιογράφος Γιώργος Θεοχάρης, ενώ κάλυπτε διαμαρτυρία πολιτών εναντίον του γάμου ομοφύλων,  για την ιστοσελίδα «Βήμα της Ορθοδοξίας». Κατά τη διάρκεια της ζωντανής σύνδεσης, άγνωστοι χειροδίκησαν σε βάρος του συναδέλφου, τον έριξαν στο έδαφος και τον απείλησαν με μαχαίρι!

    Γιατί το Survivor αλλάζει μέρες προβολής;

    Μια ακόμη μέρα προσθέτει στο πρόγραμμά του το Survivor στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Το νέο τρέιλερ του ριάλιτι επιβίωσης προβάλλεται ήδη και μας ενημερώνει για την αλλαγή.

    Έτσι λοιπόν θα προβάλλεται από Κυριακή έως Πέμπτη στις 21.00.

    Και άλλος προϊστάμενος στην ΕΡΤ

    Η ΕΡΤ προκήρυξε θέση προϊσταμένου της Υπηρεσίας Διαχείρισης και Παρακολούθησης Συμβάσεων Αθλητικού Περιεχομένου.

    Η θέση περιλαμβάνει τις λειτουργίες που σχετίζονται με τη διαχείριση και την παρακολούθηση της υλοποίησης των συμβάσεων αθλητικού περιεχομένου, σε συνεργασία με τις οργανικές μονάδες της ΕΡΤ και τις ομοσπονδίες, τους οργανισμούς και τις εταιρείες διαχείρισης αθλητικών δικαιωμάτων.

    Γιατί ενώ η ΕΡΤ θα έφευγε από τις μετρήσεις τώρα θα μετράει και το ΕΡΤ News;

    Πόσα απίδια πιάνει ο σάκος του ΕΡΤNews θα μετράει σύντομα η Nielsen στο πλαίσιο σύμβασης 5 μηνών αξίας 10.000 ευρώ συν ΦΠΑ.

    Πριν το τέλος της προηγούμενης χρονιάς, στις 8/12/2023, η ΕΡΤ υπέγραψε σύμβαση διάρκειας έξι μηνών με τη Nielsen, έως και τις 7 Ιουνίου 2024, ύψους 160.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, αν και αρχικά το Δ.Σ. συζητούσε να βγουν  εντελώς από τις μετρήσεις τα κανάλια της. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να συμβεί.

    Δεν είχαν υπολογίσει τις διοργανώσεις μεγάλου αθλητικού ενδιαφέροντος, όπως το Euro 2024, οι Ολυμπιακοί Αγώνες και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες. Που φέρνουν και χορηγούς. Που θέλουν αποδείξεις στις επιδόσεις….

    Διαβάστε επίσης:

    «Αρμαγεδδών» μετά τη δικαστική κόντρα ΣΚΑΪ (Κουτσαυτάκη) και Tony Productions (Αντώνη Κανάκη)

    Χαμός στην ΕΡΤ με τις διακρίσεις φύλου, τι αγοράζει ο Αλαφούζος, το δράμα του Σεφερλή και ο πόλεμος Καινούργιου με Λιάγκα

    Ο 4ετής πόλεμος Εύης Κουτσαυτάκη με Αντώνη Κανάκη – Διεκδίκησε 2,3 εκατ. ευρώ και χρωστάει 250.000