• media Sonia gif

    Media

    Χαμός στην ΕΡΤ με τις διακρίσεις φύλου, τι αγοράζει ο Αλαφούζος, το δράμα του Σεφερλή και ο πόλεμος Καινούργιου με Λιάγκα

    • Σόνια Χαϊμαντά

    Περιεχόμενα

    Κρούσματα discrimination φύλου στην ΕΡΤ;

    Μπορεί η δημόσια ΕΡΤ να ενθυλάκωσε στο Δ.Σ. της μια «ισχυρή κυρία» των ΜΜΕ, την κυρία Κατερίνα Κασκανιώτη, που κάλυψε το ζητούμενο της ποσόστωσης συμμετοχής γυναικών στα boards δημόσιων οργανισμών, αυτό δεν σημαίνει ότι από τη μια ημέρα στην άλλη πέρασε από το πατερναλιστικό μοντέλο διαχείρισης εξουσίας, στο απόλυτο DEIB….

    Παράδειγμα, η ενημέρωση. Μπορεί να υπάρχουν παρουσιάστριες γυναίκες σε θέσεις – «βιτρίνας» αλλά ο κεντρικός παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων είναι άνδρας.

    Και φυσικά οι διευθυντές σε καίριες θέσεις. Φώτης Καφαράκης (γενικός διευθυντής Ενημέρωσης), Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου (γενικός διευθυντής Προγράμματος), Γιάννης Βουγιουκλάκης (γενικός διευθυντής Τεχνολογίας και Λειτουργίας Μέσων), Μιχάλης Νούτζιεντ (προϊστάμενος του Τομέα Τεχνολογίας της Γενικής Διεύθυνσης Τεχνολογίας και Λειτουργίας Μέσων), Αρίστων Κοντιζάς (προϊστάμενος Τομέας Λειτουργίας της Γενικής Διεύθυνσης Τεχνολογίας και Λειτουργίας Μέσων), Ευάγγελος Λουριδάς (γενικός διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών)…

    Όλοι άνδρες με εξαιρέσεις στο ανδροκρατούμενο καθεστώς τη νέα διευθύντρια ενημέρωσης της ΕΡΤ3 Σύνθια Σάπικα, η οποία βεβαίως τελεί υπό τις επιταγές του γενικού διευθυντή της ΕΡΤ3 Φίλιου Στάγκου. Και φυσικά τη νέα διευθύντρια ειδήσεων και ενημέρωσης Μαρία Σταυροπούλου.

    Στερεοτυπικά σχεδόν ανδροκρατούμενος και ο αθλητικός χώρος της ΕΡΤ – που ναι μεν κατακλύζεται από παρουσιάστριες και ρεπόρτερ – αντιμετωπίζει τις γυναίκες ως λίγο λιγότερο ικανές για ορισμένα ζητήματα (ταξίδια, συμμετοχή στο γήπεδο κ.λ.π.).

    Για αυτό διαμαρτυρήθηκε πρόσφατα η αθλητικογράφος και πρώην παρουσιάστρια της «Αθλητικής Κυριακής» Έλενα Μπουζαλά δείχνοντας ως υπεύθυνο των διακρίσεων φύλου τον Δημήτρη Χατζηγεωργίου, διευθυντή του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ ο οποίος όπως υποστήριξε η καταγγέλλουσα σε επιστολή της προς τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Ζούλα, δεν της επέτρεψε να συμμετέχει στην αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

    Ούτε όμως και η εκπομπή «Παρίσι 2024: Η αντίστροφη μέτρηση» δόθηκε σε γυναίκα παρουσιάστρια καθώς τη νέα σειρά εκπομπών της ΕΡΤ θα παρουσιάζει ο Τάσος Κολλίντζας.

    Η αλήθεια είναι ότι ο μηχανισμός κινητοποιήθηκε άμεσα, συστήθηκε άτυπη επιτροπή, την οποία συναπάρτιζαν φυσικά οι άνδρες διευθυντές, ωστόσο εκλήθησαν αρκετές γυναίκες ως «μάρτυρες» και τώρα προσπαθούν να βρουν άκρη.

