• Media

    Επική Ιδιωτική Εθνική Τηλεόραση: Έχει και χειρότερα (α’ μέρος)

    Μενεγάκη

    Ελένη Μενεγάκη


    Ω! Αυτός ο μιμητισμός! Η αντιγραφή! Η παιδική σχεδόν, ξεπατικωτούρα, που κάναμε στην γεωγραφία φτιάχνοντας τον χάρτη της Ευρώπης! Ω, θαρρείς, χημικός ευνουχισμός κάθε φαντασίας, προσπάθειας, έμπνευσης, ανακάλυψης, πρότασης!

    Η ελληνική ιδιωτική τηλεόραση  από το 1989, που λειτούργησε δίχως αρχές, νομικό πλαίσιο, ιερό και όσιο αρκεί να ‘χει νούμερα τηλεθέασης, ελάχιστα έχει ωριμάσει, εξελιχθεί ή αλλάξει πρόσωπα βρε αδελφέ!

    Και ήταν μόνο -να το θυμίζουμε- ο Κωστής Στεφανόπουλος, ως πρόεδρος της ΔΗΑΝΑ, την περίοδο εκείνη, ο μόνος απ’ όλα τα κόμματα, που με μια συγκλονιστική ομιλία στις 14 Σεπτεμβρίου 1989 κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου καταψηφίζει τον νόμο λέγοντας: «Αξιότιμοι κύριοι συνάδελφοι, ό,τι και να κάνετε σ΄αυτό το άρθρο, όπως και να το τροποποιήσετε, που δεν το τολμάτε, όπως και να αξιώσετε σύμφωνη γνώμη, που δεν θα την αξιώσετε η κυβέρνηση θα δώσει τις άδειες. Ένας τρόπος και μόνον υπάρχει, να παρέμβει η Βουλή και να μη δοθούν οι άδειες σε ανθρώπους επικίνδυνους, να ψηφιστεί η διάταξη κατά την οποία απαγορεύεται στους εκδότες να χορηγούνται οι άδειες…».

    Στον αέρα πήγαν οι προειδοποιήσεις του σύγχρονου, σοφού Νέστωρα της πολιτικής μας ζωής.

    Το ΠΑΣΟΚ είχε χάσει τις εκλογές, η «συγκυβέρνηση» Τζαννετάκη που προέκυψε ψήφισε την νομιμοποίηση της ιδιωτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης και ίδρυσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο θα είχε την εποπτεία του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου στην Ελλάδα, το οποίο, καμία τριανταριά χρόνια μετά, αρκείται στο να ρίχνει κάνα πρόστιμο αν πέσει κάνα φιλί μεταξύ ομοφυλοφίλων σε σίριαλ ή αν φανεί κατά λάθος κάνα διαφημιστικό και δεν εισπραχθεί χρήμα! Οι πρώτες προσωρινές άδειες δόθηκαν στις 24 Ιουλίου του 1989 για δύο σταθμούς, αλλά τελικά εξέπεμψε μόνο το Mega.

     

    Αυτό έγινε στις 20 Νοεμβρίου του 1989… Στην παρθενική μετοχική σύνθεση του Mega, του πρώτου ιδιωτικού καναλιού στην Ελλάδα συμμετείχαν από 20% ο καθένας οι εκδότες των εφημερίδων Βήμα και Νέα (Χρ. Λαμπράκης), Έθνος (Γ. Μπόμπολας), Ελευθεροτυπία (Χρ. Τεγόπουλος), Καθημερινή (Αρ. Αλαφούζος), και Μεσημβρινή (οικογένεια Βαρδινογιάννη). Ήταν το σημείο 0, αυτή η σύμπραξη για την ενημέρωση και την ψυχαγωγία στη χώρα. Άνθρωποι εξαφανίστηκαν, άλλοι καθιερώθηκαν, κάποιοι υπερτιμήθηκαν, μερικοί σχεδόν θεοποιήθηκαν. Περιουσίες δημιουργήθηκαν. Τα κασέ φτάσανε στα ύψη. Επικίνδυνα τσιτάτα, απύθμενης ηλιθιότητας από πλευράς όσων τα χρησιμοποιούσαν σε αίθουσες συσκέψεων, ουρλιάζοντας στους δημοσιογράφους, τύπου «ποτέ να μην αφήσεις την αλήθεια να σου χαλάσει μια καλή ιστορία» υιοθετήθηκαν, εμβολιάζοντας όσους δούλεψαν μαζί μ αυτούς τους φωστήρες, με την γκεμπελική αρχή πως «η προπαγάνδα είναι σαν την τέχνη. Δεν χρειάζεται να σέβεσαι την αλήθεια»…

