• Media

    Dragons’ Den: Καινοτόμες ιδέες και μεγαλύτερες επενδύσεις στη 2η σεζόν

    • Νίκη Καξερή
    Dragons' Den - Demetrios Mallios, Σάκης Τανιμανίδης, Λέων Γιοχάη, Λιλή Περγαντά, Χάρης Βαφειάς και Μαρία Χατζηστεφανή

    Demetrios Mallios, Σάκης Τανιμανίδης, Λέων Γιοχάη, Λιλή Περγαντά, Χάρης Βαφειάς και Μαρία Χατζηστεφανή


    Λίγο πριν την πρεμιέρα του δεύτερου κύκλου του Dragons’ Den Greece πήραμε μία γεύση από τα νέα επεισόδια, ενώ είδαμε και την εξέλιξη δύο επιχειρηματιών από τον πρώτο κύκλο, με την παρουσία των πέντε εκ των έξι Dragons, αλλά και του παρουσιαστή, Σάκη Τανιμανίδη.

    Ο Χάρης Βαφειάς, ο Λέων Γιοχάη, η Μαρία Χατζηστεφανή, η Λιλή Περγαντά και οι νέοι Dragons, Demetrios Mallios και Τάσος Οικονόμου στον δεύτερο κύκλο, που έρχεται στον ΑΝΤ1 την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου στις 22:00, προχώρησαν σε επενδύσεις που ξεπερνούν το περσινό χρηματικό ποσό του 1.117.000 ευρώ.

    Φέτος στο Dragons’ Den θα δούμε ιδέες από όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, αφού στο show επενδύσεων δήλωσαν συμμετοχή επιχειρηματίες από την Κύπρο, τη γειτονική Βουλγαρία και την Αγγλία.

    56 άνδρες, 16 γυναίκες, 27 ζευγάρια και ένα… σκυλάκι πίτσαραν τις ιδέες τους και κέντρισαν το ενδιαφέρον των επενδυτών στον 2ο κύκλο.

    Από το περσινό ξεχώρισαν δύο cases που είχαν μεγάλη επιτυχία, εκείνο της Μιρκέτας Βιδάλη με το προϊόν μαυρίσματος, που είδε τον τζίρο της επιχείρησής της να απογειώνεται, μετά το σόου και την επένδυση της Λιλής Περγαντά, αλλά και του vegan chef Πάνου Μαγουλά, ο οποίος στοχεύει πλέον και στο εξωτερικό.

    Τι γίνεται, όμως, με το «πράφιτ»;

    Όπως παραδέχτηκαν οι Dragons και ο Σάκης Τανιμανίδης, κέρδος από τις επενδύσεις τους δεν έχουν δει, καθώς είναι ακόμη νωρίς και χρειάζεται να περάσει αρκετός χρόνος.

    «Αν έβγαζαν (τόσο γρήγορα) λεφτά, δεν θα ήταν το Dragons’ Den, θα ήταν το Κρατικό Λαχείο!», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λέων Γιοχάη.

    Τι δήλωσαν οι 6 Dragons

    Οι πρωταγωνιστές υπόσχονται μία ακόμη καλύτερη και ενδιαφέρουσα σεζόν, με μεγαλύτερες επενδύσεις και ιδέες που θα εντυπωσιάσουν.

    Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, ο πλοιοκτήτης Χάρης Βαφειάς, που έκλεψε την παράσταση την περσινή σεζόν, δήλωσε: «Η 2η σεζόν θα είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα, καθώς κάναμε μεγαλύτερες επενδύσεις σε ιδέες και επιχειρήσεις που πραγματικά είχαν πολύ μεγάλη δυναμική, ενώ συνεταιριστήκαμε και μεταξύ μας σε πολλά περισσότερα project».

    Με τη σειρά του, ο πάντα ετοιμόλογος tech επενδυτής, Λέων Γιοχάη δήλωσε: «Μέσα από το Dragons’ Den μου δίνεται η ευκαιρία να συμβάλλω με τη σειρά μου στην ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων μέσα από επενδύσεις σε καινοτόμες ιδέες. Φέτος, θα δούμε πολύ πιο δυναμικές εταιρείες και ιδέες από πέρυσι».

    Ο Ελληνοαμερικανός Dragon, Demetrios Mallios, που αποτελεί νέα προσθήκη στην ομάδα, είναι ιδρυτής του Aeon Group. «Στο Dragons’ Den γνώρισα πολύ ενδιαφέροντες ανθρώπους και ο στόχος μας δεν είναι μόνο να δώσουμε χρήματα, αλλά να δώσουμε την ευκαιρία σε ταλαντούχους και φιλόδοξους ανθρώπους να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους», δήλωσε.