    Όταν έκλαψε η ρεπόρτερ

    Και πάνω στην προσπάθεια ήρθε και η συγκίνηση on air της Λίας Χριστάρα με αφορμή τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο Ελλάδος.

    Η ρεπόρτερ της ΕΡΤ στη Θεσσαλονίκη δεν δίστασε, μάλιστα, να παραδεχτεί ότι είναι στεναχωρημένη λόγω του αποτελέσματος του αγώνα.

    Έτσι, όταν εμφανίστηκε δακρυσμένη σε απευθείας σύνδεση με την εκπομπή «Συνδέσεις» και συνάδελφοί της σχολίασαν ότι «η συγκίνηση της Λίας είναι από τον αέρα και το κρύο», η ρεπόρτερ δεν έκρυψε την αλήθεια. «Όχι, όχι, όχι… Είναι από τα χθεσινά η συγκίνησή μου γιατί από την αγανάκτηση και από το σοκ, πέρασα στη συγκίνηση.

    Από αυτά που συνέβησαν χθες στο γήπεδο. Γιατί να το κρύψω; Να το πούμε να το ξεπεράσουμε. Ό,τι είχα να πω το είπα, ότι θέλει ας πει ο Κώστας τώρα», είπε, δίνοντας «πάσα» στον συνάδελφό της.

    Δείτε το βίντεο:

    Tanweer, η γνωστή αντίδικος του ΑΝΤ1: Αύξηση κεφαλαίου και νέα εταιρεία SAVE THE DATE

    Οι περισσότεροι άνθρωποι της αγοράς γνώριζαν την εταιρεία παραγωγής Tanweer από τις μεγάλες της παραγωγές και τις επιχειρηματικές κινήσεις του βασικού μετόχου της Τζόζεφ Σαμάν.

    Όσοι δεν την γνώριζαν την έμαθαν από τη διαμάχη της με τον ΑΝΤ1 με το κανάλι να κατηγορεί την εταιρεία παραγωγής για υπερκοστολογήσεις εξ ου και η αιφνίδια διακοπή της μετάδοσης της σειράς «Μετά τη φωτιά» πριν καν προβληθεί ένας μίνιμουμ αριθμός επεισοδίων.

    Ενώ οι δύο πλευρές ανταλλάσσουν κατηγορίες με διάφορα νομικά εργαλεία (αγωγές, ασφαλιστικά μέτρα κλπ) η «TANWEER PRODUCTIONS SINGLE MEMBER S.A.» προέβη σε ολική καταβολή της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 150.000 ευρώ, που αποφασίστηκε από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της 06/12/2023. Παράλληλα δημιούργησε ως αποκλειστικός ιδιοκτήτης και νέα εταιρεία ονόματι SAVE THE DATE GREECE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε. με το κεφάλαιο της εταιρείας να ορίζεται σε 5.000 ευρώ.

    Η διοίκηση της εταιρείας, η διαχείριση γενικά των εταιρικών υποθέσεων και η δικαστική και εξώδικη εκπροσώπηση της εταιρείας ανατίθεται στον Γιώργο Παπαντάκο.

    Αν ίσχυαν όλες οι αγορές ΜΜΕ που υποτίθεται ότι κάνει ο Γ. Αλαφούζος, δεν θα είχε μείνει τίποτα όρθιο

    Εισηγήσεις για περαιτέρω επέκταση της ειδήσεις ντοτ κομ, εταιρείας που διαχειρίζεται τον ΣΚΑΪ, δέχεται ο Γιάννης Αλαφούζος που ήδη διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό του ένα κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας και 5 ραδιοσταθμούς εντός Αττικής. Φυσικά διαθέτει το skai.gr αλλά όχι τόσο μεγάλο ιντερνετικό portfolio όπως άλλοι όμιλοι ή η έτερη μηντιακή επιχείρηση της οικογένειας (του Θεμιστοκλή Αλαφούζου) της εταιρείας Καθημερινές Εκδόσεις (Kathimerini.gr, Moneyreview.gr) κ.α.