    Οι όρθιες παρουσιάστριες ειδήσεων, σα σουρικάτες σε δωδεκάποντα τακούνια, που ακούσανε θόρυβο στην έρημο Καλαχάρι

    Από την Έλλη Στάη και την Ελένη Μενεγάκη, μέχρι τον Τζόνι Καλημέρη και την Άλκηστη Μαραγκουδάκη, η τηλεόραση χρησιμοποιεί τα ίδια πρόσωπα, με τις ίδιες καταβολές, αρχές, αντιλήψεις, αισθητική, παιδεία, φρασεολογία, κάποτε και ειρωνεία. Με τον καιρό, τα πρόσωπα έχουν -όχι οι προαναφερόμενοι, αλλά γενικά πάντα μιλάμε και με την καλή έννοια!- αποκτήσει παντοδυναμία, ύφος παντογνώστη και συμπεριφορές παπικών καρδιναλίων, ακολουθώντας μόδες, όπου εκτελούν κάθε διαφορά στην εικόνα. Για παράδειγμα όλες οι παρουσιαστές, επί δυνατού ΑΝΤ1, είχαν την ίδια απόχρωση ξανθού ακριβώς, διότι αυτό, έλεγαν γράφει καλά στα φώτα!

    Παροιμιώδης μένει η αποστολή εκλεκτού μέλους της πολιτικής ζωής του τόπου, με μια τούφα μαλλί της τότε ευνοούμενης κάποιου κανακάρη, την οποία κρατούσε στα χεριά του, για να ρωτήσει σταρ – κομμωτή τι οξυζενέ ακριβώς να προτιμήσουν για να την ξανοίξουν! Και ενώ η ενημέρωση ήταν θέμα τριχών και φωτογένειας πρωτίστως, αφήνονταν και αυτή στα τρεντ των καιρών.

    Κάνει το ένα δελτίο Τύπου παράθυρα; Βουρ όλοι μαζί παράθυρα και ακόμα πιο πολλά, ακόμη πιο πυκνά, περισσότερα εμπρηστικά και φλογοβόλα στο λόγο και ρίξε και δύο να τσακώνονται μεταξύ τους, με προσυμφωνημένο σενάριο, που έμοιαζε να τους το ‘χει γράψει ο Ρήγας και ο Αποστόλου, αλλά χωρίς το ταλέντο τους.

    Σηκώθηκε η παρουσιάστρια – νύφη του δελτίου ειδήσεων να δείξει το παράστημα της και να πει ειδήσεις; Όλες όρθιες, ακκίζουσες, αλλά με σοβαρό, αγέλαστο ύφος, σα σουρικάτες με δωδεκάποντα τακούνια, που ακούσανε θόρυβο στην έρημο Καλαχάρι! Και ναι η τηλεόραση είναι εικόνα, αλλά να ακούσουμε και κάνα νέο, μανούλα μου!

    Ασβοί και ιγκουάνα σε δελτία ειδήσεων αλά National Geographic

    Μες στα πλαίσια του «όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν», όλες οι παρουσιάστριες ειδήσεων ή ψυχαγωγίας αν και σε γενικές γραμμές παραμένουν ίδιες, δεν μοιάζουν κατά έναν παράξενο τρόπο, με εκείνες που ήταν όταν ξεκίνησαν, αλλά όλες μεταξύ τους! Μετά τα μαλλιά, αρχίσαν όλες τα ίδια τραβήγματα, τα ίδια χείλη, τα ίδια φουσκώματα, τις ίδιες προσθήκες ζυγωματικών, ίδια ζωγραφιστά φρύδια, ίδιες εξτένσιον βλεφαρίδες, ίδια μεγέθη μπούστου, ώστε να μη καταλαβαίνεις αν θα βλέπεις την Τσαπανιδου, την Τσολάκη ή την Βανδή πριν βγει στην πίστα.

