• Media

    Άνοιξε ο δρόμος για την ενεργοποίηση της United Media στην ελεύθερη TV

    Κική Σιλβεστριάδου, CEO της NOVA MEDIA

    Κική Σιλβεστριάδου, CEO της NOVA MEDIA


    Τροπολογία με την οποία επέρχονται τροποποιήσεις στο νομοθετικό πλαίσιο με τις προϋποθέσεις κατοχής άδειας για την παροχή συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών κατατέθηκε σήμερα Πέμπτη σε νομοσχέδιο του υπ. Υποδομών.

    Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση καταργεί τη διάταξη του άρθρου 43 του ν. 4779/2021 που δεν επέτρεπε σε συνδρομητικά δίκτυα να επενδύουν στην ελεύθερη τηλεόραση. Θυμίζουμε ότι με προσφυγή της στην Κομισιόν η United Media (Nova) είχε ζητήσει να αλλάξει η νομοθεσία και να προχωρήσει σε επιχειρηματική δραστηριότητα.

    Παράλληλα ανοίγει το «πράσινο φως» και για τη Motor Oil που ήδη τον περασμένο Ιούλιο προχώρησε σε συμφωνία με την Primos Media, θυγατρική επενδυτικής εταιρείας με έδρα το Λουξεμβούργο, για την πώληση του 50% της Alpha Δορυφορική Τηλεόραση.

    Συγκεκριμένα, μετά τη μεταβίβαση των μετοχών, η άμεση και έμμεση συμμετοχή τους στην εταιρεία διαμορφώνεται στο 50%, ενώ το τίμημα της αγοροπωλησίας ανήλθε κοντά στα 41 εκατομμύρια ευρώ.

    Η τροπολογία που κατατέθηκε αναφέρει πως η παρ. 4 του άρθρου 2 του ν. 2644/1998 (Α’ 233) αντικαθίσταται ως εξής:

    «4. Η ανώνυμη εταιρεία που κατέχει άδεια παρ. 1 μπορεί. να κατέχει και άδεια παροχής ραδιοφωνικού τηλεοπτικού περιεχομένου μέσω επίγειων δικτύων ελεύθερης λήψης. Η συμμετοχή εταιρείας του πρώτου εδαφίου εταιρεία που κατέχει άδεια σταθμού ελεύθερης λήψης είναι δυνατή, εφόσον συμμετοχή της:

    α) παραβιάζονται σι κανόνες του ελεύθερου ανταγωνισμού,

    β) γίνεται κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης που έχει αποκτήσει αγορά των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών, και

    γ) θίγεται αντικειμενική, πλουραλιστική και ίσους όρους πληροφοριών και ειδήσεων στα μέσα μαζική ενημέρωσης.

    Οι μέτοχοι εταιρείας του πρώτου εδαφίου μπορούν σύμφωνα τις προϋποθέσεις του δευτέρου εδαφίου, να κατέχουν άδεια λειτουργίας ραδιοφωνικού τηλεοπτικού σταθμού ελεύθερης λήψης να μετέχουν εταιρεία που κατέχει τέτοια άδεια.».

    Διαβάστε επίσης:

    Γιάννης Αλαφούζος: Κάντο όπως ο Βαρδινογιάννης και ο Κυριακού;



    ΣΧΟΛΙΑ