    Η αλήθεια είναι ότι πράγματι βολιδοσκοπεί τον ανταγωνισμό με την ευρεία έννοια – και μάλιστα είναι ανοικτός και για εξαγορά ολόκληρης εταιρείας – αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τελικά θα ολοκληρώσει κάποια αγορά καθώς υπάρχει πάντα η προοπτική για δημιουργία εξ αρχής νέων ίδιων properties.

    Υ.Γ. Πάντως όσοι επιμένουν ότι ο καναλάρχης συναντά συχνά-πυκνά τον 24/7 pure digital player, τους πληροφορούμε ότι εκείνος ζει μόνιμα πλέον στις ΗΠΑ μαζί με την κόρη του. Έρχεται στην Ελλάδα αλλά όχι τόσο συχνά και σίγουρα έχει και άλλα πράγματα να κάνει πέραν του να συναντά τόσο συχνά όσο γράφεται τον Γ. Αλαφούζο.

    Τι συζήτησαν ο Παύλος Μαρινάκης και ο Αλέξης Σκαναβής;

    Μπορεί ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και αρμόδιος για τα ΜΜΕ κ. Παύλος Μαρινάκης να πραγματοποιεί όποτε του επιτρέπουν οι υποχρεώσεις τους, ένα εθιμοτυπικό οδοιπορικό στα ΜΜΕ αυτό δεν σημαίνει ότι στις συναντήσεις του αυτές δεν συζητά και πιο μεγάλα θεσμικά θέματα.

    Πόσο μάλλον όταν ο εκδότης που τον υποδέχεται έχει υπάρξει πρόεδρος αλλά και Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ).

    Ο λόγος για τον Αλέξη Σκαναβή που υποδέχθηκε την περασμένη Πέμπτη στα γραφεία του «Ελεύθερου Τύπου» τον υφυπουργό για να συζητήσει μαζί του μια σειρά από θέματα όπως η επιδότηση της τιμής του χαρτιού, οι εργοδοτικές εισφορές 2% υπέρ ΕΔΟΕΑΠ, οι ρυθμίσεις οφειλών, η επιδότηση της διανομής και η οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας. Πιο πιθανό είναι να υλοποιηθούν τα δύο πρώτα…

    Γιατί ο Γιάννης Φιλιππάκτης αγόρασε τη Deal News;

    Την επιχειρηματική και πολιτική εφημερίδα Deal News καθώς και την ιστοσελίδα dealnews.gr απέκτησε η εκδοτική εταιρεία του Γιάννη Φιλιππάκη.

    Λίγους μήνες πριν, τον Αύγουστο του 2023 είχε φύγει από τη ζωή ο δημοσιογράφος Παύλος Δημητριάδης εκδότης και διευθυντής της εφημερίδας.

    Ποιος θα αγοράσει την «Ελευθεροτυπία» και τα «ασημικά» της 13 χρόνια μετά αντί 378.666,64 ευρώ;

    Το πιο πιθανό είναι κανείς ωστόσο ο δημόσιος πλειστηριασμός θα γίνει τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, για τα σήματα «Ελευθεροτυπία», «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και enet.gr και όπως ορίζει η έκθεση αποτίμησης της εταιρείας Grand Thornton, με πρώτη τιμή το ποσό των 378.664,64 ευρώ.

    Η εφημερίδα έγραψε το οριστικό τέλος της το 2011 (παρά τις αποτυχημένες προσπάθειες επανέκδοσης) ενώ κηρύχθηκε σε πτώχευση πριν από 10 χρόνια, τον Ιούνιο του 2014.