    Τώρα διανύουμε την εποχή του ίδιου χαμόγελου! Προφανώς πάνε όλες στους ιδίους γιατρούς, αλλιώς δεν εξηγείται πως όλες έχουν ξαφνικά όμοιες πλατιές οδοντοστοιχίες με φάρδος ιγουάνα, χωρίς καμία διαφορά! Οι άνδρες κάνουν τη ψιλολευκη ανταύγεια, στο χειρουργημένο μαλλί, να μη τους πούνε και «βαψομαλλιάδες», με αποτέλεσμα να θυμίζουν ασβούς, που συνδυασμό με τις σουρικάτες και τα ιγκουάνα, κάνουν τα δελτία ειδήσεων μας, εξαίσιο υλικό για το National Geographic.

    Και μες σ’ αυτή την πληκτικότατη ομοιομορφία, επαναλαμβάνονται τα ίδια κλισέ στους προλόγους θεμάτων, προβλέψιμα σχόλια και με μια αστεία σοβαροφάνεια, που προδίδει προβλήματα εντέρου, τουλάχιστον! Μόνη εξαίρεση για εμάς, της ενημέρωσης, ο Γιώργος Παπαδάκης, που θα πει ότι θέλει, ακόμα και το λάθος του, θα γελάσει, θα νευριάσει, θα μετανιώσει και θα αδιαφορήσει για τους σοβαροφανείς κανόνες των υπολοίπων, κάνοντας πλάκα για το μουστάκι του, την ηλικία του ή την διάθεση του για πολυλογία. Ρωτάει δε μην έχοντας ο ίδιος έτοιμη από πριν την απάντηση και ύφος ειδήμονα επί παντός επιστητού. Αλλά όταν ο ναρκισσισμός και η αισθητική των celebrity που μετράνε like με πόζες, κυριαρχεί, που να βρεθεί καιρός για αυθεντικότητα ακόμη και αν είναι «λαϊκή», βρε αδελφέ!

    Πανάκριβα πληρωμένοι παρουσιαστές για νάιλον εσώρουχα με εύφλεκτη νταντέλα και μαυραγορίτες – ενεχυροδανειστές

    Φυσικά και η τηλεόραση από μόνη της δεν είναι δαίμονας, όπως θα την αφόριζε η κυρία Ελένη Λουκά, αγαπημένη κάποτε των καναλιών, στο πλευρό του Ηλία Ψινάκη και άλλων τηλεοπτικών προσωπικοτήτων. Δίνει δουλειές, φυσικά με αμοιβές ψίχουλα για εκείνους που δεν είναι σταρ και ευνοούμενοι ισχυρών, είναι δυνατή, ενημερώνει, ψυχαγωγεί, κάνει παρέα. Είναι η φωνή μέσα στο σπίτι. Η οικοσκευή που έγινε μέλος της οικογένειας ή πετ της! Δε φταίει όλη συνολικά, όπως δεν φταίνε όσοι δουλεύουν σε εκείνη! Φυσικά!

    Μήπως όμως, αν το πολιτικά όλο σκιές υπόβαθρο που την δημιούργησε πρέπει να ορίσει ξανά τις αρχές της, τουλάχιστον της ευθύνης απέναντι στο κοινό, όπως κυβερνήσεις υπόσχονται τα τελευταία χρόνια αλλά τίποτα δε γίνεται; Και μήπως όλα αυτά τα χρέη των καναλιών, που διαγωνίζονται, αλλά οι σταρ παίρνουν πλουσιοπάροχες αμοιβές Νέας Υόρκης και όχι Κάντζας, Μαγκουφάνας και Περιστερίου, πρέπει να βγουν στο φως, ώστε να ξέρει και ο μαύρος φορολογούμενος Έλληνας, πως ο ίδιος πληρώνει την πλουσιοπάροχη αμοιβή της ωραίας ξανθιάς με τις τρέσες των ειδήσεων ή της ψυχαγωγίας, αλλά και τους σταρ κομμωτές και μακιγιέρ τους, για να του διαφημίζουν, κυρίως, βερνίκια νυχιών, νάιλον εσώρουχα με εύφλεκτη νταντέλα, μαυραγορίτες – ενεχυροδανιστές και πολυπαρασκευαστές για σουτζουκάκια και λαχματζουν;

