array(0) {
}
        
    
Menu
0.18%
Τζίρος: 845.70 εκατ.

Τηλεφωνική συνομιλία Σι – Τραμπ – Το ζητήματος της Ταϊβάν τόνισε ο Κινέζος πρόεδρος

Media

Famagusta: Οι πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα της μεγάλης παραγωγής του MEGA

Κοραλία Καράντη, Γιάννης Μπέζος, Αντρέας Γεωργίου
Comments

Ξεκίνησαν στην Κύπρο τα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης δραματικής σειράς του MEGA, Famagusta, που υπογράφει το δίδυμο Αντρέας Γεωργίου και Βάνα Δημητρίου.

Η φιλόδοξη παραγωγή του MEGA, η οποία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις αρχές του 2024 με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την εισβολή στην Κύπρο το 1974, ξεκίνησε τη δημιουργική της διαδρομή από την Μεγαλόνησο, όπου βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες οι λαμπεροί πρωταγωνιστές του «Famagusta».

1

Τα πρώτα γυρίσματα της δραματικής σειράς, η οποία είναι εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, έγιναν στην Λευκωσία. Ο Αντρέας Γεωργίου «άναψε» τις κινηματογραφικές μηχανές και κατέγραψε τις πρώτες σκηνές στη φάρμα και στο σπίτι της τηλεοπτικής οικογένειας γύρω από την οποία θα ξετυλιχτεί μια ιστορία ολόκληρης ζωής.

Μέσα από 24 επεισόδια, η σειρά «Famagusta» θα καταγράψει από την αρχή τα τραγικά γεγονότα από το ξημέρωμα που η ζωή των πρωταγωνιστών, σχεδόν παιδιά τότε, άλλαξε για πάντα. Το σενάριο υπογράφει η Βάνα Δημητρίου. Στην έρευνα αληθινών ιστοριών των αγνοουμένων ο Δημήτρης Τοκαρής και σύμβουλος δραματουργικής εξέλιξης, ο Κώστας Καπώνης.

Έχει περάσει μισός αιώνας από την ημέρα που η παραλία της κοσμοπολίτικης πόλης έπαψε να δέχεται λαμπερούς επισκέπτες μετά την εισβολή του «Αττίλα». Με αφορμή τα γεγονότα αυτά, η δραματική σειρά «Famagusta» έρχεται να διηγηθεί μια ιστορία αγάπης, με φόντο την ταραγμένη εποχή που οδήγησε στο «σκοτεινό» 1974.

Famagusta είναι η φράγκικη ονομασία για την Αμμόχωστο, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας της Κύπρου. Πρόκειται για παραφθορά της ελληνικής ονομασίας Αμμόχωστος (χωμένη στην άμμο) που απαντάται από τον 4ο μ.Χ. αιώνα.

50 χρόνια τώρα, η Αμμόχωστος μοιάζει με ανοιχτή πληγή, περιβάλει χιλιάδες ανθρώπινες ιστορίες ενός τόπου που έσβησε από τον χάρτη και όμως κρύβει ακόμη ένα κομμάτι από την ψυχή όσων την άφησαν πίσω τους.

Η ιστορία

Ένα ζευγάρι νέων ανθρώπων (εκείνη 17 και εκείνος 19 ετών) χάνει την ημέρα της εισβολής το τριών μηνών μωρό του. Οι ίδιοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, χάνοντας παράλληλα και κάθε ελπίδα να βρεθεί το μωρό τους.

Ένα βρέφος κατάφερε μέσα στο εφιαλτικό σκηνικό του πολέμου να επιβιώσει και σήμερα είναι ένας πενηντάχρονος άντρας που τον παρακολουθούμε να ζει τη δική του ζωή στο Λονδίνο, παράλληλα με εκείνη της οικογένειας του, στην Κύπρο, που αγνοεί την τύχη του.

Η επιστροφή του αγνοούμενου γιου στην πατρίδα του, με αφορμή ένα ντοκιμαντέρ για λογαριασμό μια διεθνούς πλατφόρμας, αναμένεται να αποδειχθεί μοιραία τόσο για τη ζωή του, όσο όμως και για τις ζωές όλων των ηρώων της σειράς «Famagusta».

Τα γυρίσματα της σειράς του MEGA θα πραγματοποιηθούν σε Κύπρο, Αθήνα και Λονδίνο. Το καστ αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι.