    Τα πλάνα για το «Famagusta» και οι καταγγελίες για c(l)opy right ιστοριών

    Με βάση το αρχικό πλάνο το «Famagusta» θα ολοκληρωνόταν στο τέλος της σεζόν ωστόσο το Μega σε συνεννόηση με την εταιρία παραγωγής G&N MAKE IT PRODUCTIONS LTD και τον σκηνοθέτη Ανδρέα Γεωργίου προσανατολίζονται στη συνέχιση της σειράς και την επόμενη σεζόν.

    Πάντως όπως κάθε αραβούργημα έχει ένα μικρό λάθος έτσι και η σειρά δέχθηκε σκληρή κριτική από τον Γιώργο Γαλήνη για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. Ο Γαλήνης διαμαρτύρεται μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook ότι στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς, προβάλλεται η προσωπική του ιστορία, χωρίς την άδειά του. Πρόκειται, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, για αφήγηση που έγινε για το ντοκιμαντέρ σχολείου στην Κύπρο με τίτλο «Κλάτσες δκυολοήτιτζιες».

    «Τον περασμένο Απρίλη επικοινώνησε μαζί μου ο σεναριογράφος της σειράς και μου είπε πως είδε τις «Κλάτσες..» και θα ήθελε κάποια στιγμή να τα πούμε και από κοντά. Τέλη Αυγούστου μου μιλά τηλεφωνικώς για τη σειρά και μου λέει πως θα ήθελε να συμπεριλάβει την ιστορία μας σε αυτή.

    Εγώ ευγενικά του αρνήθηκα όπως και ένα άλλο πρόσωπο, που επίσης παραχώρησε συνέντευξη στους μαθητές. Δυο βδομάδες μετά μου στέλνει η παραγωγή με ηλεκτρονικό μήνυμα το κείμενο-σενάριο που ετοιμάστηκε. Ταυτόχρονα επικοινωνεί και πάλι μαζί μου ο σεναριογράφος και μου ζητά συγκατάθεση για να περιλάβει την ιστορία μας στη σειρά. Πάλι ευγενικά αρνούμαι και του εξηγώ τους λόγους και τις σκέψεις μου. Την επομένη επικοινωνεί μαζί μου ο παραγωγός και του λέω τα ίδια. Με ευχαριστούν και κλείνουμε. Ψες δυστυχώς, η ιστορία μας προβάλλεται…” αναφέρει ο Γιώργος Γαλήνης.

    Στο λιμάνι ο Πέτρος Κωστόπουλος;

    Κάτι που αποχώρησε πρόσφατα από τον Όμιλο Σμυρνιωτάκη και την Alpha Editions A.E. (4 Τροχοί, Hello!, Nitro, 7Μέρες TV, 4troxoi.gr, Provocateur.gr, Nitro.gr, TheNotebook.gr και Faysbook.gr.) όπου κατείχε τη θέση του εκδότη από τον Ιανουάριο του 2023 κάτι που ξέρει το Ραδιόφωνο σαν την παλάμη του, κάτι που είναι και φανατικός Ολυμπιακός, δεν θέλει πολύ για να ενταχθεί ο Πέτρος Κωστόπολος στην ομάδα των παραγωγών του Δημοτικού ραδιοφώνου του Πειραιά, το Κανάλι ΕΝΑ 90.4. για το καθημερινό, 12 με 2 το μεσημέρι.

    Σεφερλής: Ματαίωση της σειράς για τον ΣΚΑΪ;

    Παγώνει όπως όλα δείχνουν η παραγωγή της χιουμοριστικής δικαστικής σειράς του Μάρκου Σεφερλή στον ΣΚΑΪ, αναβίωση ουσιαστικά του «Ορκιστείτε Παρακαλώ».

    Το κανάλι απλά φέρεται να μετάνιωσε αφενός λόγω των χαμηλών προσδοκιών σε επίπεδο τηλεθέασης και αφετέρου εξαιτίας της προωθούμενης νομοθεσίας με την οποία θα μπαίνει κόφτης στις μη ποιοτικές τεχνικά παραγωγές low budget.