    Και επειδή οι ανάγκες τρέχουν, τα ίδια όπως πέρυσι και ακόμα χειρότερα, ετοιμάστηκαν και φέτος! Και μάλιστα φέτος άρχισαν τη σεζόν νωρίς, να πιάσουν το κοινό, απ τις αρχές του Σεπτεμβρίου. Σου λέει, να προλάβουμε εμείς, να τους κάνουμε να πιάσουνε στασίδι να μας ανάβουν κεράκι τηλεθέασης, όλης της σεζόν…

    Το σουξέ των σοφτ πορνό!

    Η περασμένη τηλεοπτική σεζόν, που συμπίπτει με τη σχολική μιας και όλα είναι παιδεία θα μπορούσαμε να πούμε, βάφτηκε κατά τα λοιπά, με τα ροζ χρώματα των τηλεπαιχνιδιών εγκλεισμού που κάποιοι αναζητούν τέλειο ταίρι. Την αρχή έκανε η Μαρία Μπακοδήμου στον ΣΚΑΪ και συνέχισε ακόμη πιο αγρία σε γύμνια και πρόκληση ο ΑΝΤ1, μη και μείνει πίσω. Σεξουαλικά υπονοούμενα, εμφανίσεις σαν σε σοφτ πορνό που ποτέ δεν οδηγούσε στην ευλογημένη κορύφωση, πλαστικοποιημένες εμφανίσεις, πονηρεμένες ατάκες για να γίνει ντόρος στα social media και να κερδηθούν τα πλάνα στο μοντάζ.

    Μαρια-Μπακοδημου
    Μαρία Μπακοδήμου

    Ονόματα να γεμίζουν στήλες για την σεζόν, σε άσχετες τάχα μου, καυτές αλήθειες τους. Σε ώρες με παιδιά ξύπνια, οι ερωτικές προκλήσεις και τα ραντεβού στις κάμερες για να συνεχιστούν πιο λάγνα κάπου, κόχλαζαν αστείο αισθησιασμό το prime time. Κερδισμένος απ’ όλο αυτό ο ΣΚΑΪ και η Μαρία Μπακοδήμου, που όπου κι αν τη βάλεις με αξιοπρέπεια και ικανότητα ισορροπεί!  Γι’ αυτό και το ερωτικό της παιχνίδι με τα αισθήματα super market και τα λεφτά να αγοράζουν τα πάντα, ως έπαθλο, θα συνεχιστούν και φέτος, ενώ η ίδια θα είναι και στην κριτική επιτροπή, όπως πέρυσι, του «Ελλάδα, έχεις ταλέντο» (αλήθεια; Έχει; Κι άλλο; Ακόμα;)…

    Βανδή σαν Σάκης, τα κάνει όλα! Τώρα και παρουσιάστρια!

    Πώς ο Σάκης Ρουβάς, στον ΣΚΑΪ, πότε παρουσιάζει, πότε είναι κριτής; Πώς ο Καπουτζίδης το ίδιο; Πότε κάθεται, πότε στέκεται; Έτσι σου λέει και η Βανδή, δε πάω απ’ το Epsilon, τώρα που αλλάζει όνομα και θα γίνει το νέο Mega (γιατί δε το βαφτίζουν έτσι αλήθεια; Neon Mega;), αφού είμαι τραγουδίστρια, σχεδιάστρια μόδας, ηθοποιός, τραγουδίστρια, σταρ, κριτής, να γίνω και παρουσιάστρια, με τόσα προσόντα σε ότι έχουν εύκαιρο;