    Στη συνέντευξη Τύπου του Dragons' Den
    Στη συνέντευξη Τύπου του Dragons’ Den

    Ο, επίσης, νέος Dragon Τάσος Οικονόμου, ο οποίος μίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης, καθώς βρισκόταν στο εξωτερικό λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, δήλωσε: «H συμμετοχή μου στο Dragons’ Den ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία. Στόχος μου πάντα είναι να βοηθήσω όσο μπορώ την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Έχω τεράστια εκτίμηση για όλους τους επιχειρηματίες που ήρθαν στο “DRAGONS’ DEN”, γιατί και μόνο η προσπάθεια είναι ένα τεράστιο βήμα προς την επιτυχία».

    Από την πλευρά της, η Λιλή Περγαντά, Ιδρύτρια και Πρόεδρος της Power Health δήλωσε: «Συμμετέχοντας για 2η σεζόν στο Dragons’ Den αναζήτησα ακόμα πιο πολλές και ενδιαφέρουσες ιδέες για να επενδύσω, έχοντας μια ιδιαίτερη αδυναμία στους νέους, που ξεκινούν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και θέλουν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα».

    Η Ιδρύτρια και Πρόεδρος της Rodial Group, Μαρία Χατζηστεφανή δήλωσε: «Στη 2η σεζόν οι 4 από τους 6 Dragons ήταν άνδρες και γι’ αυτό αισθάνθηκα ότι έπρεπε να υποστηρίξω λίγο περισσότερο τη γυναικεία φωνή. Φέτος, ήρθαν στο Dragon’s Den πολλές περισσότερες γυναίκες με πολύ καλές ιδέες και εκ των πραγμάτων επένδυσα μεγαλύτερα ποσά και περισσότερο στη γυναικεία επιχειρηματικότητα».

    «Ο ΑΝΤ1 διαχρονικά επενδύει σταθερά στην ψυχαγωγία»

    Ο νέος Chief Content Officer ANTENNA Group, Νίκος Χριστοφόρου δήλωσε για τον νέο κύκλο του Dragons’ Den: «Ο ΑΝΤ1 διαχρονικά επενδύει σταθερά στην ψυχαγωγία με πρωτοποριακές επιλογές, που συστήνουν νέες τυπολογίες και καθιερώνουν format στην ελληνική αγορά.

    Το Dragons’ Den δεν αναδεικνύει μόνο success stories επιχειρηματικότητας, αλλά αποτελεί και ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά success stories στην ιστορία των ψυχαγωγικών format παγκοσμίως.

    Φέτος, θα δούμε ακόμη ωραιότερες ιστορίες, με συναίσθημα και τηλεοπτικό ενδιαφέρον, έμπρακτης και ρεαλιστικής ενίσχυσης επιχειρήσεων και ιδεών ανθρώπων κάθε ηλικίας, που εμπιστεύτηκαν την εκπομπή και την ομάδα του ΑΝΤ1 για την εξέλιξή τους».

    Νίκος Χριστοφόρου, Chief Content Officer ANTENNA Group
    Νίκος Χριστοφόρου, Chief Content Officer ANTENNA Group

    «Το Dragons’ Den μπορεί να εμπνεύσει κόσμο κάθε ηλικίας»

    Ο παρουσιαστής Σάκης Τανιμανίδης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαστε και πάλι εδώ για 2η σεζόν. Το Dragons’ Den για μένα ξεκίνησε σαν ένα άπιαστο όνειρο, που τελικά ο ΑΝΤ1 το έκανε πραγματικότητα.

    Πέρυσι το Dragons’ Den μοίρασε πολλά χρήματα σε επιχειρηματίες που πλέον μεγαλώνουν τις επιχειρήσεις τους.

    Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι το Dragons’ Den μπορεί να εμπνεύσει κόσμο κάθε ηλικίας, φέρνοντας την επιχειρηματικότητα στο επίκεντρο.

    Θέλω να ευχαριστήσω τον ΑΝΤ1 που έχει αγκαλιάσει από την αρχή αυτό το project, καθώς και όλους τους Dragons γιατί χωρίς αυτούς το Dragons’ Den δεν θα υπήρχε».

    Σάκης Τανιμανίδης
    Σάκης Τανιμανίδης

    Δείτε το trailer:

    Διαβάστε επίσης:

    Λέων Γιοχάη (Serial Enterpreneur): Ξεκινάω νέα πλατφόρμα δανεισμού Ethereum – Στο Τέξας μετακομίζει η φάρμα bitcoin

    Μαρία Χατζηστεφανή στο mononews: Η άνοδος της Rodial, η γυναικεία επιχειρηματικότητα, η Kylie Jenner και το Dragons’ Den

    Dragons’ Den: Ποιοι είναι οι δύο νέοι επενδυτές

    Το mononews στα γυρίσματα του Dragons Den του ΑΝΤ1



    ΣΧΟΛΙΑ