    Πρόστιμο 45.000 ευρώ στο Star μετά από 5 χρόνια

    Με ρυθμούς … ελληνικών δικαστηρίων, αποδίδει δικαιοσύνη το ΕΣΡ ολοκληρώνοντας τις υποθέσεις με καθυστέρηση 5 ετών. Έτσι όταν το Star λαμβάνει κλήση να «απολογηθεί» για γεγονότα 5ετίας και να πληρώσει 45.000 ευρώ για κάτι που έγινε το μακρινό 2019, μάλλον θα πρέπει να ξαναδεί τον προϋπολογισμό του.

    Βέβαια τα 45.000 ευρώ δεν είναι πολλά αλλά αν αφορούν περσινά ξινά σταφύλια (την προσβολή προσωπικότητας της Μαρίας Σταθούρου το 2019 για παράβαση της υποχρέωσης αληθούς και ακριβούς μετάδοσης γεγονότων και ελέγχου πληροφοριών πριν τη μετάδοσή τους -κατά τη γνώμη δύο μελών δεν τελέσθηκε το αδίκημα- για μη προστασία της αξίας του ανθρώπου και δυσμενείς διακρίσεις λόγω φύλου και για ποιοτική υποβάθμιση προγράμματος, το θέμα δεν είναι ούτε η δικαίωση, ούτε τα λεφτά. Είναι η ετοιμότητα και η χρονική σχέση μεταξύ της παράτυπης πράξης και της επιβολής ποινής.

    Για την εν γένει συμμόρφωση και τη δημοκρατία.

    Στο στόχαστρο του Κασσελάκη ο Μάρης

    Σφοδρή επίθεση κατά του ιδιοκτήτη του ενημερωτικού ιστότοπου News247 Δημήτρη Μάρη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

    «Ο Μάρης δε θα αγοράσει φτηνά τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ήδη προσπάθησε» σημείωσε ο κ. Κασσελάκης με αφορμή δημοσίευμα με τίτλο «Ιδιοκτήτης αλλοδαπής εταιρίας ο Στέφανος Κασσελάκης» και υπότιτλο «Σοβαρά νομικά και πολιτικά ερωτήματα από τη συμμετοχή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στην εταιρία Osios LLC. Τι προβλέπει ο νόμος, που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση Τσίπρα».

    Η απάντηση του κ. Κασσελάκη ήρθε άμεσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ανέφερε:

    «Όλοι γνωρίζουν πως είμαι επιχειρηματίας με δραστηριότητα στο εξωτερικό, όπου ζούσα μέχρι πρόσφατα για 21 ολόκληρα χρόνια. Θα ενημερωθώ άμεσα από τους δικηγόρους μου αν ο νόμος αφορά στους κοινοβουλευτικούς αρχηγούς των κομμάτων, οι οποίοι δεν επιτρέπεται να είναι ιδιοκτήτες αλλοδαπών εταιρειών. Εγώ, όπως είναι γνωστό, δεν είμαι βουλευτής».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσθέτει ότι «εφ’ όσον ο νόμος αφορά και σ’ εμένα, θα πουλήσω τις εταιρείες που έχω στο εξωτερικό. Μόνο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ δε θα “πουλήσω” ποτέ, με όποιο προσωπικό οικονομικό κόστος. Σε κάθε περίπτωση, ο Μάρης δε θα αγοράσει φτηνά τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ήδη προσπάθησε».

    Εν είδει υστερόγραφου, ο κ. Κασσελάκης σημειώνει: «Ποτέ δε θα άφηνα τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ απλήρωτους. Είναι θέμα αρχής».

    Ποιοι θα παρουσιάζουν τη Eurovision;

    Ο Θανάσης Αλευράς και ο Ζερόμ Καλούτα θα είναι οι σχολιαστές της ΕΡΤ στον 68o Διαγωνισμό Τραγουδιού της Εurovision, που θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 11 Μαΐου 2024, στο Μάλμε της Σουηδίας. Παράλληλα ως μια ευχάριστη έκπληξη για τους φίλους της Eurovision προβάλλει η ΕΡΤ, τη δημιουργία θεματικού μουσικού καναλιού ΕUROVISION channel στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 ετών από την πρώτη συμμετοχή της Ελλάδας στον διαγωνισμό.