    Και πήγε! Και να οι φωτογραφήσεις κατακαλόκαιρο με κάτι ποτήρια σαμπάνιας και ένα δυστυχισμένο βλέμμα της Άλκηστης Μαραγκουδάκη, που θα προτιμούσε να ναι η γυναίκα σε καμία παραλία, απ’ το να κλείνει σόου που περνάνε καλά μόνο οι κριτές, οι διαφημιστές και ο νικητής που ξεχνιέται σε πέντε μέρες! Θα παρουσιάσει το X Factor, διότι εκτός απ’ τα στελέχη που αλλάζουν κανάλια, συνεχώς, παρουσιαστές, δημοσιογράφους, πανελίστες, αλλάζουν και οι εκπομπές τώρα και τα σόου. Που να το πρωτοπετύχουμε το X Factor, πια! Πολύπαθο! Απ’ όλους σχεδόν τους σταθμούς πέρασε και μόνο το TV Axeloos άφησε παραπονεμένο!

    Δέσποινα Βανδή

    Όμως, επειδή η Βανδή είναι όπως, τονίσαμε, πολυτάλαντη, θα της δώσουν κι άλλη εκπομπή εκεί στο palio Epsilon – Neon Mega. Έτσι, αφού θα παρουσιάσει τάλεντ σοου, όπως η Κορομηλά, η Γερμανού, ο Σάκης, ο Καπουτζίδης, ο Λιάγκας, η Αλιμπέρτη, ο Φερεντίνος, ο Φουρθιώτης, η Ρένα Καπιτσαλά, η Αννίτα Πάνια, θα κάνει και μια εκπομπή αντίστοιχη και άλλων επιπροσθέτων προσόντων της και πάντα μες στην πρωτοτυπία. Θα συνδυάσει τα ταξίδια σε όλη την Ελλάδα, όπως έκανε ο Αρναούτογλου κάποτε, δίνοντας πρωταρχικό ρόλο στη γευστική κουλτούρα του κάθε τόπου, όπως έκανε ο Μαμαλάκης. Γιατί σημασία, έχει πάντα η πρωτοτυπία, η πρωτοπορία και η μοναδικότητα, βρε κουτά…

     Και η παιδική ηλικία βορά προς τηλεθέαση

    Και η πρωτοτυπία συνεχίζεται, με τηλεπαιχνίδια, τάλεντ σόου, ριάλιτι που έχουμε δει εδώ και καμία τριανταριά χρόνια, με τα ίδια πρόσωπα, ενώ ταλέντα αναζητούνται συνεχώς, τόσα πια που δε χωράνε στην μικρή μας χώρα! Στα πλαίσια αυτής της ρετρό φρενιτιώδους  αντιγραφής του εαυτού τους και του παρελθόντος όλοι, σιγά μη και δείλιαζαν να εκμεταλλευτούν την παιδική ηλικία!

    Έτσι, για άλλη μια φορά βγαίνει στις μικρές μας οθόνες, το Master Chef Junior, από το Star αυτή τη φορά, μιας και κόβει και αυτό βόλτες όπως όλα τα υπόλοιπα στα κανάλια της χώρας. Με μεγάλη εκτίμηση στην Ελένη Ψυχούλη, θα τονίσουμε πως τους άλλους κριτές, ούτε τους ξέρουμε, ούτε τους μολαγαμε, αλλά τι ανάγκη έχει ένα κανάλι να κάνει πρόγραμμα με παιδιά, που μιμούνται τρόπους μεγάλων, μαθαίνουν τον ανταγωνισμό, μπαίνουν μέσα στον άγριο χώρο της τηλεόρασης, που κάθε άλλο παρά ιδανικό για παιδιά το λες, που απορρίπτονται και πληγώνονται ή κερδίζουν και αλλάζει ο χαρακτήρας τους.

    master-chef-junior-κριτες

    Σε εποχές μάλιστα που τα social media κανιβαλίζουν ενηλίκους, ωθώντας τους στα άκρα συχνά, σκεφτείτε τι θα γίνει στα προαύλια των σχολείων στα διαλείμματα για χαμένους και κερδισμένους! Ο δε ενήλικας μπορεί να κάνει επιλογές της έκθεσης του, με επίγνωση του κόστους. Ένα παιδάκι όμως, μεταξύ 8 και 13 ετών πόση αντίληψη των κινδύνων της προβολής, της δημοσιότητας, της δημόσιας αποτυχίας, της τηλεοπτικής κρίσης και άμυνες απέναντι στο αγελαίο μπουλινγκ του διαδικτύου μπορεί να έχει; Και γιατί στο κάτω κάτω επιτρέπεται αυτή η τηλεοπτική έκθεση ανήλικων; Εδώ οι διάσημοι -λεμέ τώρα- Έλληνες, απαιτούν μωσαϊκά στα προσωπάκια των παιδιών τους σε περιοδικά και δημόσιες εμφανίσεις για να μην εκτεθούν ή κινδυνέψουν.