Τα τραγικά γεγονότα 

Μια ημέρα πριν την γιορτή της Παναγίας, στις 14 Αυγούστου 1974, ο χρόνος παγώνει για πάντα στην πόλη της Αμμοχώστου. Η κυπριακή πόλη θρηνεί περισσότερους από 3.000 Ελληνοκυπρίους.

Ο «σκοτεινός» εκείνος Αύγουστος μετέτρεψε ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα της Μεσογείου σε πόλη – φάντασμα. Η δεύτερη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στην Κύπρο, ο «Αττίλας ΙΙ», καταλαμβάνει το 36,2% του νησιού και εκτοπίζει 120.000 Κύπριους – ακόμη 20.000 παρέμειναν εγκλωβισμένοι.

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Μπέζος, Κοραλία Καράντη, Χρήστος Λούλης, Αντρέας Γεωργίου, στον ρόλο του Παππού ο Γιώργος Ζένιος

Νεοκλής Νεοκλέους, Βασιλική Τρουφάκου, Στέφανος Μιχαήλ, Αστέρω Κυπριανού,  Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Βαγγέλης Κακουριώτης, Χριστίνα Παπαδοπούλου,  Δημήτρης Αντωνίου, Γρηγόρης Γεωργίου, Λουκία Μουσουλιώτη, Τζώρτζια Κουβαράκη, Ανδρέας Χρυσάνθου.

Και τα μικρά παιδιά: Άγγελος Γεωργίου και Αντρέας Χριστοδούλου

Guest: Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ο Γρηγόρης Βαλτινός

Σκηνοθεσία: Αντρέας Γεωργίου

Σενάριο: Βάνα Δημητρίου

Έρευνα και συγγραφή αληθινών ιστοριών των αγνοουμένων: Δημήτρης Τοκαρής

Σύμβουλος Δραματουργικής Εξέλιξης: Κώστας Καπώνης

Concept: Βάνα Δημητρίου – Αντρέας Γεωργίου

Διεύθυνση φωτογραφίας: Ραφαέλος Γεωργίου

Πρωτότυπη Μουσική: Χρίστος Στυλιανού

Επιμέλεια Μουσικής: Πέτρος Σεργάκης

Executive Producer: Κούλλης Νικολάου

Εκτέλεση παραγωγής: G&N MAKE IT PRODUCTIONS LTD

Παραγωγή: ALTER EGO MASS MEDIA S.A. MEGA

Διαβάστε επίσης:

Μαύρο Ρόδο: O Βίκος μαθαίνει ότι η Φιλαρέτη είναι η μητέρα του

Νέες ταινίες στους κινηματογράφους: Πτώση αστεροειδούς, έρωτες κι ένα ντοκιμαντέρ έκπληξη

Μύκονος: Golden hour στο Scorpio & cocktails στο SantAnna

──────────────────

Εκλογές 2023

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

3ο Ετήσιο Συνέδριο της ΕΙΗΕΑ με θέμα «ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ 2026: Τεχνητή Νοημοσύνη – Ευκαιρίες και κίνδυνοι – Η επόμενη μέρα για τον Τύπο»
Το καπέλο… Ζούλα – Αλαφούζου και η Βυτίνα του Σκάι, η έμπειρη Έμη απογειώνει την HuffPost, οι αλλαγές του Παπαδόπουλου στην ΕΡΤ και το φαινόμενο… Breaking Chairs
Πέφτουν δισεκατομμύρια ευρώ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Champions League!
Warner Bros.: Προσφορές για εξαγορά από Netflix, Comcast και Paramount
Σκάι: Τέλος ο Ζούλας από CEO – Νέος διευθύνων σύμβουλος ο… Γιάννης Αλαφούζος
Η ΕΡΤ παρουσίασε το νέο ραδιοφωνικό της πρόγραμμα – Ισχυρή δυναμική και ψηφιακή μετάβαση για τη δημόσια ραδιοφωνία
Ανατροπή με τις άδειες στα κανάλια, το Survivor… Διχασμού του Σκάι, ο πόλεμος Λιάγκα – Λάκη, η μεγάλη συμμαχία Mega, ANT1, Alpha και Star και το δείπνο του Κυριακού
Οι διαφημίσεις του Δημοσίου μόνο σε πιστοποιημένα μέσα
10 χρόνια Mononews – πάντα talk of the town
Το σήριαλ με τη συνέντευξη Σαμαρά και η ωραία Ιρένα, η Αφροδίτη και το sex toy, η new entry Έλενα Γκρέκου, οι φήμες για Open και ποιος θα κλείσει την Κίμπερλι