    Παράλληλα δημιουργείται και Ράδιο Eurovision: ένα νέο webradio στην ΕΡΤ στην ψηφιακή διεύθυνση radioeurovision.gr και στο ertecho.gr όπου οι φίλοι του διαγωνισμού μπορούν να απολαμβάνουν τραγούδια επτά δεκαετιών απ’ όλη την Ευρώπη -και όχι μόνο: τραγούδια διαλεγμένα από το 1956, οπότε ξεκίνησε ο διαγωνισμός στο Λουγκάνο, έως και φέτος, που θα πραγματοποιηθεί στο Μάλμε της Σουηδίας. Το Ράδιο Eurovision επιμελήθηκαν ο Παναγιώτης Χρονόπουλος και ο Νίκος Νικολακόπουλος.

    Γιατί η Καινούργιου κατηγορεί τους Λιάγκα και Περρή για μυσογυνισμό;

    «Ο μισογυνισμός σε όλο του το μεγαλείο» έγραψε η Κατερίνα Καινούργιου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απαντώντας στους Λιάγκα – Περρή, για το σχόλιο που έκαναν με υπαινιγμούς για εκείνην…

    Συγκεκριμένα στο «Πρωινό» υπήρξε ο εξής διάλογος μεταξύ των δυο ανδρών: «Έχεις τις ομορφιές σου σήμερα, Γιώργο», είπε ο Βαγγέλης Περρής στον Γιώργο Λιάγκα, με τον παρουσιαστή να απαντά: «Έχω βγάλει τα… τέτοια, γι’ αυτό».

    Αυτός ο διάλογος είχε αναφορά στην ατάκα της Καινούργιου (μιλώντας στη Ζαρίφη εχθές), «Ξέρεις γιατί έχω ομορφύνει; Γιατί δεν κάνω τίποτα πια. Τίποτα εννοώ ότι θα πάω να κάνω τις θεραπείες μου, αλλά έχω βγάλει γεμίσματα και δεν θέλω τίποτα. Τα θέλω όλα πιο φυσικά, οπότε όσο αφήνεις τον εαυτό σου λίγο πιο απλό, τα πράγματα είναι καλύτερα».

    Mετά τα υπαινικτικά σχόλια μεταξύ του Λιάγκα και του Περρή, η Κατερίνα Καινούργιου έγραψε στο instagram: «Ο μισογυνισμός σε όλο του το μεγαλείο… Κρίμα», συνοδευόμενο από emoji που… βγάζει το φαγητό του!

    Και η Μαρία στα μπλόκα του Συντάγματος

    Απουσίαζε την ημέρα της καθόδου των τρακτέρ από τον κάμπο η Μαρία Αναστασοπούλου που συμπαρουσιάζει την πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 με τον Γιώργο Παπαδάκη. Είχε φύγει αξημέρωτα από το σπίτι της για να στηθεί στην πλατεία Συντάγματος όπου είχαν σταθμεύσει τα τρακτέρ των αγροτών.

    Γιατί η Ράνια Τζίμα δεν θα φύγει από το δελτίο του Mega παρά τις δηλώσεις της ότι «αν ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης κατέβει στην Πολιτική θα αποχωρήσει;»

    Με την ένταξη του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στους κόλπους του κόμματος της Νέας Αριστεράς αρκετοί ξέθαψαν τη συνέντευξη της παρουσιάστριας του κεντρικού δελτίου του Mega, Ράνιας Τζίμα στο Sunday Edition του NEWS 24/7 στην οποία είχε δηλώσει ότι «αν ο Γαβριήλ μπει στην ενεργό πολιτική, εγώ θα φύγω από τη δημοσιογραφία».