    Οι μη celebrity γονείς επιτρέπουν να εκτεθούν από μόνα τους; Και όλα αυτά γιατί; Για να λέει το κοινό «αχού το τι χαριτωμένο! Σα μεγάλος κάνει»! «Αν ένας άνθρωπος υπήρξε το αδιαμφισβήτητα αγαπημένο παιδί της μητέρας του, διατηρεί σε όλη του τη ζωή το αίσθημα θριάμβου, την πίστη στην επιτυχία, που συχνά οδηγεί πραγματικά στην επιτυχία» έλεγε ο πατέρας της ψυχανάλυσης, ο Σίγκμουντ Φρόυντ! Σκεφτείτε αν ισχύσει το αντίθετο, σε live τηλεοπτική εικόνα! Αν υπάρξει αποτυχία, ήττα, απογοήτευση, τι θα συνοδεύει ένα παιδί στην ενηλικίωση του…

    Κοκό Σανέλ της γειτονιάς

    Μπορεί να μην έχουμε να πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ, την ΔΕΗ, τα τέλη κυκλοφορίας, δουλειές, υποαπασχόληση και γενικώς τα βγάζουμε δύσκολα, αλλά, όλα και όλα, χωρίς μόδα δεν κάνουμε εμείς! Διότι τι του λείπει του ψωριάρη; Φούντα με φο – μαργαριτάρι! Το «My style Rocks» αποθέωσε την κατινιά, την «γυναικουλίστικη» κόντρα, την ελαφρότητα γυναικών, που είναι απορίας αξίων αν ζουν ανάμεσα μας και που όλες ευελπιστούν πως θα γίνουν μούσες της μόδας στο διαδίκτυο και πως αν λένε αυτές να βάλουμε βατραχοπέδιλα με πέρλα και μακριά δαντέλα, εμείς όλες, θα σκοτωνόμαστε ποια θα αγοράσει πρώτη!

    Τη θέση της Αραβανή, κατέλαβε -πάλιιιιιιιι;- η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, όπου στην πρώτη εμφάνιση επέλεξε ροδακινί ρούχο φρέσκο – αρραβωνιασμένης που πάει σε πανηγύρι! Την επιτροπή απαρτίζουν οι τιτάνες του στιλ και της μόδας Στέλιος Κουδουνάρης -δικαίως!-, Μπέττυ Μαγγίρα -παρεμπιπτόντως!- και Δημήτρης Αργυρόπουλος -εντελώς ασχέτως! Την αρχή βέβαια έκανε το  Shopping Star, όπου η απροκάλυπτη κακία και το μοχθηρό σχόλιο για τις στιλιστικές επιλογές της άλλης αλλά ακόμη και για πως δείχνει και είναι σαν άτομο, αποθεώθηκαν, με σχόλια ακόμα και απ την παραγωγή υποτιμητικά και προσβλητικά, αν και τάχα αστεία.

    σπυροπουλου-σκαι
    Στέλιος Κουδουνάρης, Μπέττυ Μαγγίρα, Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Δημήτρης Αργυρόπουλος

    Κυρίες κάθε ηλικίας να ψωνίζουν και να κάνουν πασαρέλα από μοντελάκια αγορασμένα σε συνοικιακά μαγαζιά και να έχουν ύφος τουλάχιστον Κοκό Σανέλ, όταν δημιουργούσε το μικρό μαύρο φόρεμα, τη ζώνη-αλυσίδα, το άρωμα № 5, το total look, τα κοσμήματα στα ρούχα, τις γυναικείες πιτζάμες, τα γυναικεία παντελόνια, και καθιέρωνε το μαύρισμα και τα κοντά μαλλιά! Να της κρίνεις της νεαρής κυρίας Ταδοπούλου, πως δεν πάει η πλατφόρμα με σορτσάκι παρτό στο σωματότυπο της;

