array(0) {
}
        
    
Menu
0.14%
Τζίρος: 213.28 εκατ.

Γρίπη: Ανεμβολίαστοι όσοι μπαίνουν σε ΜΕΘ ή πεθαίνουν – Η περιοχή με τη μεγαλύτερη έξαρση

Media

Ντράγκαν Σόλακ – Γιάννης Βαρδινογιάννης: Πληροφορίες για συμφωνία «πακέτο» για Alpha-Star

Ντράγκαν Σόλακ – Γιάννης Βαρδινογιάννης
Comments

Μια μόλις εβδομάδα μετά την κατάθεση τροπολογίας με την οποία ανοίγει διάπλατα ο δρόμος σε μια συνδρομητική πλατφόρμα να δραστηριοποιηθεί και στην ελεύθερη TV κατέχοντας μερίδιο ή το σύνολο των μετοχών ενός καναλιού – με πρώτη επισπεύδουσα την United Media, μέτοχο μέσω της BC Partners της νέας Nova που ενδιαφέρεται για τον Alpha, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον διευρύνεται και προς το «αδελφό» κανάλι της οικογένειας Βαρδινογιάννη, το Star της Ελεύθερης Τηλεόρασης Α.Ε.

Οι πληροφορίες αυτές, οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται επίσημα από καμία πλευρά κάνουν λόγο για πρόθεση της οικογένειας Βαρδινογιάννη να διαθέσει τουλάχιστον το 50% του Star. Στην έρευνα του mononews για το αν ευσταθεί η πληροφορία, η μεν Nova δεν κάνει καμία επίσημη τοποθέτηση, o δε Star απαντά επίσημα ότι «έως σήμερα δεν έχει γίνει κάποια μεταβίβαση, ότι δεν γνωρίζει αν πρόκειται να γίνει και ότι αν ο μέτοχος προτίθεται να πουλήσει, τότε, θα πρέπει να ενημερώσει εντός 10 ημερών το ΕΣΡ.» Μέχρι εκεί και έτερον ουδέν.

1

Οι εκλεκτικές συγγένειες του Σόλακ με Alpha και STAR

Η προσέγγιση United Group – Alpha, ξεκίνησε αρχικά από την προοπτική φιλοξενίας της Nova στις εγκαταστάσεις του Alpha και από τη συνεργασία στον τομέα των τηλεοπτικών παραγωγών. Η συνέργεια πήρε «σάρκα και οστά» με τη συμφωνία μετάδοσης των αγώνων της Εθνικής από τον Alpha και ταυτόχρονα από τη Nova, με την προσφορά αγώνων του Nations League –τα δικαιώματα του οποίου έχει η United Media– από τον ελεύθερο σταθμό.

Προς το παρόν το 50% της Alpha Δορυφορική Τηλεόραση A.E. έχει περάσει αντί 41 εκατ. ευρώ στην Primos Media Sarl με έδρα το Λουξεμβούργο χωρίς άμεση και διακριτή σχέση των μετόχων της εταιρείας με τον όμιλο United. Ωστόσο η «γέφυρα» των δύο εταιρειών, ο κοινός τόπος, αποτυπώνεται στη συμμετοχή  στο Δ.Σ. της Alpha Δορυφορική Τηλεόραση – πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της οποίας είναι ο Μανώλης Δραϊνάκης και αντιπρόεδρος ο Στέφανος Μάγειρας – εκπροσώπων του νέου μετόχου (Primos Media Sarl), δηλαδή του  Ζαν-Ντάνιελ Κοέν, κατοίκου Λουξεμβούργου και του Φάμπιο Ματσόνι, κατοίκου Βελγίου. Εκτός από το Δ.Σ. της ιδιοκτήτριας εταιρείας του Alpha, οι δύο άνδρες εμφανίζονται και στο Δ.Σ. της Star Επενδυτικής (η οποία δεν ελέγχει πλέον τον Star) αλλά και στα Δ.Σ. των εταιρειών των ραδιοφωνικών σταθμών που ανήκουν στον όμιλό της (Δίεση FM, Δρόμος FM, Alpha 989).

Τρανταχτή ένδειξη της σχέσης που αναπτύσσουν οι δύο πλευρές (στο δρόμο ενδεχομένως προς τη μεταβίβαση) είναι το γεγονός ότι η Μιριάνα Σόλακ, κάτοικος Βελιγραδίου, και συγγενής του Σέρβου επιχειρηματία Ντράγκαν Σόλακ, ιδιοκτήτη του United group, είναι μέλος του Δ.Σ. της Νέας Τηλεόρασης Α.Ε. που ελέγχει το Star. Προφανώς δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά.

Να θυμίσουμε ότι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Star είναι ο Πάνος Κυριακόπουλος, αντιπρόεδρος ο Κάρολος Αλκαλάι και μέλη οι Θωμάς Θεοδωρουλάκης και Νίκος Κόκκινος.

Διαβάστε επίσης

Dragons’ Den: Τι θα δούμε στο πρώτο επεισόδιο την Πέμπτη – Δείτε απόσπασμα

Σαουθάμπτον: Νέος ιδιοκτήτης ο Ντράγκαν Σόλακ

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φίνος Φιλμ: Τιμά την Τζένη Καρέζη για τα 94 χρόνια από τη γέννησή της – Έγινε μούσα των Ελλήνων
Νέα διοικητική κίνηση στον Όμιλο Antenna – Ποιος είναι ο νέος GM ANT1 Satellite Operations & Content Monetization
Βρέθηκε θέση για την Ιρένα Αργύρη (που πήρε συνέντευξη από τον Σαμαρά)
Το νέο power move του Κυριακού, ποιος ζητά γενικό διευθυντή ειδήσεων, ο Λιάγκας, ο Αρης και ο Παπαδάκης, η ρήξη του Αλαφούζου και τι είναι το κανάλι «EROTAS»
3.715.187 μοναδικοί χρήστες επέλεξαν το mononews.gr για την ενημέρωσή τους τον μήνα Δεκέμβριο
Η μήνυση Παπαβασιλείου, τo Show Or Not To Show των εξεταστικών, το deal Ant1 – La Repubblica, οι γυναίκες του Κουσουλού και τα ταμεία της ΕΡΤ που «φουσκώνουν»
Δολιοφθορά σε κεραία 100 μέτρων της ΕΡΤ στη Σούδα – Τι ανακοινώθηκε
MEGA: Πρωταγωνιστής στην τηλεθέαση το 2025 – Ποια προγράμματα κατέκτησαν την πρωτιά
«Avatar: Fire and Ash»: Θα ξεπεράσει τις εισπράξεις του 1 δισ. δολαρίων
Ρεκόρ προβολών για το teaser του «The Devil Wears Prada 2» – Πάνω από 181 εκατ. views σε 24 ώρες