    Όμως, η προσχώρηση του Σακελλαρίδη στη Νέα Αριστερά δεν συνιστά και ενεργό πολιτική ήτοι να έχει γίνει βουλευτής ή υπουργός.

    Στο στόχαστρο του ΕΣΡ και πάλι ο Νίκος Ευαγγελάτος

    Στην ολομέλεια του Συμβουλίου έχουν κληθεί οι εκπρόσωποι του Mega για παροχή διευκρινήσεων σχετικά με πιθανή παραβίαση διατάξεων της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας που αφορούν στους «κανόνες για την προστασία ανηλίκων από τον τρόπο της προβολής ενθέτων κλήρωσης επάθλων σε ενημερωτική εκπομπή», «παραπλάνηση κοινού για τις πιθανότητες κατάκτησης των προσφερόμενων επάθλων και το μέγεθος της συμμετοχής του κοινού σε κληρώσεις».

    Η ελεγκτική/κυρωτική διαδικασία, που ενεργοποιήθηκε, αφορά σε τρείς εκπομπές του «Live news» οι οποίες μεταδόθηκαν στις 31 Μαρτίου και στις 3 Απριλίου 2023 αλλά και στις (εξ αναβολής) 30 Ιανουαρίου 2024.

    «Το Ναυάγιο»: Τα social media τρολάρουν τον Στάνκογλου για τη στολή με τους τρεις διαφορετικούς βαθμούς

    Τα ασύμβατα μεταξύ τους γαλόνια στη στολή του Ιπποκράτη για τον γάμο του στη σειρά «Ναυάγιο» σχολιάστηκαν έντομα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ενώ ο Γιάννης Στάνκογλου, υποδύεται έναν υψηλόβαθμο αξιωματικό του Λιμενικού η στολή που φορούσε στον γάμο, δεν είχε τα διακριτικά αυτού του αξιώματος… μόνο.

    Το Twitter εντόπισε αμέσως ότι στη στολή έχει διακριτικά από τρεις διαφορετικούς βαθμούς. Πρόκειται για επιχειρίδια αντιναυάρχου του Πολεμικού Ναυτικού! Ανώτατου αξιωματικού δηλαδή, αλλά όχι του λιμενικού.

    Στο μπράτσο έχει διακριτικό του Λιμενικού Σώματος, αλλά με τον βαθμό του Αρχικελευστή, που είναι υπαξιωματικός. Το κακό «τρίτωσε» με τις επωμίδες, που είναι ανθυποπλοιάρχου του Λιμενικού.

    Πόσους συνδρομητές διαφορά έχουν Cosmote TV και Nova;

    Με 678.301 συνδρομητές έκλεισε το 2023 η Cosmote TV. Η συνδρομητική τηλεόραση του ομίλου ΟΤΕ σημείωσε αύξηση 5,5% σε σχέση με το 2022 , εγγράφοντας 35.614 νέους πελάτες. Η διαφορά από τη Nova είναι 243.301 τηλεθεατές καθώς η Nova έφθασε τους 435.000 συνδρομητές το 2023, διευρύνοντας τη συνδρομητική της βάση.

    Πρόστιμα ύψους 1,2 εκατ. ευρώ από το ΕΣΡ το 2022

    Πρόστιμα ύψους 1.279.000 ευρώ επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κατά το 2022. Τα πρόστιμα για τους τηλεοπτικούς σταθμούς ανήλθαν σε 1.223.000 ευρώ και για τους ραδιοφωνικούς σε 56.000 ευρώ, όπως προκύπτει από την Έκθεση Πεπραγμένων για το έτος 2022, που δημοσιεύτηκε το 2024!