    Ε! Σε πήρε και σε σήκωσέ η Μιούτσα Πράντα και η Ντονατέλα (η Βερσάτζε, δε), μαζί! Και επειδή η μόδα ως υψηλή δημιουργία δεν υποστηρίχτηκε πότε και έγινε υπόθεση βιοτεχνίας και μόνο, έρχεται και το  Next Top Model, ξανά, για να αναδείξει μοντέλα για τις πασαρέλες των οίκων που δεν έχουμε! Και μπορεί η υπέροχη Τάιρα Μπανγκς στην Αμερική να σκίζει με την ανάλογη εκπομπή, αλλά υποστηρίζεται απ την έξοχη δική της προσωπικότητα με την θριαμβική και επαναστατική για την εποχή της, καριέρα, αλλά και από κολοσσούς παγκοσμίως, στην δημιουργία μόδας, στη φωτογραφία, στη διεύθυνση περιοδικών. Εδώ στους αντίστοιχους ρόλους αναλαμβάνουν, μιας και είναι Σταρ, η Βίκυ Καγιά, ξανά, που αντίδωρο να την κόψεις δε θα φτάνει απ’ τις τόσες πια τηλεοπτικές επιτυχίες, αλλά και οι διάσημοι -δε ξέρουμε κανέναν προσωπικώς αλλά και τι πειράζει!- Δημήτρης Σκουλός, Άγγελος Μπράτης, Ηλιάνα Παπαγεωργίου!

    Ιωάννα Λίλη αλά Σία Λιαροπούλου και Καρντάσιαν στο πιο κακόψυχο σόου όλων των εποχών

    Μες σ’αυτό το ντελίριο μόδας χτυπάει και το «Epsilon» που θα αλλάξει όνομα και θα γίνει νέο, πολύ ποιοτικό Mega, με την Ιωάννα Λίλη, τη σύζυγο του ευρωβουλευτή μας κυρίου Ζαγοράκη, η οποία θα παρουσιάσει το επαναστατικό, απόλυτο ριάλιτι εμφάνισης! Όλο αυτό το εθνικοπατριωτικό πρόγραμμα, ξεκίνησε με μια σέξι, ξαπλωτή, με μαύρα εσώρουχα φωτογράφιση της κυρίας Λίλη – Ζαγοράκη!

    Τι θα είναι δε το καινοτόμο και πάντα ποιοτικό και όχι σαν καν και καν, πρόγραμμα;  Το  ίδιο το Epsilon tv, που θα αλλάξει όνομα και θα γίνει νέο Mega, όπως εμφατικά επαναλαμβάνουμε μας προειδοποιεί… ε… συγγνώμη, μας ενημερώνει θέλαμε να πούμε, πως μαζί «… με την NBCUniversal φέρνει στη χώρα μας για πρώτη φορά, το reality που έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία στην Αμερική και που μπορεί να σου… αλλάξει τη ζωή. Το «Revenge Body», όπως είναι το τίτλος του, αναλαμβάνει να «μεταμορφώσει» τους συμμετέχοντες και μέσα από μια σειρά δοκιμασιών να τους «ξαναδώσει πίσω τη χαμένη τους ζωή…

    Λιλη-Ιωαννα
    Ιωάννα Λίλη

    «Η Ιωάννα Λίλη σε κάθε επεισόδιο, θα υποδέχεται ανθρώπους που βρίσκονται σε μία εξαιρετικά ιδιαίτερη φάση της ζωής τους. Άνθρωποι που εξαιτίας της έντονης κριτικής από το περιβάλλον τους έχουν πάψει να πιστεύουν στον εαυτό τους και έχουν χάσει την αισιοδοξία τους και την αυτοπεποίθησή τους. Συνήθως πρόκειται για υπέρβαρα άτομα αλλά στο «Revenge Body» θα δούμε και διαφορετικές περιπτώσεις. Είτε όμως πρόκειται για υπέρβαρα άτομα, είτε όχι, ο στόχος όλων είναι ένας. Να αλλάξουν ό,τι τους ενοχλεί -εξωτερικά και εσωτερικά -και να ξαναβρούν τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση. Να κερδίσουν τη ζωή τους πίσω.

