• Media

    Ντράγκαν Σόλακ – Γιάννης Βαρδινογιάννης: Πληροφορίες για συμφωνία «πακέτο» για Alpha-Star

    Ντράγκαν Σόλακ – Γιάννης Βαρδινογιάννης

    Ντράγκαν Σόλακ – Γιάννης Βαρδινογιάννης


    Μια μόλις εβδομάδα μετά την κατάθεση τροπολογίας με την οποία ανοίγει διάπλατα ο δρόμος σε μια συνδρομητική πλατφόρμα να δραστηριοποιηθεί και στην ελεύθερη TV κατέχοντας μερίδιο ή το σύνολο των μετοχών ενός καναλιού – με πρώτη επισπεύδουσα την United Media, μέτοχο μέσω της BC Partners της νέας Nova που ενδιαφέρεται για τον Alpha, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον διευρύνεται και προς το «αδελφό» κανάλι της οικογένειας Βαρδινογιάννη, το Star της Ελεύθερης Τηλεόρασης Α.Ε.

    Οι πληροφορίες αυτές, οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται επίσημα από καμία πλευρά κάνουν λόγο για πρόθεση της οικογένειας Βαρδινογιάννη να διαθέσει τουλάχιστον το 50% του Star. Στην έρευνα του mononews για το αν ευσταθεί η πληροφορία, η μεν Nova δεν κάνει καμία επίσημη τοποθέτηση, o δε Star απαντά επίσημα ότι «έως σήμερα δεν έχει γίνει κάποια μεταβίβαση, ότι δεν γνωρίζει αν πρόκειται να γίνει και ότι αν ο μέτοχος προτίθεται να πουλήσει, τότε, θα πρέπει να ενημερώσει εντός 10 ημερών το ΕΣΡ.» Μέχρι εκεί και έτερον ουδέν.

    Οι εκλεκτικές συγγένειες του Σόλακ με Alpha και STAR

    Η προσέγγιση United Group – Alpha, ξεκίνησε αρχικά από την προοπτική φιλοξενίας της Nova στις εγκαταστάσεις του Alpha και από τη συνεργασία στον τομέα των τηλεοπτικών παραγωγών. Η συνέργεια πήρε «σάρκα και οστά» με τη συμφωνία μετάδοσης των αγώνων της Εθνικής από τον Alpha και ταυτόχρονα από τη Nova, με την προσφορά αγώνων του Nations League –τα δικαιώματα του οποίου έχει η United Media– από τον ελεύθερο σταθμό.

    Προς το παρόν το 50% της Alpha Δορυφορική Τηλεόραση A.E. έχει περάσει αντί 41 εκατ. ευρώ στην Primos Media Sarl με έδρα το Λουξεμβούργο χωρίς άμεση και διακριτή σχέση των μετόχων της εταιρείας με τον όμιλο United. Ωστόσο η «γέφυρα» των δύο εταιρειών, ο κοινός τόπος, αποτυπώνεται στη συμμετοχή  στο Δ.Σ. της Alpha Δορυφορική Τηλεόραση – πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της οποίας είναι ο Μανώλης Δραϊνάκης και αντιπρόεδρος ο Στέφανος Μάγειρας – εκπροσώπων του νέου μετόχου (Primos Media Sarl), δηλαδή του  Ζαν-Ντάνιελ Κοέν, κατοίκου Λουξεμβούργου και του Φάμπιο Ματσόνι, κατοίκου Βελγίου. Εκτός από το Δ.Σ. της ιδιοκτήτριας εταιρείας του Alpha, οι δύο άνδρες εμφανίζονται και στο Δ.Σ. της Star Επενδυτικής (η οποία δεν ελέγχει πλέον τον Star) αλλά και στα Δ.Σ. των εταιρειών των ραδιοφωνικών σταθμών που ανήκουν στον όμιλό της (Δίεση FM, Δρόμος FM, Alpha 989).

    Τρανταχτή ένδειξη της σχέσης που αναπτύσσουν οι δύο πλευρές (στο δρόμο ενδεχομένως προς τη μεταβίβαση) είναι το γεγονός ότι η Μιριάνα Σόλακ, κάτοικος Βελιγραδίου, και συγγενής του Σέρβου επιχειρηματία Ντράγκαν Σόλακ, ιδιοκτήτη του United group, είναι μέλος του Δ.Σ. της Νέας Τηλεόρασης Α.Ε. που ελέγχει το Star. Προφανώς δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά.

    Να θυμίσουμε ότι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Star είναι ο Πάνος Κυριακόπουλος, αντιπρόεδρος ο Κάρολος Αλκαλάι και μέλη οι Θωμάς Θεοδωρουλάκης και Νίκος Κόκκινος.

    Διαβάστε επίσης

    Dragons’ Den: Τι θα δούμε στο πρώτο επεισόδιο την Πέμπτη – Δείτε απόσπασμα

    Σαουθάμπτον: Νέος ιδιοκτήτης ο Ντράγκαν Σόλακ



    ΣΧΟΛΙΑ