    Επιμένει στον ελληνικό κινηματογράφο η ΕΡΤ

    Με απόφαση που υπογράφει η διευθύνουσα σύμβουλος Κατερίνα Καστανιώτη, ορίζεται επιτροπή με τη συμμετοχή επτά μελών. Πρόεδρός της είναι ο σκηνοθέτης Γραμμένος Δελιοτζάκης και μέλη η συγγραφέας-σεναριογράφος Ευτυχία Γιαννάκη, ο σκηνοθέτης-σεναριογράφος Γρηγόρης Καραντινάκης, ο κειμενογράφος-σεναριογράφος Μιχάλης Μαλανδράκης, η σκηνοθέτις Μαγδαληνή Μαργαρίτη, ο ζωγράφος-σκηνοθέτης Χρήστος Δήμας και ο σκηνοθέτης Ελευθέριος Φυλακτός.

    Έργο της Επιτροπής είναι η εισήγηση για την επιλογή κινηματογραφικών έργων στο πλαίσιο υποχρεώσεων του σχετικού νόμου περί κινηματογραφίας, τη διάθεση ποσοστού 1,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών της ΕΡΤ ΑΕ για την παραγωγή κινηματογραφικών έργων που πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 3 του ν. 3905/2010 και τη διάθεση διαφημιστικού χρόνου στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Η θητεία της επιτροπής έχει διάρκεια ένα έτος.

    Για όσους εργάζονται εντός ΕΡΤ δεν προβλέπεται αμοιβή, ενώ το εντυπωσιακό σε κάθε περίπτωση είναι πως για τη χρηματοδότηση των ταινιών που θα πληρώσει η ΕΡΤ εισηγούνται πρόσωπα που εργάζονται σε παραγωγές της ιδιωτικής τηλεόρασης.

    Podcasts από την EON

    Στην ανανεωμένη πλατφόρμα EON της Nova υπάρχει η ενότητα ΕΟΝ on Demand Podcasts. Στα Novasports υπάρχουν οι κατηγορίες Football Stories, Basketball Stories, Sports Stories, σε επιμέλεια των δημοσιογράφων των αθλητικών καναλιών, και στα Novacinema οι κατηγορίες Life Lovers με την Τόνια Κωνσταντινάκου και Off Screen με την Πόλυ Λυκούργου.
    Κώδικας δεοντολογίας για την Τεχνητή Νοημοσύνη – Ποιοι δημοσιογράφοι συμμετέχουν στην επιτροπή

    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνης και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η δημοσιογραφία και τα ΜΜΕ από τη χρήση της, αποφάσισε να συστήσει επιτροπή η οποία θα αναλάβει το έργο της δημιουργίας Κώδικα Δεοντολογίας για την Τεχνητή Νοημοσύνη.

    Με τον τρόπο αυτό η ΠΟΕΣΥ θέτει τα θεμέλια για τη ρύθμιση ενός φαινομένου που αναμένεται να πάρει ταχύτατα διαστάσεις στο άμεσο μέλλον, με στόχο την προάσπιση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και την ενίσχυση της αξιοπιστίας των δημοσιογράφων και των Μέσων.

    Τα μέλη:

    Σπυρίδων Βλαχόπουλοw, καθηγητήw νομικής του ΕΚΠΑ, Πρόεδρος

    Άρης Βραχάτης, επίκουρος καθηγητής ΤΝ στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

    Δρ. Βασίλης Βασιλόπουλος, δημοσιογράφος

    Ανδρέας Παναγόπουλος, Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΟΕΣΥ

    Νίκος Ελευθερόγλου, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ

    Μαρία Τσίπρα, νομική σύμβουλος της ΠΟΕΣΥ

    Διαβάστε επίσης:

    Οι «σκοτωμοί» στα κανάλια, ο εφοπλιστής που ψάχνει κανάλι, ο χαμός με τον Μένιο και γιατί τσακώνονται οι καναλάρχες

    Η νέα κίνηση ματ του ANT1, η Άλτερ Έγκο και το Χρηματιστήριο, τα 6+1 συμβόλαια παρουσιαστών που λήγουν και το νέο εγχείρημα της Κοσιώνη

    Dragons’ Den: Ο Βαφειάς σημαδεύει και οι Έλληνες επιχειρηματίες εύχονται να σκοράρει (video)