    Η Ιωάννα αναλαμβάνει να συζητήσει μαζί τους και να εντοπίσει τους λόγους που οδήγησαν τον καλεσμένο σε μια δυσμενή για εκείνον κατάσταση. Συνήθως, πρόκειται για κάποιο άτομο από το στενό τους περιβάλλον, γονιός, φίλος ή σύντροφος ο οποίος τους ασκεί έντονη κριτική και με τη συμπεριφορά του, τους υποτιμά. Η ώρα της εκδίκησης όμως έφτασε! Από το σημείο αυτό και μετά, το ταξίδι της «μεταμόρφωσης» ξεκινά.

    Μια ομάδα από γυμναστές, beauty experts, life coaches αλλά και γιατρούς, αναλαμβάνει να βοηθήσει τον καλεσμένο μας να πετύχει το στόχο του.

    Η διαδικασία δεν είναι εύκολη, το αντίθετο είναι εξαιρετικά δύσκολη. Αξίζει όμως να δεχτεί κανείς την πρόκληση, να ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες των ειδικών και να κερδίσει αυτό που του αξίζει!

    Μετά την κούραση και την προσπάθεια έρχεται η ανταμοιβή. Στο τέλος κάθε επεισοδίου, διοργανώνεται ένα μεγάλο πάρτι, όπου μεταξύ άλλων θα βρίσκεται και το άτομο το οποίο ο καλεσμένος μας «φοβάται» πιο πολύ. Αυτός που του άσκησε την τόσο έντονη κριτική θα έρθει αντιμέτωπος με ένα αποτέλεσμα που σίγουρα δεν το περιμένει.

    Έτσι, ο μεγαλύτερος επικριτής τους θα αποτελέσει το καλύτερο κίνητρο για τη «μεταμόρφωσή» τους! «Revenge Body» με την Ιωάννα Λίλη, από τη νέα σεζόν στο Epsilon tv που αλλάζει». Αυτό, το ολιγόλογο δε το λες, δελτίο τύπου, που θα μπορούσε να κυκλοφορήσει και ως διήγημα στα βιβλιοπωλεία, μας ενημερώνει ηθικοπλαστικά πως η ευτυχία και η επιτυχία είναι θέμα εξωτερικής εμφάνισης, πως η κυρία Λίλη – Ζαγοράκη είναι τηλεοπτική συνεχίστρια του Φρόιντ, του Αντλερ και του Γιούνγκ μαζί, αλλά με ικανότητα σε σέξι φωτογραφίσεις και για αυτό και μπορεί να ψυχαναλύει τους καημένους που έχουν προβλήματα εμφάνισης, ενώ, τέλος, η εκδίκηση είναι το ζητούμενο ως συστατικό της ευτυχίας!

    Εξαιρετικό πρόγραμμα, με ευγένεια, εσωτερική δύναμη, ποιότητα, καθόλου μικροψυχία, κακότητα και εμπορεία της ανθρώπινης δυστυχίας, με δοτά πρότυπα που γεμίζουν άγχος και θλίψη. Το σόου λέει στην Αμερική, παρουσιάζει με μεγάλη επιτυχία μια Καρντάσιαν και εδώ με τόσο ανθρώπινο δράμα που ετοιμάζεται η δική μας σωσίας της, που παίζει να μας βγει και Σία Λιαροπούλου απ’ τη συμπόνοια… Για να μάθουν οι κακοί, πως με κορμάρα όλα τα πετυχαίνεις σ’ αυτή τη ζωή και πάνω απ’ όλα την ευτυχία…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το πρώτο ζευγάρι που παρουσίασε μαζί εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το νέο ριάλιτι «εκδίκησης» του Epsilon με παρουσιάστρια την Ιωάννα Λίλη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κούστας-Μέρμηγκα: Το πέμπτο παιδί του και τα δικά της γραφεία -άνευ ασχολίας- δίπλα στα δικά του



    ΣΧΟΛΙΑ